אין יותר קלאסית מאירופה: הרומנטיקה של איטליה
, האוכל של צרפת
, האיים של יוון
, הירוק של סלובניה
- והכל כל כך קרוב... אירופה
כולה - ממזרח ועד מערב נפרשת לפניכם בפורום הזה.
גולשים יקרים,
עקב עבודות, שמטרתן שיפור חוויית הגלישה באתר למטייל, לא ניתן יהיה לגלוש באתר למשך מספר שעות, החל מהשעה 01:00 בלילה שבין יום שבת לראשון. עמכם הסליחה, צוות למטייל ברשת.
איתמול נוכחתי במפגש קבוצתי לפני הטיול המדריכה נחמדה הסבירה שיש טיולים בתשלום סיור לילי ושייט נהר סין בפריז שהיא מומלצת עולה למבוגר 24 אירו וילד 22 אירו.
טיול למינטפליר שאני אפליו לא מכיר ולא שמעתי עליה הטיול זה יקרה למבוגר 48 אירו ולילד 42 אירו היא כוללת תחבורה למינטפליר ומדריך מיוחד יצטרף לקבוצה .
סיור לילי באמסדרטם כולל חלונות אדומים עולה למבוגר 15 אירו ולילד 12 אירו.
אנו זוג +2 ילדים אני מתלבט האם כדאי לקחת טיול בתשלום למינטפליר אני שואל מה יש לראות האם שווה ביקור בעיר ?
המדריכה הודיעה שהמלונות שלנו דוגמא בצרפת המלון רחוק ליד שדה תעופה אין מטרו .
באמסדרטם המלון נמצא בכפר רחוק מהעיר מה זה הכל מוגבל תהיה בעיה לנסוע לבד.
האם כדאי לוותר את מינטפליר ולעשות במקומו טיול פרטי בפריז ובסוף הם יאספו אותנו בפריז למלון.
המדריכה אומרת שיעלה לאדם אוכל ליום 35 אירו האם זה נכון ?
ה- 35 יורו שכתבת, אם הבנתי נכון, זה הסכום שהמדריכה מציעה להביא לכל יום לאדם, לכל מיני הוצאות, גלידה, ארוחה, מזכרות וכיוצ"ב.
נסעתי בטיול כזה בשנה שעברה, חלק מהאנשים התארגנו עצמאית וביום שחלק מהקבוצה נסעה עם הקבוצה ליעד מסויים בתשלום נוסף, הם נסעו עצמאית במטרו ליעדים שהחליטו.
אפשר להתארגן עם עוד משפחה או יותר למסלול עצמאי ביום של סיור הבחירה.
קודם לכן, ברר מידע לגבי הטיול המוצע, ולגבי האופציות החלופיות שיעמדו בפניכם במידה ולא תשלמו את האקסטרה.
בטיולים הללו, המלונות בד"כ מרוחקים מאוד מה שמקשה לטייל עצמאית...
במידת האפשר בקש שהאוטובוס של הקבוצה יוריד אתכם במרכז העיר, או בסמוך למטרו - ויאסוף אתכם בחזרה.
הצטייד מראש במפת מטרו ומסלול שתכננת (סיור רגלי/שייט)
לצורך העניין עליכם להצטייד במכשיר טלפון נייד.
אני לא מכירה מקום בשם שציינתך, יש עיירה יפה בשם מונפלייר אך היא ממש בדרום צרפת וזה שלושה ימי נסיעה מפריז כך שסביר להניח כי זה לא המקום.
אם התכוונת במקרה לפונטנבלו- זהו ארמון יפה מאד ממנו יצא נפוליאון לגלות עם גנים מסביב. המקום בהחלט שווה ביקור, ותמיד כשאתה עושה חשבון של סיורי הבחירה תשווה לכמה היה עולה לך לו היית עושה זאת לבד כולל הגעה למקום [רכב או מונית] וכמובן הדרכה שכפי שכתבת תקבלו במקום.
עם זאת אם זה ביקור ראשון שלכם יש הרבה מאד גם מה לראות בפריז ולארבעתכם בהחלט סיור כזה יוצא די יקר.
גם אםא המלון באזור שדה התעופה עדיין אפשר להגיע לעיר- מוניות תמיד יש וסביר להניח כי עובר בקרבתו קו של RER שזו רכבת הפרברים שהיא מעין המשך של המטרו. אם יש לך את שם המלון וכתובתו כנס לאתר שלו באינטרנט- סביר להניח כי יהיה מידע בתחום.
אם ברצונכם לטייל לבד כדאי להצטייד מהארץ במדריך כלשהו, ידע על מה רוצים לראות [אשמח לתת המלצות אם תרצה]מפת פריס ומטרו -אפשר לקבל בקבלה של המלון.חשוב לבוא מוכנים וחבל להסתבך ולהיות מתוסכלים.
וכפי שכתבה לי 35 יורו לאדם ליום זהו סכום הכולל אוכל וקניות- סביר להניח כי אוכל יעלה משהו כמו 20 יורו לאדם כי לפעמים תאכלו במסעדה ולפעמים תקנו משהו בסופר.
והעיקר - אם כבר משקיעים ומוציאים סכום מאד נכבד לטיול עדיף לשים עוד מאה מאתיים יורו ולהנות עד הסוף.
ועוד טיפ- אפשר לשתות מים מהברז כך שלא חיייבים להוציא הרבה כסף על בקבוקי שתיה - זהו חסכון משמעותי.
תבלו
בוקר טוב,
קודם כל,תחליטו שאתם נוסעים להנות ולהוציא מקסימום מטיול מאורגן.טיול מאורגן לא קל ופשוט. נכון יש הדרכה,ארגון,מישהוא דועג לכמעט הכל ולא צריך להכין שעורי בית ולתכנן.. אז קח את זה כך.הטיול ,הבנתי עם ילדים,לכן צריך "לתת" להם להנות ומה לעשות לפעמים לוותר קצת בעניין האוכל ובילוי.(לטובת רצונם)אם זו לכם פעם ראשונה ,תכנון עצמאי,כדאי להתכונן טוב לימים הפנויים ,להוריד חומר מאתרים שונים,להדפיס אפילו וקחת איתכם.לקרוא טוב את מסלול הטיול המאורגן כולל שעות סיום הדרכה ואיפה הם מסתיימים.למשל בטיול לספרד שלי,ההדרכ הסתיימה ב14.00,אבל אפשר היה לרדת מאוטובוס במרכז העיר,לטייל לבד ולחזור למלון בתחבורה ציבורית או מונית.רוב החבר'ה מקבוצה חזרו עם מדריך למלון וישבו לקטר ולריב על זה שלא טייולי מספיק,אנו עשינו כייף לילדים עד שעות מאוחרות של היום.הכל כתוב במסלול, צריך רק לקרוא טוב ובין השורות. אם כתוב:אפשר,ניתן,רצוי--הדבר מוצא כאפשרות,בתשלום.טיולים והדרכה ברורים כתובים : נטייל,נבקר,נכנס..
אם יהיה לך קשה לתכנן ימים עמצאיים,אז מראש תחליט שאתם עושים את כל האפשרויות המוצאות ע' מדריכה בתשלום, נהנים מכל סיור והרי מחר לא "תקפוץ" שוב לאותם המקומות?טיול נעים,
אמה
אתר נוח למסלולי סיור -לראות עולמות http://www.olamot.co.il/ תבחר את המומלצים ותוכח גם להדפיס את ההבסר כולל ההגעה http://yonitour.co.il/france/paris/index.html אתר של יונית http://www.bartravel.com/europe2/indexi.html מידע על פריס