כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לכל בעלי הניסיון 21/07/2008 12:54 לתגובה הבאה
  nailicq לא מחובר nailicq  משתמש פעיל 417 הודעות עד כה
אנחנו מתכוונים לקחת 3000 יורו במזומן לטיול לאוסטריה-גרמנה.
מה אתם עושים עם כמות כזאת של מזומן. סוחבים עליכם בכל זמן הטיול? משאירים בצימר? מה אתם עושים עם הדרכונים?
אשמח לקבל תשובות מבעלי ניסיון.
בתודה מראש לכל המשיבים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. icon12.gif  בעלי נסיון לא לוקחים סכומים כאלה במזומן תגובה ל - 1 21/07/2008 13:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stamir לא מחובר stamir  משתמש פעיל 533 הודעות עד כה
בכל אופן, אם הוחלט לא להשתמש בכרטיס אשראי או אפילו בהמחאות נוסעים אז:
לחלק את הסכום בין כמה אנשים (כמה אנשים אתם?).
רצוי שכל אדם יחלק את הסכום הגדול שאצלו ליותר מצרור אחד ובכל מקרה לא לשמור סכום גדול יחד עם ארנק להוצאות יומיות.
להשתמש באביזרים להסתרת כסף כמו חגורות, גרביים וכו', סכום גדול של מזומן תמיד על הגוף (לא בתיק).
כסף מזומן אני לא משאיר בשום מקום למעט כספת מלון בקבלה ותמורת קבלה.
דרכונים יקרים יותר מכסף, תנהגו בהתאם.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בעלי ניסיון כן לוקחים סכומים כאלה, כשאין ברירה תגובה ל - 2 21/07/2008 14:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
והם נוסעים למקומות שלא כלכך מקבלים בהם כרטיסי אשראי כמו אוסטריה הכפרית. לכל מי שהיה באוסטריה וסיפר שנסע עם מזומן. מה עשיתם עם כל הכסף?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. גם אנו עם הקושי הזה... תגובה ל - 2 21/07/2008 14:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברנדי ברנדי לא מחובר ברנדי  משתמש פעיל 539 הודעות עד כה
מכיוון שלא מקבלים אשראי במקומות בהם נלון והטיול ארוך.
לנו ברור שעלינו לחלק הכסף בין כמה שיותר בני משפחה ולהסתירו בגרב/חגורה מתאימים להסתרתו.
לא מתכוונים להשאירו בשום מקום, כי נהיה בצימרים.
כנ"ל עם הדרכונים.
לוקחים בחשבון שנצטרך להוציא מזומן מהבנקט להשלמת החסר,
גם במחיר עמלות גבוהות, כדי לא להסתכן יתר על המידה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. סיכון מול עלות תגובה ל - 3 21/07/2008 15:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stamir לא מחובר stamir  משתמש פעיל 533 הודעות עד כה
במקרה כזה הייתי מידי תקופה מושך כספים ממכשיר אוטומטי, או לחילופין נוסע עם המחאות נוסעים ומידי פעם מחליף סכום יפה.

בגלל שמדובר בעמלה גבוהה יחסית הייתי מושך סכומים גדולים, אבל לא מסתובב עם 3000 יורו במזומן בכיסים.
אבל זה רק אני, לא אוהב סיכונים. אתה תעשה את החשבון שלך, יכול להיות שמבחינתך העמלה להורדת הסיכון גבוהה מידי.

אני בטוח שתיהנה בטיול, ב 3000 יורו אתה בטח מתכנון טיול ארוך עם צימרים מפנקים, שיהיה בכייף.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אפשר להרגע בבקשה תגובה ל - 4 21/07/2008 15:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 686 הודעות עד כה
מה הסיפור?

זה אוסטריה, לא הארלם !

מה זה 3,000 - 30 שטרות של 100. נו?

ממילא ביום הראשון בצימר הראשון כבר תשלמו מראש, ואז ישאר פחות, וקונים קצת בסופר לכמה ימים ואז ישאר עוד פחות.

שימו עם הדרכונים.

גרב זה בסדר וגם בארנק זה ניראה לי בסדר.

ואם בכל זאת נכנסים לג'קוזי בבאד גסטיין בעירום (למרות שממבט ראשון אתם לא ניראים הטיפוסים..) אזמשאירים ב-לוקר שמקבלים שם.

יהיה בסדר, נסיעה טובה !

מי ייתן ונזכה לראות את גלעד שליט במהרה http://www.habanim.org/activity.html
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אפשר להרגע בבקשה תגובה ל - 6 21/07/2008 15:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 1339 הודעות עד כה
אנחנו לוקחים חלק איתנו וחלק משאירים במקום מחבוא כלשהו בארון או במזוודה שבצימר/ דירה - לא נסחבים עם כל הסכום. אך פעם לא קרה לנו בהולנד/ איטליה/ארה"ב/ גרמניה/ אוסטריה/ שוייץ שנגנב משהו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אפשר להרגע בבקשה תגובה ל - 7 21/07/2008 16:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3731 הודעות עד כה
או
הגעתי הביתה סוף סוף ומצאתי מישהו שפוי כאן בפורום בדמותה של איריס.
אנחנו השארנו את הכסף בדירה בה שהינו - לא במקום גלוי אלא בתוך אחת המזוודות בתא פנימי. את הדרכונים - בנפרד במזוודה אחרת.
גם הלפטופ היה נשאר בחדר (וגם היה מבוטח בנפרד).
מידי יום היינו יוצאים מהחדר עם סכום של 300 יורו לערך וכמובן כרטיסי אשראי שהיו מופרדים מארנק הכסף.
במקרה חרום היינו משתמשים באשראי (כשיש מקרה חרום באמת לא מתחשבים בעמלה...) לשמחתנו כרטיסי האשראי נותרו מיותמים.
כמובן שצילומי הדרכונים היו תמיד איתנו.
ביום הראשון והאחרון הכסף כולו עלינו - אני מאוד אוהב את התחבושת האלסטית לרגל להסלקת הכסף שם.

אל תהיו פרנואידים אבל גם לא שאננים.

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אפשר להרגע בבקשה תגובה ל - 8 21/07/2008 17:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1227 הודעות עד כה
אנחנו מעדיפים לקחת מזומן "התחלתי" ואם יש בעיה של קבלת כרטיסי אשראי להוציא בכספומט. מעדיפה לשלם עמלה ולהיות רגועה, לא לחשוב כל הזמן מה השארתי איפה והאם זה בטוח...
באוסטריה (לפני 6 שנים), שוויץ, הולנד - בכל המקומות הללו נסענו עם מעט מזומן ואשראי.

נילי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אפשר להרגע בבקשה תגובה ל - 9 21/07/2008 18:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עדןן לא מחובר עדןן  משתמש מתחיל 47 הודעות עד כה
אני בימים הראשונים כשהיה יותר מזומן בדר"כ השארתי חלק בכספת בחדר והיתר היה עליי.
גם הכסף שהיה עליי היה ברובו בכיס הקידמי בג'ינס ( למיקרה שאני אשכח את הארנק באיזה מקום..)וחלק בארנק..

זה בעקבות ארוע לא משעשעת בכלל שקרה לי בהולנד בתחילת הטיול. ישבתי במתחם הבריכה בכפר נופש, הציוד שלנו (מגבות וכו') היה ליד הבריכה ואני ישבתי ליד המגלשות קראתי ספר והסתכלתי על הילדים שלי כשהארנק אצלי על הכיסא שעליו ישבתי.
בשלב מסוים החלטתי ללכת לסופר לפני שיסגרו, לקחתי את הספר, הודעתי לילדים שאני הולכת, חזרתי למקום שלנו ליד הבריכה ,לקחתי את התיק שיהיה איפה לשים את המצרכים והלכתי לסופר. אני מגיעה לקופה רוצה לשלם ואין ארנק. רצתי בהיסטריה בוכה בחזרה למקום שישבתי בו ולמזלי הטוב הארנק פשוט חיכה לי שם. זה היה סיוט עם סוף טוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. עוד צפירת הרגעה תגובה ל - 1 21/07/2008 18:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13366 הודעות עד כה
נוסעת הרבה
למחוזות שלא משלמים בהם בכרטיסי אשראי או יש בהם דלפקי קבלה מסודרים של מלונות.
תמיד השארתי את הכסף בצימר במקום נסתר (לא מגלה לכם ) לא גלוי לעין שמא העז של בעל הצימר תחליט לאכול את הכסף שלי.
אם מדובר בלינה בצימר-הרי מדובר בבית של משפחה או צמוד לבית משפחה,לא במלון עם 1000 אורחים ו2 צוענים תורנים שמזהים תיירים .
אי אפשר להקיש מטיול בבתי מלון לטיול של מגורים בבתים .

קודם כל אני שואלת אם אני יכולה לשלם(צימר) בכרטיס אשראי(כמעט תמיד התשובה היא "לא" ) אני בודקת מראש מה ההיתכנות לקנות "כרטיס מקומי" נוסח זלצבורגלנד כארד ואחיו החורגים,כדי לצמצם את ההוצאות במזומן.
יוצאת מהארץ עם סכום מינימאלי מספק במזומן(נוסחת חישוב-מחיר לינה לתשלום במקום+ 150€ ליום טיול להוצאות-אבל תלוי כמה הכרטיסים המקומיים ,כניסה לפארקים וכו מכסים).
ואם צריך עוד---- אז מושכים.

ועוד משהו-תמיד משלמת לבעלי הבית עם הכניסה למגורים,לא רוצה להיסחב איתי עם מזומן במידת האפשר.

במסגרת צמצום הסיכונים-להשאיר כסף במקום חבוי מהעין בצימר לדעתי יותר בטוח מאשר לסחוב אותו איתי לכל מקום,בתיק ,גרב,או חזיה של הסבתא.

[עודכן ב:21 יולי 2008 18:30:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. עוד צפירת הרגעה תגובה ל - 11 21/07/2008 18:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3731 הודעות עד כה
יונית - מה שכתבת מחייב סיפור ישן אבל אמיתי.
כשטיילתי בנפאל (1991) באחד הטרקים לאחר מספר ימי צעידה החלטתי לנוח יומיים שנמשכו שלושה ימים.במקום שהו כחמשה עשר תיירים וכולם אכלו ממטעמיו של בעל הבית המארח.כל אחד רשם את ארוחותיו במחברת אורחים כשהתשלום בעזיבה כולל הלינה והארוחות .
בוקר אחד התעוררנו לקול זעקותיו של המארח . הצצה החוצה גילתה שהוא רודך אחרי החמור שלו ומפליא בו מכותיו. לשאלתנו מה קרה הוא סיפר כשדמעות בעיניו כי בלילה החמור הכניס ראשו למטבח מבעד לחלון הפתוח ולעס בהנאה את המחברת שהיתה מונחת על השולחן.
אותו החמור הציל למחרת אישה שהגיעה למקום באפיסת כוחות וסבלה מחוסר חמצן משווע - הגובה היה בערך 3800 מטר.בעל הבית העמיס אותה על החמור ומיהר להוריד אותה לכפר נמוך יותר.
אגב, במגבית שעשינו למען המארח הוא קיבל מספיק כסף בעבור הארוח כיסה את הוצאותיו וגם נשאר לו לקניית חבילת מחברות חדשה.

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. כל אחד וההרגל שלו תגובה ל - 1 21/07/2008 18:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מאיר שפירא מורה דרך לא מחובר מאיר שפירא מורה דרך  משתמש פעיל 270 הודעות עד כה
גם אני לא מטייל יומיים בעולם, ואני לא מביא דוגמא את כרתים, ארץ ללא פשע, שם אני פשוט מחזיק את הארנק בכיס וזהו, אבל ביתר המקומות, בדקתי בזמנו עם מחלקות הכייסים בארצות שונות (אני גימלאי של המשטרה וחבר בארגון השוטרים הבינלאומי), ולדבריהם יש מקרי כייסות רבים, בברצלונה ומדריד למשל בשנת 2003 נגנבו 250.000 כרטיסי אשראי מתיירים (לי זה נשמע מספר מטורף), אבל מעולם לא כוייס מי ששמר את הפריטים החשובים בגרב כיסים.

לכן,
אני תמיד נוסע עם כסף מזומן באירופה, בארנק מעט כסף להוצאה יומית, כל יתר הכסף,כרטיסי אשראי,רשיונות,דרכונים הכל בגרב הכיסים.
אני גם מציית להוראות הבטחון ולעולם לא משאיר את הדרכון בשום מקום וכמו שכתוב באזהרה של משרד החוץ, בעיקר לא בקבלה במלון, כיוון שארגוני החבלה מאוד מעוניינים בדרכונים ישראלים, שאינם בטוחים בידי אף אחד וגם לא בכספת של המלון.

אז, היסטריה או זהירות, כך אני נוהג ומאז 1963 ועד היום מעולם לא קרה לי שום אירוע שלילי ותמיד מיציתי את הטיולים.

ולמי שמשאיר את הכסף במקום "בטוח","סודי" וכדומה, כל חוקר במשטרה יתגלגל מצחוק להודעה כזו, כל מחבוא שהמצאתם, הגנב מכיר טוב יותר מכם, ועד היום פשוט הייתם ברי מזל, עד מתי?

שימרו על שמנו הטוב בכרתים * מורה דרך וחוקר את כרתים מ-1990 * מנהל פורום כרתים www.metaylim.co.il
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. לכל ברי המזל תגובה ל - 13 22/07/2008 09:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  צביקה לא מחובר צביקה  משתמש פעיל 1003 הודעות עד כה
עמית אחד שלי, נחבל ונשדד מכל חפציו הגלויים בעת שניסה להיכנס לחדרו במלון מכובד מאוד במיאמי.

לעמית אחר, נחטף תיק אישי ובו דרכונים וכסף, שהיו מונחים על עגלת המטען, בעת שהמתין למזוודותיו ליד מסוע המזוודות בשדה התעופה של ז'נבה.

לעמית אחר נגנב מחשב נישא מחדרו בכפר נופש מרשת מפורסמת מאוד בהולנד.

ממני אישית, ניסו לכייס ארנק באמסטרדם וכשלא הצליחו נאבקו עימי לחלץ ממני תיק יד ולא הצליחו רק כי נשאתי אותו מוצלב וצעקותי הבריחו אותם.

אז אם אתם רוצים להמשיך לסמוך על המזל, זה עניינכם. להמליץ לאחרים לנהוג כך, זה לדעתי קצת חוסר אחריות.

ורק תיקון קטן לדבריו של של מאיר שפירא, שרובם נכונים, ההנחיות העדכניות ביותר מגופים בטחוניים מדברות על הפקדת דרכונים, כסף מזומן שאינו נדרש להוצאות השוטפות, ציוד יקר ערך, או מחשב נישא בכספת המלון. בעת נסיעה או שהייה במלון שאין בו כספת, ההנחיה הינה לשאת את הדרכון ואת עיקר הכסף בצמוד לגוף בכיס פנימי נסתר או בחגורת בטחון יעודית.
בכיסים חיצוניים ובמקומות נוחים לשליפה מיידית מחזיקים רק רשיון נהיגה, צילום דרכון וסכום כסף קטן להוצאות שוטפות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. יש הבדל מהותי תגובה ל - 14 22/07/2008 10:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13366 הודעות עד כה
בין לינה במלון
ובין לינה בבית פרטי/חווה/צימר.
ובהתאם גם ההתנהגות הסבירה.

כשאני צריכה לשקול אם לקחת איתי את כל המזומן "עליי" וסיכויי האובדן/שוד/גניבה
מול הסיכון של השארה בחווה אצל מריה או ברטה כלשהי-
האופציה השנייה של צמצום סיכונים - לי נכונה יותר.

כשאני צריכה לשקול אם להביא איתי את כל המזומן מהארץ או למשוך /לשלם בכרטיס אשראי באירופה - שוב פעם אני מעדיפה לצאת עם מעט מזומן ולשלם הרבה עם כרטיסי אשראי גם ב"מחיר" עלויות נוספות.

לגבי דרכונים-אין ויכוח-יש חוק והוא מחייב
לגבי כספים-שיקול דעת אישי.
עניין של העדפה.
היות והשאלה לא הייתה על ניו יורק, נפולי,מיאמי או כרתים אלא על לינה בצימר באוסטריה-גרמניה במסלול "כפרי" - לכך התייחסה התשובה(שלי).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. תודה לכולם על התשובות. תגובה ל - 15 22/07/2008 10:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מקווה שלאף אחד מאיתנו לא יקרו תקריות בלתי נעימות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. יש הבדל מהותי תגובה ל - 15 22/07/2008 11:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ידעתי שמישהו יתייחס להבדל שבין מלון לצימר, או דירת נופש Razz
נכון, הסיכוי לגניבה מחדר במלון גבוה יותר מהסיכוי לגניבה מחדר בבית בחווה מבודדת. עם זאת, רבים שוכרים חדר, או דירת נופש בכפר נופש, או בעיירות מהסוג של רחוב ראשי אחד עם המון צימרים. לאלה האחרונים גנב מתייחס כמו אל מלון אחד גדול וכמו שסיפרתי, לעמית שלי נגנב מחשב נישא מהדירה השכורה בכפר נופש, מקום שלכאורה אפילו חדרנית לא אמורה להיכנס.

לעומת זאת ברחוב, גנב מתייחס אל מטרות הכיוס והגניבה הזמינים והגלויים: ארנק, תיק, שעון, שרשרת וכד'. אם לא תטיילו במקומות מפוקפקים וחשוכים, אף גנב כזה לא יעשה עליכם חיפוש גופני במקומות הנסתרים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. זה בראש שלך.... תגובה ל - 17 22/07/2008 12:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 686 הודעות עד כה
אני רוצה לציין הבט אחר.

כשיש לי X (בארנק, או בחזיה של סבתא, אגב מהחזיה של הסבתא ההונגריה שלי נשלפו דמי כיס מקסימים ומחייכים תמיד) - אני מתנהלת לפיו, וככל שהוא מדלדל, כך גם הרכישות.

כשאני משלמת בכרטיס אשראי (ראו ידיעות אחרונות היום, על קלות הקניה של הקולב שאני בטח אבל בטח אשתמש בו...)אני מאבדת טראק אוף כמות, ופשוט חייבת כל מיני דברים, שלא לדבר על זה שזה יורד מיידית בחשבון ולא בסוף החודש, ואני מוצאת את עצמי כמו סינפלד עם החשבון של המסעדה - " מה זה? מי אכל כך הרבה , אני לא זוכרת שאני הזמנתי את כל זה....", ובכלל מה קניתי ואיפה ולמה?

מי ייתן ונזכה לראות את גלעד שליט במהרה http://www.habanim.org/activity.html
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. זה בראש שלך.... תגובה ל - 18 22/07/2008 13:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם כבר בחרת בכותרת של שם שיר, אז בהתאם למנגינת "לא קלה היא דרכינו", ניתן לשורר על זה, בתקווה שיתקבל בחיוך ובהומור המתאימים:

לא קלה היא, לא קלה אישתנו
ומבזבזת היא רק עוד ועוד
מרוקנת היא את חשבוננו
גם בקניונים וסתם בחנויות.

Twisted Evil
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. זה באמת הכל בראש תגובה ל - 18 22/07/2008 14:51 לתגובה קודמת
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1418 הודעות עד כה
אנחנו מתחשבנים על ההוצאות בדיוק באותה הצורה גם כשמשלמים בכרטיס אשראי.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:בלגיה : מעלית הסירות
להודעה הבאה:מלון בבנקוק + מעבר מפוקט לריילי ביץ'