כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. רשיון בינ"ל 07/07/2008 17:43 לתגובה הבאה
  נעמה רוצה לטייל לא מחובר נעמה רוצה לטייל  משתמש בינוני 118 הודעות עד כה
לא מצאתי פורום מתאים, אז אני אדבוק בפורום הזה...
אני טסה באוקטובר וחוזרת בפברואר, ותוקף הרשיון שלי עומד לפוג בינואר. ביררתי בממסי על רשיון בינ"ל ואמרו לי שהוא תקף רק עם הצגת רשיון ישראלי תקף, ובמשרד הרישוי אמרו לי שרוב הסיכויים שלא יתנו לי לחדש רשיון לפני הזמן (אני אוכל לחדש רק מתחילת דצמבר).
מישהו נתקל בבעיה כזו? יש לה איזשהו פתרון חוץ מלקלל על זה שהלך הטיול ולקפוץ מבניין עם 17 קומות???? Crying or Very Sad
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. רשיון בינ"ל תגובה ל - 1 07/07/2008 23:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  danitpeleg לא מחובר danitpeleg  משתמש בינוני 138 הודעות עד כה
ההודעה על חידוש רשיון מגיעה לפני שהתוקף שלו פג. ההורים מחדשים לך אותו ושולחים בדואר.
תצטרכי אולי שבוע לא לנהוג, מישהו אחר ינהג, או שתשארי באותו מקום.
תצטרכי גם לספק כתובת למשלוח הרשיון אליך בדואר.
כמן כן הייתי ממליצה לך, אם לא הצטלמת למשרד הרישוי לאחרונה, לגשת להצטלם, שתהיה להם תמונה עדכנית שלך.
לא מסובך מדי.

דנית פלג נחיתה רכה בקריסטצ'ירץ'
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. רשיון בינ"ל תגובה ל - 2 08/07/2008 01:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זאת אומרת שאפשר להצטלם מראש לפני שקיבלתי את טופס החידוש?
ומי בדיוק שולח לי את הרשיון, משרד הרישוי או ההורים?
הרשיון הזמני שמקבלים כשמשלמים תקף גם בחו"ל או שצריך את הפלסטיק?

ועוד שאלה - יש סיכוי שחברת ההשכרה תעשה לי צרות אם אני אבקש לשכור רכב לתקופה שבה תוקף הרשיון עומד לפוג?

(אני יודעת שאני שואלת שאלות קשות, אבל גם אם יש לכם רעיון לאן להפנות אותי לשאול אותן אני אשמח)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. נ.ב - תודה, קצת הרגעת אותי בינתיים תגובה ל - 3 08/07/2008 01:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. רשיון בינ"ל תגובה ל - 3 08/07/2008 10:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  בצל טוב לא מחובר בצל טוב  משתמש פעיל 268 הודעות עד כה
לגבי התמונה - כל מה שאת צריכה לעשות זה לגשת לאחת התחנות שמצלמות ולהצטלם שם. זה לא עולה כסף, לא צריך את טופס החידוש (אלא רק ת.ז) וזה די פשוט. אני עשיתי את זה כשהייתי בארץ לא מזמן, למרות שהחידוש שלי רק בעוד כמה חודשים.
מה שקורה זה שברגע שיש להם את התמונה, משרד הרישוי שולח לך את טופס התשלום לחידוש רשיון הביתה, ואם משלמים אותו כמה שיותר מהר, את מקבלת את הרשיון החדש תוך שבוע-שבועיים אחרי. אם ההורים ישלחו לך את הרשיון (ההורים, ולא משרד התחבורה) מייד כשהם מקבלים אותו, זה אמור להגיע אלייך תוך שבוע. בסופו של דבר - לא אמור להיות לך מצב שבו אין לך ביד רשיון בתוקף, אבל כמובן, כבר קרו מקרים.
יש אפשרות נוספת, וזה לבקש ממשרד הרישוי רשיון זמני לתקופה של עוד חודש-חודשיים אחרי תפוגת הרשיון הקיים שלך. עד כמה שאני זוכר - זה לא עולה כסף.
כעקרון הרשיון הזמני שמקבלים, יחד עם רשיון הפלסטיק והרשיון הבינלאומי אמורים להיות תקפים - אבל כל מדינה והשטויות שלה. צריך לברר במדינת היעד. בניו זילנד אני יודע שזה תקף.
בעניין חברת ההשכרה - אין סיבה שהם יעשו לך רשיון, כי זה לא עניינם מתי הרשיון שלך פג, אלא רק כמה שנים יש לך רשיון ו/או גיל. מקסימום - את יכולה להסביר להם את הבעיה.
הכי חשוב - לא לנהוג עם רשיון לא בתוקף. זה לא שווה את זה.. תמצאי מישהו שינהג בתקופה הזו אם את לא מסתדרת עם כל מה שכתוב למעלה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. רשיון בינ"ל תגובה ל - 3 08/07/2008 11:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מרב NZ לא מחובר מרב NZ  משתמש בינוני 110 הודעות עד כה
בהגדרות של Land Transport NZ את חייבת לנהוג עם רישיון בתוקף - אם הרישיון הוא באנגלית, לא צריך רישיון בינ"ל. אם הרישיון לא באנגלית, צריך רישיון בינלאומי וחייבים לשאת יחד איתו את הרישיון המקורי (כי בעצם רישיון בינ"ל הוא לא רישיון נהיגה אלא סה"כ תרגום מוסכם של הרישיון האמיתי).
לעניין חברת ההשכרה - הכי פשוט זה לשאול אותם. להסביר מה המצב ולשאול אם יש בעיה עם העובדה שיכול להיות שלמשך תקופה קצרה לא יהיה לך את הרישיון המקומי שלך. לדעתי לא תהיה בעיה, אבל אני לא יכולה לדבר בשם כל חברות ההשכרה ולכן לשאול את הספציפית זה הכי בטוח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. רשיון בינ"ל תגובה ל - 5 08/07/2008 13:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המון תודה על התגובות, אני מבינה שיש פתרונות ואני לא צריכה לדאוג (אלא אם כן משרד הרישוי ישבות עד אוקטובר Razz )
בצל טוב - אתה יודע באיזה תנאים הם נותנים את הרשיון הזמני שדיברת עליו? צריך לספק להם סיבות ולנהל משא ומתן או שזה שירות שהם נותנים לכולם בלי בעיות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. המממ... תגובה ל - 7 08/07/2008 16:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 781 הודעות עד כה
אני לא יודע מה בדיוק שובת, אני לא מתעדכן בזה.
אבל לפני מס' חודשים כשהייתי צריך לחדש את הרישיון והרגשתי שלא שולחים לי את הטפסים בזמן ניסיתי את "האתר של גידי גוב" והיה שם מישהו שענה למיילים ולשאלות שלי,
אני ממליץ גם לך.. http://www.gov.il/
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. רשיון בינ"ל - הבהרה תגובה ל - 6 09/07/2008 01:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מירב, אני דווקא יוצא לי לעבוד מדי פעם עם LTNZ, וגם שאלתי אותם לעומק מה צריך, זה לא מדוייק מה שכתבת...

הרשיון הישראלי לא מוכר בניו זילנד. לא הישן ולא החדש. ולכן - עם כל רשיון ישראלי חובה גם רשיון בינלאומי. הנכון הוא שחלק מן השוטרים יסתפקו ברשיון ישראלי וכך גם חלק מחברות ההשכרה, אבל אי אפשר לסמוך על זה.

בעניין הרשיון הישראלי החדש, שאמור להיות בסטנדרט אירופאי וכאלה - העברתי שאילתה רשמית האם אפשר שהם יכירו בו (מסיבות אנוכיות - לא רוצה לעשות תיאוריה וטסט מקומיים...) והנושא עדיין בבדיקה.

שני הרשיונות חייבים להיות בתוקף.

נעמה - בעניין הרשיון הזמני, אני לא יודע מה התנאים. לנו היתה בעיה שהרשיון פג, והיה צורך בתמונה חדשה כדי לחדש אותו, אבל היינו כאן, ומשרד הרישוי סיפק לנו רשיון זמני עד שהגענו לביקור להצטלם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. רשיון בינ"ל - הבהרה מעניינת... תגובה ל - 9 09/07/2008 08:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  R.L לא מחובר R.L  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
לבצל טוב ולמירב,

שניכם צודקים לכאן או לכאן.

מקרה שקרה לנו:

כשעשיתי הסבה לרישיון מקומי (קיווי) הייתי נדרש להראות רישיון מקומי (ישראלי ישן) + בינלאומי. כשעשיתי בסניף מסויים - נפלתי על פקיד שלא הבין את הבינלאומי ולכן "התעסק" רק עם המקומי הישראלי.

כאשר תורה של זוגתי לעשות הסבה (אחרי מס' חודשים מהמקרה שלי) - הפקידים סירבו לקבל את הרישיון המקומי (הישראלי) שלה בטענה שלא מוכר לשלטונות למרות ההסברים.
ניסינו סניף אחר ובקושי הצלחנו.

מסקנות מכל הסיפורים שהיו לנו:
1 - עדיף לבוא (לדרוש אם אפשר) עם רישיון החדש ("אירופאי" ישראלי) ובתוקף - זה נותן "קצת" נקודות זכות יותר מהישן (מוכר יותר).
אם לא, אין ברירה מתי שהתוקף עומד להסתיים - לבקש מההורים שישלחו חדש (כשכבר הצטלמת לכל מקרה כשהיית בארץ) - אין מחוץ לישראל תחנות צילום שמקובלות למשרד הרישוי הישראלי ואז מתי שצריך - ההורים שולחים לך את הרישיון החדש (כשתמונתך כלולה).
2 - למרות שהיו סיפורים מישראלים שהצליחו לטייל בניו זילנד רק עם רישיון מקומי (ישראלי ישן או חדש) ללא בינלאומי - זה לא מומלץ - הבינלאומי "תופס" יותר בכל גורם ממשלתי ניוזי אפילו אם חלקם לא מכירים אותו (בשביל המשטרה, חברות השכרה וכו).
3 - להשתדל לא לכעוס/לתקוף פקידים שלא מבינים אותנו כשאנו מסבירים/מעמידים על טעותם - זה יחזק את התנגדותם. לנסות סניף אחר - לפעמים זה עובד.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. רשיון בינ"ל - הבהרה תגובה ל - 9 09/07/2008 10:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מרב NZ לא מחובר מרב NZ  משתמש בינוני 110 הודעות עד כה
קצת קשה לי לזכור איך נראה היה הרישיון הישראלי הישן, אבל למיטב זכרוני הוא לא היה באנגלית, ולכן חובה לשאת איתו רישיון בינלאומי. גם הרישיון החדש לא לחלוטין עומד בתנאים של רישיון באנגלית, מכיוון שאין עליו את פירושי הקודים (ברישיון הנוזי מאחור יש הסבר מה אומר הקוד 4a לדוגמא) ולכן גם איתו צריך לשאת רישיון בינלאומי.
לעניין הניסיון לדלג מעל התיאוריה והטסט - למיטב ידיעתי מדובר (שוב) על הסכמים בינלאומיים. חוץ מזה שזה כל כך פשוט לעשות את התיאוריה והטסט ולנסות להזיז את land transport נראה לי הרבה יותר מסובך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לגבי התאוריה והטסט (שזה האמת פחות קשור לפורום) תגובה ל - 11 10/07/2008 01:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כי זה פחות רלוונטי למטיילים, לא?

בכל אופן, אין לי בעיה עם לעשות תיאוריה וטסט מבחינת המבחן - ברור לי שזה פשוט לאללה - הבעיה שלי היא שאני אצטרך לעשות כל אחד מהם פעמיים - גם לרכב וגם לאופנוע, וזה כבר עלות לא מבוטלת של כסף, אז מה אכפת לי להתכתב קצת עם לנד טרנספורט?

בעיקר כשהם כותבים לי פסקה כזו בתשובה שלהם (מאתמול) :

We will allow you to convert your Philippine licence to the equivalent NZ classes to those listed on your licence. You can complete a theory and practical test in order to obtain a full NZ licence. The cost to convert your licence is currently $44.30 application fee, $39.70 for the theory test, and up to $70.80 for the practical driving test. Once you have successfully completed your application and passed your tests you will be issued with a full NZ licence. Please Note: then you must cease driving on your overseas licence

פיליפיני??
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. יש לך משהו לספר לנו ? תגובה ל - 12 10/07/2008 16:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 9014 הודעות עד כה
פילפיני ?

מזכיר לי פעם שחילקו מסכות מגן, שאלתי עבור אבא שלי במוקד של המסכות, מה הנקודה הקרובה ביותר לחלוקה של קרית אונו, התשובה לא איחרה לבוא - חיפה... ליד קרית אתא, קרית ביאליק וכו'...

עמית - מנהל הפורום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. זה כנראה בגלל שאני עובד זר... תגובה ל - 13 10/07/2008 23:52 לתגובה קודמת
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אוסטרליה - ממלבורן עד קריינס
להודעה הבאה:יש לי מס' שאלות למומחים ... ???

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר