כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מקבץ אומץ... 20/07/2008 21:49 לתגובה הבאה
נורית ש נורית ש לא מחובר נורית ש  משתמש פעיל 244 הודעות עד כה
מגלשות, רכבלים, רכבות הרים- איזה כיף!

הרכבל והמגלשה באבטנאו מגלשת עץ במכרות המלח
הרכבל והמגלשה באבטנאו(גודל:20.54KB)מגלשת עץ במכרות המלח(גודל:19.22KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מקבץ אומץ... תגובה ל - 1 20/07/2008 22:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

ACTION FOREST המגלשות בגוטאך
ACTION FOREST(גודל:27.29KB)המגלשות בגוטאך(גודל:23.62KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מקבץ אומץ... תגובה ל - 2 20/07/2008 22:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

פוסידון בפארק אירופה רכבל פתוח ומגלשה בטודנאו
פוסידון בפארק אירופה(גודל:22.71KB)רכבל פתוח ומגלשה בטודנאו(גודל:22.16KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מקבץ אומץ... תגובה ל - 3 20/07/2008 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת. לא מחובר ענת.  משתמש פעיל 1191 הודעות עד כה
נורית,

נראה שזה כייף אמיתי. (למרות שאני קצת פחדנית Embarassed )

יופי של תמונות.

ענת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מקבץ אומץ... תגובה ל - 4 21/07/2008 00:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  damages לא מחובר damages  משתמש פעיל 209 הודעות עד כה
התלהבנו פה כולנו מהסיפור של הטיול ועכשיו מהתמונות. אנחנו נוסעים לשם בעוד שבועיים וחצי....סופרים את הימים.
אנחנו 5 זוג עם 3 בני 11 עד 17 ומאד התלהבנו מפארק החבלים.
התכנית שלנו כפי שהיא נראית כרגע היא:
מגיעים בערב יום שישי לפרנקפורט וישנים בנמל התעופה.
שבת בבוקר יוצאים לכיוון שטוטגרט , מוזאון מרצדס ונסיעה דרך שונינגן ווילינגן טריברג עד שונוולד שם אנחנו ישנים.
ראשון - נסיעה לטיטסי דרך חור המכשפה, פארק החבלים, שיט באגם ונסיעה לפרייבורג (ראיתי שאתם המשכתם מכאן לשלוכזי)
יום שני - מפלי הריין בשוויץ המשך לשטיין און ריין
יום שלישי - שונוולד, טריברג, גוטאך - טיול בג'יפ, מוזאון פתוח, בריכה שחייה כלשהי באזור.
יום רביעי -פארק ארופה
יום חמישי - פרייבורג, עלייה לפלדברג ומגלשות בטודנאו
יום שישי - פתוח להחלטות במקום
יום שבת - נפרדים מהמקום, נוסעים לקולמר, דרך היין עד שטוטגארט. לינה בשטוטגארט
יום ראשון - שטוטגארט, היידלברג ונסיעה לפרנקפורט לטיסה במוצ"ש.

בבקשה חוות דעתך מהחוויה הטרייה שלך. מה עוד ממש חייבים להוסיף? אנחנו מתכננים לקחת אופניים ולשוט אבל את זה אי אפשר לתכנן מכאן...
רוצים טיול של ניחותא אבל בעלי אופי פעלתני למדי. הילדים רגילים לנסוע יחד ומשתפים פעולה בדרך כלל. וכולנו כבר נורא מחכים לנסיעה!!!!
תודה מראש
איילת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מקבץ אומץ... תגובה ל - 5 21/07/2008 08:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3828 הודעות עד כה

איילת שלום,
גם אנחנו סופרים ימים לאחור, יוצאים מהבית יום וחצי אחריכם.
אני לא יכולה לחוות דעה על התכנית, רק שאלה על הקטע האחרון: כתבת שטוטגרט. לא התכוונת לשטרסבורג? מה עושה שטוטגרט במסלול הזה ולמה פעמיים, גם בתחילת הטיול וגם בסופו?

נורית,
אכן אתם אמיצים וחובבי אקשן. ניסיתי להציע למשפחה שלי את חווית הפארק האתגרי עם החבלים והאומגות (במקום אחר) ואין אצלנו מוטיבציה. זו נראית לי חוויה שקרובה יותר לטבע יותר מכל פארקי השעשועים הרועשים, ואני בטוחה שהיא לא פחות אתגרית ומשעשעת, לאמיצים ולהרפתקנים שמוכנים לנסות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מקבץ אומץ... תגובה ל - 6 21/07/2008 09:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אכן טעיתי, שטרסבורג כמובן בלילה האחרון.
ניפגש שם...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מקבץ אומץ... תגובה ל - 2 21/07/2008 11:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yairgil2 לא מחובר yairgil2  משתמש בינוני 134 הודעות עד כה
נורית שלום

אנחנו לא נגיע ליער השחור אבל שוקלים את אחד מפארקי החבלים באוסטריה...

איך זה בדיוק עובד? האם מבוגרים צריכים לשלם גם אם הם לא מתכוונים לטפס בכלל ? לפחות באוסטריה חלק מהמקומות גובים 30 יורו למבוגר.

אני מבין שיש במקומות האלה איזושהי הדרכה ראשונית, האם אין בעיית שפה (אני מניח שהכל בגרמנית...)?

תודה,

יאיר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מקבץ אומץ... תגובה ל - 1 21/07/2008 17:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yosi555 לא מחובר yosi555  משתמש פעיל 580 הודעות עד כה
נורית שלום
את המגלשה במערת המלח בהיילין עשיתי
אבל את מגלשות ההרים באבטנאו לא יכולנו כי ירד גשם ובגלל הרטיבות הם מבחינה בטיחותית לא הסכימו רק לקראת הצהרים וזה אני ממש מצטער שלא עשיתי Crying or Very Sad Sad Crying or Very Sad אולי בפעם הבאה
התמונות מקסימות יופי של מקומות טיילתם.
יוסי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מקבץ אומץ... תגובה ל - 9 21/07/2008 21:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  benmar71 לא מחובר benmar71  משתמש מתחיל 44 הודעות עד כה
שלום לכולם

גם אנחנו נוסעים בעוד 3 וחצי שבועות וסופרים את הימים
מישהו יודע משהו לגבי מזג האויר?
משום מה נראה לי שדי קריר וגשום עכשיו באזור היער השחור.........

תודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מקבץ אומץ... תגובה ל - 5 21/07/2008 23:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי איילת

אני אשמח לחוות דיעה- לפחות על המקומות בהם היינו.

ראשון - נסיעה לטיטיסי דרך חור המכשפה, פארק החבלים אם את מתכוונת לפארק שאנחנו עשינו- הוא לא פארק החבלים המפורסם אלא פארק אקסטרים שזה משהו אחר. שיט באגם ונסיעה לפרייבורג (ראיתי שאתם המשכתם מכאן לשלוכזי) - למה אתם ממשיכים לפרייבורג מכאן? ראיתי שתהיו שם גם ביום חמישי. אין צורך לנסוע לשם פעמיים לדעתי.

יום שני - מפלי הריין בשוויץ המשך לשטיין און ריין- לא היינו.

יום שלישי - שונוולד, טריברג, גוטאך - טיול בג'יפ, מוזאון פתוח, בריכה שחייה כלשהי באזור- - אפשר להוסיף ליד המוזיאון הפתוח את המגלשות הנחמדות.

יום רביעי -פארק ארופה- - אל תשכחו להגיע מוקדם!

יום חמישי - פרייבורג, עלייה לפלדברג ומגלשות בטודנאו לדעתי לעשות הפוך- להתחיל בפלדברג ( שלא עשינו אבל עברנו ליד) להמשיך בטודנאו ואז לסיים את היום בפרייבורג - לא צריך יותר מכמה שעות בעיר, אלא אם כן יש לכם תכניות של שופינג...
יום שישי - פתוח להחלטות במקום- כאן אפשר לנסוע לשלוכזי - לשוט, לרכב על אופניים ולהיות בפארק מים .

בסה"כ נראה אחלה. אני מציעה שתשקלו את קניית כרטיס היער השחור . לפי התכנית תוכלו לעשות בו שימוש טוב.

ביי

נורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מקבץ אומץ... תגובה ל - 8 21/07/2008 23:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי יאיר

אני לא מכירה פארקים כאלה באוסטריה, בפארק בו היינו ביער השחור גבו 25 יורו לכל אדם שעלה על המסלולים וקיבל רתמות וכו', אבל ראינו ילדה שלוותה על ידי הוריה ורק היא עלתה. אני מניחה שההורים לא שילמו.

בנוגע להדרכה - היה מדריך שדיבר אנגלית מצויינת, הסביר והראה מה עושים, וכל הזמן היה בסביבה. למשל כשבתי הגדולה הייתה במסלול השלישי אי שם למעלה בצמרת העץ, והתלבטה איך לחצות אחד הגשרים הוא הגיע אליה ועזר לה. מהבחינה הזו השירות היה מעולה.

בהצלחה ותהנו!

נורית

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. ומה לגבי מזג האויר תגובה ל - 12 21/07/2008 23:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  benmar71 לא מחובר benmar71  משתמש מתחיל 44 הודעות עד כה
מישהו יודע מה מזג האויר באזור היער השחור באמצע אוגוסט?

תודה מראש לכולם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. ומה לגבי מזג האויר תגובה ל - 13 21/07/2008 23:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מזג האויר הפכפך מאוד . צריך להתעדכן דרך אתר של מזג אויר שנותן תחזית של 10 ימים לפחות. לנו ירד גשם בחלק מהזמן והיו גם ימים חמימים. אי אפשר לדעת .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מקבץ אומץ... תגובה ל - 10 21/07/2008 23:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  morady לא מחובר morady  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
אכן מזג אוויר קריר. חזרנו משם השבוע. כדאי לקחת את כל הגרדרובה: חורף (רצוי מעיל פליז), סתיו (גופיות דקות ארוכות) וקיץ (למקרים של ימי שמש חמים (והיו גם כאלה). מזג האויר משתנה במהלך היום עצמו כך שכדאי ללבוש בגדי מעבר ולקחת משהו חם מעל. אם נוסעים עם ילדים מומלץ שבאוטו יהיו תמיד בגדי החלפה. מקנאה בכם.... תהנו
אה! ומטריות ומעלי גשם-כאלה שמתקפלים בתוך עצמם כבר ציינתי?? אל ץפחדו לטייל גם בגשם זו חוויה בפני עצמה. נסיעה טובה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. בבקשה עזרתכם תגובה ל - 15 22/07/2008 01:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפי האתר של CNN מזג האויר כרגע הוא מעל 20 מעלות וחלק מהימים גשומים (זה כמובן לשבוע הקרוב) האם היה לכם ממש קר?????
האם אפשר לקבל חוות דעת על המסלול שתכננו ופרטתי למעלה...? מבעלי הנסיון? תודה מראש
איילת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. מקפיצה...מחכה לתגובה מהמנוסים באזור ראיתי שיש רבים תגובה ל - 16 23/07/2008 16:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. איילת- תפתחי אולי הודעה חדשה עם המסלול ובקשה לדעות תגובה ל - 17 23/07/2008 17:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. יש אפשרות לצאת מהמכרה לא דרך המגלשות? תגובה ל - 1 23/07/2008 17:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  karensavir לא מחובר karensavir  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. יש אפשרות לצאת מהמכרה לא דרך המגלשות? תגובה ל - 19 23/07/2008 18:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא יוצאים דרך המגלשות. זו אטרקציה נחמדה תוך כדי הסיור ויש שתיים כאלו, אבל ניתן לדלג ולרדת במדרגות שליד, למי שלא מעוניין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. תודה נורית תגובה ל - 20 23/07/2008 18:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  karensavir לא מחובר karensavir  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. בבקשה עזרתכם תגובה ל - 16 26/07/2008 17:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לדעתי קצת עמוס.הדרכים אמנם לא ארוכות (בק"מ) אבל מאחר והן פתלתלות ומהממות ביופיין, אז נוסעים לאט ועוצרים מדי פעם להנות מהנוף בשולי הדרך, טיול רגלי קצר בשבילי היער (שכאילו לקוח מתוך האגדות) או לפיקניק קטן ליד נחל הנגלה לפתע. אני לא חושבת שזה נכון להיצמד למסלול, פשוט תזרמו. לנו היה מסלול מתוכנן אבל בשל הגשמים הלא צפויים או עצירות לא מתוכננות המסלול התקצר ולא הגענו לכל המקומות - לא מצטערת לרגע נהננו מכל דקה מהטבע המדהים הזה. אפשר לבלות חצי יום באגם טיטסי וידול לכל שילדים לא יסתפקו בשעה קלה בבריכה- קחו בחשבון שזה גם בערך חצי יום ומאוד מעייף.
לגבי מפלי טריברג- א-כ-ז-ב-ה!!!! לצערי כשהגענו למפלים (מהתחתון כי העליון והאמצעי היו סגורים תכף תביני למה) נאמר לנו כי עצים קרסו במקום ואין גישה למפלים אלא למפל התחתון, שילמנו 5 יורו למשפחה, צעדנו מטרים ספורים ואז ראינו את המפל, שמפל התנור (שלנו) לא נופל מיופיו. לפחות ראינו את הסנאים - אין טעם לנסוע עד לשם. סעו למפלי הריין ותהנו הרבה יותר. ולגבי כרטיס היער השחור- התלבטנו רבות גם שם אם לקנות או לא, בסוף החלטנו לא לקנות. בדיעבד הסתבר שאם היינו קונים את הכרטיס, לא היינו מכסים את העלות שלו, כי כמו שאמרתי, בדרך וויתרנו על חלק מהטרקציות (שהיו מתוכננות לפי הכרטיס - חוץ מיורופאר, כמובן). עצתי - סעו תהנו, אל תרדפו אחרי הכרטיס, תזרמו ושובו בשלום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. מקבץ אומץ... תגובה ל - 5 27/07/2008 01:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמה אמה לא מחובר אמה  משתמש פעיל 559 הודעות עד כה
פריירבורג מספיקה פעם אחת.במרכז סביב הקטדרלה שוק ססגוני של פירות,גבינות ודוכני נקנקיות שונות.
נסו להכניס את אגם ממולסי,דרך נסיעה עליו יפה,כביש 500,ואגם עצמו יפה יש אפשרות לשייט בו.סביבו חנויות ומסעדות.כניסה חינם עם כרטיס יער השחור. אנו דוקא נצלנו אותו היטב.לא רצנו לפי החוברת מה שעברנו בדרך- ניצלנו.
טיול נעים,
אמה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. מקבץ אומץ... תגובה ל - 23 27/07/2008 01:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמה אמה לא מחובר אמה  משתמש פעיל 559 הודעות עד כה
את מפלי טריברג דוקא אהבנו.הסנאים לא הסכימו לבוא אלינו.
תמונה בפינה, ממפלי טריברג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. תודה על תשובתך תגובה ל - 22 27/07/2008 01:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו נישן ממש קרוב לטריברג. אולי המפל העליון כבר יהיה פתוח.
האם לא לקחתם שיט בטיטסי? והאם ביקרתם בפארק החבלים?
נראה לנו שארופה פארק ופארק החבלים כבר מכסים לנו את הכרטיס. לא?
אני כרגע במסע איסוף מעילי רוח מכל החברים... למרות שכרגע התחזית לשבוע הקרוב מעל 25 מעלות בפרייבורג.
תודה בכל מקרה על עזרתך
להתראות איילת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. מקבץ אומץ... תגובה ל - 11 27/07/2008 01:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי נורית, רק עכשיו ראיתי את תגובתך. תודה
באיזה פארק חבלים הייתם? לא בזה שמופיע בכרטיס היער השחור? יש עוד אחד יותר מפורסם אבל הבנתי שהוא לילדים צעירים יותר ולא כלול בכרטיס האם נכון?
תודה!!!!
איילת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. לכל המתעניינים לגבי מזג האויר ביער השחור תגובה ל - 13 27/07/2008 18:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ורד ורד לא מחובר ורד  משתמש פעיל 152 הודעות עד כה
כמו שנורית כתבה מזג האויר הפכפך מאוד.
זוג חברים שלנו מטיילים כרגע ביער השחור (טסו ביום שישי 25.7).
יומיים היה להם מזג-אויר נהדר יחסית. היום בבוקר הודיעו לנו שהגשם והקור הגיעו. לפני כשעה קיבלנו דיווח שהם עושים שיט בטיטסי במבול קטלני.

ממליצה להצטייד עם בגדים מתאימים למזג-אויר גשום וקר.

מאחלת לכם חופשה נעימה עם מזג-אויר נהדר,
ורד.

גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. ואוו תודה תמשיכי לעדכן תגובה ל - 27 27/07/2008 18:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפי האתר של CNN
יש בפרייבורג 24 מעלות וגשום ומחר 30 מעלות וגשום, אבל הטמפ נראות יחסית גבוהות לא הייתי מצפה שיהיה קר...אלא רק גשום....
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. מקבץ אומץ... תגובה ל - 26 27/07/2008 18:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  zviza לא מחובר zviza  משתמש בינוני 53 הודעות עד כה
פארק החבלים האקסטרימי הוא ע"י טיטזי
נקרא Action forest מספר 139 בכרטיס היער השחור
יש פארק לקטנים יותר ע"י Oberried
שנקרא Steinwasen Park
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. ואוו תודה תמשיכי לעדכן תגובה ל - 28 27/07/2008 19:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ורד ורד לא מחובר ורד  משתמש פעיל 152 הודעות עד כה
אם יהיו לי דיווחים נוספים מהשטח אני אעדכן Rolling Eyes

לגביי CNN וכל אתר אחר:
אני מעדיפה (אם אפשר) לקבל דיווחים מהשטח מאשר אתרי אינטרנט.
כבר יצא לנו לבדוק תחזית מזג אויר באירופה בזמן החופשה. אני יכולה לומר לך שלא מעט פעמים דיווחו על מזג-אויר גשום ובזמן שאנחנו נופשים השמש זרחה לה (ולהיפך). Cool

כשאנחנו טסים לאירופה אני לוקחת בחשבון שמזג-האויר שם הפכפך ומצטיידת בהתאם (אני תמיד מעדיפה לקחת יותר בגדים חורפיים ואם חסר בגד קייצי תמיד אפשר לקנות חולצת טי-שירט).

גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. ואוו תודה תמשיכי לעדכן תגובה ל - 30 27/07/2008 19:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
את צודקת אבל לא קרה לי שיכולתי לקבל עידכון מהשטח. זו פריבילגייה נהדרת. דאגנו כבר למעילי גשם דקים אבל אם ככה ניקח גם פליזים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. ואוו תודה תמשיכי לעדכן תגובה ל - 28 27/07/2008 21:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איילת

לגבי פארק החבלים- אני מדגישה שאנחנו היינו בפארק האקסטרים שכן כלול בכרטיס היער השחור , מס 139, והוא שווה ביותר, כפי שכבר תיארתי. בסטיוונסן פארק שלא כלול בכרטיס , לא היינו.

לגבי מזג האוויר - את יכולה לראות בתמונות המצ"ב שבאותו יום בבוקר, כאשר היינו בפארק האקסטרים היה מאוד קר ולבשנו גם פליזים וגם מעילים, ומאוחר יותר ליד אגם שלוכזי, השמש יצאה והיה חמים ונעים.

פשוט להתכונן לכל האפשרויות. חולצה קצרה+פליז+מעיל רוח זו האופציה הטובה ביותר.

נורית
Picture 618.jpg Picture 653.jpg
Picture 618.jpg(גודל:27.22KB)Picture 653.jpg(גודל:22.03KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. ואוו תודה תמשיכי לעדכן תגובה ל - 32 27/07/2008 23:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה. זה הפארק שגם אנחנו רוצים. ראיתי שהוא מתאים לגיל של הילדים שלנו יותר מהשני. תודה על העזרה עם הבגדים אני אקח בגדי חורף וקיץ. אני צריכה לברר עם הצימר אם יש מכונת כביסה זה יוריד ממני הרבה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. תודה על תשובתך תגובה ל - 25 28/07/2008 18:02 לתגובה קודמת
אכן, שטנו בסירת פדלים בטיטסי והיה נחמד מאוד. אין הרבה מה לעשות בטיטסי - ישנו מדרחוב עם חנויות ומסעדות נחמדות. ישנה חנות אחת מדהימה בה מוכרים את כל האיביזרים לחג המולד, כייף להיות בה ויש הרבה מה לקנות (יחסית בזול). לא היינו בפארק החבלים כי הילדים שלנו קטנים מדיי, אבל לפי מה שכותבים - נשמע אחלה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מוזיאון שוקולד בקולן
להודעה הבאה:שלום לכולם! חזרנו מ3 שבועות קסומים בשוויץ, טיפל'ה