כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה 13/07/2008 19:56 לתגובה הבאה
  oreiner לא מחובר oreiner  משתמש מתחיל 33 הודעות עד כה
שלום לכולם
לפני חודשיים התחלנו לתכנן את הטיול ועשינו הפסקת בת המצוה היום 4 שבועות לפני הטיול אני שוב בפורום להתיעצות ולחוות דעתכם
בנוגע למסלול ראשית בהולנד ובלגיה.
המסלול שמתהווה הוא כדלקמן:
יום ב' 11/8/2008 נחיתה בבריסל ונסיעה לכפר הנופש בהולנד (ליד ארנהיים)
יום ג' 12/8/2008 האפטלינג
יום ד' 13/8/2008 שוק הגבינות באדאם, כפרי הדייגים וולנדם ומארקן, מבצר מיודן.
יום ה' 14/8/2008 חיטהורן, ליסטאד
יום ו' 15/8/2008 אוטרכט, מוזיאון תיבות הנגינה, מוזיאון הרכבות, נראה לי שנוותר על טיפוס במגל הפעמונים ופשוט נטייל בעיר עצמה, פנורמת מאסדאך והצצה מבחוץ בארמון השלום.
יום שבת 16/8/2008 אמסטרדם, סיור בארנה, מוזיאון אנה פרנק, מוזיאון מאדם טוסו, אולי איזה שוק.
יום א' 17/8/2008 corpus experience , ובגלל בהכפר שלנו 20 ק"מ מארנהיים אולי נספיק גם למוזיאון הפתוח בארנהיים.
יום ב' 18/8/2008 עזיבת כפר הנופש והולנד בדרך לבריסל בדרך סיור במיניורופ ובערב אם יהיה כח טיול בעיר.
יום ג' 19/8/2008 בריסל-אטומיום, מרכז הקומיקס, גראן פלאס מוזיאון המכוניות,
יום ד' 20/8/2008 נסיעה לנורמנדי אולי דרך ברוז'

הילדים מאוד רוצים פארק מים איזה פארק מומלץ האם יש פארק מים בדרך לבריסל אולי נזיז את מיניורופ ליום ג' ונוותר ביום ג' על מרכז הקומיקס.
דרך אגה נהיה גם בנורמנדי ופריז אז אם מישהו מכיר פארק מים באזור פריז אזי גם זה אפשרי

תודה אורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 1 14/07/2008 16:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  aravk לא מחובר aravk  משתמש מתחיל 34 הודעות עד כה
שני דברים לתשומת ליבך:
1.פנורמת מסדאך היא בהאג ולא באוטרכט.
2.האטומיום ומיניורופ צמודים זה לזה, אולי כדאי לך לצרפם לאותו יום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 1 14/07/2008 16:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מיכל21 לא מחובר מיכל21  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
ועוד משהו קטן : ארמון השלום נמצא בהאג ולא באוטרכט
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 1 14/07/2008 16:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
doriza  משתמש לא מוכר
אורית שלום,
בגראן פלאס בערב יש מופע אור-קולי יפה שכדאי לראות.
אכן האטומיום נמצא ליד המיניורופ, ושניהם אגב בתוך בריסל. כשהיינו במיניורופ ראינו בצמוד אליו מגלשות מים - כדאי לך לברר (אולי דרך האתר של המיניורופ).
דורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 3 14/07/2008 17:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אחה"צ נעים לכולם
כנראה הייתי צריכה לרשום האג, הכוונה היא אחרי אוטרכט לנסוע להאג
לפנורמה ולארמון השלום.
האם עמוס מדי לאותו יום?
לקחנו בחשבון את ההערה לגבי המיניורופ ונעביר אותה למחרת היום יחד
עם האטומיום.
שאלה כפר הנופש שלנו הוא באזור ארנהיים והילדים מאוד רוצים לבלות בכפר המים DUINRELL חשבתי אולי בדרך לבריסל אחרי החזרת החדר
להעביר את היום בפארק הזה מה דעתכם?

תודה אורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 1 14/07/2008 17:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הועלה רעיון לוותר על האוטלט בליסטאד ולשלב בין המוזיאון הפתוח בארנהיים בבוקר לחיטהורן בהמשך. אנחנו לנים ליד ארנהיים כך שהנסיעה לארנהיים היא שולית השאלה האם חצי יום יספיק לכל אחד מהמקומות?
אורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 5 14/07/2008 17:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 1069 הודעות עד כה
2 תמונות להמחשה :
תמונה אחת מיני יורופ מבט מהאטומיום כלפי מטה .( שימי לב בצד ימין למעלה רואים את הקצה של הבריכות/מגלשות שהוזכרו כאן )
תמונה שניה מבט ממיני יורופ לאטומיום .
פארק מים את יכולה לחפש כאן :
http://www.infoparks.com/flashan/r_parcs/france/index.htm

IMGP3962.JPG IMGP3972.JPG
IMGP3962.JPG(גודל:19.33KB)IMGP3972.JPG(גודל:15.30KB)

[עודכן ב:14 יולי 2008 17:28:]

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 5 14/07/2008 17:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3097 הודעות עד כה
היי
חושב שכדאי לכם לבדוק ביקור בפארק המים הזה.
http://www.aqualibi.be/homepageEN
הוא קרוב לבריסל ולכן מרחק הנסיעה ללינה אחרי הפארק כשכולם כולל הנהג עייפים מתקצר משמעותית. נדמה לי שהוא גם שווה יותר מדורינל אבל לא הייתי בו.
לגבי שילוב של מוזיאון פתוח וחיטהורן - אני עשיתי וזה אפשרי אבל הייתי מקדיש למוזיאון הפתוח יותר. לפי התכנון לא תכננתם לבקר בו בכלל וחבל ואם זאת ברירת המחדל - לכו על זה.

תהנו
הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 6 14/07/2008 17:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1384 הודעות עד כה
לא מומלץ לשלב בין המוזיאון הפתוח לחיטהורן.

במוזיאון הפתוח מבלים בקלות יום שלם. אפשר לשלב אותו אולי עם גן החיות בורחר שצמוד אליו.

אוטרכט מהווה בילוי של יום שלם. לא משתלב עם האג.
גם האג היא בילוי יום שלם (לבד, או עם קפיצה לדלפט הקרובה).

פארק המים דווינרל לא נמצא על הדרך מארנהם לבריסל. יש פארק מים קרוב לבריסל שיותר מתאים לשלב אותו, רק צריך לזכור שבנים חייבים ללבוש בגדי ים צמודים.

ה-corpus experience נמצא ליד ליידן. לא קרוב בכלל לארנהם. אפשר לנסות לצרף אותו ליום של האג או של אמסטרדם. לא לשכוח להזמין כרטיסים מראש.

לברוז' היא בילוי של יום שלם. אי אפשר לנסוע דרכה בדרך לנורמנדי. אם נכנסים לברוז' תגיעו מאוחר ליעד שלכם בצרפת.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 8 14/07/2008 17:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי

התכנון לפני חודשיים אכן כלל יום של המוזיאון הפתוח בארנהיים ופארק הואה פלואה אבל אז נכנס לתמונה מוזיאון גוף האדם ונותרנו
במינוס יום ולכן ההחלטה להשאיר את המוזיאון הפתוח בארנהיים באופציה

תודה על ההפניה לפארק המים בבלגיה אולי נשאר בתכנון המקורי של יום המעבר מהולנד לבלגיה כלומר מיניורופ והאטומיום וסיור ערב בבריסל.
ולמחרת ניקח את הילדים לפארק המים מהבוקר ואחה"צ אולי מוזיאון המכוניות.

אורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 9 14/07/2008 18:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל תודה לכולם, טוב שהפורום הזה כל כך ידידותי למשתמש
אני רואה שצריך שוב לעשות שעורי בית חשבתי שגמרנו עם הולנד ואפשר לעבור לנורמנדי והטיול עוד 4 שבועות איזה לחץ.
לענין המסלול:
יום ג' האפטלינג
יום ד' שוק הגבינות באדאם, כפרי הדייגים וולנדם ומרקאן, מבצר מיודן
האם סביר?
יום ה' חיטהורן וליסטאד. אלא אם כן למישהו יש רעיון יותר מוצלח מה אפשר לעשות אחרי או לפני חיטהורן. ראיתי בפורום שרבים עושים את חיטהורן עם מקום נוסף למשל הדולפינריום אנחנו לא מעונינים לבקר בדולפינריום אבל אני חוששת שחיטהורן לא ממלא יום שלם.
יום ו' אוטרכט. שאלתי היא אם מחליטים לא לעלות למגדל הפעמונים ורק לסייר בעיר לבקר במוזיאון תיבות הנגינה והרכבות זה ממלא יום שלם?
יום שבת אמסטרדם-הארנה, בית אנה פרנק, מדאם טוסו, שוק אלברט
יום א' corpus experience , האג-פנורמת מסטאך ארמון השלום אולי עוד משהו אם יוותר זמן
יום ב' עוזבים את הולנד לבריסל-מיניורופ והאטומיום ובערב סיור בעיר, דורית המליצה על מופע אור קולי בגראן פאלס והמלון שלנו שוכן ממש בקרבת מקום.
יום ג' פארק המים שג'מוס הפנה אותנו ואולי אחרי הצהרים מוזיאון המכוניות
יום ד' עזיבה לכיוון נודמנדי הפעם נוותר על ברוז' יהיו עוד טיולים

שוב נתקענו בלי יום לשלב את המוזיאון הפתוח בארנהיים, אנא הצעתכם על מה הייתם מוותרים כדי לשלב אותו בתוכנית הטיול. חבל לי לוותר עליו לאור ההמלצות החמות שהיו בפורום והעובדה שהוא במרחק קצר מכפר הנופש שלנו.

ושאלה קריטית מאוד האם בגדי ים צמודים לבנים זה חובה בכל הפארקים
או רק בפארק בבלגיה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 7 14/07/2008 18:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התמונות אני אנסה לברר האם מדובר באותו פארק שג'מוס הזכיר
ואז זה מסדר לי את ענין פארק המים שהילדים כל כך רוצים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 12 14/07/2008 19:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 1069 הודעות עד כה
לא ! זה לא אותו פארק !
הפארק שג'מוס הפנה אותכם Aqualibi הוא פארק מים מעולה והוא צמוד לפארק שעשועים Walibi - Six Flags , כרטיס לפארק השעשועים מקנה כניסה חינם לשעתיים לפארק המים אחרי השעה 16:00 . במידה ובתכנון גם פארק שעשועים צרפו את שניהם יחד , במידה ולא נסו לשלב את פארק המים הוא שווה בהחלט .

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 13 14/07/2008 19:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על ההמלצה, נראה לי שנסתפק רק בפארק המים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. הולנד בלגיה נורמנדי ופריז - עזרה בבקשה תגובה ל - 11 14/07/2008 22:04 לתגובה קודמת
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1384 הודעות עד כה
ביחד עם חיטהורן אפשר לשלב את מוזיאון התעופה בלילסטאד או את מוזיאון הספינה בטביה בלילסטאד. אפשר גם לשלב עם ארמון הט-לו.

שני המוזיאונים באוטרכט והסיור בעיר ממלאים יום שלם. כמובן שתלוי בקצב המשפחתי.

הדרישה לבגדי ים צמודים היא בבלגיה.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:זהו הטיול שלנו מה דעתכם
להודעה הבאה:כמה יורו ליום צריכה לקחת משפחה עם זוג הורים ושלושה