כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מה דעתכם על המסלול המצורף? 19/07/2008 01:58 לתגובה הבאה
  sefi_r לא מחובר sefi_r  משתמש מתחיל 20 הודעות עד כה
שוב שלום לכולם,
אחרי לא מעט התלבטויות ו"ביזבוז" של המון זמן בקריאת חומר והמלצות הגעתי למסלול המצורף (הטיול מתוכנן לחודש אוקטובר ותחילת נובמבר).
המגבלות בבניית המסלול היו:
1) בדיוק 38 ימים (כולל יום ההגעה לסידני ויום החזרה מסידני)
2) לא יודע מתי אחזור לאוסטרליה ולכן ניסיון נואש לעבור את ה"חייבים לעשות" במסלול ה-D
3) ביצוע קורס צלילה כוכב 1+2 וצלילה בספינה יונגלה (ולכן 4 ימים בmagnetic island
4) ביקור בכל הערים הגדולות

אז מה דעתכם?
האם זה מעשי בכלל?
מה הייתם משנים תחת המגבלות?

Day 1: TEL AVIV - SYDNEY
Day 2: SYDNEY
Day 3: SYDNEY – BLUE MOUNTAINS
Day 4: BLUE MOUNTAINS - SYDNEY
Day 5: SYDNEY – GOLD COAST
Day 6: GOLD COAST - BRISBANE
Day 7: BRISBANE - SUNSHINE COAST
Day 8: SUNSHINE COAST - HERVEY BAY OR BUNDABERG
Day 9: HERVEY BAY – FRASER ISLAND
Day 10: FRASER ISLAND
Day 11: BUNDABERG –AIRLIE BEACH
Day 12: AIRLIE BEACH – MAGNETIC ISLAND
Day 13: MAGNETIC ISLAND
Day 14: MAGNETIC ISLAND
Day 15: MAGNETIC ISLAND
Day 16: MAGNETIC ISLAND
Day 17: TOWNSVILLE TO CAIRNS
Day 18: CAIRNS
Day 19: CAIRNS
Day 20: CAIRNS
Day 21: CAIRNS - DARWIN
Day 22: DARWIN - MARY RIVER
Day 23: MARY RIVER - KAKADU
Day 24: KAKADU - DARWIN
Day 25: DARWIN - TENNANT CREEK
Day 26: TENNANT CREEK - ALICE SPRINGS
Day 27: ALICE SPRINGS
Day 28: ALICE SPRINGS - KINGS CANYON AND ULURU
Day 29: ULURU AND KATA TJUTA
Day 30: ULURU - COOBER PEDY
Day 31: COOBER PEDY - ADELAIDE
Day 32: ADELAIDE
Day 33: ADELAIDE - GRAMPIANS NATIONAL PARK
Day 34: GRAMPIANS NATIONAL PARK – THE GREAT OCEAN ROAD - PRINCETOWN
Day 35: PRINCETOWN – MELBOURNE
Day 36: MELBOURNE
Day 37: MELBOURNE
Day 38: MELBOURNE – SYDNEY – TEL AVIV

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מה דעתכם על המסלול המצורף? תגובה ל - 1 19/07/2008 07:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Amit_Riva Amit_Riva לא מחובר Amit_Riva  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
בן אדם, נראה צפוף ומעייף, אפשרי, אם אתה לא רוצה לישון בכלל או לאכול.
נראה לי שתכנון הימים שלך הוא טיפה מוגזם תסמן לך מה אתה בטוח רוצה לעשות ולראות ותראה כבר שם איך הזמן עובר לך ומה אתה מספיק.
ופעם הבאה אם אתה כבר בא עם תכנון כזה מדיוק תרחיב אותו ותסביר מה אתה עושה כל שעה ביום.

סתם בצחוק, אני מאחל לך שתהנה ובכל מקרה אפילו אם תפספס משהו מהרשימה אל תרגיש רע, החיים ארוכים ואתה תגיע עוד פעם לאוסטרליה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עמוס מדי, לא שפוי תגובה ל - 1 19/07/2008 09:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2854 הודעות עד כה
אתה עושה מסלול של 12-13 אלף קמ ב37 יום! זו אמורה להיות חופשה לא ריצת מרתון ואתה שוכח שיש לך עוד נסיעות יבשתיות והמתנות לטיסות בשדות תעופה. בקיצור לא ריאלי.תיקון ראשון אתה לא חייב כלום לאפאחד! , תיקון שני אם תרצה תוכל למצוא זמן בעתיד לסיבוב שני של השלמות אני מכיר אנשים שאחרי לימודים והריון חזרו לסיבוב שני.
תיקון שלישי לא כתבת מתי אתה מתכוון לטייל זה יכול לעזור לנפות דברים, מה אתה רוצה לראות? ים מסיבות ובחורות? או טבע נופים חיות? אטרקציות??
האם תצלול גם אחרי אוסטרליה? כי אחרת אתה מבזמז 400$AUS על כלום. אתה בכלל יכול לצלול (אין בעיות רפואיות כמו חורים באוזניים, אסטמה, לב? כי אתה יכול להגיע ולגלות במקרה הטוב שרופא לא מאשר לך לצלול או שיקרה לך משהו) אם אתה נכנס לתחביב חדש לא כדאי לצלול קצת יותר ולעוד אתרים בריף? יום צלילות ביונגלה כולל רק 2 צלילות והקורס כולל רק 12 מתוכם רק 6 בים הפתוח. בהקשר זה אתה לא לוקח בחשבון מצב ים שעלול להשבית אותך בימים של הצלילה.
תקצץ את הטיול למסגרת סידני עד דארוין זה יהיה יותר רגוע ויאפשר קצת בלתמים. אם אתה נוסע בתקופה בה דארוין אינה ממולצת (ולפיכך גם אליס) תחשוב אולי על טיול מטסמניה צפונה.

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תוספת חשובה תגובה ל - 3 19/07/2008 10:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2854 הודעות עד כה

קורס צלילה שני כוכבים הוא שבוע שמתוכם אתה יומיים שלושה בים על ספינה אני ראיתי שאתה מקצה שבוע לקורס בלוז שלך, אתה לא נשאר באף מקום שבוע.
דבר נוסף זמן טיסה לאוסטרליה האמיתי הוא 36 שעות ולא 24 כפי שסוכני הנסיעות מתארים. הטיסות מישראל ומאירופה לבנקוק/ סינגפור/ הונק קונג נוחתות בבוקר ואילו טיסות ההמשך יוצאות אחר הצהריים/ערב.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מה דעתכם על המסלול המצורף? תגובה ל - 1 19/07/2008 11:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1631 הודעות עד כה
אני מסכימה עם עידן ועמית. המסלול לא רק שעמוס מדי, אלא גם לפי דעתי, מתמקד בדברים הלאה נכונים. אתה רק חולף ברוב המקומות ומפספס הרבה דברים. עידן ציין את עניין הלחכות לטיסות הפנים אבל יש גם ענינים הרבה יותר נפוצים מזה כמו אוטובוס: זה לא אגד בין ת"א לירושלים שכל רבע שעה יוצא אוטובוס. זה אוטובוס שבמקרה הטוב עובר 4-5 פעמים ביום. לדוגמה:
Day 5: SYDNEY – GOLD COAST
Day 6: GOLD COAST - BRISBANE
Day 7: BRISBANE - SUNSHINE COAST
Day 8: SUNSHINE COAST - HERVEY BAY OR BUNDABERG
בין סידני לגולד קואסט יש איזה 14-15 שעות נסיעה באוטובוס. נניח שתיסע באוטובוס לילה מסידני (ולא תבזבז יום שלם על הנסיעה הזו!) אתה תגיע לגולד קואסט לקראת הצהריים, תגיע לאכסניה תתארגן ו- מה אז תעשה? תצא בערב לשתות בירה וזהו? למחרת בבוקר תארוז את הדברים שלך, תעשה צ'ק אאוט מהאכסניה ומה? תלך לשעתיים לים? ואותו דבר בהמשך: אתה תגיע לבריסביין ומה תעשה? אתה פשוט תעביר לילות בכל מיני מקומות וזהו. בתכנון שלך, יש לך כמעט כל יום נסיעה של לפחות שעתיים-שלוש. במונחים אוסטרליים שעתיים באוטובוס זה כלום אבל זה עדיין שעתיים. וצריך לחכות בתחנת האוטובוס קצת קודם ובכלל, האוטובוס מוריד אותך באיזושהי תחנה ואז אתה צריך להגיע לאכסניה, לעשות צ'ק אין להתארגן בחדר... כל הדברים האלה לוקחים זמן. וכאמור, האוטובוס עובר איזה 4-5 פעמים ביום, שזה בכלל לא בטוח יהיה בשעות שנוחות לך. זה יכול להיות 2 בלילה, 7 בבוקר, 12 בצהריים או 7 בערב.
בקיצור נראה לי שאת רוב טיולך תעביר בחברת הנהגים האדיבים של גרייהאונד.

מעבר לזה שאתה כל הזמן תהיה בנסיעה - מה הטעם להגיע לאיירלי ביץ' אם לא יוצאים לשיט בוויטסאנדייז? איירלי היא מקום נחמד אבל לא מי יודע מה מעניין. זה קצת כמו לטייל בארץ ולהגיע לקריית שמונה ולא לצאת ממנה. לא תיסע לטייל באזור החרמון, אצבע הגליל, עמק החולה - שום דבר, רק תלך לקניון נחמיה בקריית שמונה. אז נכון שהיית בקריית שמונה, אבל מה חוץ מזה? מה ראית?
אתה אולי אוהב מאוד ערים גדולות, ואם כן אז תעשה מה שמתאים לך, אבל נראה לי שאתה מבזבז קצת יותר מדי זמן בערים כמו בריסביין, קיירנס, אדלייד. זה לא מקומות מי יודע מה מעניינים בפני עצמם. האם מה שאתה רוצה לעשות בטיול שלך באוסטרליה זה בעיקר מוזיאונים וגנים בוטניים?

עידן מאוד צודק במה שהוא אמר לך על הצלילה - אם אתה מאוד רוצה לבלות הרבה זמן בצלילות אז תפנה לזה יותר זמן ע"פ דברים אחרים. אם בעצם מה שאתה רוצה זה לנסות את עניין הצלילה, למה שלא תעשה איזה צלילת היכרות או שתיים? נכון, לא רואים אותו דבר כמו בצלילה עצמאית, אבל זה יתן לך מושג כלשהו לגבי הצלילה. מעבר לעניין הבריאותי, אולי אתה בכלל לא תאהב את זה? אני באופן אישי אוהבת דברים של אקסטרים, ספורט אתגרי וכו', אבל צללתי פעמיים וזה פשוט לא עושה לי את זה: להפך, זה גורם לי למן תחושה מלחיצה של קלסטרופוביה (עד כמה שזה נשמע מוזר, ואני לא היחידה שזה קורה לה). אולי כדאי לך לעשות צלילה היכרות לפני שאתה משקיע כל כך הרבה זמן וכסף על קורס צלילה באוסטרליה. הקורס עצמו הרי כולל גם לימודים עיוניים, צלילות בבריכה ועוד כל מיני דברים כאלה. עם כל הכבוד לגרייט בארייר ריף, ויש כבוד, קצת מדרומה לנו, בים סוף, יש אתרים שלא נופלים ממנו בכלל (אם לא יותר טובים אפילו...). הריף באילת אולי לא משהו אבל באזור דהב ושארם א-שיח' יש אתרים מ-ד-ה-י-מ-י-ם! אולי תעשה איזה צלילה-שתיים באוסטרליה ואם תאהב את זה, תעשה את הקורס כאן בארץ, בשפה שגם יהיה לך יותר נוח להבין...

לסיכום -
א. לא נראה לי כאילו לקחת בחשבון ענייני תחבורה כמו טיסות ואוטובוסים, ואם כן, אז אתה כנראה לא לגמרי מבין את הקונספט של 12שעות נסיעה ביום.
ב. אתה רק עובר בכל מיני מקומות בלי בעצם לראות אותם. יהיה לך טיול של לסמן וי. קצת כמו טיולים של אנגליה-צרפת-הולנד-בלגיה ב-8 ימים. יש לך יותר מדי זמן בערים גדולות ולא מעניינות (אדלייד?!) ע"פ טבע אוסטרלי ושאר מקומות יפים. אם אתה יותר אוהב ערים מפלאי טבע אז בסדר אבל אז אולי לא שווה לטוס עד אוסטרליה.
ג. יחסית לזמן שיש לך, אתה משקיע המון זמן בקורס צלילה. אולי תעשה את הקורס בארץ, עכשיו, לפני הנסיעה ואז תגיע לאוסטרליה ותצלול שם כשכבר יש לך כוכבים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תוספת חשובה מאד תגובה ל - 4 19/07/2008 15:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ספי אשמח לעזור לך לתכנן את המסלול שלך צור עימי קשר במייל:

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תוספת חשובה מאד תגובה ל - 6 19/07/2008 19:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sagivitzik לא מחובר sagivitzik  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
גבר עצה ממני, וותר על לעשות את ה D בזמן כל כך קצר ופשוט תעשה את החוף המזרחי בלבד - נניח sydney עד carins
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מזל שיש אתכם :-) תגובה ל - 7 20/07/2008 09:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sefi_r לא מחובר sefi_r  משתמש מתחיל 20 הודעות עד כה
הי חברה,
תודה על התגובות.
ברור לי שזה מסלול לחוץ מאוד ובגלל זה פניתי אליכם לשמוע מה דעתכם בעניין.
בינתיים קיצצתי פה ושם (בעיקר את נושא הצלילות) והוספתי כמה ימים לנסיעות ארוכות (תקציב לטיסות כנראה לא ישאר...) אבל עדיין נראה לי שחסר משהו במסלול.
אשמח לקבל שוב את חוות דעתכם כשאסיים לשדרג..

עידן - תודה על ההצעה. "צפה פגיעה" Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. לא חסר במסלול כלום - יש עודף מסלול תגובה ל - 8 20/07/2008 18:00 לתגובה קודמת
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1631 הודעות עד כה
הדבר היחיד ש"חסר" למסלול הזה זה זמן...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:צריך את המלצתכם!
להודעה הבאה:לא מצאתי פורום מתאים

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר