כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלות על תחבורה בלונדון ופריז. 22/07/2008 13:22 לתגובה הבאה
  GigaDude לא מחובר GigaDude  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
אנחנו נוסעים ללונדון ופריז בעוד שבוע (וגם נורמנדי אבל זה לא קשור)

איזה כרטיס למטרו בפריז הכי משתלם לקנות למשפחה (2 הורים+2 ילדים)
שתהיה בפריז 4 ימים, וכולל יציאות לדיסנילנד ולגני ורסאי?
(הבנתי שקרנה הכי משתלם, אבל האם הכרטיס כולל את הנסיעה ברכבת לדיסנילנד ולגני ורסאי?)

עכשיו לגבי לונדון, איזה כרטיס יותר עדיף- של TUBE או של אוטובוס?
יש לנו יציאה לגריניץ' ברכבת ואנחנו צריכים שהכרטיס יכסה את זה.
נהיה בלונדון 5 ימים, אבל אני לא חושב שנשתמש בכל הימים בתחבורה, אולי רק ביום או יומיים. יש כרטיס כמו לפריז- של 10 כניסות ולא מוגבל?

כמה עולה השייט מגריניץ' ומאיפה לוקחים אותו? איפה הוא עוגן בלונדון?
איפה ניתן להשיג כרטיסים לורסאי ודיסינילנד? וגם למשחקי כדורגל בלונדון?

תודה לעוזרים מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלות על תחבורה בלונדון ופריז. תגובה ל - 1 22/07/2008 14:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טלוש לא מחובר טלוש  משתמש פעיל 1346 הודעות עד כה
לגבי המטרו בפריס- הקרנה הוא אסופה של 10 כרטיסים שמתאימים לתוך העיר. לוורסאי וליורודיסני צריך לרכוש כרטיסים בנפרד (אזור 1-5(.
כדאי שתבדקו בקופה מה עדיף הלוך חזור או כרטיס יומי (מובילי)
כרטיסים ליורודיסני ניתן לרכוש בחנויות FNAC בעיר , בתחנות הרכבת הגדולות , בחנותד דיסני בשאנז אליזה , בכניסה לפארק ועוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלות על תחבורה בלונדון ופריז. תגובה ל - 2 22/07/2008 15:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוקיי תודה על התשובה לגבי פריז.
איפה ניתן להשיג את הכרטיסים לורסאי? (לגבי דיסנילנד הבנתי)

אשמח לתשובה בקשר לתחבורה בלונדון... לגבי פריז אני אקנה קארנה ולורסאי ודיסנילנד אני אבדוק מה יותר כדאי.

בקשר להחלפת המשמרות בלונדון- האם זה נכון שהם מתקיימים בחודש אוגוסט רק בימים האי זוגיים? (זאת אומרת ב-1 באוגוסט, ב-3 באוגוסט וכו'...)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. icon2.gif  בדוק בפורום אירופה, עניתי לך לגבי לונדון שם. תגובה ל - 3 22/07/2008 15:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  adih לא מחובר adih  משתמש פעיל 294 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בדוק בפורום אירופה, עניתי לך לגבי לונדון שם. תגובה ל - 4 22/07/2008 20:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראיתי את התגובה תודה, אבל עדיין אני לא יודע איזה כרטיס מומלץ...

אני מניח שבתחילת היום ובסוף היום נצטרך תחבורה לחזור למלון (שנמצא באזור 2-קנסינגטון) ולהגיע מהמלון לאתר הראשון. אבל מאתר לאתר- נרצה גם ללכת ברגל...

לכן איזה כרטיס הכי עדיף למשפחה שנוסעת ללונדון ל-5 ימים?
(כולל גריניץ')

זה המסלול שלנו:
יום שמיני 6/8
מחזירים את האוטו בתחנת הרכבת ב-CALAIS ועולים על הרכבת ללונדון.
אחרי שהגענו ללונדון, הולכים למלון PREMIER INN KENSINGTON (במונית) ומתחילים בסיור.
ניסע בטיוב לטאואר של לונדון (כולל הגשר פתוח מ-9 עד חמש וחצי).
משם ניסע למוזיאון מאדם טוסו (פתוח בקיץ מ-9 עד 7).
אם נשאר עוד זמן עד ההצגה, נעשה סיבוב ברחוב אוקספורד (ניסע ממדאם טוסו, קרוב לתיאטרון)
משם ניסע בטיוב לתיאטרון דומיניון ונסיים את היום בהצגה "WE WILL ROCK YOU".
יום תשיעי 7/8
נתחיל את היום בארמון בקינגהאם, החלפת משמרות בשעה 11:30 (כדאי לבוא מוקדם יותר כדי לתפוס מקום).
לאחר הביקור בארמון נסייר בפארק סנט-ג'יימס.
משם ברגל לכיכר טרפלגר, Trafalgar Square.
נמשיך משם לרחוב בתי הפרלמנט-WhiteHall, Parliament עד שנגיע לביג בן (מרחק של 12 דקות מטרפלגר).
מהביג בן נלך ברגל ל-LONDON EYE (הליכה של 10 דקות).
נסיים את היום בקובנט גארדן (20 דקות הליכה מהביג הבן) וכיכר פיקדלי (18 דקות הליכה מקובנט גארדן).
יום עשירי 8/8
אוקספורד, סטרטספורד (עירו של שייקספייר)- טיול מאורגן.
בערב בילוי ברובע "סוהו" וצ'יינה טאון.
יום אחד-עשרה 9/8
לקחת רכבת לעבר העיירה גריניץ`. בעיירה ניכנס למוזיאון הימי המלכותי (פתוח כל יום מ-10 בבוקר עד 5 אחה"צ), הכרטיס כולל כניסה גם לבית המלכה ולמצפה הכוכבים. מהמצפה יש תצפית יפה על העיירה והתמזה. לא לשכוח להצטלם ליד הקו המשורטט של קו ה-0.
נחזור בשייט על התמזה בחזרה ללונדון ונגיע לאחד הרציפים המרכזיים- כנראה Westminster Pier.
משם נלך ברגל כחצי שעה הליכה למוזיאון הבריטי (פתוח מ-9 עד 6).
משם נלך ברגל לרחוב אוקספורד והייד פארק.
יום שנים-עשר 10/8
ביום האחרון נעשה את מוזיאון המדע ו/או מוזיאון הטבע.
נצא בסביבות 6-7 בערב לכיוון שדה התעופה היתרו לטיסה חזרה הביתה.

אולי זה יעזור לכם להמליץ לי על כרטיס מתאים...
ואשמח לתגובות על המסלול באותה הזדמנות...
לגבי פריז כבר החלטתי- אני אקח כרטיסיה של 10 נסיעות וכל פעם שתיגמר נקנה חדשה... לורסאי ודיסנילנד אקנה כרטיסים בנפרד (או כרטיס יומי לאותו היום).
שאלה לגבי לונדון- מאיפה ניתן להזמין טיול מאורגן לאוקספורד וסטרטספורד (עירו של שייקספייר)?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בדוק בפורום אירופה, עניתי לך לגבי לונדון שם. תגובה ל - 5 22/07/2008 21:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  adih לא מחובר adih  משתמש פעיל 294 הודעות עד כה
אני השתמשתי באויסטר שבועי, לאזורים 1,2 במחיר 24.5 פאונד.
לדעתי, זהו הכרטיס המשתלם ביותר לנסיעה של 4 ימים ומעלה.
עם זאת, לרוב לא הלכנו בין האתרים ברגל, אלא נסענו בתחתית, כך שנצלנו היטב את שירותיה.
לא ברור לי למה אתם מתכננים הליכות ארוכות, האם אתם חובבי לכת או שרוצים לראות כמה שיותר את העיר מעל האדמה, אבל זה כמובן מה שמתאים לכם וזה סבבה. קחו בחשבון גם את מזג האויר שיכול להיות הפכפך ולעכב אתכם או אטרקציות לא מתוכננות שתתקלו בהן בדרך, ונראה לי שהימים שלכם ממש מתוזמנים בדיוק של דקות.
בכל מקרה, אני יכולה רק להמליץ מניסיוני וכך גם כל אחד אחר, רק אתם יודעים מה מתאים לכם ומה שלא תחליט בטוח שתהנו, לונדון מהממת, נסיעה טובה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לוח זמנים. תגובה ל - 6 22/07/2008 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת לא מחובר ענת  משתמש פעיל 2114 הודעות עד כה
ללא קשר לסוג הכרטיס שתקנו, לוח הזמנים שלכם נראה לי די מטורף וההליכות ארוכות מאוד (במיוחד אם מניחים שבכל אתר שאתם מגיעים אליו גם עומדים על הרגל).
היום הראשון נראה לי בלתי אפשרי לגמרי, אלא אם אתם רצים ממקום למקום ורק מסמנים וי. במיוחד שבערב אתם הולכים להצגה! רק לידיעתכם ליד מאדאם טוסו יש את ריג'נט פארק שבהחלט נעים להסתובב בו ואם כבר נמצאים לידו...
היום השני נראה בסדר ,פרט לעובדה שהייתי שוקלת להשתמש בטיוב לשני האתרים האחרונים.
היום הרביעי - תשתמשו בטיוב או באוטובוסים. המרחקים לא קצרים , ושוב אתם כל היום על הרגלים!

לגבי עלויות- תחפשו באתר הרכבות או התחבורה הציבורית בלונדון. בעבר היה באחד הפורומים קישור אליהם או שתחפשו בגוגל.

תהנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לוח זמנים. תגובה ל - 7 23/07/2008 14:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על המידע, כשנגיע ללונדון כבר נחליט לגבי סוג הכרטיס שנרצה.
אגב, מה המחיר לילדים לכרטיס האויסטר? (ילד אחד בן 16, ואחד בן 15)
אפשר לינק למידע על האויסטר השבועי הזה? אני לא מוצא את זה באתר של תחבורת לונדון...

הליכות ארוכות-20 דקות הליכה זה לא סוף העולם! אנחנו לא רוצים רק לקפוץ מאתר לאתר, אלא גם לטייל בלונדון... 40 דקות זה אולי מוגזם- ובמקרה כזה נשתמש בתחתית/אוטובוס.

עכשיו לענת-
היום הראשון לדעתי לא עמוס בכלל- לקחתי אותו מאתר למטייל (מהמסלול התלת יומי) ששם אף הוסיפו את המוזיאון הבריטי באותו היום.
יכול להיות שלא ניסע לאוקספורד, ונטייל ברג'נט פארק, אבל גם ככה התיאטרון נמצא ליד רחוב אוקספורד, בגלל זה כתבתי את זה.
את המעברים בין המקומות ביום הזה נעשה בטיוב.

היום השני- לקחתי את ההמלצה להשתמש בטיוב לשתי האתרים האחרונים (קובנט גארדן ופיקדלי)

היום השלישי-מאיפה לוקחים את הסיורים המאורגנים האלה למחוץ ללונדון? (לאוקספורד)

היום הרביעי-כנראה נשתמש בטיוב כדי להגיע למוזיאון הבריטי, ורחוב אוקספורד קרוב מאוד אליו ברגל.

היום החמישי- למשפחה עם ילדים בני 15-16, יש צורך ללכת גם למוזיאון הטבע וגם למוזיאון המדע? (מה יותר מומלץ מבין שניהם?)
בעיקרון זה יום פתוח-מקומות שפיספסנו, רוצים לחזור אליהם...

אשמח לעוד הערות ותגובות.
תודה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. לוח זמנים. תגובה ל - 8 23/07/2008 15:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאחר שעשיתי קצת בדיקה לפי האתר של לונדון, הגעתי למסקנה שנלך על האויסטר השבועי.
(מדובר על הכרטיס הזה נכון- http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/seasontickets/ 4805.aspx)

אפשר לעלות ולרדת חופשי בלי הגבלה למשך 5 ימים? בכל שעה, אני נכנס לטיוב ונוסע חופשי? ככה פשוט? Smile
וזה עולה 24 פאונד למבוגר, ו-12 פאונד לילד, יוצא 72 פאונד למשפחה.

לעומת כרטיס יומי- שזה למשפחה יוצא בערך 20 פאונד ליום-מה שאומר של-5 ימים זה ייצא לי 100 פאונד.

גיל 16 ייחשב כמבוגר?

אשמח לתשובות (גם לאלה מההודעה הקודמת שלי).

תודה לעוזרים מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לוח זמנים. תגובה ל - 9 23/07/2008 19:02 לתגובה קודמת
  ענת לא מחובר ענת  משתמש פעיל 2114 הודעות עד כה
לגבי מוזיאון הטבע והמדע- עד כמה שאני זוכרת הם מחוברים ועשיתי עם ביתי את שניהם- כשבחרנו ללכת לאזורים שעינינו אותנו.נכון ל 2003 הביקור בהם היה חינם (וכך גם במוזיאון הבריטי. מצפים שתכניס כסף כתרומה לקופסא גדולה).
באוקספורד הייתי לפני המון שנים ואני לא זוכרת מהיכן האוטובוס יצא, אבל אני משערת שבמלון ידעו להסביר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מה המרחק ממינכן לפרייבורג?
להודעה הבאה:פארק מים aqua paradise ליד אגם גרדה איטליה