כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ציוד לניו זילנד בקיץ 22/07/2008 12:15 לתגובה הבאה
mdk mdk לא מחובר mdk  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
שלום
אני טס לניו זילנד בדצמבר

אני מתכנן לישון באוהל (פשוט עולה 100 שקל) לפחות חלק מהזמן
יש לי שקש של 12 COMFORT

האם זה מספיק או שצריך ציוד אחר?

איזה ביגוד צריך להביא ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ציוד לניו זילנד בקיץ תגובה ל - 1 22/07/2008 20:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yushon לא מחובר yushon  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
לא הבנתי, השק שינה שלך ל12 מעלות או למינוס 12?
קיץ בניו זילנד הוא לא באמת קיץ. חשוב להבין שיירד גשם באחוז יחסית גבוה מהזמן,
ושהטמפרטורות מסוגלות לצנוח אפילו עד 0 מעלות.
אם אתה מתכנן לישון באוהל כחלק מהטיול (החלטה נבונה), אתה צריך להבין שאיכות השינה שלך תלויה לחלוטין בשק שינה ובאוהל. אלה שני דברים שלא הייתי מתקמצן עליהם.
על אף שאוהל איגלו רגיל עמד במשימה יחסית בגבורה יש לו חסרונות רבים.
אם אתה מתכנן טיול של חודשיים ומעלה יש מצב שהאוהל לא ישרוד כלכך הרבה זמן.
גשם לא חודר את האוהל, אך הלחות שנצמדת לאוהל מרטיבה לחלוטין את הדפנות הפנימיות של האוהל. באוהל יותר איכותי יש לך כיסוי גשם חיצוני...
הבידוד של האוהל מפני קור הוא נמוך משמעותית מהבידוד של אוהלים איכותיים.
שק שינה, שיהיה מותאם(comfort) לרמות של טמפ' מתחת ל-0.

המלצה-מזרון שטח. לא לשם הנוחות אלא לשם הבידוד. למרות ציוד איכותי, לקראת אמצע פברואר כבר התחיל להיות קר מאוד בלילות והמזרון היה יעיל עד מאוד.
אפשר לקנות גם בניו זילנד, 10-20 דולר...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אוהל של 100 שקל 75%מהטיול שלך אתה הולך להיות רטוב. תגובה ל - 2 22/07/2008 23:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שומקום לא מחובר שומקום  משתמש בינוני 94 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ציוד לניו זילנד בקיץ תגובה ל - 2 23/07/2008 09:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התגובה
השקש שיש לי הוא +12 COMFORT קניתי אותו כי הוא שוקל רק 600 גרם
ומאוד קומפקטי
אפשר לשים נילון או לקנות כיסוי גשם ואז לא תיהיה בעיה של רטיבות,
או שאני טועה? Confused

התקופה שאני הולך להיות בניו זילנד היא מסוף נובמבר עד סוף ינואר
כמה ימי גשם יש בחודשים האלה ? והטמפרטורות בקיץ צריכות להיות
מ12 עד 25 מעלות לפי האתרים...

[עודכן ב:23 יולי 2008 09:27:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תבדוק שוב תגובה ל - 4 23/07/2008 11:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
pelegnz  משתמש לא מוכר
טמפרטורת המינימום יכולה לרדת הרבה פחות מזה, למשל בCHCH טמפרטורת המינימום בדצמבר 07 היתה 6 מעלות, אני מניח שבהרים או בדרום הרבה יותר קר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ציוד לניו זילנד בקיץ תגובה ל - 4 23/07/2008 12:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד הפעם. אפשר להסתדר עם אוהל פשוט אך זה הרבה פחות נוח לשינה.
לנו היה אוהל טוב וכשצמחנו במהלך הטיול מ-2 אנשים ל-4 קנינו אוהל פשוט בניו זילנד.
היינו איתו חודש בערך ולקראת הסוף הוא כבר התחיל להראות עייפות. כמו כן, היינו עושים סבבים על האוהל האיכותי שכדי שכל פעם מישהו אחר "יסבול".
אם אתה קונה כיסוי גשם אז חשוב מאוד שיהיה רווח בין הכיסוי לבין דפנות האוהל אחרת הכיסוי לא יהיה יעיל.
אז אפשר להסתדר עם אוהל ב-100 שקל, השאלה היא האם לא עדיף להשקיע קצת יותר כדי שתוכל לישון בכיף בטיול.
בטח ובטח אם השק שינה שלך מתאים ל12+... המלצתי אליך:
-תקנה שק שינה חדש שמותאם לטמפ' נמוכות
-אם אתה לא רוצה שק שינה חדש, תביא פנימית פליז לשק"ש
-אם גם את זה לא, לפחות תקנה אוהל ראוי
-התקמצנת, קח בחשבון שיכול מאוד שיהיה לך קר ורטוב...
אחד הדברים שנהניתי בהם בניו זילנד היה השינה באוהל. אתה יכול ללכת לישון במקומות יפהפיים ומבודדים, אך אם אתה לא תישן טוב תאבד חלק גדול מההנאה.
לפי דעתי לא כדאי לקחת את הסיכון בשביל עוד כמה מאות שקלים.

בוגע לגשם וטמפ'. 30% ימי גשם במהלך הקיץ זה דבר ריאלי לחלוטין. בייחוד באיזור הפיורדלנד שם יש המון טרקים וממוצא של 7-8 מטר גשם בשנה!!!
אנחנו לילה אחד באמצע פברואר הלכנו לישון ליד האגם בקווינסטאון (מומלץ!), היה לילה קפוא וכשקמנו בבקור גילינו להפתעתנו שכל הפסגות מסביב לקווינסטאון מושלגות.
אמנם השלג נמס כבר לאחר יום, אך אתה יכול להבין שבהחלט יכולות להיות טמפ' נמוכות.

בכל מקרה, תהנה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ציוד לניו זילנד בקיץ תגובה ל - 6 23/07/2008 14:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל שוב תודה על הענות מהירה

טוב אולי אני אקנה שקש של +2 קומפורט -6 אקסטרים
בכניסה לניו זילנד הם בודקים שהאוהל שלך נקי?? קראתי שעם הוא לא מספיק נקי> לוקחים אותו לניקוי ומחייבים אותך על השרות.
אולי באמת עדיף לקנות אחד חדש...

עכשיו שאלה בנושא אחר
אני נוסע לתקופה של חודשיים
יש טעם לקנות רכב , במיוחד שאני חא מבין בהם כלום ולא אוכל לתקן אם יש תקלה ...?

לגבי לינה באוהלים: האם זה חייב להיות מקום מוגדר ללינה כזו
או שאשפר לישון בכל שטח פתוח חוץ משטח פרטי כמובן (אלא אם כן זה בסדר מצידו של הבעלים) ?

תודה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ציוד לניו זילנד בקיץ תגובה ל - 7 23/07/2008 17:56 לתגובה קודמת
כשאני נכנסתי גם האוהל וגם השק"ש היו חדשים. פקידי הבטחון שאלו אם השתמשתי פעם ואיפה, אמרתי להם שזה חדש, לא בדקו אותי ונתנו לי לעבור בקלות. אז אני לא יכול לאמת את הסיפור של הניקיון, אבל הם די פנאטים בקטע של החשש מכניסה של חומרים ביולוגיים שונים אז אני לא אתפלא אם כך הם באמת פועלים.

רכב-חודשיים זה גבולי. אני הייתי חודשיים אך חבר שלי נשאר לשלושה כך שקנינו רכב. היינו קונים גם אם שנינו היינו נשארים לחודשיים בלבד.
היתרון בקניית רכב הוא המחיר. יותר זול מלשכור לא משנה איך תהפוך את זה. המקרה הכי גרוע שבו לא הצלחת בכלל למכור את הרכב, יעלה לך כמו לשכור. החחש כמובן הוא מפני תקלות. יותר מזל משכל...
אני אישית חושב שתהליך הקנייה עצמו הייתה חוויה שלא הייתי מוותר עליה. למרות שהיו לנו תקלות קטנות ותאונה קטנה. באותו הרגע קיללנו את כל העולם. עכשיו בהסתכלות אחורה, חוויה מצחיקה... לפי דעתי זה חלק מהטיול. לראות נופים יפים אתה רואה בהמון מקומות ואני חס וחלילה לא מזלזל, אבל כמה פעמים בחיים ייצא לך לקנות רכב, לבדוק אותו אצל מוסכניק, למכור ועוד בחו"ל?
אני הייתי קונה במקומך אך זה עניין אישי. אם אתה חושש יותר מדי, חבל על הלב, תשכור רכב ותחסוך דאגות. אם אין לך בעיה עם קצת אתגרים שונים, תקנה!
תכל'ס, כמעט כל מי שקונה רכב,כל מה שהוא יודע זה איך להחליף גלגל, שמן ומים. יותר מזה, ורוב האנשים ילכו למוסך...

לינה-בעיקרון אתה יכול להקים אוהל רק בשטח מוגדר של הdoc או בחניון פרטי.ציבורי מוסדר. למרבא הפלא, הdoc האלה חרוצים ויהיה לך קשה מאוד למצוא שטח שהוא לא שלהם.
מה שמעצבן בד"כ בשטחים האלה, שהם בתשלום "סימלי". מעטים בחינם, הרוב בערך 5 דולר לבן אדם וחלק אף מגיעים לרמה של 8-10 דולר. מה שאתה מקבל זה... שירותים כימיים, במקומות קצת יותר גדולים יש מים שצריך להרתיח ואפילו היה מקום עם מקלחות (לא פעלו אך העיקר הכוונה).
אך יש גם חניונים בחינם (טאופו על הנהר!!!) ואנחנו גם ישנו במקומות שלא הוגדרו כאסורים אך אני לא בטוח גם אם היה לנו מותר לישון שם Smile

דבר נוסף שניתן לעשות זה לישון באוהל בתוך אכסנייה או חניון קראוונים. בד"כ עולה בין 10-15 דולר (משמע-זול ב5-15 דולר מדורם), ואתה רשאי להשתמש בכל המתקנים של המקום. לא בכל האכסניות יש מקום לאוהל אך לרוב יש. אמנם אופציה יותר יקרה ואתה לא יכול לישון לך על איזה שפת אגם, אך הנוחיות של מקלחות ומטבח הן בהחלט שיקול.

וואו, מצאתי נפט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אוסטרליה ניו זילנד
להודעה הבאה:מוות מסתורי של שחפים באוסטרליה

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

מחממים סורקים