כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טרקים באוסטרליה? ועוד... 22/07/2008 22:51 לתגובה הבאה
  y_tamar לא מחובר y_tamar  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
שלום!
אחרי חיפוש בפורום (די שטחי, אני מודה) קיבלתי את ההרגשה הבלתי נמנעת שכמעט כל טרק שהוזכר בפורום היה קשור לנ"ז, בד"כ למילפורד...
האם למישהו יש המלצות ספציפיות לטרקים באוסטרליה?
ועוד שאלה -
מה הכרטיס שהכי כדאי לעשות בשביל לקבל הנחות על אתרי קמפינג וכניסה לפארקים באוסטרליה, אם בכלל קיים כזה? (חוץ מכרטיסי הפארקים של כל מדינה...)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. יש טרקים באוסטרליה תגובה ל - 1 22/07/2008 23:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2877 הודעות עד כה
רק שקשה להשיג עליהם מידע כי אין רשות אחת לכל אוסטרליה אלא לכל מדינה בנפרד. מידע אמין תוכל למצוא בספר Bushwalking Australia בהוצאת הלונלי פלנט (קיים רק באנגלית) ויש שם מידע על 27 טרקים פופולריים באוסטרליה.
אני אמליץ כאן על כמה שעשיתי :
טזמניה Overland trek מלייק סינקלייר צפונה לקריידל מאונטיין נמשך 6 ימים ולפני כמה שנים הוחל ברישום לטרק בדומה למה שקיים במילפורד רק שכאן אין צורך ברישום שנה מראש וחודש מראש יספיק. עליו יש יחסית הרבה מידע ולכן לא אפרט יותר.
קווינסלנד Thornsborn Thrial בין טאונסביל לקירנס נמצא האי הלא מיושב הינצ'ברוק ובו נמצא הטרק שנמשך 4 ימים לאורך החוף המזרחי של האי. שם יש קצת צורך ביצר הרפתקנות מאחר וצריך לחצות נחלים ואין מעבר מסודר. כמו בכל צפון אוסטרליה גם כאן יש סיכוי לאחר עונת הגשמים שיהיו תנינים בנחלים ולכן יש להיזהר ולא לגמור בתור ארוחת בוקר של מישהו. הטרק עובר בין חופים ליערות גשם נופים מהממים. גם כאן יש חובת רישום מוקדם ורצוי להירשם זמן רב מראש מאחר ומותר להשאיר על האי רק 40 איש ביום.
מערב אוסטרליה- הביבמן טרק שנמשך על 2700 קמ וניתן לעשות אותו במשך 6 שבועות וכמו כן ניתן לעשות רק חלקים ממנו. הטרק עובר בין עיירות בהן ניתן להצטייד. הטרק נמרח לאורך החוף הדרום מערבי מאספרנס אם אינני טועה ועד כמעט לפרימנטל.
הטריטוריה הצפונית- west Mcdonlad יוצא מאליס והוא טרק בכיוון אחד (כלומר אתה הולך וחוזר על אותו מסלול) לכיוון מערב לרכס מקדונל, ניתן ורצוי לעשות אותו על אופניים ורצוי לא בקיץ כי אז חם מדי. אם אתה אוהב מדבריות ורצה לראות אאוטבק במיטבו אז לך לשם.
פרט לכך יש עוד טרקים בכל רחבי אוסטרליה רק שקשה למצוא עליהם מידע ואו שאין בהם שירותי טרק כמו אתר קמפינג עם ברז מים. כרטיסי קמפינג תצטרך לרכוש בכל מדינה מחדש וזה קצת חבל וגם מתסכל שקשה לקבל עזרה.
כרטיס מומלץ אם אתה מתכון לישון באוהל או באוטו זה לרשת אתרי הקארוואנים big 4 הם מציעים חלקות לקמפינג או לקמפרואנים וכן דירות לתיירים במחירים סבירים.

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יש טרקים באוסטרליה תגובה ל - 2 22/07/2008 23:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2877 הודעות עד כה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. יש טרקים באוסטרליה תגובה ל - 3 23/07/2008 01:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
dekelbz dekelbz לא מחובר dekelbz  משתמש פעיל 192 הודעות עד כה
הי תמר י.
רשמתי פה טיפ על הטרקים שעשיתי בטזמניה ואוטסרליה. הוספתי לך קישורים לזה. דרך אגב, זה שרשם על הטרקים שהוא עשה, כנראה לא עשה אותם ממש..
את האוברלנד הולכים מצפון לדרום ולא הפוך, כלומר מקריידל מאונטיין ללייק סינט קלר.
ל west macdonells כמו שהוא קרא ל larapinta trail אין כניסה לאופניים, ובכלל, אף אחד לא מספיק מטורף לעשות טרק של 16-18 ימים ואז לחזור את הכל חזרה. בשביל זה יש הסעות!
עזבי, נסיתי לשאול פה בפורום אם מישהו עשה את ה western arthurs, שזה טרק שמפורסם באוס' כבין ההכי מרשימים. עד עכשיו אף אחד לא ענה לי להודעה. לדעתי ממש מעט ישראלים הגיעו לטרקים באוסטרליה חוץ מהאוברלנד.
לגבי larapinta, אגב, לא ראיתי ישראלים בלוג בוקים בשום מקום.. זה הולך כמה חודשים אחורה, אבל הייתי מהמר שאת כל המסלול אף ישראלי לא עשה, לפחות לא עד מאי 08..
תמסרי ד"ש לשגיא Smile

dunlop זו לא רק חברה לצמיגים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. יש טרקים באוסטרליה תגובה ל - 4 23/07/2008 01:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בלי לפגוע עידן, אנשים פה מתבססים על דברים שכותבים. לדעתי כדאי לאמת אותם לפני שרושמים הודעה ולא לכתוב על דברים שלא היו. זה נוגע ל larapinta, overland וגם לזה שאין מידע בנושא באוסטרליה.
יש המון ספרים בנושא, לא פחות מלנ"ז. האוזיס מתים על הטבע שלהם ויש שם תרבות מאוד מפותחת של טרקים. אולי לא יגידו לך את זה בלשכת המידע לתיירים, אבל כמעט לכל טרק, מ walls of jerusalem בטזמניה עד טרקים בלי'צפילד ובקאקאדו יש סיפור דרך מפורט באחד מאין סוף הספרים שנכתבו בנושא.

[עודכן ב:23 יולי 2008 01:39:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. את הטרקים עשיתי ב2003 תגובה ל - 5 23/07/2008 11:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לידעתך את הטרקים הנ"ל עשיתי ב2003 לפני החלת הרישום באוברלנד ואז היה אפשר לעשות את הטרק מדרום לצפון כמו שעשיתי , את הוסט מקדונלד היה ניתן אז לבצע על אופניים (האיסור הוא כנראה חדש) .

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. את הטרקים עשיתי ב2003 תגובה ל - 6 23/07/2008 19:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ממש לא הייתה כוונה לזלזל, עדיין, לא ברור איך הצלחת לעשות טרק של 223 ק"מ מאליס פרינגס, ואז חזרת חזרה באותה דרך, בלי שום קשר שלאורך המסלול יש קטעים שבהם חייבים להעזר בידיים לטיפוס או ירידה, בירידות מסלעים חדים, שיכולות להגיע גם ל 2 מטר. יפה!
האם יכול להיות שפשוט עשית חלק אחד מלאראפינטה?
בכל מקרה, מה שרשמתי לך התייחס לרלוונטיות של מה שעשית. י. תמר תקרא את ההודעה שלך, תגיע לאליס, תשכיר אופניים, ותתחיל לדווש 223 ק"מ במדבר, לא משנה שכנראה כבר ביום השני תקבל דוח מריינג'ר על זה שהיא על אופניים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. את הטרקים עשיתי ב2003 תגובה ל - 7 23/07/2008 20:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  y_tamar לא מחובר y_tamar  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
עידן, תודה על ההתייחסות, העצות והרצון לעזור - אני בטוחה שהלינקים ששמת יועילו - האתר של ג'ון צ'פמן נראה טוב...
דקל - א. תבדוק שוב על הווסטרן ארת'ורס
ב. תעדן קצת... Smile

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. את הטרקים עשיתי ב2003 תגובה ל - 7 24/07/2008 17:24 לתגובה קודמת
אז הוא היה רק 50 קמ ועשיתי חלק ממנו, היו דיבורים על הארכה של הטרק

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טרק המילפורד סאונד - שאלה לגביי רישום
להודעה הבאה:מסלול ל3 חודשים, בין נובמבר לפברואר

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר