אפריקה
... היבשת הכי פראית שיש, מזמנת לכם טיולים מרהיבים בטבע נפלא, בעלי חיים, תרבויות מרתקות, ערים שוקקות, וכפרים אותנטים להפליא. המבקרים בה יודעים שמרגע שדורכים בה לראשונה מתמכרים - ואתם מוזמנים להתמכר איתנו. כל המידע שאתם צריכים לגבי טיולים ביבשת השחורה נמצאים ממש כאן בפנים
גולשים יקרים,
עקב עבודות, שמטרתן שיפור חוויית הגלישה באתר למטייל, לא ניתן יהיה לגלוש באתר למשך מספר שעות, החל מהשעה 01:00 בלילה שבין יום שבת לראשון. עמכם הסליחה, צוות למטייל ברשת.
חושב על טיול לאפריקה באוקטובר למשך שבועיים עד 3 שבועות... רותה ספארי, טיפוס על הר קניה או קילימנג'ורו ולסיים בחופים לשבוע.
מבקש עזרה בתכנון - קניה או טנזניה? או אולי כדאי לשלב?
הר קניה או קילימנג'ורו? מה יותר יפה? זנזיבר או חופים בקניה?
עלויות של טיול?
בקיצור הרבה שאלות - מאוד אודה אם יש תשובות..
יואב
היי יואב,
חזרתי לפני כשבוע מטיול בטנזניה וקניה כאשר הייתי בהר קניה, ספארי בקניה וטנזניה וזנזיבר.
מאוד מומלץ לשלב בין השתיים, לכל מדינה יש את הדברים הייחודיים לה.
שבועיים לא יספיקו לך אם ברצונך לשלב את כל שלוש האטרקציות שציינת.
לגבי הר קניה, מדובר במשימה לא פשוטה, אבל גם לא בלתי אפשרית.
אם יצא לך לטפס על הרים בעבר, אני מניח שהקילימנג'רו יספק לך חוויה חזקה יותר (וגם יקרה וארוכה יותר), אם זהו ההר הראשון או השני שלך, אני יכול להמליץ לך בחום על הר קניה המדהים, זוהי גם תקופה נהדרת לעשות אותו (מומלץ בחמישה ימים).
ספארי מומלץ לטעום משתי המדינות, אך אם ברשותך זמן מוגבל, בעונה זאת המסאי מארה בקניה בשיא. הנדידה הגדולה מטנזניה לקניה היתה ממש לפני שבועיים וזהו זמן נהדר לבקר שם (כמובן שהמחיר וכמות התיירים עולים בהתאמה).
כאמור, הייתי בזנזיבר, זנזיבר מעט יקרה יותר ממומבסה, אבל לא יקרה מדי. איני יכול להשוות את הנופים והאטרקציות בשני המקומות, אבל מצאתי את זנזיבר מעניינת מאוד.
לגבי עלות, כמובן שקשה לומר כיוון שכל אחד מתכנן טיול ברמה שונה, בהתאם לתקציב הכספי שלו. אני, בתור חייל משוחרר ניסיתי לחסוך במידת האפשר, אבל לא בכל מחיר, עם מלונות העונים על צרכים מינימליים ואוכל במסעדות (לא לקחתי את הסיכון באכילה בדוכנים ברחוב), הוצאתי סה"כ בשלושה שבועות וחצי כ 3,500$, מתוכם טיסה 900$, מדריכים (2 ספארי והר קניה) 1,500$ וויזות 100$.
לכל שאלה נוספת, אשמח לעזור.
אור.
המון תודה על התשובות, עזרת מאוד.
בכל אופן יש עוד כמה שאלות :
1. טיפסתי על כמה הרים בחיי אז לא תהיה בעיה מהבחינה הזאת, אבל הבנתי שהר קניה פשוט יותר יפה ומגוון... האם אתה מכיר משהו אחר?
2. האם יש טעם בספארי גם בקניה וגם בטנזניה? זה לא אותו דבר? יהיה לי כנראה יותר מ-3 שבועות, השאלה אם באמת יש טעם..
האם צריך להזמין מהארץ את הספארי ואת הטפיוס או שאפשר במקום?
3. איך מגיעים לזנזיבר? טיסה או יבשתי?
4. יש אפשרות אחרת להגיע מלבד עם אתיופיה איירליינס לאדיס אבבה ומשם טיסת המשך?
היי יואב,
תמיד שמח לעזור.
1. כאמור, לא יצא לי לטפס על הקילימנג'רו מפאת המחיר היקר והחוסר נסיון שלי בטיפוס. כמו שציינתי, הר קניה אכן יפה מאוד, כמובן שתלוי מאוד במזג האוויר, אבל לא צריכה להיות בעיה בתקופה זאת של השנה. המדריך שלי להר שגם מדריך לקילימנג'רו אמר שהר קניה מרתק יותר, אבל קח את זה בערבון מוגבל, שהרי הוא מטפס על ההר כבר 20 שנה. בשורה התחתונה, אם גם לך הומלץ הר קניה, לך על זה, לא תצטער.
2. הייתי בארבעה ימי ספארי בקניה, אבל הייתי לפני הנדידה, ולכן ביום הרביעי נסעתי מהמסאי מארה לאגם נקורו. עכשיו, לאחר הנדידה, המסאי מארה מפוצץ בחיות, ואין צורך לנסוע לאגם, 3 ימי ספארי בקניה יספיקו.
בטנזניה הייתי חמישה ימים, יום ראשון באגם מניארה וטרנגירי, די מיותר, על אחת כמה וכמה אם אתה אחרי ספארי בקניה. כל מה שתראה שם, ראית כבר בקניה. ביום השני והשלישי בסרנגטי, השמורה הגדולה בעולם, אבל עכשיו אין בה הרבה חיות. ביום הרביעי במכתש נגורונגורו שמלא בחיות, והיה היום האטרקטיבי ביותר מבחינתי. ביום האחרון עשינו צייד עם אחד השבטים, היו מראות קשים מאוד, אני לא נהניתי. סה"כ הייתי ממליץ על שלושה ימי ספארי בטנזניה. היום האחרון - לשיקולך.
בקצרה על ההבדלים ביניהם? תלוי כמה אתה אוהב חיות, אני מאמין שתוכל לצפות בכל החיות במסאי מארה בקניה בשלושה ימים. אבל בטנזניה תוכל לראות נופים שונים, מקומות חדשים וחוויות חדשות (החוויה החזקה ביותר בטיול שלי היתה למשל בקמפינג בטנזניה כאשר 'ישנתי עם באפלו סביבי').
3. תוכל להגיע מארושה (נק' היציאה לספארי בטנזניה) עם אוטובוס לדאר אל סאלם - 8 שעות או מניירובי (במידה ולא תרצה ספארי בטנזניה) - 12 שעות. המחיר כ - 20-30 דולר. יש צורך להזמין כרטיס לאוטובוס יום-יומיים מראש.
בדאר אל סאלם יש מעבורת בבוקר או בצהריים (מה שיחייב אותך בלינה בעיר בלילה לפני), המעבורת מפליגה כשעתיים, המחיר כ- 30 דולר.
אני טסתי מארושה לזנזיבר. עדיף להגיע לארושה ולהזמין טיסה ב AIR TANZANIA מספר ימים לפני הטיסה, המחיר עד 150$. הטיסה כשעה.
לגבי החופים, חול לבן לבן, מי טורקיז. אבל תלוי מאוד בחוף. החוף הפופולרי נונגווי מלא בסירות במים ובאצות ועשבים על החול, כך שכל יופיו לא נראה. לעומת זאת, בחופים המזרחיים או בקנדווה ניתן לראות באמת חופים מדהימים ולשוט לאיים הסובבים את זנזיבר שגם בהם חופים נקיים.
4. לצערנו, החברה היחידה שטסה מישראל לאפריקה ישירות היא אתיופיאן איירליינס, ויש צורך לטוס דרך אתיופיה. שמעתי על אנשים שטסים עם חברות אירופאיות - טסים לאיטליה/גרמניה ומשם לקניה, אבל נראה לי יקר יותר וארוך יותר.
לכל שאלה נוספת, או המלצה על מדריכים כלשהם (מומלצים מאוד), אשמח לעזור ולהשיב.
אור.
הי אור,
ראיתי את תשובותיך המופלאות ולא יכולתי שלא לשאול אותך גם כמה שאלות:
אנחנו זוג ומתכננים טיסה ל4 שבועות לאוגנדה וטנזניה.
קודם כל לגבי הטיסה - כמה זמן הזמנת מראש? יש לנו כרגע בעיה עם מקומות לאדיס אבבה, כי אנחנו רוצים לטוס בחגים, ואנחנו רק ברשימת המתנה.
חוץ מזה - אתה יודע מתי צפויה להיות החזרה של החיות לסרנגטי? אנחנו בונים על זה את הספארי בטנזניה. אם זה באמת באוקטובר אז בסדר, אבל אם לא אנחנו נפסיד וזה לא נעים...
ושאלה אחרונה - צללת בזנזיבר? יש לך המלצות לחוף ולגסט האוס מסוים שם? (אנחנו לא רוצים מלון יקר, כל גסט האוס סביר הוא בסדר)
חוץ מזה, אם יש לך המלצה על מדריך לספארי בטנזניה אשמח לקבל.