כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon12.gif  שאלה בנוגע לעונה מומלצת ולרכב 06/07/2008 20:40 לתגובה הבאה
  tamir07 לא מחובר tamir07  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
שלום, שאלה בנוגע לעונה מומלצת: אני מתכנן לטוס לבד באמצע ספטמבר לניו-זילנד. להתחיל טיול באי הצפוני ולאחר מכן להמשיך לאי הדרומי. רוב חבריי אמרו לי, שלא כדאי לי להגיע לניו זילנד לפני דצמבר ("העונה המתוירת"), אך דווקא בהרצאה ב"למטייל" המרצה אמר בצורה ברורה, כי אין שום בעיה לטייל בכיף וללא הגבלות מיוחדות גם בספטמבר-אוקטובר. הוא ציין, כי זו אכן לא העונה המתוירת, אך עדיין מזג האויר בסך הכל בסדר, המחירים נמוכים משמעותית, ואין לחץ של תיירים על המקומות.
האם כדאי באמת לטוס באמצע ספטמבר (אם כן, זה מתאים לי ל-לו"ז בדיוק מבחינת התאריך)

שאלה נוספת בנוגע לרכב:
מה הכי מומלץ, בהנחה שאני טס לבד לניו זילנד לחודשיים-שלושה- לקנות רכב? לשכור רכב? להיות ליפטר? או רעיון אחר? לכל דבר יש היתרונות והחסרונות שלו. השאלה מה בכי עדיף?

תודה רבה!
תמיר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה בנוגע לעונה מומלצת ולרכב תגובה ל - 1 07/07/2008 01:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2850 הודעות עד כה
עונה - כמו שהמרצה אמר אפשרי בספטמבר אם אתה יכול, דחה בחודש את ההתחלה של הטיול זה יהיה עדיף. תתחיל לטייל מהאי הצפוני ותדרים ביחד עם האביב.
רכב- תלוי בך , אם יש לך הבנה ברכבים אז אולי כדאי לקנות רכב, זה יאפשר לך עצמאות מקסימלית ותוכל להחליט כמה זמן תשאר שם ולאן תיסע (לחברות ההשכרה יש הגבלות על מס כבישים בהם הם מעדיפים שלא תנהג).
רכב שכור זה אומר רכב ברמה נאותה וגם יש לך ביטוח יותר מבסיסי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לא פירטת מספיק על הטיול תגובה ל - 2 07/07/2008 11:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 691 הודעות עד כה
אני דיי מסכים עם עידן ברוב הנושאים.
אבל רציתי להוסיף שאם אתה לא מתכוון לעשות טראקים ארוכים, אז לא יהיה קריטי אם תגיע בספטמבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלה בנוגע לעונה מומלצת ולרכב תגובה ל - 1 07/07/2008 18:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yushon לא מחובר yushon  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
ספטמבר יכול להיות קצת מוקדם מדי וייתכן ויהיו דברים שסגורים עקב מזג אוויר אז חבל.
אם אתה יכול כמו שנאמר, עדיף להגיע באוקטובר.

לפי דעתי לתקופה של שלושה חודשים עדיף לקנות רכב ולא להשכיר. בנוגע אם להיות ליפטר או לקנות רכב זה כבר עניין שלך. אתה צריך להבין שזה יוצר סוג טיול שונה.
היתרון בליפטר הוא המפגש עם הרבה יותר אנשים, החיסרון הוא הניידות והעובדה שאתה צריך להיסחב עם כל הציוד שלך ולא סתם להשאיר זרוק באוטו.
אם לא הבנת, אני ממליץ על קנייה. זה לא כזה סיפור כמו שמציגים אותו...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלה בנוגע לעונה מומלצת ולרכב תגובה ל - 4 07/07/2008 20:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tamir07 לא מחובר tamir07  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
היי, דבר ראשון - תודה רבה על התגובות ועל העצות!
חידוד קל בשאלתי: בקשר לעונת הנסיעה, אני מתכנן לעשות טרקים, אבל לא רק ולא כל הזמן. התכנון הוא להתחיל באמצע ספטמבר באי הצפוני הידידותי יותר מבחינת מזג אויר, וכעבור משהו כמו חודש להגיע לאי הדרומי. נשמע סביר מבחינת מזג אויר?
בקשר לקניית רכב - אני טס לבד. האם כדאי לקנות רכב לבד, עם כל היתרונות והחסרונות שבדבר?
שוב, תודה רבה לכל המגיבים!
תמיר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלה בנוגע לעונה מומלצת ולרכב תגובה ל - 5 08/07/2008 03:35 לתגובה קודמת
  yushon לא מחובר yushon  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
נשמע סביר מבחינת מזג האוויר למרות שאני הייתי דוחה אפילו עוד קצת רק בשביל הביטחון. "העונה המתויירת" לא באמת מלאה בתיירים...

נחדד- לפי דעתי עדיף שיהיה לך רכב. לי זה נראה יותר נוח ואתה אדון לעצמך.
אני אמנם טיילתי עם חבר אך העדפנו להיות עם רכב ולאסוף ליפטרים מאשר ההפך.
קניית רכב- הרבה יותר זול מלשכור וסוג של חוויה שנהניתי ממנה בפני עצמה.
שכירת רכב- יותר בטוח וחוסך דאגות.
שורה תחתונה- שיקול של חסכון בכסף (בד"כ) לעומת יותר שקט נפשי בנוגע לאוטו.
אתה צריך להחליט מה מתאים לך מבחינת אופי טיול ואופי שלך. מה שמתאים לאחרים לא בהכרח מתאים לך...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הוצאת ויזה לאוסטרליה
להודעה הבאה:אכסניה ללילה ראשון בסידני, ונהג חדש....

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

מחממים סורקים