כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חיסונים לנפאל/הודו טיול שני 23/07/2008 10:37 לתגובה הבאה
  petel_s לא מחובר petel_s  משתמש בינוני 58 הודעות עד כה
שלום,
אני טס חודש לנפאל בין ספטמבר לאוקטובר(שם אני מתכוון לעשות טרק ל-3 שבועות + ראפטינג 3 ימים). בנוסף אני יהיה בערך שבוע ויומיים בהודו (4 ימים מתוכם בדרהמסלה כנראה שהיא דיי גבוהה)והשאר בסביבות דלהי.
רציתי לשאול בקשר לחיסונים שאני צריך לעבור:
ב- 30.1.05 עשיתי חיסונים: כל המנות שצריך בשבילם
צהבת A+B
typhim vI
meningococcal
polio vaccine
japanese encephalitis
בנוסף שנה שעברה עשיתי m.m.r (זה נגד אדמת ועוד 2 דברים נראה לי)

רציתי לשאול האם אני צריך להשלים חיסונים חדשים או ישנים שפג תוקפם
(הבנתי שחיסון לדלקת מח יפנית מחזיקה ל-3 שנים אז עבר כבר כמעט 4)

תודה רבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חיסונים לנפאל/הודו טיול שני תגובה ל - 1 23/07/2008 11:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2341 הודעות עד כה
עליך לקבל שוב חיסון נגד טיפוס הבטן
לא ברור לי מתי קיבלת חיסון נגד טטנוס תקף 10 שנים אבל במקרה פציעה מקבלים זריקת דחף כעבור 5 שנים
סיכון דלקת מוח יפנית נמוך מאד באזורים גבוהים ,הוא קיים בטראי-איזור השפלה.
בכל מקרה מספיקה זריקת דחף
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. חיסונים לנפאל/הודו טיול שני תגובה ל - 2 23/07/2008 15:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על התשובה
לא הבנתי לגבי זריקת דחף לגבי דלקת מוח יפנית. אני צריך לעבור לפני הטיול רק זריקה אחת או שבמקרה וקורה משהו אז אני יקבל?
דלקת מוח יפנית - אני יהיה גם איזה 4 ימים באזורים לא גבוהים בהודו + קטמנדו ופוקרה בנפאל שהם לא גבוהים + ראפטינג שאני בטוח שהוא בטבע איפשהו לא במקומות גבוהים. האם בכל זאת לא לעשות את החיסון מחדש?

לגבי טטנוס
שאלתי את השאלה גם בפורום של בריאות כללית ורשמו לי שהחיסון תקף ל-5 שנים. עכשיו גם לי ידוע על תוקף של 10 שנים אך אם תוכלי לומר לי בביטחה זה מאוד יעזור כי עשיתי את החיסון לפני 6 שנים בערך.

תודה רבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. חיסונים לנפאל/הודו טיול שני תגובה ל - 3 23/07/2008 20:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
במסלול שלך סיכון דלקת מוח יפנית נמוך מאד.מכיון שחיסנת בעבר ואתה חושש מספיק לקבל זריקת דחף של החיסון.
חיסון נגד טטנוס תקף ל10 שנים אבל במקרה פציעה משמעותית מקבלים זריקת דחף כעבור 5 שנים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. חיסונים לנפאל/הודו טיול שני תגובה ל - 4 23/07/2008 20:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רב
לא אמרתי שאני חושש לקבל זריקת דחף
רציתי לדעת יותר נכון מהי זריקת דחף? אם היא פשוט זריקה אחת שמושכת את תוקף החיסון שיש לי כבר בגוף
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. חיסונים לנפאל/הודו טיול שני תגובה ל - 5 23/07/2008 20:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד שאלה
לגבי מלריה, אני יודע שזה נשאל כמה פעמים כאן כבר. בנפאל אין סיכון למקומות שאני מתכנן אליהם הבנתי.
לגבי הודו. האם שלושה ימים בדלהי, יום באגרה ויום באמריצר דורשים נטילת כדורים נגד מלריה

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. חיסונים לנפאל/הודו טיול שני תגובה ל - 6 23/07/2008 20:20 לתגובה קודמת
לפי דעתי אין הצדקה לטיפול מונע נגד מלריה ל5 ימים בתנאי שתלון בבתי מלון ממוזגים ותקפיד על כללי הגנה נגד עקיצות יתושים
זריקת דחף זו עוד זריקה של החיסון שמחזקת את החסינות

המלצות על חיסונים משתנות לפי חיסונים שקיבלת בעבר,מנות חיסון,משך,אופי ומסלול הטיול.
הפורום אינו מחליף יעוץ רפואי במרפאת מטיילים ו רק מספק מידע

[עודכן ב:23 יולי 2008 20:21:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מאיפה מומלץ לרכוש תרופות ומרשמים לקראת הנסיעה?
להודעה הבאה:חיסונים לנפאל