כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה 05/10/2008 19:19 לתגובה הבאה
  izaks לא מחובר izaks  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
שלום לכולם..מוני ,סוזי וכולם,

אנחנו זוג שמתכנן לנסוע מניו יורק למפלי הניאגרה (יש לנו כ-5 ימים)באיזור ה-22.10.08 ואילך.
הנסיעות נראות לי מטורפות וחשבנו על הפיתרון הבא:

לנסוע ברכב שכור מניו יורק דרך ניו המפשיר , ורמונט, אגמי האצבעות, ומפלי הניאגרה.

מכיון שהנסיעה חזרה יכולה להתיש, חשבנו על טיסה חזרה מבאפלו לניו יורק. (בגישוש ראשוני נראה לי מדובר בעלות של כ-90$-פער לא גדול ביחס להוצאות הדלק והתמורה).

האם נראה לכם הגיוני?
האם אכן אלו מחירי הטיסות והאם ידוע לכם על טיסות זולות יותר?
איך מתניידים מבאפלו למפלים- יש תחבורה ציבורית?
האם כדאי לישון "על" המפלים או מרוחק מהן ואם מרוחק איפה ואיך מגיעים?

נשמח מאוד לכל מידע.
תודה רבה.
איציק

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 1 05/10/2008 19:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני לא מחובר מוני  משתמש פעיל 6472 הודעות עד כה
שלום איציק
אם זה תלוי בי (וזה לא),אכן הייתי חוזר בטיסה כי גם עם טיסה ידידי רק ממבט חטוף זה נראה על פניו מתיש.

גם כן לא הייתי עולה כל כך גבוה הן בניו המפשייר והן בוורמונט,כי תאריך כזה לא עושה טוב לנקודות הצפוניות ומאחר והשלכת הקדימה השנה
הייתי מקטין ציפיות אפילו בנקודות דרומיות יותר במדינות הללו.
לעומת זאת יש לקוות שמערבה באצבעות אפשר להנות עדיין גם מצבעי שלכת.

אלו בערך מחירי טיסה ולא לפקפק לרגע ,וללכת על טיסה.

בכל מקרה אני חוזר, תביאו בחשבון משמעת התחלה מוקדמת אם ברצונכם לקיים את התוואי שרשמת.

אין צורך להתנייע מבאפלו למפלים הרכב יהיה אתכם כל הזמן כולל מפלים ויוחזר אחר כבוד בשדה התעופה בבאפלו לפני שתעלו לטיסה לניו יורק.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 2 05/10/2008 20:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי מוני,
הרבה תודה על העזרה המהירה.

אני מבין שההמלצה שלך לא להצפין היא בעיקר בגלל ענין השלכת,
אם נתעלם רגע מענין השלכת האם כדאי להגיע לשם בגלל הנוף והטבע?
חובב מאוד הרים וטבע פראי-יש לך אולי המלצה ספציפית?

אם כך ענין השלכת, מה אתה אומר על קודם טיסה לבפלו ואח"כ נסיעה חזרה דרך האצבעות וכו'?

שוב תודה
איציק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 3 05/10/2008 21:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איציק
ההמלצה שלי שלא להצפין בתאריך מאוחר נבעה משתי סיבות אחת מהן נכון מקורה בהרבה אחרי הפיק של השלכת,ואז מן הסתם כאשר רובם של העלים על הרצפה יופין של הנקודות הצפוניות יורד בסדרי גודל.
והסיבה השניה שאני משתף אותך בהתלבטות שלי שברגע שמוסיפים לעלות צפונה אל למשל ההרים הלבנים בניו המפשייר אחר כך לצפון וורמונט מה יוסיף שעות הגה ושעות נוספות כלליות של ביקורים וכמות הימים במסורה שנתתם עלולה להוות בעיה .
בכללי אם אתם הולכים על טיול מאומץ ותהיה השלכת אשר תהיה מבלי לפתח ציפיות בנידון,עשו ככל שתוכלו .

עכשו לגבי הרעיון לטוס מניו יורק לבאפלו,ברור שזה רעיון טוב,שהרי
אנחנו ב-2005 עשינו אותו דבר טסנו מלה גרדיה לבאפלו 70 דולר כרטיס שנקנה 3 חודשים קודם לכן.
מאוד נוח בבאפלו אין צורך בהסעה לחברות ההשכרה,זה ממש ממול מסוף קבלת המזוודות.
מציע שתלכו על טיסה מוקדמת על מנת לחסל את היום הראשון שיכלול סיום הביקור במפלים,ביום השני נסיעה מוקדמת לאצבעות ,לנסות להספיק
את ווטקינס גלן+הצצה באוניברסיטת קורנל שבאיתקה ולנסות לקדם ללינה עד שעה שעה וחצי מזרחה ואפילו יותר מסביבת סירקיוז.

מכאן אני רושם לך תוואי שאומנם יביא אותך לנקודות הצפוניות בוורמונט וניו המפשייר,ומכאן בבדיקה תראה כמה צריך בערך לעשות עד החזרה לניו יורק,ומכאן תראה גם למה לא חשבתי כל כך צפונה.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 4 05/10/2008 23:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי מוני

תודה רבה רבה על ההתיחסות וצרור העצות.
אקח זאת מאוד בחשבון.

לילה טוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מוני היקר-עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 5 07/10/2008 00:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי מוני ואנשי הפורום,

זקוק לעזרתך בשתי שאלות נוספות:

1. רלוונטי שימוש בציוד קמפינג (אוהל, שק שינה)לשינה בתקופה של 22-28 לחודש (איזור וורמונט)?

2.המלצה להתמקם במקום ממנו ניתן לעשות טיול רגלי בטבע בשבת ללא צורך בנסיעה בשבת.(שומר שבת).
אנו עושים את המסלול שהמלצת קודם בין מפלי ניאגרה לניו יורק (דרך אגמי האצבות, וורמונט, ניו המפשיר). בתארכים הנ"ל כששבת באמצע.

אשמח לשמוע,
תודה שוב.
איציק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מוני היקר-עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 6 07/10/2008 10:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איציק שלום
ובכן בתשובה לשאלתך הראשונה מאחר ואין לי נסיון אישי התקשרתי לידיד
טיולי השלכת שלי מנחם פז שזכרתי שלילה אחד עשה נסיון להכנס לקמפ ולהעביר את הלילה באוהל.
הוא מבקש להעביר לתשומת לבך שאם אין לכם ציוד מתאים כולל סיוע תרמי
הוא שולל את הרעיון ,זה לא לילה שהוא יזכור לטובה,וזה היה על פי דבריו בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר אז בתאריך שלכם על אחת כמה וכמה.
בקשתי ממנו שאם יתפנה יכנס לשירשור הזה וידווח ממקור ראשון.
אני בכלל רוצה להגיד לך שהיו לילות שגם במוטלים בשעות מתקדמות
מצאתי את עצמי מושך קצת יותר את השמיכה,כך שהנה לך אישור נוסף שהטמפרטורות בלילה בשעות הקטנות לא נוחות .
ועכשו כשחזרתי לעיין במסלול שלך גם באיזור של אפ סטייט ניו יורק מהמפלים מערבה ממש לא מחכים לכם בתאריכים הללו טמ' לילה נוחות,וב2006 למשל האיזור הזה באמצע אוקטובר זכה לסופת שלגים מוקדמת ששיבשה משך יומיים את החיים באיזור.

לגבי השאלה השניה,חשוב לשמוע בהערכה מדויקת יותר היכן אתם אמורים
להיות.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 1 07/10/2008 20:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mismeital לא מחובר mismeital  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
חשבתם אולי לבדוק אפשרות לנסיעה בטיול מאורגן?
יש מס' חברות ישראליות בארה"ב שמוציאות טיולים בעברית למס' אזורים ובינהם גם מפלי הניאגרה,
הטיולים האלה ממש חוויה, לא יקרים וחוסכים הרבה כאב ראש לנהג מבחינת אורך הנסיעה והתמצאות בדרך
אני ממליצה לשקול אפשרות כזו,
תנסו את "המטייל" אחלה חברה,
תעשו חיים
מיטל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מוני היקר-עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 7 07/10/2008 20:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי מוני,

שוב, מקבל את המלצתך ומאוד לך על ההשתדלות.
אבדוק באיזה איזור בכוונתינו להיות בשבת ואשמח להודיע לך ולקבל המצלתך.

ערב טוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 8 07/10/2008 21:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי מיטל,

אכן שמעתי על החברה הזו ובאמת הבנתי שהיא מומלצת מאוד,
אבל זה לא בדיוק הסיגנון של הטיול שאנחנו חשבנו-יותר עצמאי וגמיש.

תודה על העצה.

איציק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מוני היקר-עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 9 13/10/2008 01:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי מוני,

ובכן, בהמשך לתיכתובת והמסלול שהמלצת עבורינו,

נראה לנו בשבת להיות באנדרונדק- "ה"מקום האהוב גם עליך אני מבין.
תוכל להמליץ לנו על מקום ממנו ניתן לעשות מסלול הליכה מרשים...?
(להזכירכך אנחנו לא נוסעים בשבת)
המסלול מומלץ שיהיה בו הרבה טבע ופראי מצד אחד, אך גם לא מאוווד אתגרי.

ובכלל, ההמלצות בפורום הם יותר איזורים לראות ולבקר ולא מסלולי הליכה ספציפים מומלצים, איך מגיעים אליהם וכו',

יש לך כמה כאלו במגירה באזור תוואי המסלול שהצעת?

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מוני היקר-עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 11 13/10/2008 08:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 1390 הודעות עד כה
מצורפת מפה אינטראקטיבית שבה אתה יכול לראות מסלולי הליכה באדירונדק .לחיצה על התויות הצהובות נותנת תיאור של המסלול כולל אורך וקושי.

http://visitadirondacks.com/attract/byways-map.cfm
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. מוני היקר-עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 12 13/10/2008 10:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי ריקי,
מפה מצויינת. תודה.

יש לך המלצות על מסלול/לים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. מוני היקר-עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 13 13/10/2008 12:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איציק שלום
הצצתי אחורה ולא ראיתי שבתאריכים המאוחרים שלכם באיזור הכנסנו את האדירונדאק וביחוד בכמות הימים הזעומה שנתתם.

האתר הנ"ל יהה נחמד ככל שיהיה,על פיו במסגרת האפשרית שלכם אי אפשר יהיה לבודד מסלול על פי מה שחיפשת.

לדעתי ואני כרגע לא יודע עד כמה עמוק באדירונדאק אתם מתכונים להצפין ,תגיעו לדוגמה לעיירות כמו סרנק לייק או לייק פלאסיד,שבהם לבטח תמצאו יותר ענין בטיולים רגועים הן סביב האגמים שבתחומן והן בעיירות עצמן ,שלהן(בדרך כלל זה רחוב אחד ראשי ).

על מנת להגיע אל תחילתם של מסלולים שבדרך כלל מכוונים בסביבה להר זה או אחר,תצטרכו להכנס למרכז מבקרים שיכוון אותכם,אבל אז תראו שזה לא מתאים לכם כי צריך לנסוע לתחילת מסלול,לכן חושב שתסתפקו
בהצעה להגיע להתמקם בעיירה ולטייל בסביבה.

האם מסלולים חריגים לא מתנגשים אצלכם במה שמכונה "תחום שבת"?
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מוני היקר-עזרה לנסיעה מניו יורק למפלי הניארגה תגובה ל - 14 13/10/2008 16:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי מוני,

סחתיין על הידע ...
אכן יש כזה דבר "תחום שבת" זה כבר ענין של רמת הקפדה....Smile

תודה שוב ושבת שלום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. הצעה נוספת, שלא חייבים לקבל :-) תגובה ל - 15 14/10/2008 18:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  סוזי לא מחובר סוזי  משתמש פעיל 1188 הודעות עד כה
איציק, מוני וריקי היקרים,

איציק,
קראתי את השרשור החביב שפתחת ולמדתי ממנו עליכם מספר דברים:

א. השלכת אינה מטריפה את דעתכם :-)
וזה מצוין! כי בתאריכים שלכם כמעט כל האזור יהיה אחרי הפיק (אולי בקייפ קוד ובאזורים הדרומיים של קונטיקט יהיה עדיין משהו...).
לכן אני מסירה את שיקולי השלכת מהמסלול.

ב. נראה לי שאתם מ"מיטיבי הלכת" שבינינו (אמרתם שאתם אוהבים טבע פראי).

ג. אתם כנראה חיים בשלום עם טמפרטורות נמוכות (הבעתם נכונות לישון באוהל!!)

לדעתי, אין לכם צורך להצפין יותר מדי. יש לכם ממש בקרבת מקום כל מה שאתם צריכים.
לכן, בתקווה שמזג האוויר יאיר לכם פניו, הייתי רוצה להציע לכם את איזור הבירקשירס למסלולי הליכה. אני אמנם לא עשיתי אותם, אך הם נראים לי מדהימים.

קודם קראו חומר על הפארקים השונים:
http://www.mass.info/cheshire.ma/parks.htm
http://www.mass.info/state.ma/recreation.htm
מסלולים שדובר עליהם בפורום:
http://www.mass.info/charlemont.ma/parks/mohawk_trail_state_ forest.htm
http://www.mass.info/north_adams.ma/parks/appalachian_trail. htm
http://www.mass.info/lanesborough.ma/parks/mount_greylock_st ate_reservation.htm

אם מעניין אתכם, אני מקווה שמוני יוכל לסייע בפרטים מדויקים יותר על מסלולי ההליכה באזור.
כמובן שחייבים לברר פרטים על הפעילות באזור בסוף אוקטובר.

ריקי פעם הציעה לבקר ב-Harriman State Park, שנמצא במרחק של שעה צפונה מניו-יורק ויכול להשתלב במסלולכם. http://nysparks.state.ny.us/parks/info.asp?parkID=143
ריקי כמובן יכולה לעזור יותר ממני בפארק זה.

בדרך ל-Syracuse, אתם יכולים לשלב גם את מסלול הגשרים המקורים באזור Bennington, VT, כגיוון למסלולי ההליכה.
http://www.bennington.com/chamber/Bridges/index.html

מצרפת מיפוי למסלול ל-5 לילות ללא טיסה, המשלב גם את אגמי האצבעות.
* אם יש לכם רק 4 לילות, טוסו מבאפלו כפי שרציתם.
* אם ברשותכם 5 לילות ותרצו בכ"ז לטוס מבאפלו, אני מציעה להישאר יום נוסף בבירקשירס/דרום וורמונט.

5 לינות במסלול:
1) Great Barrington, MA או בסביבה
2) Williamstown, MA או Bennington, VT או בסביבה
3) Syracuse, NY או בסביבה
4) Niagara Falls
5) אגמי האצבעות (אופציונאלי)

http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=New+York,+NY&d addr=Harriman+State+Park,+Highland+Falls,+Orange,+New+York+1 0928,+United+States+to:Great+Barrington,+MA+to:Cheshire,+MA+ to:Williamstown,+MA+to:Syracuse,+New+York,+United+States+to: Niagara+Falls,+ON+to:Watkins+Glen,+New+York,+United+States+t o:Ithaca,+NY+to:JFK&hl=en&geocode=&mra=ls&sl l=41.885921,-76.091309&sspn=3.917366,9.84375&ie=UTF8 &z=7

הערה: קיבלתי את כל הצעותיו של Google Maps לגבי הכבישים, אך אם מתאים לכם, יהיה צורך לחשוב איך לנסוע באמת.

מאחלת לכם טיול משובב נפש :-)
סוזי.

[עודכן ב:14 אוקטובר 2008 18:54:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. הצעה נוספת, שלא חייבים לקבל :-) תגובה ל - 16 14/10/2008 19:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי סוזי, מוני וכל השאר,

סוזי- הפרופיל שבנית עלינו די נכון..Smile
את השלכת אף פעם לא ראינו ונראה לי שלא ממש יודעים מה אנו מפסידים , וזה בסדר כי בלאו הכי גם כנראה לא נדע Smile

תודה רבה על שלל ההצעות.
אעיין בהם מיד.

היום בלילה אנו טסים.

לכולם, במיוחד למוני, שלא פיספס אף שאלה ששאלתי ותמיד נענה ברצון ובנחמד. הרבה תודה על שלל ההצעות המועילות והתשובות הפרקטיות.

ובכלל, יש אוירה נורא טובה באתר ותמיד כיף לגלוש כאן.

מבטיח לעדכן כשנחזור ואולי יהיה גם מה להוסיף למי שירצה.

חג שמח.
איציק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. נסיעה טובה ודרך צלחה! תגובה ל - 17 14/10/2008 19:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי איציק,

לא ידעתי שאתם טסים היום!
מקווה שלא בלבלתי לכם בשכל יותר מדי :-)

שיהיה לכם טיול מקסים,
סוזי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. נסיעה טובה ודרך צלחה! ומילה לסוזי תגובה ל - 18 14/10/2008 20:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איציק
מצטרף לברכה של סוזי,סעו לשלום ושרק תהנו.

ולסוזי
תגובה כזאת, האופינית לך כל כך,שאותה חברה טובה שלך בפורום מתארת במילים-
היא עושה זאת ביסודיות, ועם הרבה יראת כבוד.

הגם שאולי לא תשרת הפעם את איציק, לא תשאר באויר,ובטוח שתשרת נוסעים אחרים מאלה שמפשפשים בתגובות אלו או אחרות,ובטוח שלא מפספסים ולו תגובה אחת משלך.

סוגי טיול קצרים כאלה, למדתי בפורום-מאוד מבוקשים,לכן גברתי לא
בלבלת לאף אחד את השכל,תפנימי.

חג שמח.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. נסיעה טובה ודרך צלחה! ושתי מלים למוני... תגובה ל - 19 14/10/2008 22:15 לתגובה קודמת
תודה רבה :-)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ניו-יורק לשבועיים :-)))
להודעה הבאה:אלף האיים

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף