כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה לגבי אזור ומלון בכרתים 24/07/2008 15:27 לתגובה הבאה
  sivibar13 לא מחובר sivibar13  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום לכם,
אני ועוד 2 חברות מעוניינות לבלות שבוע חופש בכרתים. פשוט כל היום חופים, מסעדות ופאבים.
הבנתי ששני האזורים המומלצים הם מאליה וכרסוניסוס.
הבעיה היא שהמלון הכי קרוב למאליה שיש בדילים של חברות ישראליות הוא קיקנוס ביץ', ולמרות שראיתי בארץ ביקורות טובות, היו די הרבה אנגלים בטריפ אדבייזר שהתלוננו על היחס ועל לכלוך וג'וקים. מישהו היה שם ויכול לתת לי חוות דעת אובייקטיבית?
אולי מישהו יודע על עוד מלון באזור מאליה?
בכל מקרה, במידה ולא נלך על מאליה, האם גם בכרסוניסוס יש הרבה בילויים כמו מאליה? ולא הרבה ישראלים?
מישהו יכול להמליץ על מלונות בכרסוניסוס ליד אזורי הבילוי וליד החופים (שלא נצטרך ללכת הרבה בחופשה שלנו חס וחלילה)? מלון 4 כוכבים.
תודה לכל העוזרים!
אה, והתכנון הוא לסוף אוגוסט או תחילת ספטמבר (ההפרש במחירים הוא באמת כזה משמעותי??)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה לגבי אזור ומלון בכרתים תגובה ל - 1 24/07/2008 15:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  amir007 לא מחובר amir007  משתמש פעיל 273 הודעות עד כה
תנסה לבדוק עם מאיר שפירא , הוא מומחה בנושא כרתים

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה לגבי אזור ומלון בכרתים תגובה ל - 1 24/07/2008 16:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  LouiseD לא מחובר LouiseD  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
אהלן
ממליצה בחום על מלון HERSONISOS MARIS אולי הוא קצת יקר אבל מלון מצויין - נמצא לא רחוק מהמידרחוב.
רוב האורחים שלו אירופאים מבוגרים(לא זקנים!!) יש גם חוף ים וגם בריכה.
מומלץ בחום

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלה לגבי אזור ומלון בכרתים תגובה ל - 1 24/07/2008 17:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yossialef לא מחובר yossialef  משתמש פעיל 663 הודעות עד כה
שלום.

אכן כן גם בעיירה לימן חרסוניסוס וגם במליה יש היכן לבלות.
מליה לצעירים יותר פרועה ועד השעות המאוחרות. בלימן חרסוניסוס
לא חסר היכן לבלות, וכל זאת בשילוב איזורי בילוי של קניות (קצת יקר אבל תמיד יש מציאות), ישנם סופרמרקטים, שרותי התיירות מפותחים יותר, בתי קפה איכותיים יותר ממליה. בקיצור ניתן לשלב בין שניהן.

לגבי בתי מלון היותר קרובים למליה.

באם את נרתעת ממלון קיקנוס, אזי, אישית הייתי הולך על מלון גרנד
(Grand Hotel) אומנם בשוליים של הכפר סטלידה על הגבעה ולא בחוף, אומנם מיועד בעיקר למשפחות בקיץ, אבל שווה שווה.

מהמלון הזה, הליכה למליה כ- 25 דקות , לסטלידה עצמה 15 דקות (גם שם ישנם ברים לא רעים וחיי לילה וחוף ים).
במונית למליה/חרסוניסוס 8-10 אירו, ישנם אוטובוסים, 30 דקות הליכה ללימן חרסוניסוס. אז באם אתן בכושר אין בעיה בכלל.
"לרכבת" המפורסמת המסתובבת בין סטלידה ללימן חרסוניסוס יש תחנה ממש לא הרחק מהמלון.

לגבי מלון חרסוניסוס מאריס, מומלץ בכל לב, הבעיה שהוא ממוקם בצידה
המערבי של העיירה לימן חרסוניסוס, ועל מנת להגיע למליה אתן זקוקות
לתחבורה/הסעה. מהמלון הזה למדרחוב של לימן חרסוניסוס מדובר ב-30 דקות הליכה, כאשר חלק מהדרך קצת חשוך (לא שמסוכן חס וחלילה, אלא פשוט כדאי שתצטיידו במשהו זוהר/פנס על מנת שהנהגים יראו אתכן).
כמו כן חוף הים סלעי וצר מול המלון, 80 מטר מזרחה חוף חולי קטן.

עוד הרבה חומר מועיל וחשוב על כרתים כפי שצויין, באתר של מאיר שפירא.

ממליץ על סנדלים ואו משהו אחר שיגן על כף הרגל, כאשר אתו נכנסות
למים באיזור לימן חרסוניסוס, הקרקעית של החוף קצת סלעית/נוקשה.

ישראלים יהיו גם בחרסוניסוס ופחות במליה, אבל לא הרבה כמו באנטליה.

טיול מוצלח.

[עודכן ב:24 יולי 2008 18:02:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלה לגבי אזור ומלון בכרתים תגובה ל - 4 24/07/2008 19:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5195 הודעות עד כה

נסו לארגן לכם את ארבעת הימים הראשונים בחאניה במערב, שגם עיר וגם תוססת וגם הכי יפה בכרתים ונפלאה כבסיס טיולים. הישראלים והמומלצים של שפירא יוסי, וסובני הנסיעות, לא מגיעים לשם, כי "רחוק משדה התעופה"
ואם מגיעים, רק מציצים ובורחים חזרה למלון וכך מגיעים כולם ל"מטחנות" התיירים בחרסוניסוס ובמאליה . אני בכלל בספק, אם משהו יווני אוטנטי תצליחו למצוא שם, אבל ישראלים בעדרים.--אורי

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלה לגבי אזור ומלון בכרתים תגובה ל - 5 24/07/2008 20:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yossialef לא מחובר yossialef  משתמש פעיל 663 הודעות עד כה
שלום אורי.

שלא תחשוד בי, כל כרתים נהדרת לטעמי ולכל מקום היופי והייחוד שלו.
אבל באם כישראלי הייתה לי אפשרות לבחור בטיול של כמה ימים בודדים (דיל) ובפעם הראשונה בכרתים, הייתי הולך על חאניה והסביבה מערב האי ללא פקפוק (כפי דעתך).

הצרה היא הלוגיסטיקה, הנחיתות וההמראות מישראל לכרתים הן בהרקליון ולא מחאניה מה לעשות, כמובן שאופטימלי לשלב בין מזרח מרכז ומערב כרתים במסגרת טיול.

למזרח כרתים -לימן חרסוניסוס ומליה, יש יתרון נוסף לצעירים, אילו
ממש מקומות (וברמה עולמית) המתאימים לצעירים הבאים לבלות ולהנות, בלי קשר ליופי ולעניין של האי המרתק הזה.

אני מצוטט את הדרישה של הצעירות הנ"ל :
"אני ועוד 2 חברות מעוניינות לבלות שבוע חופש בכרתים. פשוט כל היום חופים, מסעדות ופאבים".

לא טיולים, לא ביקור בערים ווניציניות, לא נופים, לא ארכיאולוגיה, רק בילויים !!!

באם אתה כן עם עצמך, ורוצה לענות ישירות לשאלה/בקשה הנשאלת אז למה להציע את חאניה, כאשר הן נוחתות וממריאות מהרקליון, ולא מעניין אותן, היסטוריה, ארכיאולוגיה נופים, מסורת ועוד.... כאמור.

צר לי אורי, איני מסכים הפעם איתך במקרה הספציפי הזה.

תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תשובה קיבלו בפורום שלי: תגובה ל - 1 24/07/2008 22:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מאיר שפירא מורה דרך לא מחובר מאיר שפירא מורה דרך  משתמש פעיל 229 הודעות עד כה
אני לנתי בקיקנוס ביץ ולא ידוע לי על שום בעיה, (לגבי טריפאדוואיזר יש לקחת בערבון מוגבל. הוא אתר לא טוב לטעמי לקבל בו חוות דעת, כי מספיק שאחד יתעצבן בצדק או לא ושיכתוב כמה תגובות בשמות שונים ובכך אנשים לא יקבלו מידע נכון, וכבר נתקלתי בזה. כמו שאני לא סומך על ויקיפדיה, כך אני לא סומך על האתר הזה).

לפני שנתיים התגוררתי בבנין המרכזי בחדר טוב, האוכל בסדר גמור מי שצריך ים אז יש לו במרחק של פחות ממאה מטר מעבר לכביש, יש מגרש חניה במלון וגם שתי בריכות.

אני לא ראיתי שום בעיה במלון הזה. והוא לא נמצא במאליה אלא בסטלידה. לחברות הישראליות אין היום אף מלון במאליה.

בין אוגוסט לספטמבר לא אמורים להיות הפרשים במחירים כיוון שברוב המלונות שיא העונה הוא יולי-אוגוסט-ספטמבר.

מבחינת בילוי לימנה חרסוסניסוס ומאליה שתיהן מרכזי תיירות, כאשר מאליה ליותר צעירים המבקשים לבלות עד אור הבוקר , אבל זו לא בעיה לגור בלימנה חרסוניסוס ולקחת מונית למאליה למרות שהסכום לא זול, משהו כמו עד 12 יורו.

בלימנה חרסוניסוס באיזור העיירה לא זכור לי מלון שיש דיל אליו מישראל 4 כוכבים, יש את גולדן ביץ 3* שהוא מלון טוב עם ארוחות מלאות ויש את מלפו 3* שהוא מלון נחמד עם ארוחת בוקר קונטיננטלית ויש לשלם תוספת למזגן 6 יורו ליום.
שניהם ברחוב הראשי, ובמרחק הליכה קצרה מהמרכז בו יש גם דיסקוטקים וכדומה.

כקילומטר וחצי מהמרכז ישנו מלון טוב 4* חרסוניסוס מאריס, ויש גם בין סטאלידה למאליה את מלון גרנד 4* מומלץ על ידי ישראלים רבים (הוא באמצע הדרך בין לימנה חרסוניסוס ומאליה אבל מחייב רכב או מוניות).

לגבי יתר ההערות לעיל, לשתי צעירות ללא רכב שבאות למספר ימים, לא הייתי מציע לנסוע למחוז חאניה כיוון שהנסיעה לשם כשלוש שעות לכל כיוון באוטובוס (המחיר 10.5 יורו לכיוון, במונית 105 יורו) והאפשרות היא או ללון בעיר וחניה השנה לא מאוד פעילה והיא יקרה יותר מהערים האחרות, או באיזורי התיירות בחצי האי אפוקורונה או מערבית לחאניה לאורך הכבישים שצריך ללכת בהן הרבה מאוד כדי למצוא מה שרוצים.
בטח לא בפעם הראשונה בכרתים.

מי שמחפש מועדוני ריקודים,דיסקוטקים,בתי קפה, בארים בריכוז גבוה עם בילויים לצעירים עד אור הבוקר, זו מאליה (והשנה יש עליה חדה של תיירות מצכיה ורוסיה.....)

שימרו על שמנו הטוב בכרתים * מורה דרך וחוקר את כרתים מ-1990 * מנהל פורום כרתים www.metaylim.co.il
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ושוב ההתפתלות הרגילה. תגובה ל - 6 24/07/2008 23:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יוסי אני מצטט אותך וגם מסכים שמה שהבחורות רוצות זה
"לא טיולים, לא ביקור בערים ווניציניות, לא נופים, לא ארכיאולוגיה, רק בילויים !!!" אגב הם רוצות גם ים (ואני מנחש שגם וגם Shocked) .אז אם אתה חושב שמתפקידך לתת שרות ל"עדר" רצונך כבודך.אני חושב שתפקידך לתת כאן ערך מוסף."לוגיסטיקה" היא תרוץ קלוש למה לא לבקר כמה ימים בחאניה מתוך שבוע ובינינו היא גם לא ממש רחוקה והלוגיסטיקה ממש פשוטה.כולנו בטיולים, עוברים מרחקים פי כמה גדולים בכדי להיות כמה ימים במקומות מרהיבים, סורנטו ואמלפי רחוקות מרומא יותר מאשר חאניה משדה התעופה. נראה אותך מעיז להציע למישהו לא לנסוע לשם או לפירנצה בגלל "לוגיסטיקה". פתאום נעשה אצלכם המקום הקטן הזה, למשהו ענקי. הלו זה בס'ה כרתים, מצד לצד בביג'ין יותר רחוק .אז מה זה קישקושי הלוגיסטיקה האלו?.לו חשבתי שנוסעים לכרתים רק לבילויים וים התשובה שלי היתה.. לכו לתל-אביב. העיר יותר מסעירה ויש בה הרבה יותר בילויים,וצעירים מחרסוניסוס ומאליה ושאר מלכודות התיירים של כרתים ביחד.וגם ים וטיילת יפיפיה שאין בשום מקום שראיתי ביוון.---אורי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. "תשובה קיבלו בפורום שלי:" תגובה ל - 7 24/07/2008 23:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז נפלא שיש לך פורום וכמה שיותר כניסות אליו יותר טוב בשבילך.תן תשובות כאן, היכן ששאלו וגם בשביל הקוראים האחרים שקוראים וכותבים כאן והגיע הזמן להפסיק עם הפרסומת הבוטה לפורום "שלך" שבמקום אחר- ולספר שלך. והפנינה הזו שהפקת:"כמו שאני לא סומך על ויקיפדיה, כך אני לא סומך על האתר הזה."
אתה לא "סומך"!!! על אינציקלופדיה שכותבים אלפי אנשים ועל האתר לביקורת מלונות הכי פופולרי בעולם. מאות אלפים כן סומכים ועם כל הכבוד, את הפליטות האלה כדאי שתישמור לעצמך, מפני שזה בדיוק מה שעושה לך פרסומת שלילית.
מה דעתך לתת אינפורמציה אמינה, כיד המומחיות שלך לכרתים ולא לנפח לנו כאן אגו ועוד בצורה כל כך מוזרה.
חאניה לא פעילה? אדוני לא ימצאו שם מקומות להשתולל במשך כמה לילות?-נו באמת?.
שלוש שעות נסיעה באוטובוס, בכדי לבלות כמה לילות בעיר זו בעיה לוגיסטית, זה הרבה? זו סיבה להיות בחוף שצריך לרדת אליו עם סנדלים?
ואת כל זה אתה אמרת.---אורי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אורי, אולי תסתום כבר ? תגובה ל - 9 24/07/2008 23:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  צ'יקו לא מחובר צ'יקו  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
מאיר תורם כאן (נטו) לא פחות ממך, ולא משתלח באנשים, כמוך ! אל תטיף ואל תנהל את הפורום !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אורי - אתה משמיץ סידרתי ומדבר לא לענין תגובה ל - 9 25/07/2008 01:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אחרי הכותרת, העתקתי את התשובה שנתתי להם בפורום שלי, אז כל מה שאתה עושה זה לתת פול גז בניוטראל, וזה לא בפעם הראשונה.

האמירה שלך נאמרה כאילו לא קראת מה כתוב, אז תקרא לפני שאתה משתלח לשוא.

שנית, אין לי שום חשבון של רווח והפסד, כיוון שהאתר לא שלי ואני מנהל את פורום כרתים בהתנדבות, דבר שלא עולה על דעתך. וגם בפורומים אחרים אני נותן תשובות ומסייע לאנשים משך שנים רבות בעוד שכמוך באו והלכו.

שלישית, בכל פעם שהתערבת זה רק לתקוף אותי בלי לתרום לאף אחד שום דבר חוץ מדיבורים לעגניים גם כלפי השואלים. אני מתייחס בכבוד לכל אחד ומעולם לא כיניתי שואלים "עדר" כמו שאתה עושה.

לא, אני לא סומך על אתר הביקורת וזה ממש לא מעניין אותי כמה הוא פופולארי, כיוון שכבר ראיתי לא מעט פעמים ביקורת שאין לה שום קשר למקום שעליו היא נכתבה ומטרת הביקורת היתה רק להשמיץ או מסיבות של תחרות מסחרית.
בדיוק כמו שבויקיפדיה כשבמספר נושאים שאני מומחה בהם נכתבו גיבובי דברים לא נכונים, לכן אין לי שום הערכה לאנציקלופדיה חופשית שכל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה בלי קשר אם זה נכון או לא.

התשובה הזו נכתבה לטובת הקוראים בלבד, כי לך אישית לא הייתי מוצא לנכון לענות, כיוון שמתברר לאורך זמן, שמטרתך היא לצרכי פגיעה וליגלוג בלבד.

שימרו על שמנו הטוב בכרתים * מורה דרך וחוקר את כרתים מ-1990 * מנהל פורום כרתים www.metaylim.co.il
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. אורי, אולי תסתום כבר ? תגובה ל - 10 25/07/2008 09:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חזרת כצפוי -ראיתי במשך אלפי ההודעות שלי, רבים כמוך מזדנבים טרולים ומעריצים שוטים.כן חביבי את הסגנון הזה מכירים כאן מזמן.את תרומותך "הרבה"לטיולים של אחרים-איני זוכר.בניגוד לך, לשפירא יש תרומה ואנחנו שמחים לקרוא אותה.אבל בהחלט לא את התגובות המפרעות (כולל של מזדנבים עם סגנון טרול ) המופיעות כל פעם שמישהו חולק על דעתו.מה דעתך על הרעיון של טיול והתמקמות באזור חניה?-שאינו קביל עליכם, בגלל שלוש שעות נסיעה באוטובוס ו"לוגיסטיקה"אשר כתוצאה מן הגישה הזו, מופנים המטיילים לגוש המלונות במרכז, לשמחת סוכני הנסיעות ונוצר דפוס טיול מוזר בכרתים שלא מגיע למערב.אז למה ש"אסתום כבר"? ביחוד כאשר ביחד עם אינפורמציה דרושה, מגיעה גם התנפחות שאינה במקומה.יש גם תופעות אגו מנופח מיותרות לדעתי גם בתכתובת הזו.כל פעם שיופיעו לא א"סתום כבר".מה דעתך כשאין תשובה עניינית,כותבים "משתלח".ומה דעתך למשל על כינויי ה"אלמוני" השגורים בפיו של מפאר עצמו.מה דעתך למשל על תגובה של שפירא, לתרמילאי שהציע לנסוע באוטובוס בזול, בכדי לחסוך בהוצאות טיול בסאמריה.ואני מצטט :"תחת כל אבן מסתתר נחש" וזה עדיין אלגנטי יותר מ"תסתום כבר".אני מניח שגם לדעתך "המלומדת" ויקיפדיה לא אמינה ואין להשתמש בה.מגיבים רבים אינם מעיזים לספר כאן על נסיונם הרע אם שפירא, מפחד שבט לשונו,ויש כאלה שאפילו כותבים לי על כך הביתה.להלן דוגמא אחת מיני רבות:

"אתה כל כך צודק במה שכתבת אבל חבל על ההתרגזות והעצבים.אני נמנעת לענות, רק כי אני יודעת שהוא יכנס ויעביר ביקורת על מה שאכתוב גם אם זה מדוייק.לפני שנסענו לכרתים דיברתי איתו ובעלי נסע וקנה ממנו את הדיסק, מעבר לזה שהוא החזיק אותו כמעט שעה בדיבורים....הדיסק כתוב בתוכנת קיוטקסט העתיקה והיה מאד קשה לתפעול ולקריאה.תעשה חיים ואל תתרגז - הבן אדם כל כך מרוכז בעצמו שזה משעשע".
-אתה חביבי אפילו לא משעשע וסתימת פיות מוכרת לנו מעבר של בולשביקים למיניהם.כדאי שתטייל אדוני במקום לסתום פיות, ותתרום גם מחוויותיך מכל העולם לאחרים ונקוה גם שיגיעו אלייך אנשים הבייתה וגם יקבלו עזרה ממשית.---אורי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אורי - "אתה משמיץ סדרתי"-תודה על המחמאה. תגובה ל - 11 25/07/2008 09:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ועל ההתיחסות המשעשעת:
"התשובה הזו נכתבה לטובת הקוראים בלבד, כי לך אישית לא הייתי מוצא לנכון לענות"---נו אז למה ענית. ואיפה טובת הקוראים?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. אתה פשוט שקרן וגס רוח תגובה ל - 12 25/07/2008 11:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כל הנסיונות שלך להעליב לא יצלחו כיוון שהמטרה שלי מזה שנים רבות, בניגוד לך, זה לסייע לאנשים.
דוגמת ההודעה שהבאת היא שקר וכזב כשאתה מנצל את הסתתרותך מאחורי כינוי כדי לשקר , כיוון שבפגישה פרונטאלית מעולם לא היית מעז לדבר ככה, אין לך טיפת כבוד לאנשים.

כל מי שבא אלי הביתה, אם הוא רוצה לקנות את התקליטורים (שניים ולא אחד. לא דיסק, שני תקליטורים), לוקח והולך, מי שמבקש גם ייעוץ יכול להיות אצלי גם שעה ושעתיים ושלוש, כמה זמן שהוא זקוק לו, ולקבל את כל המידע שיבקש, מעולם לא החזקתי אצלי אף אחד מעבר לחמש דקות שנדרשות לקבל את התקליטורים, אלא אם הוא ביקש ייעוץ.

כן, גם בפורום שלי ניתן ללמוד שהספר כתוב בקיוטקט, שהיא תוכנה קלה להפעלה (שתי דקות גג להתקנה) , התוכנה היא תוצרת הארץ ולכן היא קלה מאוד להפעלה ונוחה בהרבה מתוכנות אחרות כיוון שהיא נולדה בעברית אבל ניתן לכתוב בה בעוד 32 שפות, וניתנת להתקנה בכל מערכת הפעלה של חלונות בכל שפה.

אגו ?
בניגוד לך אני עוזר משך שנים רבות למאות אנשים, ואתה האחרון שתטיף לצניעות.
זכותי אחרי המאמצים האדירים והכסף הרב שאני משקיע משך 19 שנה בחקירת כרתים וכתיבת חומר שיועיל למטיילים, להתגאות במה שאני עושה, ואני אמשיך להתגאות, זהו מחקר שהוא עבודת-חיים בנוסף למחקרים אחרים, ולא שקרן ומעליבן סידרתי שכמוך הוא שיפריע לי.

וכן, גם תגובה זו איננה עבורך אלא לטובת מי שעלול לקרוא את הודעותיך השיקריות והחצופות.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אתה פשוט שקרן וגס רוח תגובה ל - 14 25/07/2008 11:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  BIMBO לא מחובר BIMBO  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
יש בפורום זה מנהל הראוי לשמו??????
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. מנסיון העבר, המנהלת לא מתערבת תגובה ל - 15 25/07/2008 12:01 לתגובה קודמת
בשום מקרה ולכן כל מי שרוצה יכול להעליב את מי שהוא רוצה בלי לחשוש מכלום. לכן למרות שאני לא רוצה להגיב למרושע הזה, אני חייב להביא לידיעת מי שקורא את מה שנכון.
וזה מכעיס מאוד שאנשים מרשים לעצמם להעליב אחרים ולפגוע בהם בלי לחשוש, "לית דין ולית דיין" בפורום הזה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:סקנדינביה
להודעה הבאה:טיול טבע באיטליה באוקטובר

שאלות נפוצות

כתבי למטייל כרגע באירופה

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מגזין על השולחן