כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה 07/09/2008 20:57 לתגובה הבאה
  abr50 לא מחובר abr50  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
אני מכינה לבעלי הפתעה ליום הולדתו החמישים - חופשת סקי. הוא נהג לעשות סקי ברמה די גבוהה עד כמה שהבנתי אבל הפסיק לפני 20 שנה...(אני לא עשיתי סקי מעולם וגם לא ממש נורא אם לא אעשה מי יודע מה...)
אין לחץ על תאריך, אני רוצה שניסע בתקופה מוצלחת ולא עמוסה ואם אפשר גם לא יקרה מידי. אני אשמח לכל המלצה, אין לי מושג מאיפה להתחיל
תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה תגובה ל - 1 07/09/2008 22:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  bebebe לא מחובר bebebe  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
גברת יקרה
סקי זה סוג של התמכרות ,ספורט,חוויה,חופשה.קראי בפורום הרבה ניכתב בנידון.גם אני ואישתי עברנו את גיל ה50 ומקווה לעוד שנים רבות.
לפי דעתי הטוב ביותר לכם התקשרי לקלאב מד .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. . תגובה ל - 1 08/09/2008 07:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  סקיפי לא מחובר סקיפי  משתמש בינוני 127 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

[עודכן ב:08 ספטמבר 2008 07:57:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרה תגובה ל - 2 09/09/2008 23:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת לא מחובר ענת  משתמש פעיל 2115 הודעות עד כה
תקופה לא עמוסה היא בחודש ינואר, רק שזה נחשב לחודש בעייתי מבחינת מזג האויר ובתחילתו עלולה להיות בעיה של מחסור בשלג באתרים מסויימים (אישית מרבית חופשותי היו בינואר ולא היתה בעיה).
מחצית פברואר ומרץ נחשבים לחודשים יותר "בטוחים" מבחינת מזג האויר ומצב השלג , אבל הם בד"כ יותר יקרים ועמוסים ( במיוחד במהלך חופשות החורף בצרפת ואיטליה).

ההמלצה על קלאב מד היא המלצה ללכת "על בטוח"- מישהו אחר מארגן לכם הכל ואתם רק צריכים להגיע לשעורי הסקי, לחדר האוכל ולהפעלות בערב. קחי בחשבון שהחדרים קטנים ובסיסים (אלא אם תזמיני 4 קילשונים והם יותר יקרים), ה"בידור" בערב די דבילי והעמידה בלוחות הזמנים לשעורים עלולה להזכיר טירונות. מצד שני נח מבחינת התארגנות, אין צורך לצאת בערב למסעדה או לחפש בידור.
יש חברות ישראליות נוספות שמארגנות חופשות סקי - תבדקי אותן ושימי לב שבחבילה כלול גם סקי-פאס (זה מה שמאפשר עליה על ההר ועולה לא מעט ) ושעורי סקי ברמות שונות.

יש להקפיד לעשות ביטוח רפואי הכולל כיסוי לספורט חורף (סקי)ורצוי שיכלול פינוי מהשטח במקרה הצורך.

תהנו Cool
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה תגובה ל - 1 10/09/2008 08:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Hemli's Hemli's לא מחובר Hemli's  משתמש בינוני 65 הודעות עד כה
כל הכבוד על היוזמה!

אני לא בטוח שקלאב זה פתרון מתאים
זה יותר מתאים למי שבטוח שהוא מעוניין בשבוע סקי מהבוקר עד הערב

אני הייתי חושב גם על התארגנות לבד - בהנחה שיש לך קצת ניסיון בארגון חופשה בחו"ל
למצוא מקום יותר "רומנטי" בעיירת סקי נחמדה
ואז תוכלו לקבוע את אופי החופשה במקום ו % הזמן "על המגלשיים"

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסכים עם המלי תגובה ל - 5 10/09/2008 12:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 929 הודעות עד כה
אם הכוונה היא הפתעה ופינוק - זה אומר שיש גם מחשבה על הזוגיות.
אם את לא גולשת ובעלך לא גלש שנים, צריך לדאוג לפעילות נוספת חוץ מהסקי (בלי מחשבות מלוכלכות).
אני מניח, שמי שלא גלש שנים לא נמצא בכושר מספיק - או בכלל - לגלוש כל יום כל היום. לך יהיה משעמם לבד כל היום, בד"כ במקומות שאין בהם פעילות נוספת - כמו קלאב מד. משכך, רצוי, כדאי ומומלץ לפנות זמן גם לדברים אחרים כמו טיולים או סתם לשבת בבית קפה.
לסיכום האמור לעיל - הייתי מציע, ללא קשר לאיזה שבוע/חודש נוסעים, להתכוונן לחופשה בעיירה מסורתית. לא חייב להיות באוסטריה - גם בצרפת ישנם אתרים היושבים מעל כפרים עתיקי-יומין. למשל בצרפת - לה קלוסה, מג'ב (שניהם ליד אגם אנסי). נכון שזה מטיל יותר עומס עבודה לארגן חופשה כזו, אבל היא תצא - כמעט - בדיוק מה שאת רוצה. לדוגמה אם את לוקחת את לה קלוסה -
יום סקי
יום באנסי - אגם + קניות + מסעדה (נדמה לי שיש שם מסעדה עם שני כוכבי מישלן)
יום סקי
יום נסיעה לשמברי
יום סקי
נסיעה למנזר Tammie כולל קניית גבינות טום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תודה תגובה ל - 6 10/09/2008 23:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  abr50 לא מחובר abr50  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
תודה על כל התגובות. קלאב-מד זה ממש לא בשבילנו. אני אשמח לקבל עוד רעיונות בסגנון מיכאל, זה נראה לי הרבה יותר הכיוון, תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. חוץ מצרפת - תחשבי לכיוון אוסטריה תגובה ל - 7 11/09/2008 16:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 929 הודעות עד כה
אחד מהאתרים באזור סקי אמדה (Ski Amade)
הרבה חומר נכתב על האתרים באזור. בסביבות שעה נסיעה מזלצבורג, שגם בחורף יש בה הרבה מאוד קסם (בטוח יותר מכל הבטונדות של צרפת) וגם אזור הבאדים (אני לא מתכוון לצאלים - אני מתכוון לבד גשטיין ושכנותיה). גם באד אישל יפה מאוד. אפילו הקיר"ה (למי שלא יודע היסטוריה יהודית - כך קראו יהודי הממלכה האוסטרו-הונגרית לקייזר פרנץ-יוזף - הקיסר ירום הוֹדוֹ) היה נוסע לשם מדי שנה בשנה. ומה שטוב לקיסר, טוב ליהודי הקטן.
וזה מזכיר לי את הבדיחה שסיפר לי גדעון זינגר, הדוד של אשתי: יהודי מגיע לבאד אישל לחופשה, ושואל את בעל המלון בו הוא מתאכסן: "תאמר לי, bitte, יש כאן אנטישמיות?" והתשובה שהוא מקבל: "בעונת התיירות - לא". Razz

[עודכן ב:11 ספטמבר 2008 16:32:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תודה תגובה ל - 7 12/09/2008 14:01 לתגובה קודמת
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1808 הודעות עד כה
יש מספר אתרים שיכולים להתאים לכם. סוף ינואר היא תקופה טובה, לרוב יש כבר מספיק שלג והמחירים עדיין נוחים.
באיטליה, סלווה ואל גרדנה היא אופציה טובה. אווירה רגועה, נעימה, ובעיקר הנוף מדהים (בהחלט בין שלושת האזורים היפים ביותר באלפים). חיסרון - יחסית רחוקה מכדי לאפשר טיולים של יום לערים אחרות.
באוסטריה, יש המון עיירות נחמדות ובתי מלון מפנקים. יתרון גדול - מאוד קשה "ליפול" על בית מלון גרוע באוסטריה. בנוסף אפשר לעשות טיולי יום לזלצבורג, למשל. באזור הסקי אמדה, עליו המליץ גם מיכאל, אפשר לבחור ב BAD GASTEIN שהיא עיירת ספא, שהייתה עיירת מרפא של האצולה כבר מאות שנים, לכן האווירה מאוד נחמדה גם למי שאינו גולש.
גם מאיירהופן שמאוד פופאלרית בחוברות הסוכנויות בארץ נחמדה מאוד.
אופציות נוספות - בשוויץ אזור האינטרלקן, עיירה כמו WENGEN, שוב הנוף מדהים, אך פרט לספא, מי שלא גולש מוגבל מבחינת פעולויות.
בצרפת, MEGEVE היא עיירה נחמדה ומתאימה לזוג "רומנטי".
עבור רוב ההמלצות שלי תצטרכי להזמין לבד טיסה, רכב שכור ומלון, אך אין שום בעיה לעשות הכל דרך האינטרנט, דרך האתרים של משרדי התיירות של כל עיירה.

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אני מכריז בזאת על תחילת עונת הסקי!
להודעה הבאה:שלג בא...