| 1. צריך את המלצתכם! |
20/07/2008 18:30  |
| |
orrg7 |
60 הודעות עד כה |
|
|
אני שוקל לטוס לטיול בניו זילנד...משהו כמו חודש חודשיים...
אז הנה כמה שאלות...:
במידה ואני לא רוצה להתכלב יותר מידי מבחינת לינה בטיול...כמה אמור בערך לעלות לי כל העניין?
הבנתי שינואר זה שיא הקיץ שם, מאיזה תאריכים נחשב שם העונה החמה מבחינת תיירות והאם שווה לנסוע בעונה הפחות תיירותית??
אמממ זה כל מה שאני חושב עליו כרגע...אבל אני בטוח שאני אשאל עוד שאלות
תודה מראש לכל העונים!
|
|
|
|
| 2. חם? בנ"ז? תגובה ל - 1 |
20/07/2008 19:33   |
|
|
קיץ ניו זילנדי דומה לקיץ של מרכז אירופה: רוב הימים נעימים (20 ומשהו מעלות), לפעמים גם ימים מעוננים או גשומים (תלוי גם באזור בתוך נ"ז). בימים חמים באופן קיצוני יהיה משהו סביב 30 מעלות, וגם זה לא קורה בכל האזורים. בוא נגיד שממש חם לא הולך להיות. רוב האנשים דואגים יותר מגשם מאשר מחום (בצדק, אגב...).
לנסוע מחוץ לעונה? אפשר, אבל אם זה ממש מחוץ לעונה (נגיד עכשיו) אז יש קצת בעיה שחלק מהטרקים סגורים וגם חלק מהאטרקציות לא פעילות. אם אתה מדבר על לנסוע בנובמבר במקום בינואר - אפשר, לא מאוד עקרוני.
לגבי עלות, בממוצע כ-2000$ לחודש, תלוי מה עושים. אני לא יודעת מה אתה קורה להתכלב על לינה: לישון בדורם זה להתכלב? אוהל זה להתכלב? לישון באוטו זה להתכלב? בנ"ז יש גם אפשרות לישון אצל אנשים שמארחים בבתיהם (ראה קישור ל"אירוח ישראלים בנ"ז - חיבורים והיט" בצד שמאל). זה לא רק עניין של לינה אלא גם מה אוכלים, איך מתניידים, אלו אטרקציות וכמה אטרקציות עושים וכו'. בכל מקרה - בערך 2000$ לחודש, ועל זה צריך להוסיף עלות טיסה, ביטוח, ציוד וכו'.
|
|
|
|
|
| 4. חם? בנ"ז? תגובה ל - 3 |
20/07/2008 21:50  |
|
|
אני חושבת שעדיין משהו סביב 2000$ לחודש. כמו שאמרתי לך, יש עוד פרטמטרים חוץ מלינה. רכב זו הוצאה גדולה, יחסית. אם למשל תיסע בטרמפים זה מן הסתם יהיה חיסכון די משמעותי בעלויות. גם בענייני לינה - אפשר לישון אצל מארחי היט, חיבורים או דברים כמו קאוצ' סרפינג וזה בהחלט מוזיל עלויות: 5$ ללילה במקום 20$ באכסניה, למשל.
בסופו של דבר - נ"ז זה יקר. שווה מאוד, אבל יקר, יחסית ליעדים כמו דרא"מ או אסיה.
|
|
|
|