| 1. רשיון בינ"ל |
07/07/2008 17:43  |
| |
נעמה רוצה לטייל |
118 הודעות עד כה |
|
|
לא מצאתי פורום מתאים, אז אני אדבוק בפורום הזה...
אני טסה באוקטובר וחוזרת בפברואר, ותוקף הרשיון שלי עומד לפוג בינואר. ביררתי בממסי על רשיון בינ"ל ואמרו לי שהוא תקף רק עם הצגת רשיון ישראלי תקף, ובמשרד הרישוי אמרו לי שרוב הסיכויים שלא יתנו לי לחדש רשיון לפני הזמן (אני אוכל לחדש רק מתחילת דצמבר).
מישהו נתקל בבעיה כזו? יש לה איזשהו פתרון חוץ מלקלל על זה שהלך הטיול ולקפוץ מבניין עם 17 קומות????
|
|
|
|
|
|
|
| 5. רשיון בינ"ל תגובה ל - 3 |
08/07/2008 10:47   |
| |
בצל טוב |
268 הודעות עד כה |
|
|
|
לגבי התמונה - כל מה שאת צריכה לעשות זה לגשת לאחת התחנות שמצלמות ולהצטלם שם. זה לא עולה כסף, לא צריך את טופס החידוש (אלא רק ת.ז) וזה די פשוט. אני עשיתי את זה כשהייתי בארץ לא מזמן, למרות שהחידוש שלי רק בעוד כמה חודשים.
מה שקורה זה שברגע שיש להם את התמונה, משרד הרישוי שולח לך את טופס התשלום לחידוש רשיון הביתה, ואם משלמים אותו כמה שיותר מהר, את מקבלת את הרשיון החדש תוך שבוע-שבועיים אחרי. אם ההורים ישלחו לך את הרשיון (ההורים, ולא משרד התחבורה) מייד כשהם מקבלים אותו, זה אמור להגיע אלייך תוך שבוע. בסופו של דבר - לא אמור להיות לך מצב שבו אין לך ביד רשיון בתוקף, אבל כמובן, כבר קרו מקרים.
יש אפשרות נוספת, וזה לבקש ממשרד הרישוי רשיון זמני לתקופה של עוד חודש-חודשיים אחרי תפוגת הרשיון הקיים שלך. עד כמה שאני זוכר - זה לא עולה כסף.
כעקרון הרשיון הזמני שמקבלים, יחד עם רשיון הפלסטיק והרשיון הבינלאומי אמורים להיות תקפים - אבל כל מדינה והשטויות שלה. צריך לברר במדינת היעד. בניו זילנד אני יודע שזה תקף.
בעניין חברת ההשכרה - אין סיבה שהם יעשו לך רשיון, כי זה לא עניינם מתי הרשיון שלך פג, אלא רק כמה שנים יש לך רשיון ו/או גיל. מקסימום - את יכולה להסביר להם את הבעיה.
הכי חשוב - לא לנהוג עם רשיון לא בתוקף. זה לא שווה את זה.. תמצאי מישהו שינהג בתקופה הזו אם את לא מסתדרת עם כל מה שכתוב למעלה
|
|
|
|
|
| 7. רשיון בינ"ל תגובה ל - 5 |
08/07/2008 13:57   |
| |
נעמה רוצה לטייל |
118 הודעות עד כה |
|
|
המון תודה על התגובות, אני מבינה שיש פתרונות ואני לא צריכה לדאוג (אלא אם כן משרד הרישוי ישבות עד אוקטובר )
בצל טוב - אתה יודע באיזה תנאים הם נותנים את הרשיון הזמני שדיברת עליו? צריך לספק להם סיבות ולנהל משא ומתן או שזה שירות שהם נותנים לכולם בלי בעיות?
|
|
|
|
| 8. המממ... תגובה ל - 7 |
08/07/2008 16:54   |
| |
Or |
781 הודעות עד כה |
|
|
אני לא יודע מה בדיוק שובת, אני לא מתעדכן בזה.
אבל לפני מס' חודשים כשהייתי צריך לחדש את הרישיון והרגשתי שלא שולחים לי את הטפסים בזמן ניסיתי את "האתר של גידי גוב" והיה שם מישהו שענה למיילים ולשאלות שלי,
אני ממליץ גם לך.. http://www.gov.il/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|