כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מלרון וAMS 24/07/2008 00:00 לתגובה הבאה
  עודד72 לא מחובר עודד72  משתמש בינוני 125 הודעות עד כה
היי,אני יוצא להודו ונפאל בספטמבר.
בייעוץ במרפאה נאמר לי שמלרון נותן טיפול מניעתי למלריה וגם מטפל במי שכבר נידבק במחלה ומחסל את הטפיל לחלוטין בגוף (המלריה לא חוזרת). עד כמה זה נכון?
אני לא זוכר את השם של הכדור שהומלץ לטפל בתסמינים של AMS (מחלת גבהים) וגם לא את השם של האנטיביוטיקה נגד מחלות קיבה ומעיים (שמומלץ לקחת בזמן שלשול).אשמח לקבל שם גנרי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מלרון וAMS תגובה ל - 1 24/07/2008 21:36 לתגובה קודמת
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2334 הודעות עד כה
מניעה: עלייה איטית – עד 1000 רגל (300 מ') ליום, להפסיק לטפס במידה וחשים ברע, שימוש ב- Diamox: = {URAMOX) חצי כדור עד כדור של 250 מ"ג פעמיים ביום, החל מיום לפני הטיפוס ובמשך ארבעה ימים, שתייה רבה.
טיפול: להפסיק לטפס, שימוש ב- Diamox באותו מינון עד ליום אחרי העלמות התסמינים. במידה והתסמינים ממשיכים לאחר מנוחה של יום יש להתחיל לרדת עד לשיפור ההרגשה. אין סיכון מלריה בגובה רב
.
MALARONE )ATOVAQUONE/ PROGUANIL
תרופה חדשה יותר עם מעט תופעות לוואי פרט למחיר הגבוה 12 כדורים עולים 250 ₪ בחלק מקופות חולים ישנה הנחה של 20% .
תופעות לוואי לרוב לא מספיק קשות בכדי לגרום להפסקת נטילת התרופה ,הכי שכיח כאב בטן ,בחילות,הקאות וכאבי ראש
מתחילים לטול את התרופה יום יומיים לפני הגעה לאיזור סיכון מלריה,פעם ביום במשך השהות ושבוע אח"כ.
יש לטול את התרופה עם אוכל שומני או מאכל חלב.
כטיפול חרום למי שלא נטל טיפול מונע ,פיתח מחלת חום ולא יכול להגיע לטיפול רפואי תוך יממה
נוטלים 4 כדורים פעם ביום במשך 3 ימים ועדיין חייבים להגיע לרופא בהקדם אפשרי
לא קיים חיסון או טיפול מונע יעילים ב100%
דיזנטריה – שלשול דמי
נפגעים כ15% מהמטיילים. מדובר בדלקת מעיים יותר חמורה הנגרמת לרוב ע"י חיידקי שיגלה, ולפעמים ע"י סלמונלה, קמפילובקטר, ירסיניה וחיידק קולי ,
לעיתים רחוקות הדיזנטריה נגרמת ע"י טפיל אמבה החודר לדפנות המעי הגס.
תסמינים: שלשול דמי ,רירי חום גבוה, כאבי בטן ,ותשישות.
במקרים הללו עליכם להתחיל בטיפול אנטיביוטי, להקפיד על שתיית נוזלים.
במידה והתסמינים קשים או אין שיפור במצבכם למרות הטיפול עליכם לפנות לרופא באופן דחוף.
במקרה דיזנטריה:
Ciprofloxacin 500mg X2
3 ימים
ניתן גם לקחת מנה אחת של 750-1000 מ"ג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:האם יש צורך בחיסונים בנסיעה של חודש לתאילנד?
להודעה הבאה:מאיפה מומלץ לרכוש תרופות ומרשמים לקראת הנסיעה?