| 1. אוכל אורגאני בפרו - יש...? |
18/07/2008 20:38  |
| |
דוראן |
2 הודעות עד כה |
|
|
שלום חברים,
אני מתכנן מסע רציני לפרו.
לא כל כך שגרתי, אבל הוא ממוקד מטרה מאוד חשובה.
םחות טיול, יותר כמו משימה...
העניין הוא שאני חייב לדעת כמה דברים, ואשמח אם מישהו מהטיילים
הרציניים פה יוכל לענות לי ולעזור לי בכמה שאלות.
עיקר המסע שלי מתוכנן להיות בלימה (שמה כמובן אנחת),
ומשמה אני צריך לבקר באיזור טורחיליו (Trujillo),
אז השאלות שלי מכוונות לשני המקומות האלה
1. האם יש אוכל אורגאני בפרו?
אני זקוק למידע בנוגע למסעדות אורגאניות, סופרמרקטים שיש בהם אוכל
אורגאני... מישהו יודע על משהו כזה?
אנחנו קבוצה של 4 טבעונים אדוקים, זה אומר לא בשר, לא גבינה,
לא ביצים... ואנחנו מאוד קפדנים בעניין האורגאני, אז נשמח לעזרה.
2. חנויות של ציוד קמפינג -
גם באותם מקומות - לימה וטורחיליו.
מקום כזה שאפשר לקנות בו גזיה, פינג'אן, מחבת... אולי אוהל..
3. דבר נוסף, האם מכירים אתם חנות כמו הום-סנטר?
חנות לכלי גינה, או נות חקלאית שאפשר לרכוש בה כלי חפירה?

זה נשמע כאילו אני הולך לקבור מישהו.. עליתם עלי!
זה מאוד חשוב לי, שכן אני הולך לחפור קצת כדי למצוא אבנים
מאוד מאוד מסויימות..
שוב, מדובר על המקומות שציינתי - לימה וטורחיליו.
אני מאוד מאוד מודה לכם על העזרה.
גיא
|
|
|
|
|
|
| 4. אין בחנויות תגובה ל - 1 |
19/07/2008 09:28   |
| |
ידיד |
727 הודעות עד כה |
|
|
אולי תמצא פה ושם באיזה חנות אבל בעיקרון אין אוכל אורגני בחנויות כמו שניתן למצוא בארץ (ובשאר מדינות המערב)
מאחר וכמעט ולא קיים פיקוח, גידולים רבים מרוססים בחומרים כימיים ומדושנים בחומרים לא אורגאניים. כמובן שיש גידולים שהם למעשה אורגאניים כי לא מרססים ומדשנים אותם אבל אין מיתוג כזה כך שבסופר לא תוכל לדעת מה אורגאני ומה לא.
[עודכן ב:19 יולי 2008 09:30:]
yadid10@hotmail.com
|
|
|
|
| 5. אם נתעלם מהאידיוט מהתגובה הראשונה תגובה ל - 1 |
19/07/2008 11:58   |
| |
חתול-רובוט |
957 הודעות עד כה |
|
|
|
ונתרכז בעיקר, אזי:
אני לא יודע לגבי האורגאניות. אין ספק שבלימה קיימת אפשרות לרכוש מזון אורגאני, במיוחד בשכונות המבוססות. צריך רק לדעת לחפש - אני הייתי מתחיל בפורומים בינלאומיים של טבעונים ושל חסידי מזון אורגאני.
באשר לטרוחייו, אני פחות בטוח, אבל בכל-זאת, מדובר בעיר השלישית בגודלה במדינה, ואני מאמין שגם שם יהיה ניתן למצוא, בסופו-של-דבר, חנות המוכרת מוצרים אורגאניים.
מסעדות טבעוניות קיימות בלימה בשפע, וגם בטרוחייו לא חסרות - יש אחת טובה וזולה בסמוך לכיכר הראשית, עם כמה מכונות-צילום בחזית. נדמה לי שהיא מופיעה במדריכים, אבל אני לא בטוח.
ציוד מחנאות אפשר וכדאי לרכוש בארץ, אם חשובה לכם האיכות. גם המחירים ביבשת הם לא זולים בהרבה, על-פי-רוב. בכל מקרה, בלימה קיימים סניפים של הרשת הדרום-אמריקאית Tattoo, שמציעה ציוד באיכות מצויינת. המחירים בהתאם. סניף-הדגל של הרשת נמצא במרכז המסחרי LarcoMar.
כלי-חפירה [וגם כלי בישול רגילים] תוכל לרכוש גם בשווקים הפשוטים. ויש גם המון חנויות כאלה, צריך פשוט להסתובב ברחוב ולחפש. אבל הייתי מציע לך לבדוק מה אומר החוק הפרואני והבינלאומי בכל הנוגע לגזילת מחצבים טבעיים והוצאתם מהמדינה. זאת, כמובן, בהנחה שאכן מדובר באבנים. השלטונות הפרואניים נוקטים יד קשה במיוחד כלפי כל מה שעשוי להיראות כשוד-קברים או גזל-עתיקות, ואני בספק אם בכלא הפרואני תהיה לכם אפשרות להשיג מזון אורגאני משובח.
|
|
|
|
|
|
|
|