|
|
| 3. עזרה בתכנון מסלול צפ' מז' ארה"ב ומז' קנדה תגובה ל - 2 |
21/07/2008 14:18   |
| |
eliheller |
6 הודעות עד כה |
|
|
|
למוני שלום. תודה על התגובה המהירה. לגבי ההיסוסים, מעבר למה שציינת, קיים גם הקושי הראשוני להתייעץ עם אדם בלי לראות אותו וגם על כך צריך להתגבר. לעניינינו, ניתן, ומבחינתינו אף רצוי, לצאת מניו יורק כבר ב 13/09, יחד עם זאת רצינו לסגור את הטיול בכמה ימי ניו יורק העיר. אם ניאלץ להתפשר על מספר הימים- ניחא, אבל לא רוצים לוותר לגמרי על העיר. לגבי קנדה, אין לנו בעיה לוותר על אוטווה. כן היינו רוצים לבקר מונטריאול וטורונטו. זה לא יהרג ובל יעבור, ניתן לוותר על אחת מהן אם יש אילוצי זמן. בכל מקרה,ניתן לוותר על אחת מהן גם תוך כדי הטיול, למרות שאני מעדיף לבנות מסלול נכון וכמה שפחות לשנות באמצע. ושוב תודה- אלי
|
|
|
|
| 4. עזרה בתכנון מסלול צפ' מז' ארה"ב ומז' קנדה תגובה ל - 3 |
21/07/2008 17:10   |
| |
מוני |
6332 הודעות עד כה |
|
|
|
אלי שוב שלום
עכשו כשאתה מביא תוספת לימי הביקור על היומיים הראשונים בניו יורק, האם יש מצב שאפשר להציע לך להוסיף ולהשאר בניו יורק ולמלא בה את מכסת הימים ,כל זאת על מנת שאת 7 הימים הראשונים של אוקטובר תעשו רחמנא ליצלן עם צבעי שלכת בנקודות צפוניות בניו אינגלנד ובאדירונדאק,ולא בכרך, הרחק מיפי הבריאה.
מאוד רצוי לדעתי לא לפצל את ניו יורק ,וממש טוב תעשו אם תחזרו אחרי המסלול אל שדה התעופה עם הרכב תחזירוהו ותעלו על הטיסה חזרה,לעניות דעתי בתאריכים שלכם זה ממש זועק.
ולנושא הקושי הוירטואלי,אתה צודק,אם אתה במקרה צפוני אין לי בעיה שתראה אותי,בכל מקרה אין לי שום רקע מקצועי,אלא רק חובבנות ורצון לעזור בהתלבטות של אלה הנוסעים שבפתח,ואני נוהג לעשות זאת בכיף.
וגילוי נאות ,בחלק המסלול בקטע המזרח קנדי אני בקלות יכול להתמודד איתו אבל אך רק מתוך לימוד החומר לקראת נסיעתנו לשם בתתחילת ספטמבר הקרוב,כך שבהחלט אבין אותך אם אתה לא מעונין לשמוע על הצעת ראשונית ולא מחייבת למסלול שכבר התבשלה אצלי,ותמתין לתשובות לגבי התאריך האחרון שבו אתם חייבים לחזור לניו יורק.
מוני
מוני
|
|
|
|
| 5. עזרה בתכנון מסלול צפ' מז' ארה"ב ומז' קנדה תגובה ל - 4 |
21/07/2008 23:50   |
| |
eliheller |
6 הודעות עד כה |
|
|
למוני שלום.ראשית תודה על הנכונות לפגישה. ציינתי את נושא הוירטואליות כקושי שאני צריך להתגבר עליו ומרגע שפניתי לפורום- התגברתי. בכל מקרה אני מאד דרומי כפי שציינתי, יחד עם זאת בכל השבוע הבא אנחנו שוהים בדן קיסריה ובין טיול לקונצרט ל... אשמח בכיף רב שניפגש. כמובן, במידה וזה מתאים ובא לך. לגבי תשובתך- ציפיתי שזה מה שתאמר וכבר התחלתי לברר אפשרויות. מה שמסתמן, לאחר מאמצים, הוא שנישאר בניו יורק עד ה 16 או 17 ואח"כ פנויים למסלול שאכן ישלב ערים במינון אבל יונחה, מבחינת סדר עדיפויות על ידי מה שקראת יפי הבריאה. טיסתנו חזור היא בשעה 21.30, כך שאין לחץ על היום האחרון. במצב זה ניתן להתחיל הן לכיוון בוסטון דרך הים או לחילופין צפונה דרך עמק ההדסון, מערבה לניאגרה והלאה כפי שציינתי קודם- קנדה עד קוויבק, אכדיה, ולמטה. אם התחלנו דרך בוסטון נמשיך למטה דרך קאטסקיל והרימן ואם התחלנו דרך צפונה, נסיים דרך בוסטון וכביש החוף על עיירותיו. האם אפשרי? הגיוני? דחוס? אגב, ברור לי שנזדקק לאי אילו נתיבים לולינים כדי להגיע למיטב האתרים. מודה- אלי
[עודכן ב:21 יולי 2008 23:53:]
|
|
|
|
|
| 7. עזרה בתכנון מסלול צפ' מז' ארה"ב ומז' קנדה תגובה ל - 6 |
23/07/2008 19:18   |
| |
מוני |
6332 הודעות עד כה |
|
|
|
אלי
חלוקה לעיון כהצעה לא מחייבת.
16/9 קו החוף של קונטיקט כולל מיסטיק ולינה בסביבה רובה לניופורט.
17/9 ניופורט +פלימות' שם בעיקר פלימות' פלנטיישן.
18-19/9 בוסטון
20/9 חוף ישר מיין אנכי וחוף מפורץ מיין האופקי לינה סביבות העיירה קמדן.
21/9 פארק אכדיה
22/9 עליה עם כביש מס 9 אל עיירת הגבול Calais ומעבר לניו בראונסויק והגעה ללינה בסיינט ג'ון ממליץ על הבסט ווסטרן שזה עתה נפתח.
23/9 אפשרות קודם שביל פאנדי(המלצה חמה של אורית),פארק פאנדי ודרך ה-Hopewell Rocks שם בעיקר לתפוס את השפל ולינה במונקטון.
24/9 נסיעה על כביש מס 2 צפונה דרך עמק הנהר סיינט ג'ון ,ביקור
בעיר Fredericton ,הצצה בגשר המקורה שאורכו ממש לא רגיל ב-Hartland
והמשך קידום ללינה או ב-Grand Falls או ממש בגבול עם קוויבק שם Admunstone.
25/9 מעבר עם מעבורת מ-Riviere Du Loup לסט סימאון וממנה לטדוסאק ופיורד סאגני.
26/9 השלמות ונסיעה עם ה-138 וקצת על ה-362 ובהמשך ביקור בקניון סנט אן,לינה ראשונה בקוויבק סיטי.
27/9 קוויבק סיטי
28/9 נסיעה בכיוון 1000 האיים אלא אם כן נכנסת דגימה של מונטריאול
לא חייבים להגיע ללינה ממש עד לאיזור האיים.
29/9 1000 האיים שייט קצר והמשך נסיעה והגעה לטורונטו.
30/9 טורונטו
1/10 ניאגרה פולס.
2/10 אצבעות
3/10 יום מאומץ נסיעת הגעה ללייק פלסיד שבאדירונדאק דרך כבישי לבו
ה-28,ה-30,ה-3,וה-86
4/10 2 אתרי טבע בהם תצפית מההר ואחת משתי השמורות ואם השלכת בפיק
לשלב כביש 73 ,לינה או בצד של וורמונט(ברלינגטון/שלבורן) או ב-Plattsburgh כביש 87 מהיר צפון מדינת ניו יורק.
5/10 צפון וורמונט כולל כביש 108 מ-Stwe לסמגלרס נוץ' או להגיע עם ה-15 לג'פפרסונויל ומשם על ה-108 לנ"ל. המשך לבירת וורמונט מונטפליה State st המשך מזרחה וביקור על כביש 232 בפרקונים שסביב אגם גרוטון,ולינה בכיוון מזרחה אפשר ב-Barre
6/10 הרים לבנים
7/10 ירידה דרך מרכז וורמונט נטיה מזרחה אל איזור מקבץ הגשרים המקורים שבישובי ה-Cornish על כביש 12A ולאחר מכן חבירה אל מהיר 91 איתו דרומה לברטלבורו וכאן עם ה-9 מערבה לבנינגטון וירידה עד כמה שניתן עם ה-7 בברקשיירס.ואפילו אפשרות כניסת המשך על ה-7 למערב קונטיקט,זה אתם תדעו בשטח,או לפי מס הקמ' המחושבים מראש.
8/10 ביקור בליצ'פילד אחר כך עם ה-202 לבדוק מצב שלכת באגם בנתם
לא בטוח שהגיע כל כך דרומה אבל גם זה תוכלו להתרשם אם קיימת בכלל באיזור.
לאחר מכן מ-Danbury מערבה אל עמק ההדסון ומ-Newburgh ירידה על ה-9W
אל כבישי פארק הרימן,ולאחר מכן עם כביש הפאליסדס אל גשר וואשינגטון ואל העיר הגדולה.
מוני
|
|
|
|
|