|
|
| 3. כל מקום שתצליחו למצוא.... תגובה ל - 2 |
14/10/2008 11:50   |
|
|
במקומכם לא הייתי נהיית יותר מדי בררנית. סידני תהיה מפוצצת בזמן הזה, כל מקום שתצליחו למצוא - קחו אותו. אפילו אם תקחו מקום רק ללילה-שניים ואח"כ תעברו למקום אחר. אני באופן אישי ממליצה על alfred park budjet accomodation, זו אכסניה שמנוהלת ע"י הבעלים ושם יש מצב למדיניות קצת יותר גמישה בנושא הזמנות. חוץ מזה, שהיא נמצאת 5 דקות הליכה מהסנטרל סטיישן.
לגבי הגעה לפרת' - נראה לי שהכי זול ויעיל זה בטיסה. אתם רוצים לטייל במערב או פשוט בפרת' עצמה? תסתכלי באתרים של ג'טסטאר ווירג'ין בלו לגבי עלויות של טיסה לשם ותחליטו אם משתלם לכם.
|
|
|
|
|
|
| 6. אם כבר מדברים על המערב... תגובה ל - 4 |
14/10/2008 20:09   |
|
עשיתי לך חיפוש קטן בגוגל מכיוון שאני כן זכרתי מביקורי באקסמאות' שיש שם שדה תעופה.
אז אכן יש שם שדה תעופה שעונה לשם שאת רשמת אבל הטיסות אליו לפי מה שאני הצלחתי למצוא מגיעות רק מתוך מדינת מערב אוסטרליה. המשמעות של זה היא שתצטרכי לקחת טיסה לפרת' מאדלייד ומשם לקחת טיסה לאקסמאות'.
אני מצרפת לך לינק לאתר של חברת skywest.הם עושים טיסות מפרת' לאקסמאות'.יכול להיות שיש עוד חברות שעושות את זה אבל אני לא מצאתי עוד משהו.
בנוסף אני מצרפת לך לינק לאתר של מרכז המבקרים של אקסמאות'.אולי שווה לך לנסות לשלוח להם מייל ולשאול אם יש חברת תעופה שטסה מאדלייד לאקסמאות' למרות שאני בספק אם יש.
אני מקווה שזה יעזור לך,זו עיר מקסימה.
|
|
|
|
|
| 8. ושוב תודה! תגובה ל - 7 |
14/10/2008 23:05   |
|
|
האמת היא שאם קוואנטס לא טסים לשם ישיר מאדלייד אז אני קצת בספק אם חברה אחרת כן אבל שווה לבדוק.
תראי,מדובר במקום מדהים אבל זה די חור במילים עדינות.לדעתי זה חלק מהקסם של המקום אבל אני יכולה להבין למה יש לשם טיסות רק מתוך מערב אוסטרליה. בניגוד לברום שהיא ממש עיר קיט אקסמאות' היא עיירה במיקום מעולה עם אחלה פארקים לאומיים מסביב ואתרי צלילה מדהימים אבל היא לא הגיעה לממדים של ברום עדיין.
אני מקווה שזה כן יסתדר לך.
|
|
|
|
| 9. כל מקום שתצליחו למצוא.... תגובה ל - 5 |
14/10/2008 23:20   |
|
|
שדה התעופה בסידני קרוב מאוד לעיר, יחסית.
אם את רוצה לטייל במערב, אל תתני לעלות הטיסה להוריד אותך מזה. גם אם זה יעלה כמה מאות דולרים, זה לא סוף העולם. זה לא שאת רוצה בסה"כ לטוס לבקר בפרת' ולחזור...
|
|
|
|
| 10. ושוב תודה! תגובה ל - 8 |
15/10/2008 00:17   |
| |
עדי ב א |
114 הודעות עד כה |
|
|
זאת בדיוק הסיבה שאני רוצה להגיע לשם!
עושה הרושם שאין לשם טיסות ישירות מאדלייד.
העניין הוא שיש לי חודש ו-20 באוסטרליה. והתכנון הוא לנחות בסידני (אחרי ניו זילנד) ולטייל 3 שבועות עד אדלייד, דרך מלבורן, גרייט אושן רואד. ואז לטוס לאקסמאות' מאדלייד, ולהמשיך דרומה עד פרת', וגם זה ב-3 שבועות.
עכשיו זה קצת מבאס אותי שאני אצטרך לקחת 2 טיסות.
אלא אם כן יש לכם הצעה לחלוקת זמן אחרת.. אולי לא צריך 3 שבועות לסידני-אדלייד, אלא רק שבועיים (למרות שזה נשמע לי מאוד לא הגיוני - אין לי כוונה לרוץ את החוף). ואז יש לי חודש במערב, ואני יכולה להתחיל מברום... שזה גם זה נשמע לי קצת לרוץ.
אשמח לעצות.. 
חג שמח!
|
|
|
|
| 11. ושוב תודה! תגובה ל - 10 |
15/10/2008 00:51   |
|
|
לא עשיתי את קטע הדרך בין סידני לאדלייד אז באיזור הזה יהיה לי קשה לעזור לך.
במערב לעומת זאת התמקד הטיול שלי.תראי,דבר ראשון קחי בחשבון שאת צריה רכב במערב והכי טוב יהיה לך לשכור רכב.דבר שני,בין ברום לאקסמאות' אם נוסעים על דרך החוף אין כמעט שום דבר ששווה לראות.הייתי מציעה לך להיכנס פנימה לקאריג'יני נשיונל פארק.בין אקסמאות' לקורל ביי למשל יש נסיעה יחסית קצרה של שעתיים(אני אומרת יחסית כי נסיעה של 5 שעות זה כבר נחשב נסיעה ארוכה יחסית) ככה שאת יכולה לתכנן את החלק הזה בצורה יעילה. לדעתי אין מה להיכנס למאנקי מיה ליותר מיום אחד.החלק של הדולפינים זה בבוקר וזה לוקח גג שעה מהיום וזה גם ממש מוקדם וחוץ מזה אין שם יותר מדי מה לעשות.אפשר למצות את החלק של השארק ביי ביום שמגיעים ואת הדולפינים ביום שעוזבים.אנחנו ממש חיפשנו איך להעביר את הזמן כי לקחנו 2 לילות.
משם דרומה יש את קאלברי שהיא עיירה מקסימה עם הרבה אטרקציות טובות.שווה להשקיע בה 3 ימים.האמת היא שמקאלברי דרומה האטרקציה הבאה זה הפינקלס שנמצאים ליד העיירה סרוונטס.זו נסיעה לא קצרה אבל הפינקלס זה משהו שאסר להחמיץ ורצוי לקחת סיור שקיעה שם. משם את כבר יכולה להמשיך לפרת' ולטייל באיזור פרת'.
לדעתי לברום עצמה תקדישי 4 ימים לפחות.עיירה כיפית ביותר.
אני חושבת שאם תכנני את הזמן שלך כמו שצריך את יכולה להספיק לעשות את החלק שבים אקסמאות' לפרת' ב3 שבועות בכיף בלי לחץ.את צריכה להחליט מה את רוצה לראות ולתכנן את הזמנים שלך בהתאם.נכון שהיה עדיף אם היה לך יותר זמן אבל לדעתי שווה לך בכל מקרה להשקיע בזה גם אם זה אומר לקחת 2 טיסות. אגב,אם את מחליטה להתחיל מברום בסופו של דבר זה יכול להקל עלייך עם גמישות הטיסות.
|
|
|
|
| 12. אחחח הטיסות תגובה ל - 11 |
15/10/2008 01:46   |
| |
עדי ב א |
114 הודעות עד כה |
|
|
הרסו לי את כל התוכניות, האוסטרלים האלה...
חשבתי שכבר הצלחתי לתכנן בול כמו שרציתי, אבל עכשיו הם הוכיחו לי שלא..
אז כמה זמן לדעתך צריך להקדיש מברום לפרת'?
ובכל מקרה, אין טיסות ישירות לברום מאדלייד.. אז ככה שזה לא ממש משנה, אבל בואי נשמע ממך מה את אומרת. חודש יספיק לזה? יותר מדי? פחות מדי?
|
|
|
|
| 13. אחחח הטיסות תגובה ל - 12 |
15/10/2008 09:57   |
|
|
אז ככה-פתחתי את היומן מסע שלי מהטיול כדי לראות בכמה זמן אנחנו עשינו את זה הפוך מפרת' לברום.לקח לנו עשרים ואחת יום בדיוק לעשות את החלק הזה וניתן לומר שמיצינו בכל מקום את מה שיש לעשות בו. אם תחליטי שאת מקדישה לזה 3 שבועות את תעשי את זה בכיף ואם תחליטי שאת מקדישה לזה חודש זה יהיה אפילו יותר טוב כי יש מקומות שהייתי נשארת בהם בדיעבד עוד גם סתם כדי לרבוץ על החוף. לדעתי לברום שווה להקדיש שבוע,אני גם חושבת שאם את מגיעה לשם בתקופה בשנה שיש את המדרגות לירח שווה לתכנן את זה ככה שתהיי שם בזמן שזה קורה.לאקסמאות' שווה להקדיש גם איזה 4 ימים.אם את צוללת אז את כנראה תקחי יום של ספארי צלילות ואם לא את יש כל מיני אתרי שנירקול שווים ביותר שם.יש שם את הפארק הלאומי ששוה ביקור וטיול רגלי. יש שם מלא חופים מדהימים. קורל ביי-אנחנו הקדשנו יומיים אבל בסופו של שבר זה היה בשביל השחייה עם הכריש לוויתן שהבחור שטייל איתי רצה לעשות ואמר אגב שזה היה הדבר הכי מדהים שהוא עשה אי פעם.אם את לא בעניין של שחייה עם מנטה ריי/כריש לוויתן/צפייה בליוותנים אז אפשר בכיף להקדיש למקום יומיים כי פשוט כיף שם.יש שם חוף ממש כיפי עם מים נהדרים וזו פשוט עיירת חוף אוסטרלית כיפית.
משם ממשיכים דרומה לאיזור שארק ביי ומאנקי מיה.בטח שמעת על הדולפינים המפורסמים של מאנקי מיה שמגיעים עד החוף.אז המקום חביב מינוס.כל התצוגת דולפינים הזאת מאוד המונית ולנו יצא במזל שפשוט לא גבו כסף על זה באותו יום כי בד"כ גובים.אפילו ביציאה עדיין לא ישב שם אף אחד לגבות כסף.הדולפינים אכן מגיעים לחוף אבל בניגוד למרכז לחקר הדולפינים בבנברי ששם הם גם מגיעים לחוף וגם את יכולה לשחק איתם במים כאן בוחרים באופן שרירותי (ממש לא שרירותי...)שלושה אנשים שיאכילו את הדולפינים בדג.מאוד נחמד והכל אבל לא מצדיק לדעתי להישאר שם עוד לילה.מה שכן אפשר לעשות זה לראות את מה שיש לראות בדרך מהכניסה לאיזור שרק ביי עד דנהם ביום שמגיעים וים אחרי זה בבוקר(גם ככה זה רק בבוקר)לראות את הדולפינים ולנסוע.ככה קיבלת עוד יום למקום אחר.
משם ממשיכים דרומה לקלאברי שנמצאת על שפך נהר שברח לי השם שלו ויש שם גם פארק לאומי מהמם. יש שם כ"כ הרבה פעילויות שזה לא יאמן.אנחנו בחרנו לעשות שיט בקנו בנהר וזה היה כיף מאוד.חוצ"מ גם שכרנו לאיזה שעה סירת מנוע קטנה כזאת ושטנו לנו בים שם. זה גם אחלה מקום לרביצה על החוף.ולא להחמיץ טיול רגלי בפארק הלאומי.אני חושבת שצריך שם 4 ימים אבל גם אפשר להישאר שם 6 ולא להתאכזב.
משם אם אני לא טועה ממשיכים דרומה לעיירה שנקראת סרוונטס שבה יש פארק לאומי שמתקיימת בו תופעה שנקראת פינקלס.מדובר בעמודי חול שכביכול צומחים מהאדמה. אני ממליצה בחום לקחת את הסיור עם הריינג'ר.נרשמים לזה דרך הלשכת תיירות של העיירה.אני ממליצה על סיור שקיעה (לנו ירד גשם מטורף אז לא ממש ראו את השקיעה אבל זה צריך להיות מדהים שם).הריינג'ר הזה היה הריינג'ר של הפארק איזה 30 שנה ומכיר כל חור בפארק ונותן הדרכה מעולה ומצחיקה.מומלץ בחום.
חוץ מזה יש בדרך מקאלברי לשם פארק ימי לאומי שאפשר לצלול או לשנרקל בו אם בא לך.לנו פשוט ירד גשם היסטרי.
מסרבנטס אז יכולה בכיף להמשיך לך דרומה עד פרת' ללא עצירות בדרך.
באיזור של פרת' עצמה יש מלא פארקים לאומיים שצריכים להיות מאוד יפים וגם יש מלא סיורי יקבים אם את בעניין.לפרת' עצמה כעיר לא הייתי מקדישה יותר מ3 ימים כי פשוט אין מה לעשות שם יותר מזה. כן שוה לנסוע לפרימנטל ליום אחד רצוי כשיש את השוק.עיירה מקסימה ויש רכבת מפרת' לשם שלוקחת איזה חצי שעה.
|
|
|
|
|