|
| 2. שמונה שעות נטו ברומא תגובה ל - 1 |
16/07/2008 10:52   |
| |
dhz |
1990 הודעות עד כה |
|
|
|
אני לא יודע אם יש אוטובוס תירים סיבובי ברומא (כזה שעוצר ליד כל האטרקציות), אבל חלק ניכר מהמקומות המענינים די קרובים זה לזה וניתן בקלות ללכת ביניהם, או מקסימום לקחת אוטובוס או את התחתית.
הביקור שלי ברומא היה לפני עשור, ואני לא משוכנע 100% בשמות הרחובות. כדאי שתבדקו זאת עם מפה של רומא.
אני מניח שמשדה התעופה תקחו רכבת לתחנת הרכבת המרכזית של רומא (termini). משם, פנו שמאלה ב- via cavour שיוביל אתכם עד לקולוסיאום.
בדרך, ניתן לבקר בכנסית santa maria magiore, השיכת פורמאלית לותיקן, וכן גם בכנסיה בה ישנו הפסל של מיכלאנג'לו, כמדומני, הו מוצג משה עם הקרניים. הכנסיה נמצאת באחד הרחובות הצדדיים בקרבת הקולוסיאום, למיטב זכרוני.
לאחר ביקור בקולוסיאום, ניתן להמשיך לפורום הרומאי הסמוך, וגם לפורומים האחרים (בצד השני של הדרך של הפורומים האיפריאליים). בקצה דרך זו מגיעים ל- piazza venezia, שם ממוקם גם מבנה הזכרון למלך ויטוריו עמנואל השני. ניתן להמשיך משם עם via del corso בכוון כללי צפון, כמדומני, כאשר באיזור ניתן לבקר במונומנטים נוספים של רומא כמו הפנתיאון, קבר אוגוסטוס, piazza navone וכו'. בקצה מגיעים ל- piazza del populo וניתן לעלות למעלה לפארק של וילה בורגזה, ולהגיע גם למדרגות הספרדיות ולכנסיה הסמוכה להן.
אם נותר זמן, אפשר לחזור אחורה ולהמשיך לכוון הותיקן, קתדרלת פטר הקדוש והככר הגדולה. למוזיאונים של הותיקן לא יהיה לכם זמן. אני ביליתי בהם קרוב ליום שלם.
ניתן כמובן לותר על הביקור בשרידים הארכיאולוגיים של הפורומים ולהקדיש יותר זמן לוילה בורגזה. בפארק הזה יש גם מוזיאון של אמנות (היה סגור כשביקרתי שם) וגם גן חיות, שאולי יתאים לכם יותר.
בנוסף לזה, כדאי לבקר גם במזרקת טרווי המפורסמת שלא רחוקה מהמדרגות הספרדיות.
|
|
|
|
|
|