כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה ( ציוד ) 22/07/2008 00:36 לתגובה הבאה
  yefet_cohen לא מחובר yefet_cohen  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
שלום לכולם.
בעוד כחודש אני טס לאוסטרליה ולאחר מכן לניו זילנד. רציתי לשאול מספר שאלות לגבי ההצטידות לטרקים. יש לי שק שינה של עד -6 מעלות והשאלה היא אם כדי להביא אותו או שעדיף לא להסחב ולהשכיר בתחילתו של אותו הטרק ובהתאם לו ,הבנתי גם שלא בכל הטרקים יש צורך בשק שינה .

לגבי התיק שאיתו אני צועד בטרק , יש לי תיק של 26 ליטר ותיק של 45 ליטר אני מתלבט איזה מבינהם לקחת . הבנתי שאין צורך בתיק כל כך גדול אבל ב26 ליטר אין אפשרות להכניס שק שינה בנוסף לאוכל ושתיה .

תודה מראש על העזרה .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה ( ציוד ) תגובה ל - 1 22/07/2008 01:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  paderma לא מחובר paderma  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
אתה רציני אחי??
למה זה יספיק לך? אתה צריך תיק אחד ממש גדול של 60-70 ליטר... ועוד אחד של 30... לתיקים הקטנים יש מערכות גב לא מספיק טובות בשביל טרקים ובגלל זה יוצאים עם התיק הגדול שקונים אותו גם לפי מערכת הגב שלו...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה ( ציוד ) תגובה ל - 2 22/07/2008 10:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברור שאני מביא איתי תיק גדול בנפח של 70 ליטר ויש לו מעררכת גב
התכוונתי לטרק עצמו . יש לי שני תיקים בנפחים של 45 ו 26 ליטר לשניהם יש מערכת גב חזקה של lowe alpine ההתלבטות היא בינהם .
מה עדיף להביא איתי ?
ואם בכלל צריך לסחוב שק שינה או עדיף להשכיר משם ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלה ( ציוד ) תגובה ל - 3 22/07/2008 11:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yushon לא מחובר yushon  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
מה שבד"כ עושים זה לוקחים לטיול שני תיקים, תיק גדול עם מערכת גב טובה ועוד תיק קטן שיהיה ליום יום. כשיוצאים לטרק מעבירים את כל הציוד לתיק הקטן (עם יש לך כיסוי תיק מה טוב) ויוצאים לטרק עם התיק הגדול.
אתה צריך לזכור שצריך לקחת שק שינה (בכל טרק, אלא אם כן אתה רוצה לישון ללא כלום מה שלא מומלץ), אוכל למספר ימים, כלי בישול, בגדים חמים, מעיל גשם ועוד.
לא הכי נוח עם תיק קטן...
משמע, אני ממליץ לך לקחת את התיק של ה-26 אך להשתמש בו לטיולי יום בלבד. כמו כן, לקחת תיק של 45 בנוסף לתיק של 70 זה הרבה יותר להיסחב מאשר לקחת איתך שק שינה.
בנוגע לשק שינה. תעשה את השיקול שלך. זה לא כלכך נורא להיסחב איתו. הוא כולה יושב לו בניחותא בתיק ומחכה לראות קצת אור שמש... אבל אין שום בעיה להשכיר שקי שינה ביציאה לכל טרק. תזכור שזה מגביל אותך כי אתה חייב לחזור למקום בו השכרת את השק שינה ע"מ להחזיר אותו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלה ( ציוד ) תגובה ל - 4 22/07/2008 11:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על ההתיחסות והעזרה .
לטיול כזה יספיק לי שק''ש של (6-) מעלות <?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלה ( ציוד ) תגובה ל - 5 22/07/2008 12:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 781 הודעות עד כה
כן (הכוונה ל6- קומפורט)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שאלה ( ציוד ) תגובה ל - 6 22/07/2008 12:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שוב תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אני ישנתי בשק"ש חצי מהזמן... תגובה ל - 4 22/07/2008 15:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1711 הודעות עד כה
אני ישנתי בשק"ש שלי חצי מהזמן בניו זילנד. בחלק גדול מהאכסניות מצעים ושמיכות הם בתשלום נוסף (בדורם, בכל אופן) ואם אין לך שק"ש אין לך במה לישון. קיץ ניו זילנדי יכול בהחלט להיות כמו חורף ישראלי, ואתה מאוד תצטער אם לא תהיה לך שמיכה. אם כבר יש לך שק"ש טוב וחם אז ברור שתיקח אותו, וגם אם אין לך - תחשוב על התשלום הנוסף כל לילה עבור שמיכות ועל עלות ההשכרה של שק"ש לטרק, לא בטוחה שיותר משתלם לשכור מאשר לקנות וזהו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אני חושב שזה כבר לא ככה תגובה ל - 8 23/07/2008 03:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  בצל טוב לא מחובר בצל טוב  משתמש פעיל 268 הודעות עד כה
עד כמה שאני יודע, ומהפעמים האחרונות שישנתי באכסניות, יש עכשיו חוק שאכסניות מספקות מצעים ושמיכות גם בדורמים, כדי למנוע פשפשים וכולירות מהשק"שים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אני חושב שזה כבר לא ככה תגובה ל - 9 23/07/2008 10:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 781 הודעות עד כה
זה חוק שפועל במס' רשתות של אכסניות, חוק של רשת האכסניות. למשל... בכל הYHA.
שם לא רק שמביאים לך שמיכה, אלא שאסור לישון בשק"ש.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אני חושב שזה כבר לא ככה תגובה ל - 9 23/07/2008 20:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
dekelbz dekelbz לא מחובר dekelbz  משתמש פעיל 197 הודעות עד כה
בזמן שהייתי בניו זילנד הייתי צריך פעם אחת לישון בשק"ש, פשוט כי לא היה, גם אם רציתי להשכיר, ובלי שום קשר היא הייתה אחת האכסניות הטובות שהייתי בהן (ב national park village ליד טאראנקי).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. נשיונל פארק וילג' זה באזור הטונגרירו תגובה ל - 11 23/07/2008 21:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יכול להיות שאתה מתכוון לאגמונט וילג' או שהתבלבלת בהר?

בכל מקרה, יכול להיות שדברים השתנו וחוקים חוקקו מאז שאני טיילתי, אבל עדיין עובדתית - חצי מהזמן הייתי בשק"ש. גם בהיטים, למשל, לא תמיד יש שמיכות ולפעמים יש אבל אתה עצמך מעדיף לישון בשק"ש ולא במצעים שלהם (אם כי אני מאמינה שזה נפוץ יותר בקרב בנות...).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. נשיונל פארק וילג' זה באזור הטונגרירו תגובה ל - 12 23/07/2008 23:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
dekelbz dekelbz לא מחובר dekelbz  משתמש פעיל 197 הודעות עד כה
אופס.. אל תזכרי לי את זה לרעה Smile נשיונל פארק ויליג' זה בטונגרירו. התכוונתי לאגמונט וילג' ליד טראנקי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. זאת היתה האכסניה עם האופנים? תגובה ל - 13 23/07/2008 23:33 לתגובה קודמת
woodden leg או משהו כזה? אם כן - אתה צודק, היא באמת טובה וכיפית...
אגב, יצא לי לישון ביותר מהיט אחד בהם מבחירה ישנתי בשק"ש ולא במצעים של המארחים. שוב, אולי דברים השתנו, אבל אז רוב האכסניות לא נתנו שמיכות בדורמס ולפעמים היה באמת קר ורצית שמיכה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מידע
להודעה הבאה:עזרה בתכנון טיול לחודש בניו-זילנד

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר