|
|
|
| 4. גם אנו עם הקושי הזה... תגובה ל - 2 |
21/07/2008 14:18   |
|
|
מכיוון שלא מקבלים אשראי במקומות בהם נלון והטיול ארוך.
לנו ברור שעלינו לחלק הכסף בין כמה שיותר בני משפחה ולהסתירו בגרב/חגורה מתאימים להסתרתו.
לא מתכוונים להשאירו בשום מקום, כי נהיה בצימרים.
כנ"ל עם הדרכונים.
לוקחים בחשבון שנצטרך להוציא מזומן מהבנקט להשלמת החסר,
גם במחיר עמלות גבוהות, כדי לא להסתכן יתר על המידה.
|
|
|
|
|
| 6. אפשר להרגע בבקשה תגובה ל - 4 |
21/07/2008 15:31   |
|
מה הסיפור?
זה אוסטריה, לא הארלם !
מה זה 3,000 - 30 שטרות של 100. נו?
ממילא ביום הראשון בצימר הראשון כבר תשלמו מראש, ואז ישאר פחות, וקונים קצת בסופר לכמה ימים ואז ישאר עוד פחות.
שימו עם הדרכונים.
גרב זה בסדר וגם בארנק זה ניראה לי בסדר.
ואם בכל זאת נכנסים לג'קוזי בבאד גסטיין בעירום (למרות שממבט ראשון אתם לא ניראים הטיפוסים..) אזמשאירים ב-לוקר שמקבלים שם.
יהיה בסדר, נסיעה טובה !
בואי נעבור כי מחשיך עוד מעט שנינו ושמש שוקעת,
ללכת ללכת לאן שאפשר, יש מי שדואג לנו שמה
|
|
|
|
|
| 8. אפשר להרגע בבקשה תגובה ל - 7 |
21/07/2008 16:48   |
|
או
הגעתי הביתה סוף סוף ומצאתי מישהו שפוי כאן בפורום בדמותה של איריס.
אנחנו השארנו את הכסף בדירה בה שהינו - לא במקום גלוי אלא בתוך אחת המזוודות בתא פנימי. את הדרכונים - בנפרד במזוודה אחרת.
גם הלפטופ היה נשאר בחדר (וגם היה מבוטח בנפרד).
מידי יום היינו יוצאים מהחדר עם סכום של 300 יורו לערך וכמובן כרטיסי אשראי שהיו מופרדים מארנק הכסף.
במקרה חרום היינו משתמשים באשראי (כשיש מקרה חרום באמת לא מתחשבים בעמלה...) לשמחתנו כרטיסי האשראי נותרו מיותמים.
כמובן שצילומי הדרכונים היו תמיד איתנו.
ביום הראשון והאחרון הכסף כולו עלינו - אני מאוד אוהב את התחבושת האלסטית לרגל להסלקת הכסף שם.
אל תהיו פרנואידים אבל גם לא שאננים.
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
|
|
| 12. עוד צפירת הרגעה תגובה ל - 11 |
21/07/2008 18:50   |
|
יונית - מה שכתבת מחייב סיפור ישן אבל אמיתי.
כשטיילתי בנפאל (1991) באחד הטרקים לאחר מספר ימי צעידה החלטתי לנוח יומיים שנמשכו שלושה ימים.במקום שהו כחמשה עשר תיירים וכולם אכלו ממטעמיו של בעל הבית המארח.כל אחד רשם את ארוחותיו במחברת אורחים כשהתשלום בעזיבה כולל הלינה והארוחות .
בוקר אחד התעוררנו לקול זעקותיו של המארח . הצצה החוצה גילתה שהוא רודך אחרי החמור שלו ומפליא בו מכותיו. לשאלתנו מה קרה הוא סיפר כשדמעות בעיניו כי בלילה החמור הכניס ראשו למטבח מבעד לחלון הפתוח ולעס בהנאה את המחברת שהיתה מונחת על השולחן.
אותו החמור הציל למחרת אישה שהגיעה למקום באפיסת כוחות וסבלה מחוסר חמצן משווע - הגובה היה בערך 3800 מטר.בעל הבית העמיס אותה על החמור ומיהר להוריד אותה לכפר נמוך יותר.
אגב, במגבית שעשינו למען המארח הוא קיבל מספיק כסף בעבור הארוח כיסה את הוצאותיו וגם נשאר לו לקניית חבילת מחברות חדשה.
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
| 13. כל אחד וההרגל שלו תגובה ל - 1 |
21/07/2008 18:55   |
| |
מאיר שפירא מורה דרך |
244 הודעות עד כה |
|
|
גם אני לא מטייל יומיים בעולם, ואני לא מביא דוגמא את כרתים, ארץ ללא פשע, שם אני פשוט מחזיק את הארנק בכיס וזהו, אבל ביתר המקומות, בדקתי בזמנו עם מחלקות הכייסים בארצות שונות (אני גימלאי של המשטרה וחבר בארגון השוטרים הבינלאומי), ולדבריהם יש מקרי כייסות רבים, בברצלונה ומדריד למשל בשנת 2003 נגנבו 250.000 כרטיסי אשראי מתיירים (לי זה נשמע מספר מטורף), אבל מעולם לא כוייס מי ששמר את הפריטים החשובים בגרב כיסים.
לכן,
אני תמיד נוסע עם כסף מזומן באירופה, בארנק מעט כסף להוצאה יומית, כל יתר הכסף,כרטיסי אשראי,רשיונות,דרכונים הכל בגרב הכיסים.
אני גם מציית להוראות הבטחון ולעולם לא משאיר את הדרכון בשום מקום וכמו שכתוב באזהרה של משרד החוץ, בעיקר לא בקבלה במלון, כיוון שארגוני החבלה מאוד מעוניינים בדרכונים ישראלים, שאינם בטוחים בידי אף אחד וגם לא בכספת של המלון.
אז, היסטריה או זהירות, כך אני נוהג ומאז 1963 ועד היום מעולם לא קרה לי שום אירוע שלילי ותמיד מיציתי את הטיולים.
ולמי שמשאיר את הכסף במקום "בטוח","סודי" וכדומה, כל חוקר במשטרה יתגלגל מצחוק להודעה כזו, כל מחבוא שהמצאתם, הגנב מכיר טוב יותר מכם, ועד היום פשוט הייתם ברי מזל, עד מתי?
שימרו על שמנו הטוב בכרתים *
מורה דרך וחוקר את כרתים מ-1990 *
מנהל פורום כרתים www.metaylim.co.il
|
|
|
|
| 14. לכל ברי המזל תגובה ל - 13 |
22/07/2008 09:09   |
| |
צביקה |
866 הודעות עד כה |
|
|
|
עמית אחד שלי, נחבל ונשדד מכל חפציו הגלויים בעת שניסה להיכנס לחדרו במלון מכובד מאוד במיאמי.
לעמית אחר, נחטף תיק אישי ובו דרכונים וכסף, שהיו מונחים על עגלת המטען, בעת שהמתין למזוודותיו ליד מסוע המזוודות בשדה התעופה של ז'נבה.
לעמית אחר נגנב מחשב נישא מחדרו בכפר נופש מרשת מפורסמת מאוד בהולנד.
ממני אישית, ניסו לכייס ארנק באמסטרדם וכשלא הצליחו נאבקו עימי לחלץ ממני תיק יד ולא הצליחו רק כי נשאתי אותו מוצלב וצעקותי הבריחו אותם.
אז אם אתם רוצים להמשיך לסמוך על המזל, זה עניינכם. להמליץ לאחרים לנהוג כך, זה לדעתי קצת חוסר אחריות.
ורק תיקון קטן לדבריו של של מאיר שפירא, שרובם נכונים, ההנחיות העדכניות ביותר מגופים בטחוניים מדברות על הפקדת דרכונים, כסף מזומן שאינו נדרש להוצאות השוטפות, ציוד יקר ערך, או מחשב נישא בכספת המלון. בעת נסיעה או שהייה במלון שאין בו כספת, ההנחיה הינה לשאת את הדרכון ואת עיקר הכסף בצמוד לגוף בכיס פנימי נסתר או בחגורת בטחון יעודית.
בכיסים חיצוניים ובמקומות נוחים לשליפה מיידית מחזיקים רק רשיון נהיגה, צילום דרכון וסכום כסף קטן להוצאות שוטפות.
|
|
|
|
|
|
| 17. יש הבדל מהותי תגובה ל - 15 |
22/07/2008 11:39   |
| |
צביקה |
866 הודעות עד כה |
|
|
ידעתי שמישהו יתייחס להבדל שבין מלון לצימר, או דירת נופש
נכון, הסיכוי לגניבה מחדר במלון גבוה יותר מהסיכוי לגניבה מחדר בבית בחווה מבודדת. עם זאת, רבים שוכרים חדר, או דירת נופש בכפר נופש, או בעיירות מהסוג של רחוב ראשי אחד עם המון צימרים. לאלה האחרונים גנב מתייחס כמו אל מלון אחד גדול וכמו שסיפרתי, לעמית שלי נגנב מחשב נישא מהדירה השכורה בכפר נופש, מקום שלכאורה אפילו חדרנית לא אמורה להיכנס.
לעומת זאת ברחוב, גנב מתייחס אל מטרות הכיוס והגניבה הזמינים והגלויים: ארנק, תיק, שעון, שרשרת וכד'. אם לא תטיילו במקומות מפוקפקים וחשוכים, אף גנב כזה לא יעשה עליכם חיפוש גופני במקומות הנסתרים.
|
|
|
|
| 18. זה בראש שלך.... תגובה ל - 17 |
22/07/2008 12:40   |
|
אני רוצה לציין הבט אחר.
כשיש לי X (בארנק, או בחזיה של סבתא, אגב מהחזיה של הסבתא ההונגריה שלי נשלפו דמי כיס מקסימים ומחייכים תמיד) - אני מתנהלת לפיו, וככל שהוא מדלדל, כך גם הרכישות.
כשאני משלמת בכרטיס אשראי (ראו ידיעות אחרונות היום, על קלות הקניה של הקולב שאני בטח אבל בטח אשתמש בו...)אני מאבדת טראק אוף כמות, ופשוט חייבת כל מיני דברים, שלא לדבר על זה שזה יורד מיידית בחשבון ולא בסוף החודש, ואני מוצאת את עצמי כמו סינפלד עם החשבון של המסעדה - " מה זה? מי אכל כך הרבה , אני לא זוכרת שאני הזמנתי את כל זה....", ובכלל מה קניתי ואיפה ולמה?
בואי נעבור כי מחשיך עוד מעט שנינו ושמש שוקעת,
ללכת ללכת לאן שאפשר, יש מי שדואג לנו שמה
|
|
|
|
| 19. זה בראש שלך.... תגובה ל - 18 |
22/07/2008 13:32   |
| |
צביקה |
866 הודעות עד כה |
|
|
אם כבר בחרת בכותרת של שם שיר, אז בהתאם למנגינת "לא קלה היא דרכינו", ניתן לשורר על זה, בתקווה שיתקבל בחיוך ובהומור המתאימים:
לא קלה היא, לא קלה אישתנו
ומבזבזת היא רק עוד ועוד
מרוקנת היא את חשבוננו
גם בקניונים וסתם בחנויות.
|
|
|
|
| 20. זה באמת הכל בראש תגובה ל - 18 |
22/07/2008 14:51  |
|
אנחנו מתחשבנים על ההוצאות בדיוק באותה הצורה גם כשמשלמים בכרטיס אשראי.
Since light travels faster than sound,
people appear bright until you hear them speak.
|
|
|
|