|
|
|
|
| 5. מה דעתכם על המסלול המצורף? תגובה ל - 1 |
19/07/2008 11:50   |
|
|
אני מסכימה עם עידן ועמית. המסלול לא רק שעמוס מדי, אלא גם לפי דעתי, מתמקד בדברים הלאה נכונים. אתה רק חולף ברוב המקומות ומפספס הרבה דברים. עידן ציין את עניין הלחכות לטיסות הפנים אבל יש גם ענינים הרבה יותר נפוצים מזה כמו אוטובוס: זה לא אגד בין ת"א לירושלים שכל רבע שעה יוצא אוטובוס. זה אוטובוס שבמקרה הטוב עובר 4-5 פעמים ביום. לדוגמה:
Day 5: SYDNEY – GOLD COAST
Day 6: GOLD COAST - BRISBANE
Day 7: BRISBANE - SUNSHINE COAST
Day 8: SUNSHINE COAST - HERVEY BAY OR BUNDABERG
בין סידני לגולד קואסט יש איזה 14-15 שעות נסיעה באוטובוס. נניח שתיסע באוטובוס לילה מסידני (ולא תבזבז יום שלם על הנסיעה הזו!) אתה תגיע לגולד קואסט לקראת הצהריים, תגיע לאכסניה תתארגן ו- מה אז תעשה? תצא בערב לשתות בירה וזהו? למחרת בבוקר תארוז את הדברים שלך, תעשה צ'ק אאוט מהאכסניה ומה? תלך לשעתיים לים? ואותו דבר בהמשך: אתה תגיע לבריסביין ומה תעשה? אתה פשוט תעביר לילות בכל מיני מקומות וזהו. בתכנון שלך, יש לך כמעט כל יום נסיעה של לפחות שעתיים-שלוש. במונחים אוסטרליים שעתיים באוטובוס זה כלום אבל זה עדיין שעתיים. וצריך לחכות בתחנת האוטובוס קצת קודם ובכלל, האוטובוס מוריד אותך באיזושהי תחנה ואז אתה צריך להגיע לאכסניה, לעשות צ'ק אין להתארגן בחדר... כל הדברים האלה לוקחים זמן. וכאמור, האוטובוס עובר איזה 4-5 פעמים ביום, שזה בכלל לא בטוח יהיה בשעות שנוחות לך. זה יכול להיות 2 בלילה, 7 בבוקר, 12 בצהריים או 7 בערב.
בקיצור נראה לי שאת רוב טיולך תעביר בחברת הנהגים האדיבים של גרייהאונד.
מעבר לזה שאתה כל הזמן תהיה בנסיעה - מה הטעם להגיע לאיירלי ביץ' אם לא יוצאים לשיט בוויטסאנדייז? איירלי היא מקום נחמד אבל לא מי יודע מה מעניין. זה קצת כמו לטייל בארץ ולהגיע לקריית שמונה ולא לצאת ממנה. לא תיסע לטייל באזור החרמון, אצבע הגליל, עמק החולה - שום דבר, רק תלך לקניון נחמיה בקריית שמונה. אז נכון שהיית בקריית שמונה, אבל מה חוץ מזה? מה ראית?
אתה אולי אוהב מאוד ערים גדולות, ואם כן אז תעשה מה שמתאים לך, אבל נראה לי שאתה מבזבז קצת יותר מדי זמן בערים כמו בריסביין, קיירנס, אדלייד. זה לא מקומות מי יודע מה מעניינים בפני עצמם. האם מה שאתה רוצה לעשות בטיול שלך באוסטרליה זה בעיקר מוזיאונים וגנים בוטניים?
עידן מאוד צודק במה שהוא אמר לך על הצלילה - אם אתה מאוד רוצה לבלות הרבה זמן בצלילות אז תפנה לזה יותר זמן ע"פ דברים אחרים. אם בעצם מה שאתה רוצה זה לנסות את עניין הצלילה, למה שלא תעשה איזה צלילת היכרות או שתיים? נכון, לא רואים אותו דבר כמו בצלילה עצמאית, אבל זה יתן לך מושג כלשהו לגבי הצלילה. מעבר לעניין הבריאותי, אולי אתה בכלל לא תאהב את זה? אני באופן אישי אוהבת דברים של אקסטרים, ספורט אתגרי וכו', אבל צללתי פעמיים וזה פשוט לא עושה לי את זה: להפך, זה גורם לי למן תחושה מלחיצה של קלסטרופוביה (עד כמה שזה נשמע מוזר, ואני לא היחידה שזה קורה לה). אולי כדאי לך לעשות צלילה היכרות לפני שאתה משקיע כל כך הרבה זמן וכסף על קורס צלילה באוסטרליה. הקורס עצמו הרי כולל גם לימודים עיוניים, צלילות בבריכה ועוד כל מיני דברים כאלה. עם כל הכבוד לגרייט בארייר ריף, ויש כבוד, קצת מדרומה לנו, בים סוף, יש אתרים שלא נופלים ממנו בכלל (אם לא יותר טובים אפילו...). הריף באילת אולי לא משהו אבל באזור דהב ושארם א-שיח' יש אתרים מ-ד-ה-י-מ-י-ם! אולי תעשה איזה צלילה-שתיים באוסטרליה ואם תאהב את זה, תעשה את הקורס כאן בארץ, בשפה שגם יהיה לך יותר נוח להבין...
לסיכום -
א. לא נראה לי כאילו לקחת בחשבון ענייני תחבורה כמו טיסות ואוטובוסים, ואם כן, אז אתה כנראה לא לגמרי מבין את הקונספט של 12שעות נסיעה ביום.
ב. אתה רק עובר בכל מיני מקומות בלי בעצם לראות אותם. יהיה לך טיול של לסמן וי. קצת כמו טיולים של אנגליה-צרפת-הולנד-בלגיה ב-8 ימים. יש לך יותר מדי זמן בערים גדולות ולא מעניינות (אדלייד?!) ע"פ טבע אוסטרלי ושאר מקומות יפים. אם אתה יותר אוהב ערים מפלאי טבע אז בסדר אבל אז אולי לא שווה לטוס עד אוסטרליה.
ג. יחסית לזמן שיש לך, אתה משקיע המון זמן בקורס צלילה. אולי תעשה את הקורס בארץ, עכשיו, לפני הנסיעה ואז תגיע לאוסטרליה ותצלול שם כשכבר יש לך כוכבים?
|
|
|
|
|
|
| 8. מזל שיש אתכם :-) תגובה ל - 7 |
20/07/2008 09:24   |
| |
sefi_r |
20 הודעות עד כה |
|
|
הי חברה,
תודה על התגובות.
ברור לי שזה מסלול לחוץ מאוד ובגלל זה פניתי אליכם לשמוע מה דעתכם בעניין.
בינתיים קיצצתי פה ושם (בעיקר את נושא הצלילות) והוספתי כמה ימים לנסיעות ארוכות (תקציב לטיסות כנראה לא ישאר...) אבל עדיין נראה לי שחסר משהו במסלול.
אשמח לקבל שוב את חוות דעתכם כשאסיים לשדרג..
עידן - תודה על ההצעה. "צפה פגיעה"
|
|
|
|
| 9. לא חסר במסלול כלום - יש עודף מסלול תגובה ל - 8 |
20/07/2008 18:00  |
|
|
הדבר היחיד ש"חסר" למסלול הזה זה זמן...
|
|