| 1. מלון טרם ספארי בארושה |
16/07/2008 11:29  |
|
היי,
אני צריך להזמין מלון ליום הנחיתה שלנו בארושה, ג'ורג (נ'גולה)רצה להזמין לנו חדר ב pallsons, ממה שקראתי הוא לא הכי מומלץ.
אחרי זה(בעקבות זה שאמרתי לו שאני רוצה מלון אחר) הוא המליץ על מלון חדש שנקרא THE CHARITY HOTEL (שהדבר היחיד שמצאתי לגביו זה מספר טלפון - במדריך טלפון), מישהו היה\ מכיר \ ממליץ על אחד משני המקומות האלו, הם אמרים להיות בסביבות 50$-60, ללילה לזוג, ככה שאם מישהו היה\ מכיר\ ממליץ על מקום אחר באותה עלות, אשמח לשמוע.
הערה! אני לא כותב את זה בגלל חשד שהמלונות האלו הם מלכודת\ עובדים עליי\ וכו.., אלא פשוט חשוב לי לדעת שאחרי הנחיתה (שמן הסתם נהיה בסביבות 15 שעות בדרך) ולפני שאני יוצא לספארי תהיה לי הפוגה נעימה ושינה ערבה.
תודה מראש לעונים.
[עודכן ב:16 יולי 2008 11:34:]
|
|
|
|
|
|
| 4. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 2 |
16/07/2008 17:17   |
|
היי אור,
תודה על התשובה.
אם אתה אומר שהמלון חדש והאוכל טעים, נראה לי שעם מקלחות קרות\ קצרות נסתדר, זאת בכל זאת אפריקה, זה לא שאנחנו נוסעים לנופש במלון בטורקיה- המטרה להתפנק במלונות אחרי הספארי.
עוד שאלה לגבי המלון זה כולל גם ארוחת ערב וגם בוקר, או רק א.בוקר (כי בתוכנית שלנו מוזכרת ארוחה במלון ולא הבנתי עם הוא מזמין כחלק מהעסקה\ זה כלול במלון, או שאנחנו מזמינים אותו 
ועם כבר במקלחות עסקנו, אם במקרה היית בספארי קמפינג בסיסי (אוהלי סיירים, ארוחות בכלובים וכו...), איך המקלחות\ שירותים באתרי קמפינג בשמורות?
|
|
|
|
| 5. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 4 |
16/07/2008 17:46   |
|
|
@ יואל
אנחנו טסים ב15 לאוגוסט, מתחילים ספארי למחרת ב 16.
לגבי pallsons לא היה כתוב שום דבר ממש רע עליו אלא שהוא 'Old Timer' מה שלא נשמע גם ממש טוב, אם נתת לו תשובה חיובית לגבי המלון הזה, פשוט תבקש לשנות, לא נראה לי שמבחינתו יש הבדל לאיזה מלון תלך, לא נראה לי שה Booking שהוא עשה "קשיח", אולי יותר עניין של עוד איזה רווח\ עמלה בשבילו\ קרובים שלו\ חברים שלו, שבטח זה גם ככה ב CHARITY.
לנו בזמנו כשהתמקחנו איתו ואחר כך הלחץ של לשלוח כסף, המלון לפני\אחרי לא נראה חשוב (וגם אז חשבנו ביום הנחיתה להתקדם עד אגם מניארה =מוסיף עוד יום ספארי לחישוב->ירד מהפרק) מאז עוד לא נתתי לו תשובה, אני יצטרך לעשות את זה בימים הקרובים...
|
|
|
|
|
| 7. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 4 |
16/07/2008 18:40   |
| |
galliani1899 |
12 הודעות עד כה |
|
|
בהחלט מסכים לגבי איכות המלונות באפריקה. אפילו אגדיל ואומר שזהו היה המלון הטוב ביותר שהייתי בו במהלך החודש שהייתי באפריקה, כאשר כל המלונות בהם הייתי ביו בטווח המחירים הזה.
הדיל כולל א. בוקר בלבד. ג'ורג' יכול לסדר לך משהו, אני מאמין שאם תשאל אותו, יש סיכוי טוב שיסכים. בכל מקרה ארוחת הערב אינה יקרה ואיכותה עולה על רב המסעדות שראיתי.
איני יודע מהו המסלול עליו סיכמת עם ג'ורג'. אלו מקומות הלינה שהיו לי:
-ביום הראשון בטרנגירי/אגם מניארה היה אוהל גדול מאוד, כולל מקלחות, שירותים ומיטה מרווחת. על פניו הכול היה נהדר, אבל מים אין בבוקר העניין סודר. מומלץ לבדוק מבעוד מועד.
-ביום השני בסרנגטי הקמנו אוהל סיירים שאני נכנסתי בו רק באלכסון, אבל אני גבוה (1.93), כך שלנמוכים ממני לא היתה בעיה. מקלחת עם מים קפואים בלבד. שירותים מלוכלכים.
-ביום השלישי בנגורונגורו הקמנו את אותם האוהלים, נוף יפהפה והרבה חיות מסתובבות סביבך בלילה. גם היו מים חמים במקלחות, אבל השירותים - בול פגיעה. באותו הלילה ג'ורג' סידר אפשרות לעבור ללודג' תמורת 50$ בלבד ליחיד, מחיר זול מאוד ללודג', אבל הקמפינג באותו יום היה חוויה בלתי נשכחת. מומלץ.
-ביום הרביעי ג'ורג' סידר לנו אכסניה עם חדרים עם מקלחות ושירותים. לא היו מים חמים במקלחות בחדרים, אבל היו מים חמים במקלחות המשותפות.
אור.
|
|
|
|
| 8. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 7 |
17/07/2008 10:27   |
|
@ יואל,
לא הבנתי מה אתה רוצה שאשלח לך, אני בדיוק כמוך לא הייתי בספארי (למרות שגרתי וטיילתי מספר פעמים באפריקה).
שמבחינתי נטוס (אתה בעוד שבועיים\אנחנו עוד חודש, ננחת נפגוש את ג'ורג ונלך לראות חיות, יותר מזה אלא נראה לי שצריך לדעת ...
@ אור
תודה על המידע! נראה לי שנסתדר עם התנאים שתיארת, בכוונה לא ביקשנו שום שינוי בתנאים ולקחנו ספארי הכי זול, כי הערכנו שנוכל לשנות שם את רמת המגורים, אם נרצה\ נצטרך, ומה שסיפרת על האפשרות מעבר ללודג' ב50$ יותר לאדם מאושש את זה, כי זה אותם לודג'ים שהוא מציע מפה ב 300$ ליום (ככה זה רק 200$).
בעקרון סגרנו ספארי פרטי, ככה שאפילו את התוכנית לא סגרנו לפרטים (יותר ממה שהוא הציע במייל הראשון שלו) ג'ורג, נשמע כאילו מבחינתו מה שנעשה בארבעה ימים תלוי במה נרצה וגם להוסיף ימים אמר שלא תהיה בעיה - שאפשרי מבחינתו לשנות את התוכנית אחרי ההגעה שלנו (מה שמתאים לנו מאוד, כי זה מה שאהבנו באפריקה ובכלל בלטייל) ודי הבנתי ממנו שעדיף לא לבקש שינויים מפה כי זה ייקר את העסק.
יאללה אני רץ להזמין את החדר בCHARITY
|
|
|
|
|
| 10. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 9 |
17/07/2008 12:20   |
|
, התוכנית שלכם נראית מוכרת (ברובה)
עד הקטע של נגורו נגורו (09-10), חוץ מהתאריכים (שלא קיימים אצלינו- זה רק יום1, יום 2), זה (מממ...), העתק מדויק של התוכנית שלנו...(ממש מעליב ה Copy paste הזה )
לגבי המלון, אני אדע מחיר לזוג כשהוא יחזור אליי... ואפרסם פה, לplasons, הוא אמר 45 לזוג, מקווה שזה אותו מחיר.
|
|
|
|
| 11. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 10 |
17/07/2008 12:39   |
| |
shimritst |
38 הודעות עד כה |
|
|
אני משערת שהוא עושה את אותה תוכנית לכולם אלא אם כן יש בקשות אחרות. אנחנו ביקשו מקומות לפי המלצות פה באתר ולפי זה הוא העתיק.
מתי אתם נוסעים? כי בהחלט נשמח לשמוע ממי שהתנסה לפנינו וללמוד לקחים
|
|
|
|
| 12. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 11 |
17/07/2008 13:53   |
|
|
אנחנו נוסעים באמצא עד סוף אוגוסט, לא נראה לי שאת צריכה לדאוג לגבי מידע, יש כבר ויהיה פה באזזז לגבי הספארי עם ג'ורג, אחרי אוגוסט (אני יודע שיש קבוצות ישראלים לפנינו וישר אחרינו).
בנסוף הוא ענה לי שהמלון CHARITY, עולה 65,000 שילינגים טנזניים (שזה מפתיע חשבתי שהם מדברים שם רק ב$$$), בהמרה באינטרנט זה יוצא 55$ לזוג.
|
|
|
|
| 13. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 12 |
17/07/2008 14:08   |
| |
shimritst |
38 הודעות עד כה |
|
|
אז אם המלון השני ממולץ יותר בשביל 10$ לא נתקמצן.וכן, כן - אנחנו רוצים כמה שיותר פרטים - אפילו כמה פילים היו בשעה 10:25 ליד האגם.
אבל נחמד לדעת שלעוד אנשים יש זמן להתעסק באינטרנט בזמן יום עבודה
|
|
|
|
| 14. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 13 |
17/07/2008 14:12   |
|
זה חלק חשוב מהעבודה שלי, זה נותן לי השראה 
לא, לא נתקמצן.
לגבי השעה והפילים, אני מקווה שנהיה שם בשעה הזו
|
|
|
|
|
| 16. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 15 |
17/07/2008 16:53   |
| |
shimritst |
38 הודעות עד כה |
|
|
אנחנו טסים לטנזניה ב-17/9/08 אבל שבועיים ראשונים אנחנו מנדבים ורק ב-5/10/08 אנחנו נתחיל את הספארי. הוא המליץ לנו על 5 ימים שמתוכם 3 לילות נישן בשטח. העניין הוא אם באמת חייבים להביא שק"ש או שהם מביאים - כי לא בא לי להסחב עם הרבה דברים.
ומכייון שאתה טס לפנינו - אתה השפן נסיונות.
|
|
|
|
| 17. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 16 |
18/07/2008 16:17   |
|
זו תכנית הטיול הכי בסיסית שיש. אין בסיסית ממנה.
מדוע הוא לא מקדם אתכם ביום הראשון ישר למניירה? אני מניח שזה מכוון שהוא מקבל אחוזים גבוהים מהמלון.
תבדקו אפשרות להגיע ישר למניירה. זה לא רחוק מארושה. לחילופין, מדוע לא מושי? אפילו לא תראו את הקילימנג'רו מלמטה?
מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
|
|
|
|
|
|
|
| 21. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 20 |
20/07/2008 11:02   |
|
@ saxsha
נראה טוב, אבל מה המחיר?
@ eytanin,
חשבתי שנראה את קילימנג'רו משדה התעופה ומהדרך לארושה (נראה לי שנחתתי שם פעם כשטסתי באתיופיאן(bus)ליינס, בדרך לדרא"פ ל"הפסקת סיגריה" בזמן הזריחה וזה היה אחד המראות המדהימים שראיתי עד אז, אולי זה לא היה הקילמנג'רו אלא הר אחר גבוה עטוף עננים, מישהו אמר לי שזה היה קילי' רק בהפסקה הבאה בלוסקה ).
בכל מקרה אחרי הספארי כנראה ניסע ללשוטו אז נעבור שם עוד פעם ובכלל אני מקווה מהספארי לחזור ישר למושי (לבקש את זה במקום ההחזרה לשדה, עם הוא יתקמצן, אז ניסע לשם מהשדה, או רק נעבור שם בדרך מארושה).
לגבי הספארי, מה זאת אומרת "דוגמא אחת: LAKE NDUTU
אחד המקומות המאוד יוצאי דופן בסרנגטי", צריך לבקש במיוחד להגיע לשם, ז"א זה מחוץ למסלול ה'רגיל'?
נראה לך שבתור חווית ספארי ראשונה זה משנה עם היינו במקום כזה או לא?
שוב זה התפתח לדיון מורכב משאלה פשוטה, כל הכבוד:)
|
|
|
|
|
| 23. מלון טרם ספארי בארושה תגובה ל - 22 |
20/07/2008 17:37   |
|
לא הבהרתי נכון מארושה (מקווה ממושי) אנחנו (כנראה) נוסעים ללשוטו, משם לדאר וזנזיבר ולא חוזרים, הטיסה חזרה מזנזיבר.
אולי נעצור במושי ונעשה את מה שהמלצת (מהכפר מרנגו) עם תנוח עלינו הרוח...
ולמה שלא יקחו אותנו לאן שאמרת, במיוחד שזה לא רחוק, הרי זה הכול תלוי בכסף...בכל מקרה, יש לנו שיטה שאומרת שמה שראינו זה הכי טוב שאפשר, אז בטח לא נתאמץ (ונאמץ את הארנק) כדי להיות איפה שהוא רק כי זה מחוץ למסלול הבסיסי...אבל נראה מה יהיה כשנגיע ומה באמת נראה, כבר הכנתי את הפנקס שבו אני צריך 'לסמן' את ה 'big 5' (בדיחה דרום אפריקאית שהיום צוחקת עליי).
וכן הבנתי שמחירי הדלק משתוללים (כמו בכל העולם).
מעניין איזה הר ראיתי פעם שעברה עם אתה אומר שלא רואים את הקילימנג'רו מהשדה ואיפה באמת נחתתי, יכול להיות שהזיזו את השדה ב11 שנים האחרונות (זה היה בקושי שדה תעופה-יותר 'תחנת אוטובוס' עם מגדל פיקוח על איזו חלקה ישרה על צלע של הר...)
|
|
|
|
|
|
| 26. decisions, decisions, decisions .... תגובה ל - 25 |
21/07/2008 22:20  |
|
הי שמרית
אל תבלבלי את עצמך. קחי את הטיול הסטנדארטי. מה שג'ורג יציע לך, תקחי!
הוא לעולם לא יקח אותך לנקודות שציינתי מכוון שזה אצלו "מחוץ למסגרת" והוא לא יצא למקום שאפילו העובדים שלו לא יודעים איפה זה.
[עודכן ב:21 יולי 2008 22:22:]
מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
|
|
|
|