כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עלויות לחודש באוסטרליה וניו זילנד 24/07/2008 08:13 לתגובה הבאה
lior_d  משתמש לא מוכר
שלום,
התחלתי לקרוא על אוסטרליה וראיתי שכתוב שהעלות לחודש היא בערך 1500 עד 2000 דולר לבן אדם, האם זה נכון?
ומה היא העלות לחודש בניו זילנד?
כמו כן האם העבודה באוסטרליה מחייבת ויזת עבודה? למשל עבודה מזדמנת של כמה שבועות בודדים בחווה מחייבת שתהיה לי ויזת עבודה?
ומה לגבי ניו זילנד?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עלויות לחודש באוסטרליה וניו זילנד תגובה ל - 1 24/07/2008 17:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2880 הודעות עד כה
העלות לחודש בניו זילנד היא קצת יותר נמוכה ועונדת על 1400-1800$ לחודש בערך.
עבודה מכל סוג שהוא אסורה באוסטרליה ללא ויזה מתאימה. ניתן להתנדב בארגון הוופינג בחוות של הארגון אך זוהי התנדבות ללא שכר אלא תמורת לינה ומזון ולמעשה ההצטרפות לאירגון היא בתשלום.
בניו זילנד יש אפשרות להוצאת אישור עבודה עונתי בחקלאות (בעונה ובאיזור המתאימים), אך שימי לב זהו אישור עבודה ולא ויזת עבודה את לא יכולה לקבל אישור לעבודה בחקלאות ולעבוד במכירות. כאמור הדרך להוציא את האישור היא להגיע בעונת הקטיף למעסיק חקלאי באיזור חקלאי (נלסון, נפייר ועוד כמה) ולמצוא מישהו שיעסיק אותך ולקבל מס' מס ניו זילנדי וזהו.
התנדבות בוופינג אסורה בניו זילנד ללא ויזת עבודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לגבי עלויות תגובה ל - 2 24/07/2008 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 9023 הודעות עד כה
אני חושב שכדאי לכוון את העלויות דווקא בנ"ז ליותר כסף, לרוב האטרקציות שבניו זילנד הן האבן השואבת של הכסף ומי שרוצה לחוות עוד אטרקציות ועוד ספורט אתגרי יגלה שהוא צריך כיס עמוק יותר...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לגבי עלויות תגובה ל - 3 24/07/2008 18:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 802 הודעות עד כה
הממ....
אני חושב שזה עניין מאוד אישי.

באוסטרליה תמיד הרגשתי שאני צריך לשלם על כמעט כל אטרקציה. טיול מאורגן לפה, שיעור גלישה שם.
לעומת טראק בניוזילנד שם אתה משלם על הלינה בלבד.

אם אתה שם את זה ככה, אז ניוזילנד זולה יותר. וגם הבירה והלחם שם זולים יותר.

לעומת זאת אם תתעקש לבדוק את "כל הדרכים להרוג את עצמך" באיזור קווינסטאון, אתה צודק, יקר יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. לגבי עלויות תגובה ל - 4 24/07/2008 19:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
lior_d  משתמש לא מוכר
קודם כל תודה על התגובות,
הוופינג באוסטרליה מותר לבעלי דרכון ישראלי ובניו זילנד אסור?
ולגבי ניו זילנד - שמעתי על ארגון הHIT, מישהו בא איתם במגע? זה כדאי? עבודה אצלם שהיא לא בחקלאות מחייבת אישור עבודה? שאישור כזה אפשר להוציא עם דרכון ישראלי? ומה לגבי ויזת עבודה בניו זילנד? אפשר להוציא עם דרכון ישראלי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לגבי עלויות תגובה ל - 5 24/07/2008 23:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2880 הודעות עד כה
ויזת עבודה על דרכון ישראלי אי אפשר, אישור עבודה עונתי ניתן רק בחקלאות.
וופינג נחשב בניו זילנד כעבודה ולכן אסור ללא ויזת עבודה, באוסטרליה הוא מותר.
היט = היו פה לא מעט דיונים בנידון כן טוב לא טוב, אני הייתי שם ב2003 ודי נהנתי אצל מארחי ההיט. רק שים לב הרשמה תלויה בתשלום 60$NZ והשהייה היא אצל אנשים פרטיים בבית לכן יש כמה כללים נימוס שתצטרך לשמור חלקם עלולים להיות משונים בעינך . בנוסף שים לב שרוב מארחי ההיט הינם נוצרים דתיים כך שאם יש לך בעיה אם זה יתכן וכדאי לך לא להיכנס לזה בכלל. אל תצפה שמארחי ההיט יעזרו לך למצוא עבודה אולם אם תבקש את עזרתם בהבנת חוזי העבודה שם יתכן שהם יוכלו לעזור לך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לגבי עבודה תגובה ל - 6 25/07/2008 12:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אפשר להוציא גם אישור עבודה לא עונתי.
אבל בשביל זה תצתרך קודם כל למצוא עבודה ואז להוציא את האישור, וזה קצת מסובך יותר (בעיקר הקטע של למצוא את העבודה).
מצד שני זה אפשרי, וגם מאפשר לך לעבוד במגוון גדול יותר של עבודות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ניוזילנד ממש יקרה.. תגובה ל - 1 29/07/2008 05:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דנדש לא מחובר דנדש  משתמש פעיל 165 הודעות עד כה
לא יודע מה האחרים עשו או לא עשו, אך אני ועוד רבים שטיילו איתי בניו זילנד הגיעו בקלות לאלפיים דולר בחודש..

ברור שאתה יכול לישון באוהל ולנסוע בטרמפים, תחליט לבד כבר אם שווה לך לחסוך את הכסף הזה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. סליחה שאני מתערבת אבל... תגובה ל - 8 29/07/2008 21:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  לימי כבוד לא מחובר לימי כבוד  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
זה לא כל הכיף לישון באוהל ???

כאילו אני לא יודעת, אבל זה מה שאני דווקא מחפשת...כמה שפחות להתפנק, וממש ממש לא בגלל הכסף...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. סליחה שאני מתערב תגובה ל - 9 30/07/2008 09:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 9023 הודעות עד כה
אבל מה הקשר בין לישון באוהל ולא להתפנק ?
אני מכיר לא מעט שהעדיפו לישון באוהל ולהתפנק בשק שינה שלהם, מאשר לחלוק חדר עם 30 אנשים שקמים בשעות לא נורמליות וחוזרים מפאבים שיכורים באמצע הלילה ונוחרים...(כן, גם נוחרות, עד שלא שמעת אנגליה נוחרת לא שמעת נחירה מימיך).

אוהלים זה טוב, וכן, גם עוזר לעיתים בתקציב, צריך רק לדעת שאוהל זה מעמסה, צריך אוהל טוב מאד, צריך שק שינה טוב מאד, צריך מזרון עם בידוד טוב (בלי מזרון לא ישנים באוהל ! ) צריך שהכיסוי גשם יהיה עמיד מספיק וכמובן המשקל שיכול לגרום לך לקלל בשפות שעוד לא הספקת ללמוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. סליחה שאני מתערב תגובה ל - 10 01/08/2008 10:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yaron_saiet לא מחובר yaron_saiet  משתמש מתחיל 44 הודעות עד כה
למי שמטייל בזוג באוהל אני ממליץ מאד לקנות מזרן זוגי מתנפח
זה כבד אבל יש לו מספר יתרונות:
קודם כל זה הרבה יותר נוח ממש אדיר לישון על דבר כזה בשטח
זה עדיין שוקל פחות משני שקשים

החיסרון הוא שבגלל המשקל והמקום לא נראה לי נחמד לקחת גם שקש בנוסף. ז"א שזה מיועד בעיקר לשינה במזג אויר חמים שמספיק סדין בשביל להתכסות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. זה ממש בסדר להתערב.. תגובה ל - 9 01/08/2008 18:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דנדש לא מחובר דנדש  משתמש פעיל 165 הודעות עד כה
אז ככה,

ממש לא אמרתי שיש לי בעיה לישון באוהל ולחסוך המון כסף על לינה, פשוט רציתי להציג את האפשאויות השונות..

ואגב, יש תקופות בניו- זילנד שממש לא כדאי לישון באוהל, וזה ממש לא עניין של פינוק או לא..

ושוב, הכל בעניין הכספים נתון ביידי המטייל, וכמו שהוצאתי אלפיים דולר, יכולתי גם להוציא אלף דולר ולישון בשלג (ולא לעשות בנג'י, ןלא לשכור אוטו וכו'...)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. עלויות לחודש באוסטרליה וניו זילנד תגובה ל - 2 26/09/2008 01:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רותם 296 לא מחובר רותם 296  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
היי בקשר לאישור עבודה זמני בחקלאות - הדרך היחידה להשיג אותו זה להגיע לניו זילנד, למצוא מעסיק ואז לפנות בבקשה לאישור עבודה? כל ישראלי יכול לעשות את זה, גם כזה בלי דרכון זר? ויש מצב להיתקל בקשיים בקבלת האישור גם אחרי שמצאתי מקום שיעסיק אותי בעבודה בחקלאות?

הסיבה שאני שואל היא כי אני מעדיף להגיע ולמצוא עבודה בצורה חוקית כדי למנוע אי נעימויות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. עלויות לחודש באוסטרליה וניו זילנד תגובה ל - 13 27/09/2008 13:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמרו לא לדבר על עבודה!!
בכל אופן, בזמן שהתחילו את השרשור הזה לא הייתה הודעה בנושא, אז נסלח לך.

אפשר להוציא אישורים כאלה רק בניוזילנד, האישור לעבודה בחקלאית אינו תלוי במקום עבודה מסויים. כך שצריך להגיע למשרד הממשלה המתאים (זה משרד העבודה, לא?!) לשלם להם כך וכך (העמלה מתעדכנת כל הזמן)... והם ייתנו לך אישור עבודה עונתי בדרכון, והארכה של הויזה שלך ל3 חודשים (מרגע הוצאת האישור). מדי פעם צריך לחכות מספר ימים בכדי שיחזירו לך את הדרכון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. עלויות לחודש באוסטרליה וניו זילנד תגובה ל - 14 02/10/2008 13:18 לתגובה קודמת
  רותם 296 לא מחובר רותם 296  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
תודה על התשובה..
אפשר לקבל את אישור גם עם דרכון ישראלי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיול מאדלייד לפרת'
להודעה הבאה:כדאי לטוס לניוזילד במאי?? ועוד מלא שאלות........

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר