כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. גואטמלה לשבוע 02/07/2008 14:03 לתגובה הבאה
  pelegwinkler לא מחובר pelegwinkler  משתמש מתחיל 7 הודעות עד כה
שלום אני ומשפחתי מתכננים טיול בגואטמלה למשך שבוע כאשר הטיול מתחיל בסוף אוגוסט עד תחילת ספטמבר כלומר מתחילים ביום שישי ומסיימים ביום שישי. אני רוצה לציין שמשפחתי ואני שומרים שבת
שאלתי היא כזאת מה כדאי לעשות במהלך השבוע שניהיה בגואטמלה?
אני מבין שאי אפשר להספיק את הכל אז אם מישהו יוכל לתת לי את המקומות שהכי כדאי להגיע אליהם וכמובן תוך התייחסות לפאת הזמן
אני ישמח אם יתייחס גם לגבי שבת איפה כדאי לעשות אותה.
דבר שני מה מזג האוויר בתקופה הנ"ל? האם כדאי להשכיר רכב או כדאי לקחת מדריך?
אשמח אם מישהי\ו יוכל לענות על שאלותיי
בתודה מראש
פלג
ניתן ליצר איתי קשר גם במייל שנמצא בקישור
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 1 02/07/2008 15:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אייל ה. לא מחובר אייל ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 3269 הודעות עד כה
שלום,
שאלה קשה, ובכל זאת
: את שישי, שבת וראשון הייתי מבלה באנטיגווה. אם אתם מתעקשים גם על בית כנסת, אזי תצטרכו להמצא בגואטמלה סיטי (לא מומלץ).
שני-רביעי הייתי טס (שני בבוקר) לפלורס ומשם באוטובוס לטיקל. כן, זה מייקר משהו בשל הטיסה, אבל בנסיעה מדובר בכ-10 שעות רצופות לפחות (לעומת חצי שעה טיסה). חמישי-נסיעה של יום לציציקאסטננגו. שישי-שוב אנטיגוה.
לחילופין, את שני-רביעי תחליפו באגם פנחאצל.
בהצלחה,
אייל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 2 02/07/2008 18:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אייל תודה רבה . רציתי לשאול האם זכור לך מחיר טיסה ? ואם התכוונת לטיסה הלוך ושוב ?
שנית אין לנו צורך בבית כנסת בשבת ,האם יש מה לעשות באיזור אגם אטיטלן?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 1 02/07/2008 20:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  chapina לא מחובר chapina  משתמש פעיל 201 הודעות עד כה
הי
מכיוון שאתם לא זקוקים לבית כנסת, הייתי נוחתת ונוסעת ישר לעשות שבת באנטיגואה ( שבת פה נכנסת מתישהו בין 17:30 ל18:30 קחו זאת בחשבון) אם יש אפשרות ביציאה מגוואטמלה סיטי יש סניף של "HIPER PAIZ" שזו רשת סופרמרקטים ששייכת לוול מארט האמריקאית ולכן ניתן למצוא בה מוצרים כשרים - מוצרי חלב, יין קידוש, הלחם של "BIMBO" שהוא כשר וחטיפים.
שבוע זה ממש ממש מעט אבל עם מעט השקעה אפשר להספיק. המסלול המומלץ והממצה לדעתי:
שישי-שבת-ראשון: אנטיגואה. ביום ראשון מומלץ לטפס על ה"פאקייה" הר געש שעכשיו ממש נוזלת ממנו הלאבה. הטיפוס לא מאוד קשה וניתן גם להשכיר סוסים בתחתי אם יש ילדים קטנים.
שני- טיסה לטיקאל. הטיסה ממריאה ב6:30 בבוקר מגוואטמלה סיטי ועולה כ200$ לאדם הלוך ושוב. ניתן לקנות כרטיסים בכל סוכנות נסיעות באנטיגואה גם יום לפני הם גם מארגנים הסעה לשדה התעופה והסעה משדה התעופה בפלורס לטיקאל וגם מדריך. הטיסה חזרה היא ב16:30 מה שמשאיר יום שלם להסתובב בעתיקות.
שלישי- נסיעה לפנחצ'ל בלאגו אטיטלן
רביעי- סיבוב באגם באחת הסירות. יש אפשרות לקנות דרך אחת מסוכנויות הנסיעות שם יום סיור בסירה קצת יותר גדולה ( מומלץ יותר לילדים) הסיור יוצא ב9 בבוקר ועולה 7-8$ לאדם.
חמישי- יציאה מפנחצ'ל לשוק בצ'יצ'י ואח"כ נסיעה חזרה לאנטיגואה ( אם לוקחים את הסיור חוזרים בשעה 14:00-15:00 לפנחצ'ל וב16:00 יוצא השאטל האחרון לאנטיגואה.
לינה באנטיגואה ונסיעה בשישי מאנטיגואה לשדה התעופה.

*** לטעמי מאוד לא מומלץ להשכיר פה רכב. זו פשוט סכנת נפשות תרבות הנהיגה היא מתחת לכל ביקורת ובנוסף לכך מרבית הדרכים בשיפוצים. אפשר להתנייד ב"שאטלים" שלרוב מיועדים לתיירים. זה מייקר את העלויות אבל יותר בטוח. לשיקולכם.***

ומבחינת מזג האויר זו העונה הגשומה כך שזה עניין של מזל... אלא אם כן יש איזו סופה באזור אפשר בהחלט לטייל

תהנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 4 03/07/2008 11:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית תודה רבה .
שנית אנו נוחתים ביום שישי בשש בבוקר האם אפשרי לדעתך לנצל יום זה לטיול להר הגעש ?
כמו כן הטיסה חזרה ביום שישי בתשע בבוקר האם לינה באנטיגואה ביום חמישי מספיק קרובה לשדה ?
לגבי הרכב השכור אנו משפחה של חמש נפשות ארכעה נהגים ,האם עדיין את חושבת שלא כדאי לשכור רכב ? האם הכבישים כמו בקוסטה ריקה ? דרך אגב שני הבנים הגדולים דוברי ספרדית הם אחרי הטיול הגדול לדרום אמריקה .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 5 03/07/2008 19:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז ככה:
הסיורים להר הגעש יוצאים או ב6 בבוקר או ב14:00 אבל אז הראות פחות טובה מבחינת נוף ויותר בעייתי מבחינתכם לא תספיקו לחזור לפני שבת.
לגבי הטיסה חזרה אין שום בעיה לנסוע בבוקר מאנטיגואה לשד"ת מדובר על כ3/4 שעה נסיעה ושאטלים יוצאים קבוע.

לגבי השכרת רכב כמו שציינתי הבעיות העיקריות פה הן תרבות הנהיגה ואיכות הכבישים. אין שום בעיה לנהגי הצ'קן באסס או המשאיות לזרוק אותך מהכביש אם לדעתם אתה מפריע. צריך לנהוג בזהירות מטורפת ולזכור שחוקי התנועה לא ממש תקפים פה ( חוץ אולי מהרמזורים המעטים וגם זה לא תמיד). מבחינת הכבישים קטע הכביש בין אנטיגואה לפנחצ'ל בשיפוצים ועוד הרבה כבישים נוספים. השילוט זוועתי וסביר להניח שלא פעם תגלו רכבים נוסעים מולכם בנתיב שהוא כביכול שלכם. הכבישים בקוסטה ריקה ברובם הרבה יותר מוצלחים.
בקיצור אני מניחה שמבינים את כוונתי
אבל זה אפשרי. עובדה שאנחנו נוהגים פה ( למרות שאני אישית משתדלת להימנע מנהיגה מחוץ לעיר וכבר עברנו תאונת דרכים לא נעימה בכלל) מומלץ להשכיר רכב שטח או לפחות רכב גבוה שיקל על הנהיגה בכבישים הבעייתיים.
בסיכומו של דבר תעשו חישוב שלכם מה יותר משתלם. העלויות של השאטלים הם בין 10-20 דולר פחות או יותר לאדם לנסיעה.

בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 6 06/07/2008 00:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האם הבנתי נכון שאת מתגוררת בגואטמלה ?
ואם כן . יש מצב להזמין דרכך רכב עם נהג .
כמו כן האם יש מלון באנטיגואה שאת ממליצה עליו ? איפה כדאי להיות סביב לאגם ואיפה לישון ? תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 4 06/07/2008 05:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  jorje555 לא מחובר jorje555  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
ב"ה

סליחה על ההתערבות, אבל הלחם של BIMBO בגואטמלה הוא לא כשר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 7 07/07/2008 22:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הבנת נכון אני אכן מתגוררת בגוואטמלה אבל חוץ מלנסות לעזור קצת פה באתר אני לא עוסקת בתחום התיירות ולכן דרכי אין אפשרות להזמין רכב אבל חיפוש קצר בגוגל יעלה ך לא מעט אפשרויות מהחברות הגדולות ( אלמו, הרץ, אוויס ושות') עד לחברות המקומיות
מכיוון שכתבת שאתם 4 נהגים אין לדעתי צורך בהשכרת רכב + נהג. מפת דרכים של גוואטמלה תספיק.
לגבי מלונות הייתי ממליצה כנ"ל היום כמעט לכולם יש אתרי אינטרנט וניתן לעשות דרכם הזמנה מקוונת. אני גם לא כל כך יודעת מה טווח המחירים...המלצות אישיות שלי בטווח המחירים הבינוני והנמוך באנטיגואה הם:
PALACIO CHICO
CASA FLORENCIA
CASA CRISRINA
CASA RUSRICA
רק למלון השני יש חניה ככה שאם השכרתם רכב עדיף. בכל אופן לפחות באנטיגואה מומלץ לא להשאיר את הרכב בלילה ברחוב אלא להחנות בחניון סגור ומסודר כי יש גניבות
לגבי אזור האגם יש את פנחצ'ל שהיא יותר "בורגנית" ומומלצת יותר לקהל המבוגר ויש את סן-פדרו שמתאימה יותר לצעירים וחובבי שאנטי ספציפית על מקומות קשה לי להמליץ אבל מרבית המלונות בפנחצ'ל מופיעים בחיפוש באינטרנט
בסן פדרו יש את ה"NAHUAL MAYA" שיש לו גם חניה.

ולגבי ההערה של לחם BIMBO עד כמה שידוע לנו ואנחנו שומרי כשרות ומתוך התייעצות אם רבני הקהילה הלחם אמנם ללא סימני הכשר אבל כשר.
לשיקולכם.

תהנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 7 24/07/2008 21:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בהמשך להתכתבות גואטמלה לשבוע .
האם הבנתי אותך ( צפינה ) נכון ? לטוס לפלורס בבוקר לטייל בטיקאל ולחזור בטיסה כמובן באותו היום ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. גואטמלה לשבוע תגובה ל - 10 24/07/2008 22:20 לתגובה קודמת
אכן כן.

יש טיסה שיוצאת מגוואטמלה סיטי ( אפשר לצאת גם מאנטיגואה הם מארגנים הסעות לשדה התעופה) בערך ב6-6:30 בבוקר ב8:00 אתם כבר על המיניבוס לטיקאל. מסתובבים שם4-5 שעות ( מספיק בהחלט) וחוזרים בטיסה בשעה 16:30.
ההורים של בעלי עשו את זה והיו מאד מרוצים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:תוכנה חינמית באמצעותה ניתן להתקשר מחול בחינם לארץ
להודעה הבאה:ירח דבש באל סלבדור, גואטמלה וקוסטה ריקה