כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לונדון.... 12/07/2008 16:58 לתגובה הבאה
  mehmaz לא מחובר mehmaz  משתמש בינוני 63 הודעות עד כה
שלום לכולם
אני חושב לנסוע ללונדון, ויש לי כבר כמה שאלות:
1. האם ניתן להשתמש במטבע היורו בכל מקום שם? או שחייבים להחלים ללירה שטרלינג?
2. לאיזה מדינות ניתן להגיע בקלות מלונדון (אירלנד, הולנד, סקוטלנד)? והאם זה כדאי אם מדובר בשעות ספורות? למשל אם מדובר ב 12 - 14 שעות?
3. האם יש שם תחבורה מפותחת של קווי מטרו (כמו בפריס)?

תודה רבה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לונדון.... תגובה ל - 1 12/07/2008 18:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
gilgi gilgi לא מחובר gilgi  משתמש פעיל 2051 הודעות עד כה
1. באנגליה לא משתמשים ביורו ובדרך כלל לא יסכימו לקבל מטבע זה שאינו הילך חוקי בבריטניה (פרט למעט עסקים יתנו לך שער גרוע עבורו). קנה כאן ליש"ט לפני הנסיעה ו/או השתמש בכרטיס אשראי.
2. אפשר להגיע מאנגליה בקלות לכל מקום בעולם. ע:י מטוס, רכבת (יורוסטאר) או אוטובוס. לדוגמה זמן הנסיעה ברכבת לפריז כ- שעתיים ורבע לכל כיוון.
3. רכבת התחתית של לונדון היא הראשונה בעולם ושמה Underground או Tube והשירות מצויין.

[עודכן ב:12 יולי 2008 18:58:]

גיל נסע לחו"ל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לונדון.... תגובה ל - 2 12/07/2008 20:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה gilgi
אך אני לא מעוניין להגיע מלונדון לפריז, אלא למדינות אחרות.. וגם איני מעוניין להשקיע כסף רב בנסיעה, שכן מדובר בכמה שעות בלבד. אז לאיזה מדינות כדאי לנסוע?
מודה לך, ולכל מי שיעזור!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לונדון.... תגובה ל - 3 12/07/2008 20:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רעי רעי לא מחובר רעי  משתמש פעיל 1528 הודעות עד כה
לונדון היא אחד ממרכזי התחבורה הגדולים באירופה. רכבת תיקח אותך לפריז ומשם תוכל לקחת רכבת נוספת כמעט לכל יעד במערב אירופה (אמסטרדם, בריסל, מארסיי, פרנקפורט וכו')

בלונדון ישנם חמישה שדות תעופה, כאשר שלושה מהם (גאטוויק, לוטון וסטאנסטד) הם מרכזי הפעילות הבינ"ל של חברות הטיסות המוזלות. איזיג'ט, ת'ומפסון פליי, ריאן אייר, אייר ברלין, וויז אייר ועוד המון שמות אחרים ייקחו אותך לכל יעד שתרצה במחירים עממיים (טיסה לאמסטרדם למשל יכולה לעלות פחות מ- 30 פאונד.

Does it really matter what these affectionate people do-- so long as they don’t do it in the streets and frighten the horses!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. לונדון.... תגובה ל - 1 12/07/2008 21:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  adih לא מחובר adih  משתמש פעיל 240 הודעות עד כה
לפי השאלות, אני מבינה שזה ביקורך הראשון בלונדון. לעיר יש כל-כך הרבה מה להציע, למה להתעקש לבקר במקומות אחרים, מחוץ לגבולות בריטניה בכלל, ועוד שמדובר בגיחה של 12 שעות בלבד ?
אם ממש חשוב לצאת מהעיר, נראה לי שיש ערים נוספות בבריטניה עצמה שיש להן מה להציע בביקור של חצי יום. אוקספורד, באת', קנטרברי וברייטון - לכולן ניתן להגיע ברכבת מתחנת פדינגטון בלונדון, בנסיעה של שעה-שעה וחצי, ובכל אחת מהן יש מוקדי עניין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לונדון.... תגובה ל - 5 12/07/2008 22:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שולה שולה לא מחובר שולה  משתמש פעיל 3637 הודעות עד כה
כאמור אין טעם להגיע למדינות אחרות. בחישוב זמן/כסף אין סיכוי שזה ישתלם ליום. (לסקוטלנד רכבת ב-5 שעות לכיוון, אפשר כמובן לטוס לאמסטרדם בשעה אבל אם מוסיפים הגעה לשדה תעופה, בטחון בחזרה וכו' זה לפחות חצי יום, לאירלנד בכל מקרה כדאי לנסוע לשבוע לפחות).
וכמו שאמרו יש המון בלונדון ובמרחק סביר ממנה. תכתוב מה הדברים שמעניינים אותך ותקבל רעיונות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לונדון.... תגובה ל - 5 12/07/2008 23:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מתעניין באזורים כפריים (מישורים, והמון ירוק), בתים כפריים כאלה שרואים בסרטים..
כמו כן, אני כל כך מעוניין לראות מוזיאונים, שווקים עממיים (של פירות ומאכלים בעיקר).
הייתי רוצה לסמן v על אחת משכנותיה של אנגליה, ולכן אני מחפש משהו קל..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לונדון.... תגובה ל - 7 12/07/2008 23:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שולה שולה לא מחובר שולה  משתמש פעיל 3637 הודעות עד כה
לאנגליה יש שכנה אחת על האי וזו סקוטלנד שהיא כאמור במרחק 54- שעות רכבת לאדינבורו.
אירלנד, גם אם תטוס לכמה שעות לדבלין (וזה לא יצא בהכרח זול או מהיר) עדיין לא שמת וי על אירלנד.

מה שכן אפשר לקפוץ אולי ליום לויילס. זה עדיין אנגליה, אבל קצת אחרת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. לונדון.... תגובה ל - 7 13/07/2008 01:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8036 הודעות עד כה
תשמע ניראה שאתה ממש לא מנוסה בטיולים. מה זה השטות הזאת לנסוע למדינה אחרת ל - 12-14 שעות כדי לראות בתים כפריים (שרואים בסרטים) ולסמן V ומה עוד שיש לך את זה בתוך אנגליה עצמה וקרוב ללונדון? קנה כרטיס וסע לקוטסוולדס ליום וזהוא.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לונדון.... תגובה ל - 3 13/07/2008 13:42 לתגובה קודמת
gilgi gilgi לא מחובר gilgi  משתמש פעיל 2051 הודעות עד כה
מבלי להשקיע כסף - לא תגיע לשום מקום. אנגליה ולונדון יקרות מאד - אין חינם ואין בזול!

גיל נסע לחו"ל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:פולין-לוד'ג עם ילדים
להודעה הבאה:טס לאירלנד באוגוסט-האם כדאי להתעקש על רכב ממוזג ?

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר