כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חזרנו היום מהולנד ובלגיה 11/07/2008 01:48 לתגובה הבאה
  עדןן לא מחובר עדןן  משתמש מתחיל 47 הודעות עד כה
היה כייף, היה מעניין, לא היה קל , לפעמים אפילו קשה אבל בסיכומו של טיול זו היתה חויה ענקית.
נסעתי לבד עם שני ילדיי בגיל 12 ו9 ומאחר ונעזרתי הרבה בפורום לפני הטיול ועכשיו אני קצת יותר חכמה אז הנה כמה המלצות גם ממני.
שני הדברים הכי חכמים שעשיתי ואני שמחה על כך הם קודם כל שכירת ג'י.פי.אס בארץ ודבר שני זה שבחרתי ללכת לכפר הנופש דה אימהוף.
בלי הג'י פי אס אין מצב שהייתי מגיעה לאיזה מקום. זה לא כזה פשוט כמו שחושבים . את כל הכתובות הכנסתי בארץ לפני הנסיעה ושם פשוט הייתי צריכה לבחור לאן לנסוע ולשייט בכביש.
לגבי דה הימהוף- גן עדן לילדים ולהורים. בכל יום טיילנו וחזרנו לכפר בסביבות ארבע חמש אחה"צ. הבריכות פתוחות עד עשר בלילה עם פארק מים משגע וחוץ מזה עוד הרבה אטרקציות לילדים. באחד הימים שהיה מזג אויר גשום במיוחד נשארנו כל היום בכפר וגם נהנינו מאוד.
הבעיה היחידה שלי היתה בכפר זה שהבתים מאוד מבודדים אחד מהשני ובלילה היה לי קצת מפחיד לראות את היער מסביב( בלילה הראשון בכלל לא נרדמתי) .

בגדול עשינו טיול רגוע, זרמתי עם הילדים שלי ועם המגבלות שלי ולא רצתי ממקום למקום. יש מקומות שתיכננתי להגיע אליהו ובסוף לא הצלחנו אבל אני לא מצטערת .

אז ככה היה הטיול שלנו, בקצרה:

ביום ראשון הגענו לאמסטרדם בצהריים. היינו בכיכר דאם המקסימה , טיילנו ברחובות שמסביב לכיכר ונסענו בטראם לבית של אנה פראנק. היה מרגש ומעניין. בערב חזרנו למלון( באמסטרדם )ויותר מאוחר נסענו לכיכר ליידספלין , בדיוק היה את הגמר של יורו 2008 והיו הרבה אנשים.
ביום שני הלכנו בבוקר למאדאם טוסו ואכ"כ טיילנו בדאםרק ובמאגנה פלאזה.
משם נסענו לסוכנות רכב (סיקסט- היה מצוין), לקחנו את הרכב ונסענו לדה הימהוף.

אחרי כמה פדיחות שהיו לי עם הגיר הרגיל והרבה דפיקות לב הגענו לכפר נופש. (דרך אגב- היום אחרי שחזרנו מחו"ל נסעתי לסופר ואני כל הזמן מנסה ללחוץ על הקלאץ' ולהעביר הילוך..)
התארגנו ובילינו אחה"צ בבריכה.

ביום שלישי נסענו בבוקר למוזיאון הפתוח בארנהיים. היה מאוד נחמד אבל הילדים שלי השתעממו . לא ממש עניין אותם לעבור מבית לבית. הם הכי אהבו שם כשעצרנו באיזה קפטריה והיה שם ליד גן משחקים עם אומגה ונדנדות.

ביום רביעי קמנו מוקדם ונסענו לאפטלינג. הגענו בדיוק בשעה עשר בבוקר והיה נפלא. פשוט מקסים. מומלץ מגלשות שלג (בוב) והפאטה מורגנה. היינו גם בנשר שזה רכבת הרים מהירה בחושך. מפחיד וכייף.
יש שם שייט נחמד בין ברווזים וברבורים שהיה סייסטה נעימה. היינו שם עד השעה ארבע והספקנו להיות כמעט בכל המתקנים. השארנו את האבובים לסוף אבל אז התחיל לרדת גשם (הגשם הראשון שלנו בטיול!) וכבר לא יכולנו להיכנס.

ביום חמישי היה יום גשום ולכן נשארנו כל היום בכפר. קמנו מאוחר, הכנתי ארוחת בוקר מאוחרת, חביתות, סלט יווני, פנקייקס . האכלנו את הברווזים שבכל בוקר ביקרו אותנו . בצהריים הלכנו לבריכה עד הלילה.

ביום שישי נסענו לאלקאמאר ולוונדהם. מקסים! תמיד מדברים על שוק הגבינות באלקמאר אבל לא ידעתי שהיחא כזאת יפה. ההצגה עצמה יפה אבל ממצים בחצי שעה. העיר מקסימה, עם הרבה דוכנים ובתי קפה מסביב .
בוולנדהם הצטלמנו כמו הולנדים , טיילנו בנמל ואכלנו וופל מעולה עם גלידה לא פחות מעולה בדוכן גלידה שהמוכר שם חמוד מאוד.

ביום שבת תיכננתי לנסוע לאווטלט בליליסטד ומשם לחיטהורן. בסופו של דבר התברברתי כי חיפשתי קודם את הסכר מליליסטד לאינקהויזן ולא מצאתי אז הגענו לאווטלט רק בשתים עשרה בצהריים.

ביום ראשון נסענו לחיטהורן . היה כייף. מקום מקסים .

בתיכנון היינו אמורים להגיע לאוטרכט ולמבצר מיודן אבל לא הספקנו.

ביום שני עזבנו את הכפר בעשר בבוקר ונסענו לבלגיה. נסענו ישר להחזיר את הרכב ומשם למלון במונית.
שני לילות אחרונים של הטיול היינו בבריסל ומשם טסנו אתמול בלילה חזרה הביתה.
ביום שלישי היינו בברוז' ואתמול היינו בבוקר במיני אירופה והסתובבנו במרכז בריסל עד שנסענו לשדה תעופה.

בכייף הייתי מוותרת על בלגיה ונשארת את השלושה ימים האלו באמסטרדם.
אני לא מבינה מה ההמלצות האלה על בריסל ובלגיה בכלל. הגענו בשני בצהריים ופשוט הזדעזעתי. בריסל זו עזה רבתי. מלוכלכת, צפופה, בכל מקום שאתה לא מסתכל אתה רואה חמסניק בפוטנציה וגם הוופל לא כזה טעים (עשוי מבצק רך כמו של סופגניה) ובנוסף לכל השמיים היו כל הזמן אפורים והגשם לא הפסיק לרדת.
היינו בכיכר הגדולה והצטלמנו עם הילד המשתין וכל הזמן התפללתי שהזמן כבר יעבור ויגיע יום רביעי אחה"צ. בשני הלילות האלו, בשעה שבע בערב כבר חזרנו למלון כי פחדתי להסתובב בחוץ .
בברוז' היה נחמד אבל עדיין לא שווה את זה.
הדבר היחידי הטוב בבריסל זה השוקולד (מומלץ ליאונידס ליד הגראנד פאלאס). כמכורי שוקולד מוצהרים דגמנו את רוב חנויות השוקולד.

זה הטיול שלנו על קצה המזלג..

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 1 11/07/2008 02:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3320 הודעות עד כה
שאפו ענק לאמא האמיצה
וברוכים השבים לחיקו החם של הפורום.
למרות שהטיול הסתיים בטונים קצת צורמים נחמד לקרוא ביקורת אמיתית .
העיקר שהיה לכם כיף - שהייתם יחד ו...שתשארו איתנו כאן לתמוך באלו שיוצאים ולהתחיל לתכנן את היעד הבא.

ובנימה אישית גם אגיד:
אני גאה בך!

הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 2 11/07/2008 07:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3844 הודעות עד כה

רחלי שלום.

התפעמתי מהאומץ ואני מלאת הערכה.

נהניתי מהתיאורים.

אני חושבת שבריסל עיר מאוד מעניינת, גם אם היא לא מצויצת וסטרילית. הייתי שם פחות ממך ואני מתכננת להגיע בעתיד עם רשימה ארוכה של אתרים ומונומנטים שהחמצתי בביקור הראשון. אולי המעבר מהרוגע של דה אמהוף ללב העירוניות לא היה לטובתכם. היו דיווחים דומים בעבר גם של כאלה שעברו מהולנד הכפרית ללינה באמסטרדם ונכנסו להלם. אחותי חזרה לפני כשלושה שבועות מיום חטוף באמסטרדם (ביקור שני) ועוד כמה ימים בבלגיה, וסיפרה שבריסל הרבה יותר מרשימה מאמסטרדם. נו טוב (כמו שג'מוס אומר), אחרי הכול אנחנו אחיות Smile .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 3 11/07/2008 07:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת. לא מחובר ענת.  משתמש פעיל 1193 הודעות עד כה
הי ,
בוקר טוב וברוכים השבים.

כייף לקרוא על הבוקר את החוויות שלכם מהטיול,
כל הכבוד על האומץ לנסוע לבד - בעיני זה ממש אומץ.

קראתי את מה שכתבת על בריסל , זו כמובן התרשמותכם בלבד.
אני חושבת שמה שכתבת מאד מחזק את מה שכותבים כאן הרבה בפורום .
לבלגיה מגיע טיול משל עצמה.
לא כדאי לעשות לבלגיה גיחה של יומיים מהולנד, בפרט שלהולנד יש המון מה להציע, וגם לבלגיה.

שבת שלום
ענת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 4 11/07/2008 10:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 459 הודעות עד כה
רחלי יקרה:
קודם כל כל הכבוד!
אני שמחה שלמרות הקשיים מאוד נהנתם.
כל הכבוד לך שלמרות העייפות (אני בטוחה שהיא שם) רצת לספר לנו את החוויות. מתמכרים מאוד מאוד מהר לפורום...
כל הכבוד על ההתניידות עם הרכב והנסיעות הארוכות, מלחיץ??

ועכשיו לתמונות...

רוית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 1 11/07/2008 17:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברנדי ברנדי לא מחובר ברנדי  משתמש פעיל 445 הודעות עד כה
באמת כל הכבוד על ההעזה והנחישות. מורידה בפנייך את הכובע!
לגבי התחושה בבלגיה, לנו היתה תחושת "נפילה" בפריז דווקא, והרי זו עיר שאין עליה... הקושי שלנו נבע לדעתי מהמעבר מהמנטליות ההולנדית לצרפתית, ויתכן שגם מהמעבר מאוירה כפרית יותר לעיר גדולה. בסוף התעשתנו ונהננו גם בה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 6 11/07/2008 17:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כל היום הייתי בסידורים שאחרי..
להחזיר את הג'י.פי.אס , לפתח תמונות, כביסות, קניות וכו'

אנחנו עדיין בהיי מהטיול והחוויות שעברנו.

לגבי בלגיה , כנראה זה באמת בגלל המעבר מהולנד לבלגיה וגם המזג אויר והגשם התמידי השפיע על ההרגשה. בדיעבד כן היה טוב והילדים נהנו גם שם אבל ההרגשה הכללית שם לא היתה נעימה. כשמסתובבים בבריסל זה נראה כאילו הרוב במדינה הם מוסלמים למרות שקראתי והבנתי שזה לא ככה זה המרגש .
גם באמסטרדם למשל יש הרבה מוסלמים אבל משום מה לא הרגשנו כלל אי נוחות או חוסר בטחון להסתובב שם. בבריסל היתה הרגשה כאילו אנחנו במדינה ערבית ולא אהבתי את זה.

בכל מקרה הטיול היה נפלא והרבה בעזרת הפורום. הגעתי פחות או יותר מוכנה, קראתי לפני כן על המקומות והכנתי הרבה אופציות לטיולים. היו מקומות שהילדים לא ממש רצו , כמו הדולפינריום או רוטרדם אז לא התעקשתי ולצערי פיספסנו את אוטרכט ודוונטר שנורא רציתי לבקר בהם , אבל נהנינו גם ככה.
פגשנו כמה משפחות מקסימות בכפר הנופש ובחלק מהזמן הילדים היו בחברת ילדים אחרים.

עם הרכב הסתדרתי מצוין. ביום הראשון בנסיעה מאמסטרדם לפארק הייתי לחוצה ופחדתי קצת. עקבתי אחרי ההוראות של הג'י פי אס ופשוט קיוויתי שהוא לוקח אותנו לכיוון הנכון. ברגע שראיתי בשלטים שזה הכיוון נרגעתי. במשך שאר הטיול לא היתה שום בעיה עם הרכב והמכשיר תמיד דייק.
היו גם נסיעות שירדנו קצת מהכביש הראשי והגענו לכפרים יפים.
בדרך לוולנדהם למשל עצרנו בכפר שהיו שם תחנות קמח שאנשים מתגוררים בהם.

תמיד השתדלתי לחזור לקראת אחה"צ לכפר הנופש וסיימנו את הימים שם בבריכה ובמשחקים.

ניסיתי להעלות כמה תמונות של מצעד החיות שביקרו אותנו מידי בוקר אבל אני לא מצליחה

תודה לכולכם וחופשה מהנה

רחלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 7 11/07/2008 18:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הי רחלי,

לפי משפט הסיום שלך אני מבינה שאולי זו פרדה מהפורום. מקווה שתישארי עוד קצת ואולי תצליחי בכל זאת להעלות תמונות (ללחוץ על browse, לבחור תמונה ולעמוד עליה, קילק במקש ימני, לפתוח צייר, בחלונות שנפתחים לשנות את האחוזים ממאה לחמישים, ללחוץ על סגירה, לשמור בשם, ולפתוח את התמונה החדשה בעלת השם החדש).
זה נורא כיף להצליח ופתאום מתרבות התגובות באשכול שלך.

חשבתי עוד בבוקר ושכחתי לכתוב, שכשאני חושבת על טיול עם ילדים ללא בן הזוג, תחושת האחריות פתאום הופכת להיות יותר במרכז ולא בהכרח הנהיגה שאיתה מתמודדים ומשפרים מרגע לרגע. הזדהיתי מאוד עם מה שסיפרת על הלילה הראשון, ואני שמחה שבהמשך הטיול ישנת.

רציתי לספר לך, סתם בשביל הידיעה, שבבלגיה הייתי בעיקר באזורים הכפריים ופחות בערים, והתחושה מאוד בטוחה, רגועה, ידידותית ולא מלחיצה. המפתח לדירה בכפר הנופש היה חתיכת ברזל אידיוטית, כזאת שבעצם לא נועלת מפני שום דבר. גם בטיול האחרון בארדנים בלוקסמבורג, קרוב מאוד לבלגיה, קיבלנו מפתח גנבים פשוט לדירה.
אחותי הייתה לפני פחות מחודש יום אחד בבריסל ויומיים בארדנים עם בן זוגה (קפצו לסוף שבוע). הם שכרו אופניים והמשכיר אמר להם להניח את האופניים מחוץ לחנות, במקרה שיחזירו אותם אחרי שעת הסגירה.

בבריסל פגשנו באמת הרבה בני דודים, ובחנות מזכרות זיהו את מוצאנו והתיחסו אלינו מאוד יפה. אני לא יודעת איפה הסתובבתם, אבל אם רוצים מפלט מהאווירה המזרח תיכונית, נכנסים למקומות קצת יותר אקסקלוסיביים - למשל, בגלרי סנט הוברט אפשר למצוא את האלגנטיות בהתגלמותה.

מקווה שתנוחי ותבלי איתנו עוד קצת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 1 11/07/2008 23:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1126 הודעות עד כה
היי רחלי,

כקודמיי מסירה את הכובע על כוחות הנפש, האומץ והביצוע... Cool

גם אנחנו אהבנו פחות את בריסל אבל את ברוז', גנט ועוד כפרים אהבנו מאד. אווירה שונה לחלוטין - אל תסיקי מסקנות על בלגיה רק בגלל החוויה של בריסל. לגבי הזמן, אני גם בדיעה שיש להקדיש לבלגיה את הזמן שלה ולהולנד את שלה.

תודה על השיתוף, זיוה כבר הסבירה לגבי התמונות, אז אני מחכה...

נחיתה רכה,

נילי

[עודכן ב:11 יולי 2008 23:36:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 9 12/07/2008 00:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע לא מחובר ע ע  משתמש פעיל 355 הודעות עד כה
היי רחלי,

כל הכבוד על אומץ הלב וההעזה Exclamation Exclamation Thumbs Up
בחודש מאי היינו בארנהם, הולנד, ושם הרגשנו בדיוק כפי שהרגשת בבריסל. גם העיר הזו מלאה בערבים. 90% מהמסעדות הן של ערבים, כאשר בעל הבית, המלצרים והאורחים - כולם ערבים. ההרגשה היתה מאוד לא נעימה, ומיהרנו לעזוב את העיר. שוב, זאת היתה הרגשתנו בלבד וללא שום הכללות.
נחמד שהולנד נעמה לכם ונהניתם בה. לא נורא שלא הספקתם הכל, שישאר משהו לפעם הבאה. Smile Smile Smile

שבת שלום,

עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 10 12/07/2008 07:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

עופרה, אני זוכרת שסיפרת על החוויה בארנהיים ושכחתי לשאול אותך - זה היה במדרחוב הסגור לתנועת כלי רכב? בטיול שלנו בילינו לפחות שני ערבים במדרחוב הזה, מאוד אהבנו אותו. אבל עברו שנים ובהחלט יתכן שמאז דברים השתנו.

אני יודעת שאני נודניקית איומה, אבל חשוב להבין שסיור בבריסל מוכרחים להכין בדיוק כפי שמכינים סיור באמסטרדם. אנשים חושבים שזה כמו ברוג' - מה שנקרא ללכת לאיבוד בסמטאות. בפריפריה של הכיכר הגדולה אכן יש הרבה חנויות של ערבים (אותי זה לא הרתיע אבל זה אינדווידואלי ויש גם הבדל בין אישה שמטיילת לבד עם הילדים לזוג), אבל ביתר המסלול שעשינו - עיר בירה אלגנטית לכל דבר. בעיני השילוב בין השניים (האזורים המסודרים, הנקיים והמפוארים עם האזורים הצפופים ו"קשים" או "פראיים" יותר) הוא מה שעושה אותה לעיר תוססת ולא מצועצעת כמו רבות מן הערים האירופאיות שאנחנו מתרפקים עליהן.
פשוט נורא חבל לי שאנשים מפסידים את העיר הזאת.
יאללה די, אני לא מדברת יותר על הנושא הזה, וזה בסדר גמור ליהנות יותר ממשהו אחד ופחות מאחר.

רחלי, סליחה שתפסתי לך את האשכול. חשבתי שאולי זו הזדמנות לפתוח משהו לדיון.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 1 12/07/2008 09:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלי27 לא מחובר אלי27  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
לאור נסיונך מה יש לעשות ע"מ לא להתברבר ולהגיע לאאוטלט בליליסטד ומשם לחיטהורן (וכמובן לא להחמיץ את הנסיעה על הגשר)באותו היום

אלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 11 12/07/2008 11:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מצפוני נוקף אותי על שינוי הנושא, אז עד שרחלי תחזור עם תשובות ואולי עם תמונות - הנה שתי תמונות, עתיקות-יומין למדי, מארנהיים.

עכשיו אני מקווה שחזרנו להולנד, לרחלי ולשאלה שהופנתה אליה Smile

המדרחוב בארנהיים.bmp כנסייה בארנהיים.bmp
המדרחוב בארנהיים.bmp(גודל:77.40KB)כנסייה בארנהיים.bmp(גודל:76.81KB)

[עודכן ב:12 יולי 2008 11:22:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 12 12/07/2008 12:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הכפר נופש שלנו היה בערך 20 דקות נסיעה מהאאוטלט בליליסטאד . אני כיוונתי את הניווט לאינקהויזן שנמצאת בצד השני של הסכר אבל הוא לקח אותי מסביב בדרך ארוכה. באמצע התייאשתי ושיניתי את היעד לליסטאד.

מה שצריך זה לנסוע לליסטאד ושם לשנות את היעד לאינקהויזן ואז לנסוע על הסכר ולחזור חזרה.

או לעשות את זה ביום שנוסעים לכפרי הדייגים שנמצאים באזור השני מעבר לסכר ואז לחזור דרך הסכר. תלוי לאן צריכים לחזור.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אלה הם רק חלק מהאורחים שביקרו אצלינו מידי בוקר תגובה ל - 14 12/07/2008 13:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

בבוקר הראשון האכלנו משפחה של ברווזים והם המשיכו להגיע אלינו כל בוקר והביאו עוד חברים.
אורחים במרפסת.JPG במרפסת.JPG
אורחים במרפסת.JPG(גודל:14.91KB)במרפסת.JPG(גודל:14.91KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. חיטהורן תגובה ל - 15 12/07/2008 13:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

חיטהורן.JPG חיטהורן2.JPG
חיטהורן.JPG(גודל:15.50KB)חיטהורן2.JPG(גודל:11.21KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. אוטו גלידה בחיטהורן תגובה ל - 16 12/07/2008 13:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

אוטו גלידה בחיטהורן.JPG
אוטו גלידה בחיטהורן.JPG(גודל:8.96KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. על הדרך.. תגובה ל - 17 12/07/2008 13:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הדרך לכפר.JPG תחנת רוח.JPG
הדרך לכפר.JPG(גודל:7.90KB)תחנת רוח.JPG(גודל:15.25KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. ברוז' תגובה ל - 18 12/07/2008 13:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

ברוז
ברוז'.JPG(גודל:14.38KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 1 12/07/2008 14:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  abaavi לא מחובר abaavi  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
הי רחלי,

אנחנו ( זוג + ילדה בת 4 ותינוק בן 5 חודשים ) מתכננים לעשות את אותו הטיול בדיוק ( ללא בלגיה ) באוגוסט.
יש לנו הרבה חששות בעיקר בגלל התינוק ( לוגיסטיקה וכו'), האם את חושבת שזה אפשרי עם ילדים קטנים ? האם יש את כל הדרוש בכפר הנופש ( קומקום מיים וכו')
אשמח מאד אם תוכלי גם לומר לי סדר גודל של טיול כזה מבחינה כלכלית Cool .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. עוד אורח תגובה ל - 19 12/07/2008 14:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

מרפסת2.JPG
מרפסת2.JPG(גודל:13.44KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. שכירת GPS בארץ תגובה ל - 1 12/07/2008 15:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  adih לא מחובר adih  משתמש פעיל 238 הודעות עד כה
רחלי,
הטיול נשמע מקסים, שמחה שנהניתם ושחזרתם בשלום.
האם תוכלי לפרט היכן שכרת GPS בארץ עם המפות המתאימות ומה היתה העלות ? נראה לי מאוד יעיל להזין את המכשיר בכל היעדים מבעוד מועד, וסליחה על הבורות, אך לא ידעתי שזה אפשרי. את הולנד בשנה שעברה עשינו עם מפות והסתדרנו לא רע, אבל אולי נאמץ את הרעיון שלך לטיול השנה ביער השחור.
תודה - עדי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. זה ענק !!!!!!!!!! תגובה ל - 17 12/07/2008 15:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 1262 הודעות עד כה
ענק !אחלה תמונה ! הגזלן הזה הוא אמיתי ? או שבמקרה צלמתם חבר'ה שמעברים מקררים על סירה ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 20 12/07/2008 16:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בדירה בכפר נופש יש הכל. גז וכלי מטבח , מיקרו, טוסטר ואצלינו היה גם מדיח. בלילה קר אבל יש רדיאטורים בכל הדירה ( מעולה גם לייבוש כביסה).
פגשנו משפחה עם שלושה ילדים ואחד מהם בן שנה והם קיבלו גם עריסה ולול. גם בשטח הבריכות מפוזרים לולים לילדים ויש שם מספר בריכות לכל הגילאים וגם מגלשות מים לקטנקטנים.
הכפר עצמו יכול מאוד להתאים לגילאי הילדים שלכם, יש שם חוות חיות וג'ימבורי וקארטינג וכו'.

לגבי הולנד עצמה לא נראה לי שתהיה לכם בעיה. בכל המקומות שהיינו ראינו משפחות עם תינוקות. כדאי לארגן לעגלה כיסוי שקוף להגנה מהגשם. בכל השירותים יש פינות להחתלה .
אולי במקום לאפטלינג הבנתי שיש פארקים שמתאימים יותר לקטנטנים.
בלילות שם דיי קר אז כדאי לסחוב בגדים חמים לתינוק

לגבי העלויות, נסעתי ממש לפני תחילת העונה אז היה קצת יותר זול.(העונה מ15/7)
הטיסות עלו כ410 דולר דרך המבצע של ישראכרט. טסנו באל על והיה מעולה. הילדים שלי גם נכנסו לתא הטייס ודיברו עם הטייסים.
הכפר נופש עלה 770 יורו לשבעב לילות(וילה דהלקס לחמישה כי לא נשאר את הקטנה יותר). תנסו לבקש מיקום הוילה באזור ה100 עד 150 זה הכי קרוב לחניה לבריכה ולמשחקים. אנחנו היינו באזור 500 וגם היה בסדר
האופניים בכפר דיי יקרים- עלה לשלושתינו לשבוע 75 יורו
רכב- 260 יורו לשמונה ימים
דלק-150 יורו
מלונות אמסטרדם ובריסל- 100 יורו ללילה כולל ארוחת בוקר
ג'יפיאס- שכרתי בארץ מרנט דיירקט 400 ש"ח ל9 ימים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. זה ענק !!!!!!!!!! תגובה ל - 23 12/07/2008 16:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמיתי אמיתי..
הם מוכרים ארטיקים באמצע הנהר ויש שם אי קטן בצד השני של הנהר שאפשר לעצור שם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. זה ענק !!!!!!!!!! תגובה ל - 25 12/07/2008 17:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

גם אני הסתכלתי על הסירה של הגלידה ושפשפתי את העיניים Smile

סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. זה ענק !!!!!!!!!! תגובה ל - 25 12/07/2008 18:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 1262 הודעות עד כה
שאנחנו היינו שם הגזלן לא היה ( הוא בטח היה בתרגיל אוגדה Laughing )
אין לי ספק שהייתי קונה ממנו ארטיק , אפילו במחיר מופקע ולו רק בשביל הקטע ו/או לחזק את היזם !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. זה ענק !!!!!!!!!! תגובה ל - 27 12/07/2008 18:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nonss לא מחובר nonss  משתמש בינוני 147 הודעות עד כה
גם אנחנו נתקלנו בגזלן הזה ששט מסביב וצועק משהו כמו" דרינקן דרינקן"... , לרגע מרגישים כמו בארץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 11 12/07/2008 18:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי זיוה,

זה אכן היה במדרחוב הסגור בארנהם. כדי לא להגזים אני אומרת ש-90% מהמסעדות היו של ערבים. בכל המדרחוב הערבית נשמעה הרבה יותר מההולנדית, וגם אז היו אלו שיכורים הולנדיים או גברתנים אימתניים על מפלצות של אופנועים שבכל כמה דקות הרעישו את כל הסביבה. לנו היתה הרגשה מאוד לא נעימה שם. כנראה שדברים אכן השתנו או שזו רגישות יתר שלנו. אני מוכרחה לציין שבכל רחבי הולנד נתקלנו בהרבה מוסלמים וזה לא הפריע לנו. בארנהם זה כנראה הפריע לנו בשל הריכוז הגבוה שלהם בשטח יחסית מצומצם (מדרחוב), וכנראה משום שלא הצלחנו למצוא מסעדה שאינה של ערבים.

רחלי,
כמו שאומרים "תמונה שווה מאלף מילים". התמונה של הגזלן פשוט מדהימה. Smile

שבוע טוב לכולם,

עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 29 12/07/2008 21:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רחלי:
תמונות מקסימות והילדים עוד יותר...

האם עשית שיעורי בית בתפעול הGPS לפני הנסיעה?

שבוע נפלא!!

[עודכן ב:12 יולי 2008 21:45:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 30 12/07/2008 21:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רוית,

פאטה מורגנה? או שמא טעיתי?

עפרה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. חזרנו היום מהולנד ובלגיה תגובה ל - 31 12/07/2008 21:52 לתגובה קודמת
לא מותק, בכלל לא.
סתם נהנית "להסניף" קצת הולנד...

רוית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:איך אני מכניס קובץ WORD?