כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חיסונים לליבריה 10/09/2008 16:15 לתגובה הבאה
  liron yair לא מחובר liron yair  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום ד"ר,

בעלי עובד באפריקה, מגיע הביתה אחת לשלושה חודשים.
בתנאים הקשים האלה אנו מנסים להכנס להריון...
אני נוסעת אליו לעשרה ימים בתקופת החגים ומאחר ואני מעוניינת להכנס להריון החלטתי לקחת סיכון ולוותר על חיסונים של הקדחת הצהובה והמלריה.
אני קצת חוששת מהחלטה זו, אך מצד שני הרצון להכנס להריון חזק.

אני לא הולכת להסתובב שם יותר מידי ואקפיד על מריחת תכשיר דוחה יתושים.

האם אני לוקחת סיכון גדול מידי?

תודה,
לירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חיסונים לליבריה תגובה ל - 1 10/09/2008 19:09 לתגובה קודמת
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2574 הודעות עד כה
הסיכון גבוה מדי
לא סתם חיסון נגד קדחת צהובה חובה ונדרש בכניסה למדינה מדובר במחלה עם תמותה של כ40% ממנה מפחדים בכל העולם
סיכון מלריה גבוה וזו מחלה המסכנת חיים בעיקר מסוכנת עבור נשים בהריון ועבור העובר
הייתי ממליצה לך לקבל את החיסון נגד קדחת צהובה וגם נגד צהבת AוB,טיפוס הבטן,פוליו,דלקת קרום המוח מנינגוקוקלית כמובן טיפול מונע נגד מלריה ולדחות את ההריון ל3 חודשים
באתר מצורף של CDC מרכז בקרה על מחלות אמרקאי
http://wwwn.cdc.gov/travel/yellowBookCh9-PregnancyTraveling. aspx
כתוב
For pregnant women who travel to areas with chloroquine-resistant P. falciparum, mefloquine should be recommended for chemoprophylaxis during the second and third trimesters (6). For women in their first trimester, most evidence suggests that mefloquine prophylaxis causes no significant increase in spontaneous abortions or congenital malformations if taken during this period
בזמן הריון לא מומלץ דוקסילין או מלרון
שהיה בחדר ממוזג מלפנות ערב עד לפנות בוקר מקטינה את הסיכון של מלריה

על חיסון נגד קדחת צהובה
The safety of yellow fever vaccination during pregnancy has not been established, and the vaccine should be administered to a pregnant woman only if travel to an endemic area is unavoidable and if an increased risk for exposure exists. In these instances, the vaccine should be administered, and infants born to these women should be monitored closely for evidence of congenital infection and other possible adverse effects resulting from yellow fever vaccination
בברזיל איפה שיש מדי פעם התפרצויות קדחת צהובה נבדקו
עדיף מבחינתי שלא תקחי סיכון 480 נשים שחוסנו בתחילת הריון
The frequency of malformations (2.3% or 7/304 babies),
היו 2.5% הפלות,0.7% מות עוברי,7.8% לידות מוקדמות ו2.3% מומים מלידה ערכים לא שונים מאוכלוסיה כללית

The effects of yellow fever immunization (17DD) inadvertently used in early pregnancy during a mass campaign in Brazil.
Suzano CE, Amaral E, Sato HK, Papaiordanou PM; The Campinas Group on Yellow Fever Immunization during Pregnancy.
Vaccine. 2005 Oct 3; [Epub ahead of print]

אישית כמובן אני מעדיפה שלא תקחי סיכונים למרות שזה קשה לך לדחות את ההריון לביקורו הבא של בעלך או לפחות שתבקרי אותו פעם הבאה כאשר את לפחות מחוסנת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:השלמת חיסונים לתאילנד
להודעה הבאה:שאלה בנושא חיסונים