צפון אמריקה הגדולה, עם הערים האדירות של ארה"ב והנופים הנפלאים של קנדה - קשה לדמיין טיול יותר מספק מזה. כל התשובות שאתם צריכים על אטרקציות, לינה, נסיעות, ויזה ועוד - ממש כאן בפנים.
אני מתכננת לסוע עם אחיינית שלי לטיול בת-מצווה בארה"ב ביוני הבא.
התכנון הכללי הוא לטוס לחוף המערבי ובדרך חזרה 'לעצור' בניו-יורק לכמה ימים. ההגבלה היחידה כרגע היא משכו הכולל של הטיול שיכול לנוע בין שלושה לשלושה וחצי שבועות. (בשל צפי געגועים, אני כמובן מושכת לכיוון של השלושה וחצי שבועות )
ניו-יורק היא פלוס מאוד גדול מבחינתי מכיוון שלא הייתה בתכנון המקורי, כך שאין לי בעיה לקצר את משך השהות בה.
האם מנסיונכם נראה לכם הגיוני? משהו שכדאי להוסיף/להוריד?
תודה רבה מראש,
סמן להדפסה
הוספת תגובה
2. הערות והארות לטיול במערב ומזרח ארה"ב בשנה הבאהתגובה ל - 1
21/07/2008 13:27
שושי
3425 הודעות עד כה
לא מכירה את הכול, היתי מורידה יום מלוס אנג'לס,כי לפי הספירה זה 4 ימים,ומעבירה אותו לכביש #1,כי בשלושה ימים זה טיול כיפי בלי ריצות,רק מונטרי זה הרבה זמן,קחי אותה לאקווריום, יש שם פעילות אינטראקטיבית לנוער,היא תהנה,ואת יחד איתה ,17 מייל, מאוד יפה לעצור בתצפיות, וכרמל, בכלל עיירה משגעת
בקשר לסן דייגו :שבת זה היום,סליחה "היום",לעיר העתיקה, יפיפה!!!
יום ראשון,לפארק בלבוה ביום,ולsea port village, אחרי הצהריים
בנוגע להארכת הזמן בכביש מס' 1, אני בהחלט אקח את זה בחשבון. אני כן חושבת על 4 ימים בלוס אנג'לס בשביל שלושת הפארקים (יוניברסל- סיור V.I.P, דיסני, קליפורניה אדבנצ'ר) + סיור באופני וורנר ברודרס + קודאק ת'יאטר ואולי צילומי תוכנית אירוח/פיילוט (במידת האפשר) וכו'. ולא לשכוח את Santa Monica Pier והטיילת.
האמת, ורק האמת, ישנו , והינו יום שלם בסנטה מוניקה, לא שווה גרוש הפייר, זאת אומרת, אתם תיהיו כבר אחרי ס"פ ומונטרי, אחרי זה באים לפייר הזה וחושבים,מה, זה הכול?
בסן דייגו הטיילת היא יפיפיה,והמקום הזה סי פורט וילג', מקסים
7. הערות והארות לטיול במערב ומזרח ארה"ב בשנה הבאהתגובה ל - 1
21/07/2008 19:43
אוֹרִי
2390 הודעות עד כה
אני אתייחס למסלול הצפוני המיועד לימים 16-20:
א. איזה תאריכים אנחנו מדברים בדיוק? בפארק הוולקאני לאסן הכביש בד"כ נפתח בתחילת עד אמצע יוני, אבל האיזורים הגובים של הפארק עדיין מכוסים שלג. זה כנראה מאד יפה לנהוג שם בעונה זו, אבל ממש לטייל כנראה שאי אפשר.
ב. לפי המסלול שהעלת אתם מגיעים מרחק נגיעה מאחד האתרים היפים ביותר במערב - קרייטר לייק. לדעתי לעשות את כל הדרך צפונה עד גבול אורגון ולא להכנס לקייטר לייק זה חבל מאד.
ג. נסו לרשום את המסלול יום אחר יום - לדעתי גם בלי קרייטר לייק זה מעט לחוץ ל-5 ימים. אם אפשר להוסיף איזה יום יכול מאד לעזור. יש כאן לא מעט נהיגה. אם את נהגת יחידה כדאי מאד לקחת את זה בחשבון.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
8. הערות והארות לטיול במערב ומזרח ארה"ב בשנה הבאהתגובה ל - 7
21/07/2008 22:35
שושי
3425 הודעות עד כה
בלי שום קשר למסלול, איזה כיף לאחינית שלך, עם דודה כזאת
וגם לך האמת,אני עושה תוכניות עם נכדתי כלת בת מצווה בשנה הבאה,ואני מרגישה , שאני הברת מזל
עוד אין תאריכים (לא טיסות ולא שום דבר אחר) החקוקים באבן. בעקרון המחשבה היא לטוס לארה"ב באמצע יוני כך שבלאסן נהיה בתחילת יולי.
אין לי בעיה לנהוג, אני ממש מעדיפה בארה"ב על פני ישראל בה אני מתנייעת בתחבורה ציבורית.
את עניין קרייטר לייק אבדוק מחר בבוקר (לראות כמה הוא מוסיף למסלול).
הוספת יום - כפי שניתן להבין אין בעיה עקרונית אלא שאני לא בטוחה מאיפה להוריד אותו. יש הצעות? אני משערת שאוכל אולי להוריד את סן דייגו אבל אני די בטוחה שהאחיינית מאוד תהנה אז ממש חבל לי.
אולי אני פשוט צריכה להמשיך לנסות ולשכנע את אחותי שהילדה תעמוד ב-4 שבועות מחוץ לבית (עם שיחות וידאו וטלפון כמעט בלתי מוגבלות)
גם וגם,בת מצווה +טיול בשנה הבאה
ואת זה אמרתי לכולם ביום שהיא נולדה,היתה הבת הראשונה במשפחה מאוד ברוכה בבנים,מכל הצדדים.
פורום הבית שלי הוא בכלל מזרח הרחוק,ומאוד רציתי שנסעה לתאילנד, אבל לא "מרשים" לי להרבה זמן,אז לבטח אירופה,חשבתי על פריז וביקור בהולנד,אבל דבר אחד בטוח, אני לא הולכת לנהוג לבד, כבר נראה, חזרתי לפני חודש מהטיול לארה"ב,היתי עסוקה בתיכנון הזה
כמה מלים על עניין הנהיגה - ברור לי שאין לך בעיה עם נהיגה שאחרת לא היית יוצאת להתפתקאה הזו. כשאני מטייל עם אשתי הנהיגה מתחלקת וכשאחד עייף אז מתחלפים. אני רק יכול לדמיין שאם האחיין שלי היה מגיע (גם לי יש אחיין בן מצווה ) והייתי יוצא לטייל איתו לבד, הייתי מתכנן מסלול הרבה יותר סולידי ממה שאני מרשה לעצמי כשיש עוד נהג בסביבה. אבל זה אני ואת מכירה את עצמך ואת גבולותייך ותחליטי מה הגיוני עבורך.
מכל מקום, בין שיש לך או אין לך בעיה עם נהיגה - אני הייתי מציע את קטע הנסיעה בין סן-דייגו לפאלו אלטו להחליף בטיסה. מדובר לפי המפות ב-8 שעות נהיגה כולל חציה של ל"א. בעיני סתם חבל על יום שלם של נהיגה.
אם מדובר ביולי אז לא יהיו בעיות בלאסן או קרייטר לייק.