מה יכול להיות יותר נפלא מלחוות את הטיול בחו"ל עם האנשים שאתם הכי אוהבים?
פורום טיולי משפחות כאן כדי לעזור לכם למצוא את כל המידע שחשוב לכם לגבי טיול עם הילדים - באירופה, בארצות הברית ובעולם כולו.
היי כולם,
אני מרגישה שמכירה אתכם כבר- קראתי ביומיים האחרונים את כל הפורום אחורנית, ואני מממש מרגישה חלק מהמשפחה...
מקווה לעזרה ממהמלכה זיוה, וגם מאיריס, ג'מוס, יונית וכל מי ששכחתי לציין אבל קראתי את ההודעות שלו...
אז גמנחנו לצרפת- אבא אמא בת ובן (9,11).
מתרגשים מאד וההחלטה לעשות את זה "לבד" היתה די גורלית.
נוסעים לחמישה ימים- ננחת בראשון בבוקר (17. וחזור בחמישי בערב.
יש לי המון שאלות, והרבה פחות ידע מלכולם כאן, אז סליחה מראש.
מצד שני, אשמח לפרסם אח"כ הכל הכל, לטובת הירוקים שיבואו אחרי.
שאלות "סיפתח":
1. רציתי ביום הראשון לעשות את המסלול באוטובוס תיירים הכללי (בלי לעלות ולרדת - כזה שמקיף 'הכל' בנסיעה אחת. זה יוצא יום ראשון בשבוע - מה זה אומר מבחינת פקקים? האם זה אומר שיש יותר פקקים, כי זה יום חופש, או פחות (כי ביום חופש כולם נסעו מפריס?)
2. אני מתלבטת מאד אם יש טעם גם ליורודיסני וגם לאסטריקס.
מצד אחד : בחמישה ימים שני פארקים נראה לי "טו מאץ'", פעמיים תורים, ורכבות הרים יש גם ב"סופרלנד"...
מצד שני : הילדים בגיל המתאים, יש להם עדיפות ברורה לפארקים, ועדיפות נמוכה למוזיאונים.
לפני שאגיד לך את דעתי, רציתי לשאול: לא הבנתי בדיוק אם התאריך סגור (17.8?). אני מבינה שלקחתם איזה דיל או עסקה סגורה בסוכנות נסיעות שכוללת טיסה ומלון?
הדבר הראשון שהייתי ממליצה הוא לבדוק אם אין אפשרות להאריך את הנסיעה. זה פרק זמן קצת קצר. תחשבי על כך שאת החבילות האלה רוכשים בדרך כלל אנשים מבוגרים שבאים לחרוש את העיר במשך חמישה ימים. אין להם התלבטות אם לצאת לפארק אחד או שניים, לא קשה להם ללכת הרבה (כמו לילד בגיל 9, למשל) ואין להם צורך בהרבה אטרקציות בתוך העיר.
אולי אפילו היום או ביום ראשון תוכלו עדיין לברר אם אפשר לפתוח את העסקה, אם יש טיסות בתאריך אחר וכו'. אפשר להזמין טיסות לחוד ומקום לינה לחוד, אולי מלון דירות? לינה במלון דירות תאפשר לכם גם להתארגן עם חלק מהארוחות בתוך הדירה שלכם ויחסך לכם כסף רב. אני לא מציעה את הפתרון של דירה בתוך העיר, כי אם אתם יוצאים בעוד חודש, אז אולי כבר איחרתם את המועד מבחינת האפשרות הזאת.
כשמתחילים לרדת לפרטי התכנית, פתאום נורא קשה לוותר על דברים. אנחנו יוצאים לשמונה ימים. רציתי להאריך ביומיים, אבל היו התנגדויות של חלק מבני המשפחה וויתרתי.
ולשאלות:
לא התנסיתי באוטובוס התיירים ואני יכולה רק לפרט את השיקולים שלי. בטיול האחרון שלנו התנסינו באוטובוס כזה בעיר אחרת, קטנה בהרבה, והיה מאוד מוצלח. בעלי אמר שחייבים לחזור על זה בפריז, בעקבות ההצלחה ההיא. אבל לאחר בירור יותר מעמיק הצטיירה תמונה אחרת, ושכנעתי את האיש שלי שזה לא כדאי. בפריז יש ארבעה מסלולים כאלה. כל אחד מהם נורא יקר. מחירו של כרטיס אחד דומה לזה ששילמנו כולנו באוטובוס בטיול ההוא. היו דיוחים על נסיעה לא מהנה באוטובוס של פריז בגלל הפקקים. אין לי מושג לגבי ההבדלים בתנועה בין הימים השונים.
דרך אגב, האוטובוס בלוקסמבורג סיטי (זו העיר שבה נסענו בכזה) עובר גם ברמזור אדום כדי לעמוד בלוח הזמנים שלו. אחת החוויות שם הייתה לראות את הדיוק המדהים. אבל נראה שבפריז זה לא כך. אני מוותרת.
לגבי הפארקים:
אם הילדים יודעים שהם נוסעים לטיול פארקים ולידם יש גם עיר יפה, אז נראה לי שהעניין כבר מכור מראש. אני לא בעד להפוך את הטיול לזירת קרב. אצלנו יש בנות גדולות, וזה די מדהים שדווקא להן יש איזו תמימות, שנובעת כנראה מהעובדה שהן לא טיילו איתנו מגיל צעיר, והנסיעות עדיין לא מובנות להן מאליו. הן שאלו, "מה, נהיה גם בדיסני?". אולי זה גם מפני שהן שמעו אותי בעבר מצהירה שלא אסע לפריז בשביל דיסנילנד. ובאמת, ההחלטה לנסוע לפריז הייתה עם דגש על העיר, והפארק התלווה לזה. אני כבר רואה שלבת השבע וחצי שלי יש יותר תביעות בנושא השעשועים. היא יוצאת כבר קיץ שלישי ברציפות לטקס הזה של שדה התעופה והדמעה השקופה וכל מה שבא אחר כך, וגדלה למציאות אחרת. אבל עם בת שבע וחצי עדיין קל להתמודד. הגיל של הילדים שלך הוא איפשהו באמצע: כבר לא קטנים ועדיין לא ממש בוגרים. אני חושבת שלפעמים דווקא בגיל הזה קשה להימנע מהבילוי המתמשך בפארקים.
שיקול נוסף: אם אתם מעריכים שתוכלו לצאת מהארץ עם הילדים גם בשנים הבאות, אפשר לנסות לשכנע אותם שבכל טיול הם יהיו בפארק גדול אחד, ולא צריך למהר. אם זה טיול חד-פעמי, התמונה שונה. מצד שני, אולי הילדים שלכם הם כמו הבנות הגדולות שלי, שיצאו בפעם הראשונה להולנד כשהיו בנות 8,12, ואם כך - אולי גם להם יש עדיין קצת תמימות.
בקיצור, יש דינמיקה משפתית ושיחות על הטיול סביב השולחן. תבדקי אצלך את השטח ותסגרו את העניין הזה בינכם ולא כאן.
זו העצה שאני יכולה לתת, קצת ארוכה. אני לא מכירה דרך אחרת .
דבר אחרון, הפערים באופיים של הטיולים המשפחתיים ובעלויות שלהם מאוד גדולים. אפשר להצליח להרכיב חבילות של טיול שהן זולות יחסית. כמובן, גם היומרות והיעדים צריכים להיות מותאמים. אם תרצי עצות לקראת השנים הבאות - תקבלי כאן הרבה (ולא רק ממני).
בפריז בימי ראשון הרבה יותר רגוע בכבישים מאשר באמצע השבוע, כך שזה יכול להיות רעיון לא רע לקחת אוטובוס כזה. רק תבררי לפני את שעות הפעילויות שלהם. ישנן 4 חברות של אוטובוסים כאלה:
Balabus de RATP
Le Cars Rouges (האוטובוס האדום)
Cityrama
Paris Vision
אולי החבר'ה פה יכולים להוסיף עוד מידע עם פרטים עליהם.
לגבי הפארקים, אני חושב שזה יותר מידי. בילוי בפארק כזה הוא יום מעייף מאד (לילדים ולהורים), כך שאני לא הייתי הולך על תכנית כזו.
נתראה בפריז (אנחנו מגיעים ב-15 עם ביתנו בת ה-11 כמעט).
לזיוה וכולם- התשובה שלך נוגעת בכל מערכת השיקולים- והיא "קולעת" בול. לא רציתי להאריך, אבל אני באמת חושבת שבלי פירוט של "מי עומד מאחורי" יהיה לי קשה לבקש עזרה בתכנון המסלול. (והוהוהו אני צריכה עזרה..)
אז ככה:
מדובר על טיול שנקרא "טיול של פעם בחיים". (טוב, נוור סי נוור, אבל זה הכיוון...).
לא חלמנו שאי פעם ניסע לחו"ל, בטח לא עם הילדים. אמא של הילדים יצאה לראשונה (ואחרונה) בחייה לחו"ל בגיל 30, לנסיעה קצרה לצורך ענין מסוים, והתרגשה נורא מסביב ל...גלגל שפולט את המזוודות .
נוצרה הזדמנות של "יאללה ניסע", זו היתה הברקה די רגעית ש"תפסנו" אותה, ואח"כ כבר לא רצינו לסגת...
הנסיעה היא לא ב"דיל" אלא עצמאית לגמרי- קנינו כרטיסים בצ'ארטר (לא קיקיוני, ידוע ונחשב טוב). לקחנו דירה ברובע הלטיני.
אנחנו דתיים, והשיקול היה לא להישאר לשבת כדי לא לייקר את העניין- בשבת ממילא הטיול די "מושבת", והלוגיסטיקה הרתיעה אותנו...
היום, בדיעבד, אני קצת מתחרטת על זה, כי יוצא שעלות הכרטיסים היא חצי מעלות הטיול כולו (אם לא יותר), וכלכלית היה כדאי ורצוי להישאר עוד. מצד שני, גם ככה יוצא לא זול, ובהנחה גסה שכל יום נוסף יהיה בעלות משוערת של 200 יורו - עדיף שחוזרים
אז החלטנו לשמוח במה שיש , ולנסות להנות ממה שאפשר.
עוד נתונים: אוכל- נביא מהארץ. לא הולכים לאכול כלום בצרפת.
קניות - לא רלבנטי. קצת מזכרות וקשקושים אבל אינמצב שאוכל להסתובב בשאנז אליזה ולמדוד משהו כששלושה חבר'ה רוגנים משתרכים בעקבותי
אבא רוצה נוף נוף ונוף, וסובל מ"טראומת מוזיאונים" עקב חינוך לקוי . ילדים אינטלגנטיים שישתפו פעולה במוזיאונים אבל רק עד גבול מסוים- קחי בחשבון גיל צעיר ואי הבנה של השפה.
בתכנון שלי - חלק מהמקומות להיות רק כדי "להיות", בלי התעכבות ארוכה, אבל כן כדי לזכור (ולהצטלם) ולדעת שהיינו שם. כך למשל בלובר ובנוטרדאם.
הנה תכנון ראשוני בלבד: יום א'- נחיתה בבוקר, התארגנות בדירה, אוטובוס תיירים לסיבוב של "הכל", ואח"גני לוקסמבורג. (אמורים להיות קרוב לרובע הלטיני)
וללכת לישון מוקדם - נראה שנהיה עייפים אחרי טיסת לילה.
- יורודיסני. יום ג' - אייפל- שער הניצחון-לובר - עוד בעיר- סיום בשייט על הסיין (עוד לא מסודר, אני אעתיק מזיוה/איריס את אחד הימים שלהן...) יום ד' - ורסאי יום ה' - שאר העיר (כנ"ל להעתיק). אחה"צ כבר יוצאים לשדה תעופה.
אחרי שתכננתי חשבתי שנקודת "שיא" בטיול היא יורודיסני, ואולי חבל "לבזבז" אותה ביום השני, כי כאילו אח"כ "יבש" מדי.
ולכן שאלתי על אסטריקס- אולי כדאי להעביר את ורסאי ליום חמישי, וביום רביעי- אסטריקס.
טוב, מקווה שאין כאן הגבלה על אורך הודעה.
תודה מראש ותודה לאשר על התשובה - זיוה, לאור דבריו על פחות עומס בעיר זה נשמע יותר טוב, נכון? קצת מדאיג העניין של העלות. אלך לחפש על אילו סכומי עתק מדובר .
היי תמר
אני לא מבין גדול בפריז אחרי הדוקטורנטיות של הפורום זיוה ואיריס אבל נורא מתחבר לכתיבה שלך ולשיתוף של בהתלבטויות וכמובן לפתיחות שלך.
לגבי התכנון - אם אתם ברובע הלטיני - ואתם באזור גני לוקסמבורג - תוכלו ביום ראשון אחר הצהריים לבקר ברחבת הנוטרדאם.בשעה 18:00 יש מיסה בפנים.לא תזיק לפעמים הסתכלות מהצד על אמונתם של אחרים.
את היורודיסני השאירו ליום רביעי לטעמי-בכל זאת השיא.
ואת ורסאי ליום שלישי.אחרי שכבר תמצו את מה שתרצו לראות בעיר.
הרבה זמן לא הגבתי והעלתי שאלות בפורום (עקב מבחנים)
אחרי שקראתי לגבי ההתלבטות זה גרם לי גם להתלבט
אנחנו זוג + 2 בנים בני 12 ו 13 טסים לפריז בתחילת אוגוסט
ל- 6 ימים
תיכננתי את המסלול באדיבותה ועזרתה של זיוה (מס' 1 בפורום)
במסלול שלנו תיכננתי גם את פארק יורודיסני (יום רביעי) וגם את פארק אסטריקס (יום שישי) האם זה יותר מדי??
אולי כדאי לוותר על אסטריקס ולנסוע יום שלם לעיירת פרובינס(PRIVINS)??
אני יודע שיש שם מופעי נשרים, אבירים, מצודה, זוג חברים שלנו היו שם שנה שעברה והעבירו יום מאד מהנה??
לא שאני מבינה גדולה אבל דווקא לשאלתך נראה לי ממש לא להתלבט - אתה עם שני בנים, בגילאים הכי מתאימים בעולם לאסטריקס ולוותר עליו נשמע לי פספוס. (כל זה כמובן בהסתייגות שציינה זיוה - שלא מתוכננת נסיעה כזאת לצרפת בשנים הקרובות).
ואצלך זה 6 ימים - וזה משנה את התמונה. אצלי זה בעצם 4 וחצי ימים (כי חמישי לא מספיק ארוך לנסות לשבץ בו פארק).
הדבר היחיד שכדאי לך לשנות - להרחיק אותם זה מזה. נניח יורודיסני ביום השני ואסטריקס בשישי.
וטריקו- בכ"כ מעט ימים, אני חייבת להיות מתוכננת מראש, כל יום תלוי גם במה שקורה יום לפני ויום אחרי, לכן מזג האויר יאלץ להתאים את עצמו...
שלום לכולכם,
אין לי זמן עכשיו לתשובה מפורטת. אבל רציתי להגיד ליניב, שדעתי בעניינו דווקא שונה משל תמר. אבל זה תלויי בילדים. אני מניחה שהם יודעים לא מאתמול שהם נוסעים ויש ציפייה גדולה. השאלה אם הם נעולים על הפארקים. מבחינתי - פרובינס היא ההחמצה ולא אסטריקס. אני לא נוסעת אליה כי הקונספט של הטיול שלנו הוא רק עיר ובלי רכב, ויש רצון גם למצות את העיר. אבל אתם לנים טיפה במרחק מפריז ועומד לרשותכם רכב. הדיון הזה רק מלמד שהרבה פעמים הקטע של הפארקים הוא בראש של ההורים, ונאחזים בעניין הזה שהילדים נורא רוצים.
לטריקו (ולכולם), אם הייתה לך סבלנות עד כאן
אני דווקא מתפללת שיהיה קצת גשם ביום שניסע לדיסני, לא גשם סוחף, אבל כזה שיפחיד כמה אנשים, ואולי יהיה לנו סיכויי לתורים קצרים יותר. אני טועה? אתה היית שם. אני עוד לא.
תמר, יש המון חנויות של אוכל כשר בפריז. כדאי ללמוד קצת את הנושא ולא להיסחב עם כל כך הרבה מזון מהארץ. יונית בטח תוכל לעזור וגם אני מוכנה לעשות חיפוש קונקרטי יותר כדי שתהיו רגועים כשתצאו ולא תרגישו שאתם הולכים אל הלא נודע.
תודה לאשר על המידע בעניין האוטובוסים. לא ידעתי שיש כמה חברות. אני בדקתי חברה אחת והמחיר הבהיל אותי, ובמיוחד שאנו מתכוונים לקנות כרטיס נסיעה חופשי למערכת התחבורה הציבורית, אז זה נראה לי בזבוז.
אני לא יכולה להגיד לך אם הנסיעה באוטובוס הזה היא חוויה מוצלחת ביום ראשון, כי לא ניסיתי.
אם אתם לא כבולים לכרטיס ויזיט כלשהו ולא תשתמשו ביום הזה באמצעי תחבורה אחר - אז הפער בין עלות הנסיעה באוטובוס לאפשרויות של התחבורה הציבורית כבר פחות דרמטי.
בדקתי עכשיו חברה אחת. מחיר סביר יחסית. תסתכלי: http://www.carsrouges.com/uk/ta_1.html
מצטערת על הנוסח הלקוני. לא יכולה להתייחס עכשיו לתכנית. זמני כרגע קצת קצר ורציתי בכל זאת להגיד כמה מילים לפני שבת. בהחלט התרגשתי מהסיפור שלך. אל תגידי, "פעם בחיים". תמיד אפשר לקוות. לפני עשר שנים גם אני לא חלמתי על נסיעות לחו"ל ובטח לא עם הבנות.
הילדים בגיל ביניים - הם לא "קטנים" אבל גם לא מספיק גדולים.
בישראל הם כבר היו במוזיאונים שונים, ויודעים להתרשם, להבין ולהנות. א-ב-ל חלק גדול מזה (אם לא הרוב) לא יהיה אפשרי בפריס בגלל השפה. בן ה-9 בקושי החל לימודי אנגלית, והגדולה יותר- נו, אנגלית של בית ספר רגיל בסיום כיתה ה'. לא משהו לבנות עליו... .
וזה, זיוה, הבדל לעומת בנות ה-20 שלך- שמבינות, ומצד שני הם גדולים מבת ה-7 וחצי. (איך באמת, היא לא משתעממת לפעמים כשאתם שומעים הסברים בשפה זרה?)
אז השיקולים שלי הם מינון של להיות בעיר/להנות מעצם ה"חוצלארץ"/ גני לוקסמבורג, ורסאי, טילרי/ אייפל-לובר-שער הניצחון-נוטרדם- מונמרטר (?)/ ואטרקציות: יורודיסני, הגלגל הענק, שייט על הסיין.
ההצעות החלופיות:
יום א'- לוקסמבורג, נוטרדם, שייט
יום ב'- פריז - אייפל ושות'
יום ג'- יורודיסני
יום ד'- ורסאי
יום ה'- פריז- טילרי- הגלגל הענק.
או אחת משתי ההצעות שפרטתי למעלה. (אחת כוללת אסטריקס, השניה לא).
לא הייתי מכניסה לצפיפות כזו גם את ורסאי גם דיסני וגם אסטריקס אלא לא יותר משתי אטרקציות מחוץ לעיר.
אם תגיעו לורסאי קחו את הסיור הבסיסי (הוא מספיק ארוך וממצא עבור הילדות והן קרוב לודאי ישתעממו מהסיור הארוך). אם יש מופע מזרקות באותו יום קנו כרטיסים אליו. בכל מקרה תצאו לטייל בגנים ותגיעו לאגם.
אם הבנות אוהבות בעיקר פעילות ואתם לא משוגעים על ארמונות תחליפו את ורסאי באסטריקס. בכל מקרה אל תעשו יום אחד אחרי השני מחוץ לפריז.
ביום שמתוכנן להיות בטיולרי אפשר להכנס ללובר (אם רוצים). יש גם גינה נחמדה מאחורי ה"פאלה רויאל" שליד הלובר.
ברובע הלטיני ממליצה גם לעבור ברחוב מופטארד שיש בו שוק נחמד ואוירה פאריזאית.
יש גם את רובע המארה (שנקרא גם הרובע היהודי) שגם בו נחמד להסתובב ויש בו גם חנויות כשרות. במיוחד נחמד (ויותר צפוף) בימי א'. זהו יום שבו החנויות בפריז סגורות וברובע הזה הן פתוחות בגלל שלפני טריליון שנה זה היה רוהע היהודים (אז מור לעבוד בראשון ).
מאד נגע לליבי שאמרת "נבר סיי נבר" ובגילאי ילדייך את תיווכחי לדעת שלא רק הפורום ממכר אלא גם הטיול המשפחתי עצמו...
אנחנו עכשיו לפני נסיעה שלישית(בקפיצות של שנתיים לפי הבר/בת מצוות)
ואני כל הזמן "עובדת" על עצמי איך להחלץ מהתחושה שזה אולי טיול אחרון במתכונת מלאה לשנים הקרובות כי הבכור עולה ל-יב'. בקיצור, לחשוב חיובי...
לגבי פריז, היינו 5 לילות עם הילדים כשהיו בגילאי ילדייך ולא הפריע שלא ידעו השפה.
לגבי מוזיאונים- הם מאד נהנו במוזיאון דאלי הנמצא ברובע מונמרטר. זהו מוזיאון קטן ומגוון והסיור בו כשעה קלה. כמובן שנהנו גם בחוץ לראות את ציירי הפורטרטים.
בפעם הבאה הייתי ממליצה, לספר לנו את רוח הדברים ולהתייעץ לפני החלטות הרות גורל כמו הזמנת כרטיסי טיסה ומשך הנסיעה, אנחנו עוד עלולים להפתיע בתימחור ובמסלול.
לגבי האוכל - פולניה שכמוני, חייבת להתחיל מזה (אני אצא בסקופ אדיר, אני רבע אוסטרית - מה שלא משנה הרבה) - כן הייתי ממליצה להביא הרוב מהארץ (ושוב מומלצת בחום קופסת השניצלים הקפואים של ירדנה חברתי, שאגב אוכלת כל שרץ זז, אבל שלושת בניה אוכלים רק את השניצלים שלה).יש הכל בפריז והרבה חנויות עם מדפים כשרים, אך כל הרואה את המחיר - תצילנה שתי עיניו וארנקו ידום.
ומאחר ואתם מצטרפים אלינו, ומוטלת עליכם החובה (והזכות שלנו) לחזור עם 100 ארו במעטפה (לתפארת חו"ל והטיול הבא), עדיף לא להעיק על התקציב, ממילא אתם אוכלים רק כשר והגיוני שהמוצרים כמעט זהים במירקם והצבע לארץ.
הבעל ביקש נוף (לפחות שלוש פעמים, אני ספרתי) - ומה את עושה בענין?
דוקא לכם לא מתאים יער בולון בלילה, למרות שהנוף שם מעניין מאד.
גני לוכסמבורג?, צריך שמומחי הפורום , דוקא בפריז , לא נשלפים לי מהראש גנים מיוחדים.. שאחרים יעזרו , אבל בבקשה לדאוג לבחור.
ההמלצה שלי לטיול באוטובוס, היא דוקא לעת ערב, ואז רואים את העיר גם אח"צ מאוחרים לאור יום ושקיעה, וגם כשהיא מוארת וזה פנטסטי, לא זוכרת עם הכוכבים של היורו עדיים מאירים על האייפל.....
אבל אם כך אז לא בערב הראשון, לאחר לילה ללא שינה.
תמר שלום
א. כמו שנכתב ישנם הרבה מקומות לרכוש אוכל כשר, צריך רק לברר היכן.
ב. אני ההייתי מוריד את וורסאי והולך ליורדסני (רק פארק אחד)
ואת שאר הימים מנצל להסתובב בפריס.
תראי את התכנון שלי בפריס וכן את של זיוה ואיריס
בכולם יש מסלולים ומקומות בפריס שכדאי לראות
וכמו שציינת בהתחלה "טיול של פעם בחיים" לכן הייתי מנצל
לראות כמה שיותר בתוך פריס.
תיארתי פה כבר באיזה אשכול, שכשנסעתי לראשונה לחו"ל, וזה היה פריז, חשבתי שנוסעים פעם בחיים לחו"ל ותו לא, אז צריך לבלוע כמה שיותר. יעידו חברי שזו היתה טעות חמורה, כי מאז הדבר הכי חשוב בחיים זה לגרום לטיול הבא להתקיים, ואין שמחה ממני שזה מה שהורשתי גן לילדי...
מה שאני מתכוונת לומר, שאם יש לכם חמישה ימים - מצו אותם, תיהנו מהם. פריז נמצאת בצומת, ואין ספק שמרגע שתתעמו - עוד תשובו אליה להשלמות.
מחסום השפה הוא לא באמת מחסום. המוזיאונים בנויים כך שמבינים גם כשלא מבינים. כמעט בכל מוזיאון יש מעין "טלפונים" כאלה להשכרה עם הסברים בשפות שונות, כולל אנגלית, ואתם תוכלו להסביר להם. אני הייתי ממליצה בחום על מוזיאון המדע במקום (אל תהרגו אותי...) ורסאי - נדמה לי שהילדים יהנו יותר - הם יוכלו לגעת, להתנסות להתפעל - וההסברים - עליכם. לא באמת יעניין אותם איך נראה חדר בארמון בגיל כזה. תעברו שוב על המסלול של זיוה - הוא יוכל למלא לכם יופי את הזמן החסר. ונופים לאבא - תבטיחו לו שהטיול הבא יהיה ללא עיר!!!
אוכל - ממש, אבל ממש לא נורא אם אוכלים פחות בחמישה ימים - תשלימו בבית.
כשהבן שלי היה יותר קטן, נהגתי לסחוב איתי נוטלה והוא התקיים כל ימי הטיול על לחם ושוקולד, בעיקר בצרפת, כי שם גם ההמבורגר לא היה לו טעים...