כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. האגמים הקפואים מכיוון סונדאריג'אל לכיוון דונצ'ה 24/07/2008 08:58 לתגובה הבאה
  vz24822 לא מחובר vz24822  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
אנחנו זוג בגיל 50 ו 2 בנות בגילאים 12 ו 16 מעונינים לעשות את הטרק של האגמים הקפואים בכיוון ההפוך כלומר מסונדאריג'אל לדונצ'ה
יש לנו 11 ימי הליכה והזמן הוא אוקטובר
אני ואישתי כבר היינו פעמיים בנפאל ועשינו את הסובב אנאפורנה + פון היל ב 14 ימי הליכה
האם מישהו עשה את האגמים בכיוון ההפוך? מהי דרגת הקושי ביחס לסובב אנאפורנה?
תודה
אודי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. האגמים הקפואים מכיוון סונדאריג'אל לכיוון דונצ'ה תגובה ל - 1 24/07/2008 10:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תאי לא מחובר תאי - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 11214 הודעות עד כה
היי vz24822,
עשיתי את הטרק הנ"ל מספר פעמים, אך תמיד מכיוון דונצ'ה. לא נראה שצריכה להיות בעיה מסויימת לעשותו בצורה הפוכה (אולי קצת בעיית גבהים). דרגת קושי דומה לאראונד אנאפורנה.

טיול מהנה,
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. האגמים הקפואים מכיוון סונדאריג'אל לכיוון דונצ'ה תגובה ל - 2 24/07/2008 12:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התשובה המהירה
האם 11 ימי הליכה מספיקים?? ( כולל הסתגלות )
אודי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. האגמים הקפואים מכיוון סונדאריג'אל לכיוון דונצ'ה תגובה ל - 3 24/07/2008 12:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תאי לא מחובר תאי - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 11214 הודעות עד כה
בהחלט כן, אפילו יש כאן יותר מדי ימים רז'
הטרק נמשך בן שישה לשבעה ימים (תלוי באיזה שביל בוחרים ללכת) +
יום התאקלמות/הסתגלות - שמונה ימים אמורים בהחלט להספיק.

טיול מהנה,
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מאוד מומלץ להתחיל את הטרק ב Dhunche תגובה ל - 4 24/07/2008 15:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בסאם עבדול רחמן בסאם עבדול רחמן לא מחובר בסאם עבדול רחמן  משתמש בינוני 57 הודעות עד כה
לאודי שלום

את ה טרק לאגמים עשיתי פעמיים - לפני 9 שנים כשהתחלתי אותו ב Sundarijal ולפני שנתיים כשהתחלתי ב Dhunche. אולי זה ישמע מוזר, אבל מדובר בהבדל של שמיים וארץ - כשמחילים ב Sundarijal, הטרק הרבה, הרבה יותר קשה, וזה בגלל כמה סיבות:

1. את הנסיעה הדי מעצבנת ל Dhunche הרבה פחות מבאס לעשות בתחילת הטרק ולא בסופו.

2. את מעבר הפס יותר קל לעשות כשישנים באגמים ב Gosaincund שנמצאים רק 300 מטר מתחת לפס. מהפס זו בעיקר ירידה - לא קלה אמנם, אבל בטוח הרבה יותר קלה מעלייה. היום של הפס יהיה יותר מהנה אם תגיעו מכיוון Dhunche.

3. כשמתחילים מכיוון Sundarijal היומיים הראשונים די סיוטיים - טיפוס שובר ברכיים של מאות מדרגות. שוב, הרבה יותר קל לעשות את הדרך בירידה.

גם אם מתחילים ב Dhunche מדובר בטיפוס עד לאגמים, אבל אפשר לפרוס אותו ל 4 ימים בהחלט מעניינם והרבה יותר קלים שגם כוללים את הכפר הציורי Syabru בדרך. למשל:

יום ראשון: Dhunche - Syabru
יום שני: Syabru - Shin Gompa
יום שלישי: Shin gompa - Laurabinayak
יום רביעי: Laurabinayak - Gosaincund

אם תוסיפו יום לנסיעה, יום לחציית הפס, ועוד 3-4 ימים להגיע בחזרה לקטמנדו תוכלו להשלים את הטרק בקלות בפחות מ 11 יום.

לסיכום, הייתי ממליץ בחום להתחיל את הטרק ב Dhunche
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מאוד מומלץ להתחיל את הטרק ב Dhunche תגובה ל - 5 24/07/2008 17:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
באסם שלום
תודה על התשובה המפורטת
מה שכתבת על המדרגות הזכיר לי את הירידה מפון-היל לנאיה-פול, האנשים שעלו מולי במדרגות האינסופיות נראו פחות טוב....
גם האתרים של הטרק הזה מדברים בעיקר על יציאה מ DHUNCHE או מ SYABRUBENSI
בקיצור,
עזרת אתה ו תאי עזרתם לי לקבל החלטה נכונה!
תבורכו
אודי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בכיף... תגובה ל - 6 26/07/2008 09:18 לתגובה קודמת
בסאם עבדול רחמן בסאם עבדול רחמן לא מחובר בסאם עבדול רחמן  משתמש בינוני 57 הודעות עד כה
דרך אגב, אתה מוזמן לבדוק בבית חב"ד בקטמנדו, לא מעט אנשים (ואני ביניהם) השאירו שם טיפים והמלצות מפורטות איך הכי כדאי לבצע את הטרק. אמנם הייתי שם לאחרונה לפני שנתיים, אבל אני מאמין שכל המידע עדיין שם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מטיילת ישראלית נהרגה בתאונת דרכים בהודו
להודעה הבאה:חיסונים לנפאל לטיול של שלושה שבועות-מתי צריך לעשות

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף