|
| 2. אמנם אני מישהו אחר... תגובה ל - 1 |
17/07/2008 19:01   |
|
ובכל זאת ארשה לעצמי לענות על השאלה.
התשובה שלילית. כל מזוודה שנכנסת לארה"ב עשויה להיפתח ע"י ה- TSA האמריקאי, הרשות האחראית על בטחון התחבורה. למשל, זה עשוי להתרחש בפרנקפורט. אם המזוודה תימצא נעולה המנעול ייפרץ ושבריו יחכו לכם בתוך המזוודה יחד עם חוזר מודפס ומנומס.
אבל יש פתרון. יש כיום חברות המייצרות מנעולים הניתנים לפתיחה ע"י ה- TSA ללא פריצה או נזק ולכן הם מאושרים ע"י רשות זאת ואפשר לנעול באמצעותם את המזוודות בכל הטיסות אל-, מ- ובתוך ארה"ב. מנעולים אלה מיוצרים ע"י שתי חברות: Safe Skies ו- Travel Sentry. אפשר לזהות מנעולים אלה ע"י תמונות הלוגו שלהם המופיעות על האריזה והמנעול: הראשונה - לפיד בוער (כדוגמת זה של פסל החירות)והשנייה - יהלום מעויין בצבע אדום. את המנעולים של החברה השנייה הישגתי בדיוטי-פרי בנתב"ג בחנות סטימצקי, וממש בכל מקום בארה"ב.
אז אולי הלוך זה לא יעזור לכם, אבל חזור - כן.
דוד
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
http://blog.tapuz.co.il/caravan
|
|
|
|
|
|
| 5. נכון תגובה ל - 3 |
17/07/2008 19:20   |
|
אזיקונים זו באמת שיטה טובה כאשר אסור לנעול, וגם אני השתמשתי בה. היא גם הזולה ביותר כי המנעולים החדשים יקרים יחסית. החסרון שלה הוא שכאשר חותכים את האזיקון לצורך חיפוש במזוודה הם לא שמים אזיקון אחר והמזוודה נשארת פתוחה.
לעומת זאת, כאשר ה- TSA בדקו לי את המזוודה בנסיעה חזרה, הם פתחו את המנעול ואחר כך נעלו אותו חזרה והשאירו את הכל מסודר ויפה, רק עם הפתק שלהם בפנים...
דוד
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
|
|
|
|
|
| 7. דוד - הפעם טעית תגובה ל - 2 |
18/07/2008 01:11   |
|
|
ניתן לנעול מזוודות בדרך לארה"ב - בין אם בטיסה ישירה מהארץ או עם קונקשן באירופה. בכל מקרה, אתה פוגש את המזוודה שלך ועובר איתה מכס לפני כל בדיקת TSA הנעשית רק אחרי כן - ורק אם יש לכם טיסת קונקשן. חשוב להסיר את המנעול לפני בדיקת המכס אם יש לכם טיסת קונקשן.
בשום מקרה לא עושים בדיקות למזוודות בקונקשן כאשר אין אינטרקציה בין הנוסע למזוודה - לא באירופה ולא בארה"ב. הבדיקה נעשית בצ'ק אין ובמסירת המזוודה לאחר המכס. מכיוון שבארץ המזוודה ברשותך לאחר הבדיקה ניתן לנעול אותה. בארה"ב הבדיקה נעשית לאחר שמסרת את המזוודה (בצ'ק אין או אחרי המכס) ולכן אין אפשרות לנעול אותה אלא באזיקון או מנעול מיוחד כפי שפירטת.
|
|
|
|
|
|
|
| 11. מצטער אופיר - דווקא אתה טעית תגובה ל - 7 |
18/07/2008 12:20   |
|
ייתכן ומה שאמרת היה נכון עד לא מכבר, אבל בטיסות האחרונות בחודש יוני השנה צברתי ידע חדש. והייתה לי הזדמנות: טסתי הלוך (לאלסקה) באמצעות שלוש טיסות עם קונקשן בלונדון ובשיקגו, וחזור באמצעות ארבע טיסות עם קונקשן בדאלאס, בוסטון ופריס.
לפחות בדרך חזרה נפתחה אחת המזוודות ע"י ה- TSA כאשר לא הייתה כל אינטראקציה ביני לבין המזוודה. ה- TSA השאיר לי בתוכה מכתב יפה המבשר לי זאת. זה לא היה בצ'ק-אין באנקורג' וגם לא במעבר המכס, כי ביציאה מארה"ב שהייתה בבוסטון לא עברתי במכס ולא העברתי את המזוודות ידנית.
כאשר טסתי בשנה שעברה בקונקשן, המזוודה אכן נפרצה ע"י ה- TSA לאחר הקונקשן בטורונטו ולאחר שעברתי שם את המכס. אבל גם אז לא בנוכחותי.
דוד
דוד פרנקל.
|
|
|
|
| 12. אופיר - בהמשך לדברי... תגובה ל - 11 |
18/07/2008 12:54   |
|
לאחר שהגבתי לדבריך ראיתי את שאלותיהם של האחרים וקראתי שוב את תגובתך כי דבריך נראו לי מוזרים. וכעת נראה לי שאופן ניסוח תגובתך גרם לבילבול אצלי וגם אצל האחרים (ראה שאלותיהם).
אם התכוונת לומר שאפשר לנעול את המזוודה עד לקונקשן שמוביל אותך לתוך ארה"ב ורק בקונקשן להוריד את המנעול, למשל: מנתב"ג לפרנקפורט מזוודה נעולה, ומפרנקפורט הלאה לארה"ב - מזוודה בלתי נעולה, ברור שהדבר כך. ה- TSA לא יכולים לבדוק מזוודה כאשר היא בדרך ממקום שאינו בתוך ארה"ב למקום אחר שאינו בארה"ב! תגובתי לחובה שבהשארת המזוודות לא נעולות התייחסה לקטע שבין התחנה האחרונה לפני הכניסה לארה"ב - ומשם הלאה עד סוף כל הטיסות. שים לב מה אמרתי: "כל מזוודה שנכנסת לארה"ב עשויה להיפתח ע"י ה- TSA האמריקאי, הרשות האחראית על בטחון התחבורה. למשל, זה עשוי להתרחש בפרנקפורט"...
אבל אם התכוונת לומר במילה "אינטראקציה" - שצריך שיהיה קשר בלתי אמצעי בין הנוסע לבין המזוודה שלו לפני הבדיקה כתנאי לבדיקת ה- TSA - טעית, כפי שציינתי בתגובתי הקודמת. לפי הנהלים האמריקאיים והחוק בנושא, ה- TSA מוסמך לבדוק כל מזוודה בכל שלב שהוא משלבי הטיסות בתוך ארה"ב. למשל, אם טסתי מאנקורג' לפריס דרך דאלאס ובוסטון, הוא מוסמך לבדוק את המזוודה גם בטיסה מאנקורג' לדאלאס אחרי הצ'ק-אין, גם בטיסה מדאלאס לבוסטון וגם בטיסה מבוסטון לפריס. והוא לא חייב הסבר לאף אחד מדוע למשל, מאנקורג' לדאלאס היא לא נבדקה ואילו מדאלאס לבוסטון - כן.
מקווה שהפעם הצלחתי להבין את דבריך טוב יותר.
דוד
[עודכן ב:18 יולי 2008 12:59:]
דוד פרנקל.
|
|
|
|
|
| 14. אז מי טעה בסוף? תגובה ל - 12 |
21/07/2008 19:39   |
|
|
ה TSA לא אחראים למזוודה בפרנקפורט אלא רשויות הבטחון המקומיות. בוודאות, אף אחד לא משקף ובודק מזוודות בקונקשן ואין שום מניעה לנעול מזוודות עד לתחנת המכס הראשונה בארה"ב (או בקנדה). גם אם ה TSA מוסמך לבדוק מזוודות בכל שלב בדרך (והגיוני מאד שכך הדבר), הם לא משקפים מזוודות בקונקשנים בארה"ב אלא רק בצ'ק אין כי אחרת יש וודאות מלאה שכל מי שיש לו קונקשן של כשעה לא יקבל את המזוודות וזה לא מקובל על שום גורם בעולם התעופה.
אסור לנעול מזוודות במנעולים שאינם מאושרים ע"י ה TSA בכל טיסה שעוברת תחת ידי ה TSA שזה כל טיסה היוצאת מנמל כלשהו בארה"ב או טיסות מקנדה לארה"ב. כמובן שניתן תמיד להשתמש באזיקונים. טיסות נכנסות לארה"ב לא נכללות בקטגוריה הזאת.
מקווה שהייתי ברור הפעם.
|
|
|
|
| 15. בוודאי שלא אני תגובה ל - 14 |
22/07/2008 09:21   |
|
תראה אופיר, אינני מעונין להתווכח. לא אתך ולא עם מישהו אחר.
יש אנשים בעלי לא מעט ידע, שחייבים משום מה להוכיח שיש להם ממש את כל הידע. וזה, אין לאף אחד מאיתנו. אני לא מתיימר להיות "המומחה לתעופה" כאן בפורום, אלא לציין רק מה שחוויתי מנסיוני.
ל- TSA יש סמכות מלאה לבדוק כל מזוודה בדרך לארה"ב, כלומר: עולה על מטוס שנמצא בדרך לארה"ב. מניסיון שלי, הם גם עושים זאת כשהם חושבים שצריך בדגש על חברות תעופה אמריקאיות. בנוסף לכך נציגיהם נמצאים ומעורבים בבידוק הבטחוני לטיסות לארה"ב במספר רב של מקומות באירופה. את עקבותיהם הם לא מטשטשים. למדתי זאת כבר מזמן לאחר תישאול ובדיקה שלהם באמסטרדם. אם לבדוק או לא לבדוק את המזוודות באירופה, גם כשלוקחים בחשבון את העיכוב הצפוי לטיסה, זה שיקול שלהם ולא שלך או שלי.
(ואגב, נציגי הבטחון שלנו עושים בדיוק אותו דבר לגבי הטיסות לישראל).
זה מה שיש לי לומר בנדון, ומי שירצה ביעוץ שלי יכול להשתמש בו. אתה ממש לא חייב.
דוד
דוד פרנקל.
|
|
|
|
| 16. אם אינך מעוניין להתווכח ... תגובה ל - 15 |
22/07/2008 09:35   |
|
|
אז תפסיק להתווכח!
|
|
|
|
| 17. עכשיו זה כבר לא ויכוח תגובה ל - 16 |
22/07/2008 09:52   |
|
אני לא פקוד שלך, ואת הפקודות תשמור לשימוש במקומותיך הפרטיים.
אני לא מנסה למצוא טעויות בכל דבר שאתה אומר אז כדאי שגם אתה תחדל מן האובססיה הזאת לגבי.
צורת ההתבטאות שלך, בהווה ובעבר, לא מכבדת את הפורום בו אתה מתבטא. זה גם לא מכבד אותך אישית, אבל בקשר אליך ממילא אין לי אשליות. בדיוק בגלל התבטאויות כאלה ואמוציות כאלה אנשים טובים שרצו רק לעזור נטשו פה את הפורום בעבר ויש להניח שאם לא תפסיק זה יקרה גם בעתיד. בסוף תישאר פה לבד כ"מומחה(?????) יחיד".
גם עתה, בדיוק כמו שאמרתי לך אז - פשוט חבל.
דוד פרנקל.
|
|
|
|
|
| 19. אולי מספיק? תגובה ל - 17 |
22/07/2008 12:08   |
|
|
אם לא הבנת את זה, כתבתי את המפשט למעלה בצחוק. אתה כתבת שאתה לא רוצה להתווכח ואז המשכת את הוויכוח עם המון כוונה.
אני מבקש שתחליט - רוצה להתווכח או לא?. אם לא, אז תפסיק בבקשה.
אני לא פוקד עליך או מצווה שום דבר.
אני למשל לא רוצה להתווכח ולא אמשיך לטעון כמה אני צודק או טועה. זה לא אומר מי צודק ומי טועה ולא אומר מי ניצח ומי הפסיד, זה רק אומר שאני באמת לא רוצה להתווכח.
מדהים אותי כמה אנשים לא מוכנים לקבל ביקורת בפורום הזה. אני כתבתי לא מעט שטויות בפורום וכשתיקנו אותי לא טענתי מעולם שיש אנשים בפורום שמחפשים אותי - אלא אם זה באמת טרולים שמחפשים להשמיץ בלבד. כשהוכיחו אותי בטעות מייד תיקנתי את עצמי והתנצלתי.
אני לא מחפש אותך, דוד, ולא אף אחד אחר אבל כשאני רואה משהו שאני חושב שהוא לא נכון אני מתקן כדי לשרת נאמנה את הגולשים המבקשים עזרה. זה לא משהו אישי נגד הכותב. כך היה גם עם הויכוח עם הדברים של סיגלית בשבוע בעבר - יש לי המון הערכה לסיגלית ואין לי שום דבר נגדה אבל כשהיא כתבה משהו לא נכון אני קפצתי לתקן ולנמק (ולכנות את דבריה במילה שהציתה הרבה להבות בפורום).
אין לי שום דבר נגדך ואני ממש לא מחפש אותך או אף אחד אחר בפורום. להיפך, אני מאד מעריך את עבודתך כאן והעזרה העצומה שאתה נותן בענייני קראוונים וטיולי משפחות.
יש לי דברים טובים יותר לעשות בזמני הפנוי מאשר ריבים טיפשיים עם קולגות בפורום. אני פה בשביל לעזור. חבל שאנשים כמוך לא רואים את זה ויורדים לפסים אישיים.
חבל.
|
|
|
|
| 20. בסדר. מקבל את דבריך. תגובה ל - 19 |
22/07/2008 12:13  |
|
הודעה ללא תוכן
דוד פרנקל.
|
|
|
|