כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אוכל אורגאני בפרו - יש...? 18/07/2008 20:38 לתגובה הבאה
  דוראן לא מחובר דוראן  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
שלום חברים,

אני מתכנן מסע רציני לפרו.
לא כל כך שגרתי, אבל הוא ממוקד מטרה מאוד חשובה.
םחות טיול, יותר כמו משימה...

העניין הוא שאני חייב לדעת כמה דברים, ואשמח אם מישהו מהטיילים
הרציניים פה יוכל לענות לי ולעזור לי בכמה שאלות.

עיקר המסע שלי מתוכנן להיות בלימה (שמה כמובן אנחת),
ומשמה אני צריך לבקר באיזור טורחיליו (Trujillo),
אז השאלות שלי מכוונות לשני המקומות האלה

1. האם יש אוכל אורגאני בפרו?
אני זקוק למידע בנוגע למסעדות אורגאניות, סופרמרקטים שיש בהם אוכל
אורגאני... מישהו יודע על משהו כזה?
אנחנו קבוצה של 4 טבעונים אדוקים, זה אומר לא בשר, לא גבינה,
לא ביצים... ואנחנו מאוד קפדנים בעניין האורגאני, אז נשמח לעזרה.

2. חנויות של ציוד קמפינג -
גם באותם מקומות - לימה וטורחיליו.
מקום כזה שאפשר לקנות בו גזיה, פינג'אן, מחבת... אולי אוהל..

3. דבר נוסף, האם מכירים אתם חנות כמו הום-סנטר?
חנות לכלי גינה, או נות חקלאית שאפשר לרכוש בה כלי חפירה?
Smile
זה נשמע כאילו אני הולך לקבור מישהו.. עליתם עלי!
זה מאוד חשוב לי, שכן אני הולך לחפור קצת כדי למצוא אבנים
מאוד מאוד מסויימות..
שוב, מדובר על המקומות שציינתי - לימה וטורחיליו.

אני מאוד מאוד מודה לכם על העזרה.

גיא

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אוכל אורגאני בפרו - יש...? תגובה ל - 1 18/07/2008 20:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  diamantn לא מחובר diamantn  משתמש מתחיל 43 הודעות עד כה
יש בשר בקר ממש זול בדרום אמריקה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אוכל אורגאני בפרו - יש...? תגובה ל - 2 19/07/2008 09:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ranchy לא מחובר ranchy  משתמש פעיל 722 הודעות עד כה
אם אתה מחפש חנויות בהכשר בד"צ אורגני כל שהוא (IFOAM NOP וכו')סביר להניח שלא תמצא . יעד התוצרת הזו אם הוא מגודל בפרו הוא יצוא לעולם עשיר ושבע. הפרואנים אוכלים את מה שהם מגדלים. בדרך כלל מה שמוכרת האינדיאנית בשוק גדל בשיטות של אברהם אבינו. אורגני לחלוטין אבל בלי כשרות.
הבשר גדל במרעה הטבעי את הביצים אוספים בחצר מתרנגולות שרצות חופשי והדגים מדיג באגמים ובאוקינוס.אבל כטבעוני זה לא יעזור לך .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אין בחנויות תגובה ל - 1 19/07/2008 09:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ידיד לא מחובר ידיד  משתמש פעיל 727 הודעות עד כה
אולי תמצא פה ושם באיזה חנות אבל בעיקרון אין אוכל אורגני בחנויות כמו שניתן למצוא בארץ (ובשאר מדינות המערב)

מאחר וכמעט ולא קיים פיקוח, גידולים רבים מרוססים בחומרים כימיים ומדושנים בחומרים לא אורגאניים. כמובן שיש גידולים שהם למעשה אורגאניים כי לא מרססים ומדשנים אותם אבל אין מיתוג כזה כך שבסופר לא תוכל לדעת מה אורגאני ומה לא.

[עודכן ב:19 יולי 2008 09:30:]

yadid10@hotmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אם נתעלם מהאידיוט מהתגובה הראשונה תגובה ל - 1 19/07/2008 11:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חתול-רובוט לא מחובר חתול-רובוט  משתמש פעיל 957 הודעות עד כה
ונתרכז בעיקר, אזי:

אני לא יודע לגבי האורגאניות. אין ספק שבלימה קיימת אפשרות לרכוש מזון אורגאני, במיוחד בשכונות המבוססות. צריך רק לדעת לחפש - אני הייתי מתחיל בפורומים בינלאומיים של טבעונים ושל חסידי מזון אורגאני.

באשר לטרוחייו, אני פחות בטוח, אבל בכל-זאת, מדובר בעיר השלישית בגודלה במדינה, ואני מאמין שגם שם יהיה ניתן למצוא, בסופו-של-דבר, חנות המוכרת מוצרים אורגאניים.

מסעדות טבעוניות קיימות בלימה בשפע, וגם בטרוחייו לא חסרות - יש אחת טובה וזולה בסמוך לכיכר הראשית, עם כמה מכונות-צילום בחזית. נדמה לי שהיא מופיעה במדריכים, אבל אני לא בטוח.

ציוד מחנאות אפשר וכדאי לרכוש בארץ, אם חשובה לכם האיכות. גם המחירים ביבשת הם לא זולים בהרבה, על-פי-רוב. בכל מקרה, בלימה קיימים סניפים של הרשת הדרום-אמריקאית Tattoo, שמציעה ציוד באיכות מצויינת. המחירים בהתאם. סניף-הדגל של הרשת נמצא במרכז המסחרי LarcoMar.

כלי-חפירה [וגם כלי בישול רגילים] תוכל לרכוש גם בשווקים הפשוטים. ויש גם המון חנויות כאלה, צריך פשוט להסתובב ברחוב ולחפש. אבל הייתי מציע לך לבדוק מה אומר החוק הפרואני והבינלאומי בכל הנוגע לגזילת מחצבים טבעיים והוצאתם מהמדינה. זאת, כמובן, בהנחה שאכן מדובר באבנים. השלטונות הפרואניים נוקטים יד קשה במיוחד כלפי כל מה שעשוי להיראות כשוד-קברים או גזל-עתיקות, ואני בספק אם בכלא הפרואני תהיה לכם אפשרות להשיג מזון אורגאני משובח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. האידיוט מהתגובה הראשונה יודע היטב על תגובה ל - 5 19/07/2008 16:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה הוא מדבר. על גבם של החקלאים האורגנים יושבות מערכות פיקוח שמתפרנסות מכך היטב.צדקנים כמוך מספקים להם רוח גבית. השתמשתי בכוונה במילים בד"צ וכשרות כי כל מערכות הפיקוח הללו מתנהלות ומתנהגות כמו המוכר לנו מסדרי הכשרות בדת היהודית במדינת ישראל.מה שמאושר לארה"ב לא בהכרח כשר באירופה ולהפך.
בסופו של דבר העולם השלישי עובד בפרך לספק גחמות של אלו שיכולים להרשות זאת לעצמם. חקלאי פרואני בכפרים בקושי מקיים עצמו.אין לו ולא יהיו לו משאבים להעמיס על גבו עוד מערכת פיקוח שתאשר כי מה שהוא עושה כמו אבות אבותיו הוא אורגני כשר. שכנתנו ממערב ,מצרים, היא מעצמה בתחום הגידולים האורגנים. הכל מגודל ליצוא דבר לא זולג לשוק המקומי. אם אתה מתמצא בעקרונות החקלאות האורגנית אזי העקרון הבסיסי הוא לגדל לשוק המקומי את הגידולים המקומיים ולשמר את השונות. בפועל הכפר הגלובאלי השתלט מגדלים את מה שהלקוח האירופאי אוהב והתוצרת מנותבת למי שמשלם. אז אולי בלימה יש מי שיש לו מודעות לנושא ויכול ומוכן לשלם. אבל לבנות על כך לא הייתי חותם.
אין בדברים אלו כתב אישום נגד החקלאות האורגנית אבל כדאי לדעת את הפוליטיקה הדי מכוערת מאחרי הקלעים של מה שאמור להציל את כוכבנו המזדהם והולך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אכן תגובה נזעמת כהלכה. תגובה ל - 6 19/07/2008 17:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתה צודק לחלוטין בעניין הבד"צ, בדיוק כפי שצדקת בתגובתך הלא-אידיוטית לעילא לשאלה המעניינת של שודד-העתיקות-בפוטנציה, שהיא - כך תיווכח בעצמך אם תספור - התגובה השנייה. את התגובה הראשונה כתב אידיוט בן אידיוט, שאינו ראוי כלל ליחס כלשהו. אבל לא הצלחתי להתאפק.

צדקנות? אני לא מבין גדול במזון אורגאני, לא מכיר את תווי-הצדק המחמירים שציטטת, ואני אפילו לא טבעוני. אני לא בטוח במיוחד לגבי האורגאניות-מקדמת-דנא של הגידולים הפרואניים. הסברה שהעלה ידיד נשמעת די הגיונית, ואני די בטוח שהתחוללו מספר שינויים בחקלאות המקומית מאז הימים בהם לשליט המדינה קראו פאצ'אקוטי אינקה יופאנקי. אבל אתם מן הסתם מבינים בזה יותר ממני.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. חתול רובוט סליחה ששפכתי עליך . תגובה ל - 7 19/07/2008 18:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
את מה שמגיע לאחרים. ואשר לשודד העתיקות אולי הוא רוצה גם נ.צ. היכן להתחיל לחפור?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אי-הבנה קטנה ותו לא. תגובה ל - 8 20/07/2008 19:46 לתגובה קודמת
אין שום בעייה.

ובאמת מעניין לאן הוא נעלם, אחרי שהטיל פצצה כזו בפורום, והקפיץ כך את מפלס הסקרנות המנומנם שלנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה למנוסים שביניכם
להודעה הבאה:השכרת חדר לתיירים בירושלים

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף