צפון אמריקה הגדולה, עם הערים האדירות של ארה"ב והנופים הנפלאים של קנדה - קשה לדמיין טיול יותר מספק מזה. כל התשובות שאתם צריכים על אטרקציות, לינה, נסיעות, ויזה ועוד - ממש כאן בפנים.
איזה יופי לשמוע ממכם שוב,מחכים בקוצר רוח לשמוע חוויות.בשבילנו,סיפורי חוזרים מחיים את החוויות מחדש וגורמים עונג גדול.נוחו לכם והתאוששו וספרו לנו מבלי להחמיץ פרט!
ערבה שלום,
מגלישה בפורום התרשמתי רבות מהתכנון המוקפד והמדויק שעשית לטיול המשפחתי שלכם ואכן זה הוכיח את עצמו ואני מאוד שמחה עבורך/עבורכם שהיה לכם כייף אדיר ולדעתי תמיד טוב שנשאר טעם של עוד בפה, זה מה שנותן לנו את הדרייב לתכנון הטיול הבא.
אני מעוניינת לשאול שאלות ולאסוף מידע לגבי החלק האורלנדי של המסע שלכם.
אנחנו מתכננים נסיעה לארה"ב לביקור משפחתי ונשלב גם נסיעה של שבוע לאורלנדו.
ההרכב המשפחתי שלנו הוא שלושה בנים בגילאים 2, 6 ו9 וחצי ואנחנו מתכננים להגיע לאורלנדו באוקטובר ולהיות שבוע משבת עד שבת.
אשמח לשמוע ממך המלצות לגבי השהייה שם.
האם את ממליצה על הוילה בה גרתם? במידה וכן אשמח לקבל פרטים לגביה.
בנוסף, היכן הזמנתם כרטיסים לפארקים? האם הזמנתם מראש? איזו חבילה הזמנתם. מהמלצות הפורום הבנתי שכדאי ורצוי לעשות יום מנוחה- הפסקה אחרי בילוי ב 2 פארקים. האם גם אתם עשיתם זאת?
מה סדר הפארקים שהלכתם אליהם? האם זה הוכיח את עצמו או שיש לך המלצות אחרות.
במידה ויש לך המלצות ספציפיות נוספות לגבי אורלנדו מאוד מאוד אשמח לקבל אותן בכדי לנסות לתכנן את השהייה שם בצורה הטובה ביותר.
ולסיום שאלה של כסף: האם הערכה של 2500 דולר לשבוע שהייה שם בהרכב המשפחתי הוא ראלי או שצריך "לשריין" סכום גדול יותר?
המון תודה לך מראש ומאוד מאוד אשמח לקבל את תגובתך המפורטת עד כמה שאפשר.
הי ערבה
ברוכים השבים.כיף לשמוע שנהנתם בטיולכם. אני מבינה ללבך שלא התחשק לחזור. דווקא בטיול היותר ארוך שעשינו עם הילדים( 6 שבועות בדרום אמריקה) היה קשה מאד לחזור. ממש לא יכולתי לראות איך אני חוזרת לשגרה וללחץ הרגיל של חיי היום יום. אני חושבת שכשהטיול ממושך יותר נכנסים לאיזה קצב אחר ם מתרגלים לדבר הנפלא והנדיר בחיינו והוא- שנמצאים כל הזמן ביחד. אז הילדים היו קטנטנים. נראה איך יהיה לנו היום. 4 שבועות במערב בעיקר. אני שואלת אם יש לך טיפים לניו יורק. ילדינו בדיוק באותם הפרשי גיל כשלך רק ששנה מבוגרים יותר ומשני המינים.אנחנו נהיה 5 לילות בניו יורק. אם יש לך איזה רעיונות עדכניים אשמח לשמוע.
תודה
תאיר
למען האמת הבנות (כמונו - ההורים), נהנו מההההכל! ניו-יורק מהפנטת, ועל-אף גודלה, מהר מאוד יש תחושה, שאתה בשכונה הפרטית שלך.
המרכיב המרכזי בביקור בניו-יורק, הוא שיטוט ברחובות, בעיקר בשל העובדה, ששלושה ימים הם זמן קצר לאטרקציות "ארוכות" כמו מוזיאונים. הרחובות, הבניינים, האורות, החנויות, הריחות והאנשים - הם-הם האטרקציות האמיתיות.
ובכל-זאת, אספר לך היכן היינו ("מה הספקנו..."):
יום שבת -
* שייט בחלק הדרומי של מנהטן, שעה וחצי, עובר קרוב-קרוב לפסל החירות, עד בניין האו"ם, דרך גשר ברוקלין (כולל מייצג המפלים), וחזרה.
* טיימס סקוור, בשעות המחברות בין יום ללילה (דרך האמפייר מהרחוב), כולל טויס אר'אס, ו"חנות" M&M.
יום ראשון -
* סנטראל פארק, כולל גן החיות הקטן (מתאים לקטנים).
* הצגה בברודווי "מלך האריות".
* טופ-אוף-דה-רוק.
יום שני -
* השוק של צ'לסי (שיגעון פרטי שלי).
* גראונד זירו.
* בטארי פארק, דרך כנסיית טריניטי ווול סטריט.
* טיסה במסוק (עוד שיגעון פרטי שלי!)
* סי-פורט (פיר 17).
* טיסת לילה הבייתה...
נראה לי, שאוקטובר הוא תקופה נהדרת לביקור בפארקים של אורלנדו, מבחינת העומסים. אלא אם כן, יש איזו חופשה אמריקאית, שאיני מודעת אליה... עובדה זו יכולה לענות לך על כמה שאלות.
בנושא הכרטיסים:
אנחנו הזמנו כרטיסים מראש, דרך האינטרנט, וקיבלנו אותם בכתובת שהיתה קרובה לוילה שלנו. בדיעבד, למרות שהיינו בתקופה עמוסה ביותר, לא היה בכך צורך. הקופות בכניסה לפארקים היו כמעט ריקות, כך שאין צורך לעמוד בתור ארוך, ואם אני זוכרת נכון, אין הבדל גדול במחירים (בנושא המחירים כדאי שתבררי יותר טוב). יכול להיות שכדאי לכם לשקול את קניית הכרטיסים בכניסה לפארק הראשון בו תבקרו. קיימות שלוש חבילות: הבסיסית - למקרה שיש בכוונתכם לבקר אך ורק בארבעת הפארקים (או בחלקם), ואין בכוונתכם לעבור ביום אחד מפארק לפארק. השניה - מקנה לכם אפשרות לבקר באטרקציה נוספת של דיסני, כמו פארק מים למשל. והשלישית - נותנת אפשרות לעבור מפארק לפארק באותו יום. אנחנו קנינו את החבילה השניה כי רצינו להיות (והיינו) בפארק מים. בתקופה העמוסה שלנו, לא היה ריאלי לעבור מפארק לפארק ביום אחד, כך שמראש ויתרנו על האופציה השלישית. באוקטובר, אולי יש מקום לשקול זאת בחיוב.
אני מצטרפת בחום, להמלצה לנוח אחרי יומיים!!! אנחנו הצלחנו "לארגן" יום מנוחה רק אחרי שלושה ימים (אילוצים...).
את סדר הפארקים קבעתי, לפי מדד העומס הצפוי. כפי שאמרתי, זה לא נראה רלוונטי לתקופה שלכם. אם אתם מתכננים להיות בארבעתם, הייתי מתחילה בממלכת החיות, שנסגרת בשעה מוקדמת, מה שמשאיר כוחות ליום המחרת. ומסיימת, בממלכת הקסם - הארוך והמתיש מבין הפארקים (אך בעל קסם מיוחד). ביניהם לבקר באפקוט ואולפני הולווד (אין לי דיעה לגבי הסדר) וכמובן, לא לשכוח יום מנוחה.
לגבי הוצאות, אני מצטערת, אבל אני ממש-ממש חלשה בזה! וילה (10 ימים) + רכב (10 ימים) + כניסות (4 פארקים, פארק מים ועולם הים) עלה כ- 2300$.
בעניין הוילה, אצטרך למצוא מידע בבלאגן שלי, ולחזור אלייך.
תודה רבה ערבה!
האם השייט שכתבת עליו (שעובר קרוב-קרוב לפסל החירות, עד בניין האו"ם, דרך גשר ברוקלין כולל מייצג המפלים, וחזרה) - הוא השייט החינמי במעבורת לסטאטן איילנד או שייט אחר?
לגבי ההצגה בברודווי - חשוב לי לשמוע את דעתך כמי שהיתה גם באורלנדו: לפי מה שאני מבינה ההצגות בברודווי יקרות מאוד אם כי מרשימות ביותר. לאור העובדה שנצפה בהמשך בהרבה הצגות באורלנדו כדאי לוותר או שבכל זאת מדובר ב"אופרה לגמרי בליגה אחרת"?
השייט אותו עשינו אינו השייט החינמי במעבורת לסטאטן איילנד.
השייט הנ"ל יוצא מהקצה הדרומי של מנהטן (מזרחית לבאטרי פארק), ומן הסתם מגיע עד סטאטן איילנד, דרך פסל החירות (אין לי מושג עד כמה קרוב!). אנחנו עשינו שייט היוצא ממערב מנהטן, מפיר 78 (שדרה 12 ורחוב 36/37). זהו שייט שעולה כסף (לא זוכרת כמה). שט בחלק הדרום מערבי של האי, דרך פסל החירות, עובר לצד הדרום מזרחי, דרך גשר ברוקלין, עד לבניין האו"ם ובחזרה באותו תוואי.
לגבי ההצגה בברודווי:
אני לא יכולה להשוות את ההצגה למופע באורלנדו, מהסיבה הפשוטה, שלא נכנסנו להופעות בפארקים, מחוסר זמן. אין לי ספק שההופעות בפארקים מושקעות ביותר, לפי מיטב המסורת של דיסני. אני חושבת שאלו שני דברים שונים, ואני לא בטוחה שניתן להשוות (הופעה לעומת הצגה). אני יכולה לספר לך, שביתי בת ה- 5, שאינה יודעת אנגלית, ישבה מרותקת משך כל זמן ההצגה (יותר משעתיים וחצי, כולל הפסקה!), וזה אומר הכול! ההצגה בברודווי היא "שואו" אמיתי גם לילדים וגם למבוגרים. התילבושות, התפאורה, השירים והריקודים - הכול עשוי עם הרבה-הרבה דמיון ויצירתיות (למי שמבין קצת אנגלית, גם עם הרבה הומור). דרך-אגב, הזמנתי כרטיסים באינטרנט, ל- 5 אנשים, במקומות נהדרים ועלה לנו 647$ (כולל המיסים). ניתן לרכוש כרטיסים זולים יותר ביציע, ולפי גודל האולם, נראה, שגם שם המקומות לא רעים בכלל...
היי ערבה,
אכן עזרת לי הרבה בלסדר את הדברים. כנראה שאנחנו נלך לממלכת הקסם ביום הראשון מכיוון שראיתי שיום ראשון הוא יחסית יום "פנוי" ואין שעות כניסה אקסטרה. על כן נצטרך לתכנן ביום שאחריו משהוא רגוע יותר.
רציתי לדעת האם הבנות שלך נהנו באפקוט? משוטטות בפורום הדעות חלוקות לגבי הפארק הזה. יש האומרים שהוא מתאים לגילאים גדולים יותר. האם אכן זה כך?
בנוסף, לאיזה פארק מים הלכתם? נהנתם? האם מומלץ? או שאם צריך לוותר על אטרקציה אז לוותר עליו? (אנחנו נהיה שבוע ולא 10 ימים).
לגבי הוילה התחלתי לחפש אבל רציתי לדעת ממך האם מרחק של 15-20 דקות מדיסני זה סביר או שזה רחוק ולא ראלי? הבנתי שזה המרחק של הוילות באיזור דוונפורט מהפארקים של דיסני.
אשמח לקבל ממך את פרטי הוילה בה שהייתם במידה והייתם מרוצים והיא לדעתך במחיר סביר.
האי-מייל שלי הוא:
אני מודעת לחילוקי הדעות בעניין אפקוט. אנחנו משתייכים לקבוצה של התומכים הנלהבים, גם הבנות. באופן אישי, לא הייתי מוותרת בשום אופן.
את החלק של המדינות חיפפנו, כי היינו מותשים. ב"מרוקו" אכלנו קוסקוס טעים לארוחת צהריים-ערב (במסעדה, לא במזנון!) והמתנו למופע על האגם. הגענו "הבייתה" ב- 11 בלילה, מעולפים!
היינו בפארק המים, שנראה כמו אתר סקי. הבנות נהנו מאוד-מאוד. אני לא, כי הייתי חולה, והייתי חייבת להיות שם בשביל הקטנה, במקום לנוח... אבל זה לא נחשב! בכל-אופן, לא הייתי מוותרת על אף-אחד מארבעת פארקי דיסני לטובת פארק המים.
אם יש לכם שבעה ימים מלאים, הייתי מחלקת אותם כך:
יום 1 - פארק 1
יום 2 - פארק 2
יום 3 - יום מנוחה (דאונטואן דיסני או אאוטלט פרימיום או "הבית ההפוך" או שייט ביצות).
יום 4 - פארק 3
יום 5 - פארק 4
יום 6 - יום מנוחה (דאונטואן דיסני או אאוטלט פרימיום או "הבית ההפוך" או שייט ביצות).
יום 7 - אחד מארבעת הפארקים שאהבתם במיוחד או שלא הספקתם למצות או ללכת לעולם הים (כרטיס נפרד, לא שייך לפארקים של דיסני).
בנושא הוילה:
זו לא הייתה וילה קלאסית. אנחנו שכרנו, מה שנקרא טאונאהוס: בית קרקע בעל שתי קומות, המחובר משני צדדיו לבתים אחרים כאלה, הנמצאים ב- RESORT, שיש לא שער ושומר בכניסה, וכן בריכה, ג'קוזי, מגרש משחקים, חדר משחקים, חדר כושר וכו' משותפים. ה- RESORT הזה חדש יחסית, וזה ניכר בבית, שמתוחזק היטב ונקי (לי זה היה חשוב מאוד), כ"כ היה מאוד מרווח ונוח ומיקום מצויין: ביציאה מקיסימי לכיוון הפארקים, ממש על הדרך המרכזית, לא יותר מ- 10-15 דק' נסיעה. בעל הבית היה מוכן לאפשר לנו כניסה מוקדמת , וזה קסם לי (לא היינו צריכם להמתין עד 16:00, אחרי טיסה טרנסאטלנטית). שלא כמו במלון, אין פינוקים, אף-אחד לא מנקה ומסדר את החדר, וגם לא מחליפים מצעים ומגבות (יש בארון שפע, ואפשר להחליף לבד). בקיצור, נהנו, אבל אם אתם מחפשים ממש וילה פרטית עם בריכה פרטית, זה לא המקום.
מצרפת לך קישור.
ערבה, האם גם במקרה שלנו שיש לנו 12 יום לאורלנדו את עדיין חושבת שלא כדאי לוותר על יום בפארקים לטובת פארק מים? האמת שגם אני נוטה לחשוב כך, גם מכיוון שממילא אני מתכוונת לרכוש כרטיס ל-7 ימים לדיסני (ולנצל את כולם) וכרטיס ל-7 ימים ליוניברסל + אי ההרפתקאות, מתוכם נוכל לנצל עד 5 ימים, אם כי אני מניחה שפחות כי בכ"ז צריך הפסקה...)וגם נראה לי שבנותי לא יעשו ממילא שום מתקן שהוא מעבר למתקנים שיש ב"שפיים"..., מצד שני אולי בכל זאת קשה לי לדמיין את מה שמציעים פארקי המים שם...
סוזי, האם ב- RideMax ניתן לראות כבר מעכשיו את הצפי למרץ?
כמה כיף לכם שאוטוטו כבר יוצאים לדרך...
אשמח לקבל את פרטי המלון בניו יורק.
האם תוכלי לעזור לי בעניין הפארקים באורלנדו, באלו הייתם, היכן קניתם כרטיסים לפארקים והאם רכשתם את הכרטיסים עוקפי התורים.
תודה, ציפי
12 ימים באורלנדו זה יפה!
אני לא יודעת לאילו פארקים של דיסני/יוניברסל בחרתם ללכת, אבל בהחלט יש אפשרות לשלב פארק מים. לדיסני יש שני פארקי-מים וליוניברסל יש פארק מים חדש-חדש שנפתח רק לפני כמה חודשים.
בהנחה שיש לכם 12 ימים מלאים, ויש בכוונתכם לנוח אחרי כל יומיים (מומלץ!), זה אומר שיש 8 ימי פעילות. יום אחד (אחרון) רצוי להשאיר פתוח, במטרה לחזור למקום שהכי אהבתם או שלא הספקתם למצות.
וכך נשארו 7 ימי פעילות:
4 ימים לדיסני - יום לכל פארק
יום אחד - עולם הים
יום אחד - יוניברסל
יום אחד - פארק מים / אי ההרפתקאות.
אני חייבת לציין שחוץ מעולם הים, לא היינו באף אטרקציה ששייכת ליוניברסל, כך שלא אוכל להעיד על טיב הבילוי במקומות אלה.
לגבי הריידמקס, זו תוכנה שנרכשת באתר שלהם באינטרנט, ותקפה ל- 90 יום. בעזרתה אפשר לתכנן את סדר האטרקציות בכל פארק. אם אתם נוסעים בתקופה לא עמוסה, אין צורך להשתמש בזה, פשוט לזרום!
מצרפת לך קישור, בעזרתו ניתן לקבל רושם על מידת העומס בפארקים עד חודש מראש. אם נרשמים לאתר (בכסף), ניתן לראות את מדד העומס במהלך כל השנה.
המלון הוא אפיניה מנהטן, השדרה השביעית על רחוב 31. מצ"ב קישור.
אורלנדו:
את הכרטיסים רכשנו באינטרנט (מצ"ב קישור). לפי מה שראיתי, אין שום בעיה לרכוש בקופות, ביום ההגעה.
"כרטיס עוקף תור" נקרא FASTPASS ואין צורך לרכוש אותו. הוא כלול במחיר הכניסה.
התוכנית שלנו באורלנדו הייתה כזו:
יום 1 - הגעה והתארגנות.
יום 2 - חצי ממלכת הקסם (יום קצר יחסית - עדיין צריך להתאושש).
יום 3 - ממלכת החיות
יום 4 - עולם הים
יום 5 - יום מנוחה (שייט בביצה, אאוטלט פרימיום)
יום 6 - פארק מים + הבית ההפוך
יום 7 - אפקוט
יום 8 - אולפני הוליווד
יום 9 - החלק השני של ממלכת הקסם
יום 10 - מנוחה + קבלת קרוואן + התארגנות.
תודה רבה! אנו נהיה כנראה בתקופה די עמוסה (12 ימים שמסתיימים כשבועיים לפני הפסחא, אך במהלכם תהיה חופשת האביב במקומות רבים), לכן בוודאי ארכוש את התוכנה כשיתקרב מועד הנסיעה.
כמי שהיתה פעמיים ביורודיסני בפאריז 4,5 ימים (והיינו יכולים להשאר בשמחה אפילו יותר...), נראה לי שבלי בעיה נוכל למלא את מרבית ימי השהות בבילוי בפארקים ובביקורים חוזרים וגם בימי המנוחה אני מניחה שנקפוץ לשם לצפות במופעים ופעילות רגועה יותר (ממילא כנראה יצא לנו הכי משתלם לרכוש חבילה של שבוע לדיסני ושבוע ליוניברסל)...אני מניחה שנחליט לפי ההרגשה בשטח אם די מיצינו ונעדיף לנסות גם פארק מים. גם לגבי עולם הים, קראתי דיעות שונות ואני די מתלבטת, בעיקר לאור כך שבהמשך במהלך השייט לקאריביים אנו מתכננים גם שחיה עם דולפינים ואולי גם מופע אריות ים שיש שם ועלותו סבירה (כ-10 דולר לאדם).
סמן להדפסה
הוספת תגובה
64. חברים יקרים - אחרי שישה שבועות - חזרנו!תגובה ל - 1
23/07/2008 11:16
eliaayel
43 הודעות עד כה
ברוכים השבים,
נשמע טיול מדהים.
אנחנו נוסעים עם שלושה ילדים רק לטיול המסגרת שלכם...
11 ימים באורלנדו ו-3 ימים בניו יורק (יומיים וחצי נטו).
אשמח לשמוע טיפים על האיזורים האלו.
תודה.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
65. עכשיו שמתי לב שכן פרטת לגבי ניו יורקתגובה ל - 1
23/07/2008 11:44
eliaayel
43 הודעות עד כה
לגבי ההצגה, נראה לך מתאים לבת שנתיים וחצי או מוקדם מדי? מפחיד?
מצטערת לאכזב אותך!
לא רק שאני לא תותחית, אני אפילו לא אקדח צעצוע!!!
אבל תודה על המחמאה...
בנושא ניו-יורק, כתבתי בהודעה קודמת כך:
למען האמת הבנות (כמונו - ההורים), נהנו מההההכל! ניו-יורק מהפנטת, ועל-אף גודלה, מהר מאוד יש תחושה, שאתה בשכונה הפרטית שלך.
המרכיב המרכזי בביקור בניו-יורק, הוא שיטוט ברחובות, בעיקר בשל העובדה, ששלושה ימים הם זמן קצר לאטרקציות "ארוכות" כמו מוזיאונים. הרחובות, הבניינים, האורות, החנויות, הריחות והאנשים - הם-הם האטרקציות האמיתיות.
ובכל-זאת, אספר לך היכן היינו ("מה הספקנו..."):
יום שבת -
* שייט בחלק הדרומי של מנהטן, שעה וחצי, עובר קרוב-קרוב לפסל החירות, עד בניין האו"ם, דרך גשר ברוקלין (כולל מייצג המפלים), וחזרה.
* טיימס סקוור, בשעות המחברות בין יום ללילה (דרך האמפייר מהרחוב), כולל טויס אר'אס, ו"חנות" M&M.
יום ראשון -
* סנטראל פארק, כולל גן החיות הקטן (מתאים לקטנים).
* הצגה בברודווי "מלך האריות".
* טופ-אוף-דה-רוק.
יום שני -
* השוק של צ'לסי (שיגעון פרטי שלי).
* גראונד זירו.
* בטארי פארק, דרך כנסיית טריניטי ווול סטריט.
* טיסה במסוק (עוד שיגעון פרטי שלי!)
* סי-פורט (פיר 17).
* טיסת לילה הבייתה...
בנושא אורלנדו, אני לא בטוחה שיש דבר כזה "הפארקים הכי טובים". אפשר להיות באורלנדו שבועיים (כולל ימי מנוחה - חובה!), ועדיין לא למצות את השפע (הבעייה שהכוח נגמר הרבה לפני...).
אני רק יכולה לספר לך, שאנחנו היינו בארבעת הפארקים של דיסני (ממלכת הקסם, ממלכת החיות, אפקוט ואולפני הולווד), בפארק המים של דיסני (אחד מהשניים), ועולם הים. כולם היו מקסימים, ולכל אחד יש קסם משלו. אם במהלך שהותכם, לא תוכלו להיות בכל ארבעת הפארקים, ותצטרכו לבחור - זאת כבר שאלה קשה, שדנו בה רבות בפורום. לכל אחד דיעה משלו, וכל אחד לא היה מוותר על פארק אחר. אני באופן אישי, שמתי את אפקוט בראש הרשימה - אבל אני יודעת שיש רבים שיחלקו עליי. מי אמר שהפורום נותן מענה לכל ההתלבטויות...?!
בקשר למרכז החלל:
הביקור שם היה בתוכניות שלנו, עד לשלב מאוד מאוחר. כאשר נכנסתי עמוק יותר בתכנון של ימי אורלנדו, וכאשר ראיתי תגובות אנמיות ביותר בעניין מרכז החלל, ואחרי שהתיעצתי עם בעלי (שהיה אמור להיות המתעניין העיקרי, ולסחוף אחריו את הבנות - ולא גילה עניין רב!), החלטתי לוותר, ובמקום היום המיועד לביקור שם הוספתי יום לממלכת הקסם.
אם אתם מיועדים להיות בתקופה עמוסה, אני מייעצת לך לחלק את "ממלכת הקסם" ליומיים. זהו פארק ענק, ולדעתי העמוס ביותר באטרקציות. חלוקה ליומיים מאפשרת לקחת אותו באיזי. כך אנחנו עשינו: יום אחד את החלק המערבי, ויום אחר את המזרחי.
לגבי עולם הים. הוא פארק יפהפה. את המופעים לא כ"כ אהבתי. אבל מעבר לכך מאוד נהננו.
לא נראה לי שהדמויות מפחידות!
אבל יכול להיות שההצגה ארוכה מידי לילד בן שנתיים וחצי.
ביתי בת ה- 5 שמכירה טוב-טוב את העלילה מהסרט, גילתה מידי פעם חוסר עניין, כאשר ההצגה לא ממש חפפה למה שהיא מכירה מהסרט. המקרים האלה היו מעטים מאוד וקצרים מאוד. רוב הזמן (שעתיים וחצי!), היא הייתה מרותקת להצגה (לא פחדה!). אבל לילד בן שתיים וחצי, שאולי לא כ"כ מכיר את הסרט, יהיה קושי להתגבר על אי הבנת השפה במשך שעתיים וחצי.
הכרת הסרט בעוד מועד, בהחלט הייתה גשר, עבור ביתי. חוץ מזה, שהתילבושות, התפאורה, הריקודים והשירים מרתקים!