1. חודש באוסטרליה בקרוון (סוף ספטמר עד סוף אוקטובר). |
23/07/2008 18:36  |
| A.A.A |
 |
|
|
|
שלום לבאי הפורום.
אני ואשתי מתכננים טיול לחודש באוסטרליה מסוף ספטמבר עד סוף אוקטובר
זו פעם שניה שלי באוסטרליה (הייתי לפני 10 שנים בטיול למזרח ודרום הפסיפיק שאחרי הצבא) בעיקר במלבורן ואיזור ויקטוריה.
היום 10 שנים מאוחר יותר ובמסגרת הזמן הקצוב(שלא כמו אז)אנחנו מתכננים לעשות את מסלול הטיול שלנו בקרוואן. הנחיתה היא במלבורן שם ניקח קרוואן ונתחיל לטפס במעלה החוף המזרחי.
התכנון הוא לסיים את הטיפוס באיזור צפון קווינסלנד מתלבטים עדיין אם להגיע לקיינז , רוצים לטייל רגוע ולא בלחץ.
מה אנחנו רוצה מכם?
1. מאד נשמח להצעות וטיפים למסלול הטיול(אתרים,חניונים, טרקים, פסטיבלים, ) וחוות דעת לגבי מקומות כמו: בריסבן, ביירון ביי, גולד קוסט, גרייט ברייר ריף, פרייז'ר איילנד ו/או איים אחרים, אזורים פנימיים בבוש שאסור לפספס.
2.נושא הקרוואן. קיבלנו הצעות מחיר משתי חברות מובילות כאן בארץ . האם משתלם יותר לבצע את עיסקת השכרת הקרוואן מראש בארץ או באינטרנט מראש עם חברה באוסטרליה (יתכן שעיש כאן דמי תיווך שניתן לחסוך לא?)
נשמח למידע לגבי חברות מובילות ואמינות באוסטרליה ע"מ לקבל מהן הצעות מחיר במייל
3.באחד מסיפורי הדרך באתר נכתב משהו מעורפל על החלפת מספרי רכב ביציאה וכנסיה לטריטוריה/מדינה חדשה למשל במעבר מויקטוריה לניו סאות' ווילס אני לא זוכר דבר כזה . יש דברים בגו? נשמח לשמוע המלצות וטיפים בנושא מכל בעל עניין וידע בנושא.
4. נושא סוף הטיול. כאמור הטיול הוא בכיוון עיקרי אחד. טיסת החזרה ארצה שלנו תהיה מסדני או מלבורן (נמצאים בסטנד ביי בנתיים) ולכן נצטרך לצמצם טווח במהירות לכיוון דרומה בסוף הטיול. מבחינתנו צפוף ובלתי אפשרי לעשות את הסיבוב הידוע ה - D (כמובן קוצר זמן - אולי עוד כמה שנים עם הילדים או בפנסיה). ולכן היינו שמחים להערכה מבעלי ידע כמה זמן לוקחת נסיעה עם הפסקות ולא בלחץ מאיזור קריינז לסדני/מלבורן בקרוואן או רכב. ומה המסלול המועדף.
5. ויזה לאוסטרליה. רק לודא אקטואליות של הנתונים שיש בידנו:
עלות הפקת הויזה היא 340 ש"ח לאדם לא כולל דמי משלוח חזרה נכון או לא?
כל פיסת מידע רלוונטית תתקבל בברכה
המון תודה מראש
|
|
|
|
|
| 3. סליחה שאני מתערבת לכם בדיון תגובה ל - 2 |
24/07/2008 13:26   |
|
|
אבל שבועיים מסידני עד קיירנס? אתם מתכוונים גם לעצור בדרך או רק לנהוג ברצף? יהיו לכם המון ימים שהם כמעט רק נהיגה (מאות ק"מ ביום).
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. קיירנס עד מלבורן בחודש תגובה ל - 5 |
24/07/2008 17:28   |
|
|
קיירנס עד מלבורן בחודש זה כבר אפשרי. אני מניחה שזה תלוי גם במה אתם רוצים לעשות בדרך: לדוגמה, שיט בוויטסאנדייז וטיול של כמה ימים בפרייז'ר איילנד - זה כמעט שבוע מתוך הטיול שלכם. אגב, אם כבר פרייז'ר, אני חושבת שכדאי לכם לקחת טיול מאורגן או בכל אופן - לא לקחת את הטיולים בנהיגה עצמית שרוב המטיילים לוקחים. אני חושבת שמבחינה חברתית פחות תסתדרו שם.
לדעתי (האישית בלבד!) קצת חבל "לבזבז זמן" על בריסביין וגולד קואסט. בריסביין זו עיר, אין בה משהו מי יודע מיוחד או שונה. גולד קואסט זה אזור ממוסחר עד אימה. בתקופה בה אני הייתי שם - רוב מי שהיה שם היו אוסטרלים צעירים בחופשה או אנגלים שיכורים. הייתי שם לילה אחד וברחתי. לגבי חופים יפים - יש יותר טובים מזה. קצת מצפון לגולד קואסט נמצא סאנשיין קואסט שהוא כבר אזור הרבה יותר נעים, לטעמי.
האמת שהשאלה היא מה בעצם אתם רוצים לראות ולעשות בטיול שלכם....
אגב, למה בקראוון? אם אתם רק שניים, לא יהיה נוח יותר לשכור רכב פרטי? בד"כ עבור שניים לשכור רכב קטן ולישון בחדרים זוגיים באכסניות יוצא יותר זול. תצטרכו לבחור אכסניות שלא יהיו עמוסות בתרמילאים הוללים, אבל אני מאמינה שתוכלו למצוא כאלה.
למיטב ידיעתי העניין עם החלפת הלוחיות קשורה בקניה של רכב ולא בהשכרה. אתה צריך לוודא עם חברת ההשכרה שתוכל לשכור רכב במדינה אחת ולהחזיר באחרת אבל אתה לא צריך להחליף לוחיות זיהוי - זה כשרוצים למכור אוטו.
התמונה הזו ספציפית צולמה בפראג. אינשאללה הנסיעה הבאה תהיה לאיטליה (טוב, לא ממש הבאה, זו שאחריה...).
|
|
|
|
|