| 1. ציוד לניו זילנד בקיץ |
22/07/2008 12:15  |
|
|
שלום
אני טס לניו זילנד בדצמבר
אני מתכנן לישון באוהל (פשוט עולה 100 שקל) לפחות חלק מהזמן
יש לי שקש של 12 COMFORT
האם זה מספיק או שצריך ציוד אחר?
איזה ביגוד צריך להביא ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 7. ציוד לניו זילנד בקיץ תגובה ל - 6 |
23/07/2008 14:43   |
|
|
קודם כל שוב תודה על הענות מהירה
טוב אולי אני אקנה שקש של +2 קומפורט -6 אקסטרים
בכניסה לניו זילנד הם בודקים שהאוהל שלך נקי?? קראתי שעם הוא לא מספיק נקי> לוקחים אותו לניקוי ומחייבים אותך על השרות.
אולי באמת עדיף לקנות אחד חדש...
עכשיו שאלה בנושא אחר
אני נוסע לתקופה של חודשיים
יש טעם לקנות רכב , במיוחד שאני חא מבין בהם כלום ולא אוכל לתקן אם יש תקלה ...?
לגבי לינה באוהלים: האם זה חייב להיות מקום מוגדר ללינה כזו
או שאשפר לישון בכל שטח פתוח חוץ משטח פרטי כמובן (אלא אם כן זה בסדר מצידו של הבעלים) ?
תודה
|
|
|
|
| 8. ציוד לניו זילנד בקיץ תגובה ל - 7 |
23/07/2008 17:56  |
| |
yushon |
59 הודעות עד כה |
|
|
כשאני נכנסתי גם האוהל וגם השק"ש היו חדשים. פקידי הבטחון שאלו אם השתמשתי פעם ואיפה, אמרתי להם שזה חדש, לא בדקו אותי ונתנו לי לעבור בקלות. אז אני לא יכול לאמת את הסיפור של הניקיון, אבל הם די פנאטים בקטע של החשש מכניסה של חומרים ביולוגיים שונים אז אני לא אתפלא אם כך הם באמת פועלים.
רכב-חודשיים זה גבולי. אני הייתי חודשיים אך חבר שלי נשאר לשלושה כך שקנינו רכב. היינו קונים גם אם שנינו היינו נשארים לחודשיים בלבד.
היתרון בקניית רכב הוא המחיר. יותר זול מלשכור לא משנה איך תהפוך את זה. המקרה הכי גרוע שבו לא הצלחת בכלל למכור את הרכב, יעלה לך כמו לשכור. החחש כמובן הוא מפני תקלות. יותר מזל משכל...
אני אישית חושב שתהליך הקנייה עצמו הייתה חוויה שלא הייתי מוותר עליה. למרות שהיו לנו תקלות קטנות ותאונה קטנה. באותו הרגע קיללנו את כל העולם. עכשיו בהסתכלות אחורה, חוויה מצחיקה... לפי דעתי זה חלק מהטיול. לראות נופים יפים אתה רואה בהמון מקומות ואני חס וחלילה לא מזלזל, אבל כמה פעמים בחיים ייצא לך לקנות רכב, לבדוק אותו אצל מוסכניק, למכור ועוד בחו"ל?
אני הייתי קונה במקומך אך זה עניין אישי. אם אתה חושש יותר מדי, חבל על הלב, תשכור רכב ותחסוך דאגות. אם אין לך בעיה עם קצת אתגרים שונים, תקנה!
תכל'ס, כמעט כל מי שקונה רכב,כל מה שהוא יודע זה איך להחליף גלגל, שמן ומים. יותר מזה, ורוב האנשים ילכו למוסך...
לינה-בעיקרון אתה יכול להקים אוהל רק בשטח מוגדר של הdoc או בחניון פרטי.ציבורי מוסדר. למרבא הפלא, הdoc האלה חרוצים ויהיה לך קשה מאוד למצוא שטח שהוא לא שלהם.
מה שמעצבן בד"כ בשטחים האלה, שהם בתשלום "סימלי". מעטים בחינם, הרוב בערך 5 דולר לבן אדם וחלק אף מגיעים לרמה של 8-10 דולר. מה שאתה מקבל זה... שירותים כימיים, במקומות קצת יותר גדולים יש מים שצריך להרתיח ואפילו היה מקום עם מקלחות (לא פעלו אך העיקר הכוונה).
אך יש גם חניונים בחינם (טאופו על הנהר!!!) ואנחנו גם ישנו במקומות שלא הוגדרו כאסורים אך אני לא בטוח גם אם היה לנו מותר לישון שם
דבר נוסף שניתן לעשות זה לישון באוהל בתוך אכסנייה או חניון קראוונים. בד"כ עולה בין 10-15 דולר (משמע-זול ב5-15 דולר מדורם), ואתה רשאי להשתמש בכל המתקנים של המקום. לא בכל האכסניות יש מקום לאוהל אך לרוב יש. אמנם אופציה יותר יקרה ואתה לא יכול לישון לך על איזה שפת אגם, אך הנוחיות של מקלחות ומטבח הן בהחלט שיקול.
וואו, מצאתי נפט.
|
|
|
|