כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. כדורי לריאם (מלריה) -מי לקח ומי העדיף לוותר? 09/07/2008 01:33 לתגובה הבאה
  ory_n לא מחובר ory_n  משתמש מתחיל 25 הודעות עד כה
חודש הבא אני עף להודו Surprised עשיתי חיסונים והכל מוכן ..
רק דבר אחד מטריד אותי וזה נושא המלריה..הבנתי שאפשר לקחת לריאם פעם בשבוע או לוותר ולקחת ליתר ביטחון קופסה של 12 מלרון ואם קורה משהו אז להתחיל לבלוע 4 ביום בשלב ראשון וכטיפול מיידי (כמובן שלפנות גם לרופא) , בוא נגיד שחוץ מהעובדה שהכדורים האלה (לריאם ) יקרים בטירוף למי שנוסע לחצי שנה כמוני הבנתי שהם גם עושים קצת תופעות לוואי מוזרות Confused
רציתי לדעת מנסיונכם האישי (וכן , אני יודע שזה נושא לפורום בריאות אבל אני מעוניין לשמוע סיפורים של אנשים שלקחו/לא לקחו ובמיוחד כאלה שסבלו מתופעות)מה דעתכם בנושא..
ולמי שחטף משהו ולקח את המלרון במכה גם מעניין לשמוע..
בקיצור מה דעתכם בנושא
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כדורי לריאם (מלריה) -מי לקח ומי העדיף לוותר? תגובה ל - 1 09/07/2008 03:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רוני לא מחובר רוני  משתמש פעיל 404 הודעות עד כה
Laughing
אח שלו . לא לוקחים סיכונים בנושא בריאות.
תופעות לוואי בד"כ לא מורגשות , מקסימום תיקח את הכדורים בשבת ואז תנוח.
שאתה כותב "אני עף להודו"אתה מתכוון שיש לך סידור מיוחד עם להקהת עופות? אולי תעדכן אותנו , גם אנחנו רוצים לחסוך...
חחחח Surprised
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. icon1.gif  לידיעה כללית -מעל מיליון איש מתים ממלריה מדי שנה. תגובה ל - 2 09/07/2008 08:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יעקבס לא מחובר יעקבס  משתמש פעיל 676 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בתור מי שחלה במלריה.... תגובה ל - 1 09/07/2008 09:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4893 הודעות עד כה
התשובה היא חד משמעית: אם צריך כדורים - לקחת!! זו מחלה איומה, שאם קצת פחות מזל משהיה לי יכולה להיות קטלנית ממש. שאל בפורום בריאות איפה צריך ומה לקחת, ותעשה את זה. תאמין לי שזה שווה את זה.

Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אני ויתרתי תגובה ל - 1 09/07/2008 15:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רננה1 לא מחובר רננה1  משתמש פעיל 164 הודעות עד כה
אולי זה טמטום, אבל חזרתי לארץ בריאה ושלמה.
מכירה כמה שלקחו לריאם, הרוב לא חשו בתופעות הלוואי.
בת דודה שלי, ילדה די צעירה, סבלה מפרנויות מוזרות סמוך לכדורים שעברו כשהפסיקה.
אולי תתחיל בארץ ותראה איך אתה מגיב לזה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. כל התגובות בנושא בריאות בד"כ כסת"ח תגובה ל - 1 09/07/2008 16:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  asas10 לא מחובר asas10  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
במספרים גדולים הכל יכול להיות . אבל האוכלוסיה המקומית לא חיה על תרופות ( חברות המיצרות תרופות ,כן )ולכן כמו שאף אחד לא עושה פרסומת "שתו מים " (חוץ מאייבי נתן) אף אחד לא יגיד לך אל תיקח .

אתה יוצא לטיול לא למלחמה .

טיול מוצלח ומהנה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. כל התגובות בנושא בריאות בד"כ כסת"ח תגובה ל - 6 09/07/2008 19:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אביאל אביאל לא מחובר אביאל  משתמש בינוני 84 הודעות עד כה
אני וזוגתי לקחנו לריאם ולא היו לנו שום תופעות לוואי...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. icon7.gif  תשובה קבילה רק ע"י רופא תגובה ל - 7 09/07/2008 20:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נדב הרגיל לא מחובר נדב הרגיל  משתמש פעיל 2349 הודעות עד כה
אז אני לא רופא ולא אמליץ מה לעשות או לא לעשות. אני רק יכול לספר את שאני עשיתי - ובכן, אני לקחתי לריאם (בלאוס ולא בהודו) ולא סבלתי מכלום. היה לי כיף וחייכתי כל הזמן. למרות שזה לא קשור לכדור, במדינה כמו לאוס הייתי מחייך גם עם רגל שבורה.
לעומת זאת, ישנם אנשים שכן סובלים מתופעות לוואי, ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא (שממילא חייב לתת מרשם לתרופה שכזו, משום שזו תרופת מרשם מן הסתם) ולבדוק. אולי בכלל אתה רגיש לחומרים שמהם מורכבת התרופה? לך לרופא!
אגב, כפי שיעקבס רשם - בעולם מתים מידי שנה יותר אנשים ממלריה מאשר מאיידס. כמובן שרובם הם תושבים של מדינות העולם השלישי אשר אינם נגישים כמונו לתרופות כמו לריאם ומלרון.
בקיצור, בברכת לך לרופא ושלא יעקוץ אותך אנופלס!
בהצלחה ותהיה בריא!

נדב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תשובה קבילה רק ע"י רופא תגובה ל - 8 09/07/2008 22:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5196 הודעות עד כה
התשובה שלי אישית,מפני שהשואל ביקש את זה.אני לא מתיחס לכל תשובות
הפוליטיקל קורקט,הבן אדם יקבל החלטה ע'פ שיקוליו ועל אחריותו.מזה עשר שנים שאני וזוגתי נוסעים לארצות "נגועות" מלריה.הפעם הראשונה והאחרונה שלקחנו מלרון היתה בכניסה לטיול באגן האמזונאס לפני עשר שנים. אחרי הכדור הראשון לאישתי היו הזיות אני ראיתי כפול.הפסקנו מיד את הענין הזה. אנחנו אנשים מבוגרים ע'פ כל קריטריון וברמת סיכון גבוהה יותר ממרבית המשתתפים כאן.לקחנו החלטה ע'פ שיקול הדעת שלנו בלבד ועל אחריותנו.אז ומאז אנחנו מקפידים על כיסוי מקסימלי של כל אזור חשוף בגוף, מריחת דוחי יתושים וריסוס הבגדים באופן תכוף.אכילת שיני שום בכמויות מסחריות בכדי לייצר ריחות גוף.---אורי

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ובתור עוד אחד שחלה במלריה.... תגובה ל - 4 09/07/2008 23:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בסאם עבדול רחמן בסאם עבדול רחמן לא מחובר בסאם עבדול רחמן  משתמש מתחיל 49 הודעות עד כה
אני דווקא לא לוקח תרופות כטיפול מונע. את הסוג הספציפי של מלריה שחליתי בו אני הייתי מקבל גם אם הייתי לוקח לריאם ובכלל הרופא שלי בארץ הסביר לי ש 80 אחוז מאנשים שחלו במלריה והגיעו אליו לטיפול לקחו לריאם כטיפול מונע שלא עזר. אני הסתובבתי באיזור הג'ונגלים הכי פראיים באסיה (בצפון בורמה) בעונה הגשומה, במקומות אחרים הסיכוי להידבק במחלה קטן יחסית

בין אם אתה לוקח לריאם ובין אם לא, כדאי לקרוא על התסמינים של המחלה ולהצטייד במלרון רק ליתר ביטחון. אבל לא צריך להיות פרנואיד ולהתחיל לקחת תרופות על כל הצטנננות קטנה, אלא לגשת לרופא ולבקש בדיקת דם ספציפית למלריה אם חושדים שנדבקים במחלה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תופעות לוואי תגובה ל - 1 10/07/2008 03:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  chaklook לא מחובר chaklook  משתמש בינוני 66 הודעות עד כה
אבא שלי לקח 2 כדורי לריאם וזה הספיק כדי להשבית אותו, חצי שנה הוא לא ההיה מסוגל לקום מספה, רק אחרי שנה הוא חזר להקף פעילות סביר, וגם היום 8 שנים אחרי, חוזרים אליו פה ושם התופעות לואי. מסתבר גם שיש אנשים שנכנסים בגלל הכדור הזה לאשפוז פסכיאטרי. מצד שני, כידוע, ממלריה מתים. יתכן שיש כדורים נוספים, עם תופעות לואיי פחות חמורות, ויתכן ששוה לשקול את הענין לפני שנכנסים לאזור שהמלריה ממש קשה בו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בקשר למספר המתים ממלריה בעולם להלן נתון לגבי שפעת תגובה ל - 11 10/07/2008 18:16 לתגובה קודמת
  asas10 לא מחובר asas10  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
מדי שנה מתים בארצות הברית לבדה כמאה אלף בני אדם מסיבוכים של מחלת השפעת. בישראל, על פי נתוני משרד הבריאות, בחורף של שנת 2005 מתו כשלושת אלפים בני אדם (מספר גבוה מאוד לכל הדעות).

מגפות עולמיות של שפעת פורצות מדי 10-15 שנים. בהתפרצויות קטנות יותר בשנת 1957 ובשנת 1968 מתו למעלה ממיליון איש. מגפת השפעת הקטלנית ביותר בעת החדשה הייתה ב-1918, במחלה המכונה "השפעת הספרדית" מתו למעלה מ-40 מיליון איש ברחבי העולם

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כמה עולה טיסה מסייגון להאנוי?
להודעה הבאה:עזרה בתכנון טיול לתאילנד

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף