|
| 42. מישהו קרא לי? תגובה ל - 18 |
09/06/2008 18:33   |
| |
ענתי |
1839 הודעות עד כה |
|
|
עכשיו אתה לועג לי???
אתה תתעסק עם שוויץ עכשיו, בכלל.
מי בא לים???
|
|
|
|
|
| 44. היי רבקה תגובה ל - 43 |
09/06/2008 20:04   |
|
בינתיים התכנונים בצורת קישורים וקטעים באנגלית , אבל במיוחד בשבילך מביאה כמה בצורה קצת יותר מסודרת.
*יש כנסיה מאד מיוחדת בסביבות לוצרן (בלוצרן עצמה כבר היינו, אולי נספיק לחזור..)מקווה שאגיע לשם.
כנסיית פיוס במגן - Pius Church in Meggen - של הארכיטקט Franz Füeg. בנוייה כולה משיש, שקוף בחלק מהמקומות.
http://travelguide.all-about-switzerland.info/meggen-pius-ch urch.html
** כנסיית saint benedikt ב sumvitg (גרבאודן) -Peter Zumthor, נבנתה לאחר שהמקורית נהרסה במפולת שלגים. זה די במסלול שלנו.
http://farm1.static.flickr.com/119/280753799_1f0d94f628_m.jp g
***ועוד כנסיה –כנסיה עם נוף של Mario Botta , אותה כבר הכנסתי בוודאות למסלול, מעל אגם מג'יורה-תמונה מצורפת בקישור הראשון.
הארכיטקט הזה תכנן את בית כנסת ומרכז מורשת היהדות באוניברסוטת תל אביב - צ'מבליסטה. לא מכירה או לא זוכרת ...אבל הבן שלי שהסתובב לאחרונה באוניברסיטה זיהה את הבינין
http://www.ynet.co.il/PicServer2/02012008/1447099/YE0607055_ wa.jpg
גם נודעו לי כמה פרטים מענינים, למשל מקס פריש –לפני שפנה לכתיבה היה אדריכל ותכנן בריכת שחיה בציריך, מבנה שנכלל ברשימת המיועדים לשימור.
האדריכלים שתכננו את האליאנץ ארנה הם שוויצרים (משם אנחנו מתחילים את הטיול-כמה נחמד). בשוויץ עצמה יש להם כמה בנינים מענינים בבזל.
הגשר ליד מעבר simplon , גשר ganter -של Christian Menn, כבר במסלול. נראה מעניין ביותר.
http://en.structurae.de/files/photos/2490/schweiz/simplon_br ucke.jpg
כמובן, אני אסתכל גם על הארכיטקטורה המסורתית, ועל ההבדלים בין האזורים השונים (ויש הרבה) בעין אחרת ובעיניין רב יותר מפעם.
וזה הודות לשיחות שהיו כאן בפורום כיפי זה.
נבלה כמה ימים באזור הגבול בין איטליה לשוויץ. גיליתי תערוכה מפוזרת על פני כמה מקומות של אומנים בני המקום או שביקרו בו. מימלא התכוונו לטייל שם, וזה רק יוסיף עיניין-פרטים בקישור השני.
אני קוראת לטיול הזה-
שוויץ זה לא רק שוקולד, שעוני קוקיה
ונוף של גלויה.
אבל , נראה מה ייצא בסוף מכל זה. ואהיה יותר חכמה כשנחזור. וכמובן שהדגש יהיה על הנוף הנהדר, המפלים וכל הטוב שיש לשוויץ להציע.
שבוע טוב לך ולכולם!
[עודכן ב:09 יוני 2008 20:07:]
מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
|
|
|
|
|
|
| 47. תמי בוקר טוב, תגובה ל - 46 |
10/06/2008 08:34   |
|
אכן, חוזרים "להשלמות".
אחרי קריאה ו"חקירה" הגעתי למסקנה שזהו אחד האזורים המרתקים והיפים והמיוחדים של שוויץ. לא בטוח ש"נעשה" את כולו, אבל נחזור לחלקים. בעבר טיילנו בעיקר בחלק הקרוב לפארק השוויצרי ולכיוון מעבר ברנינה. הפעם נתמקד יותר מסאנט מוריץ ודרומה, לכיון עמק ברגליה ו"נקפוץ" לאגמים האיטלקיים (רק אם מזג האוויר יהיה ידידותי).
כבר מצפה בכיליון עיניים!
איך ההכנות שלכם?
|
|
|
|
| 48. תנסה לבדוק ב"קרינה" תגובה ל - 37 |
10/06/2008 08:37   |
|
תודה רבה , ניסיתי אבל :
Thank you very much for your request. Unfortunately we are already fully booked. We hope to welcome you another time in our home.
I'll be back
|
|
|
|
| 49. נירית תגובה ל - 44 |
10/06/2008 08:51   |
|
|
אני לא יכולה להתאפק וגונבת זמן לטיולי כורסה.
נירית, איזה יופי שאת חוקרת מקומות מעניינים. לא ראיתי עדיין הכול, למעשה לא פתחתי את הקישורים ואעשה זאת בערב, רק תוספת קטנה לגבי מריה בוטה. הוא תכנן גם את מוזאון טינגלי בבאזל ואת... תיבת נוח בגן החיות התנכי בירושליים. הבת שלי הייתה השבוע בגן החיות במסגרת טיול של בי"ס וסיפרה חוויות על התיבת הזאת. ניסיתי לחקור אותה על הפסלים של ניקי דה סנט פל, שאמורים להיות שם, והיא התעקשה שיש פסלי חיות לבנים. מעניין, כי טרם ראיתי פסלים של סנט פל שאינם צבעוניים.
בכל אופן, הצמד סנט פל וטינגלי הלך כברת דרך ביחד עם האדריכל מריה בוטה. ואת כל זה אני יודעת אך ורק מטיולי כורסה בפורום ולא מידע קודם.
|
|
|
|
| 50. היי רבקה, תגובה ל - 45 |
10/06/2008 09:14   |
|
בטח נהיה בטיצ'ינו-כבר מחפשת את העמק המכושף!
תודה והמשך יום טוב!
|
|
|
|
|
|
| 53. תמי בוקר טוב, תגובה ל - 52 |
10/06/2008 10:30   |
|
אנחנו נוסעים ל3 שבועות. לא מזמינים מקום מראש (עד עכשיו תמיד מצאתי מקום בקמפינג לאוהל קטן..). כך שהכל פתוח. במקור רצינו להיות גם באלזאס, אבל יכול להיות שבמקום זה נהיה רק באיטליה ושוויץ.
בחלק מהאטרקציות המפורסמות של שוויץ (טיטליס, יונגפראו, לאוטרברונן-טרומלבאך, לוצרן, פילטוס, אינטרלאקן-בריאנץ ואולי עוד) כבר היינו, כך שהפעם המסלול הוא למקומות אחרים וכאלה שלא הספקנו (טיצ'ינו, עמק ברגליה, המעברים, אזור קנדרשטג, אזור צרמאט). נראה לי שנספיק, מה שלא-נשאיר לפעם הבאה. לא גיליתי דברים מיוחדים נוספים על אזור צרמאט סאס פי, רק קצת "התבאסתי" מהמחיר הגבוה של הרכבלים ורכבות ההרים שם. דווקא העמקים הקטנים שמסביב נראים לי אטרקטיביים יותר, נראה לי שנחליט כשנהיה שם.
כמובן אנחנו לא מבקרים באטרקציות לילדים, כך שגם זה מפנה לנו זמן. דווקא הפעם חשבתי אולי לנסות מגלשת הרים, נראה...רק אם שמים סבתא מאחורי שלא תתעצבן כשאסע לאט
אבל בטח לא נטייל עם סטופר...
[עודכן ב:10 יוני 2008 10:38:]
|
|
|
|
| 54. העמק המכושף-למי שחיפשה תגובה ל - 50 |
10/06/2008 10:40   |
 |
יונית - הנהלת הפורום |
13361 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 55. יונית, תודה רבה תגובה ל - 54 |
10/06/2008 10:55   |
|
נראה מקום באמת מקסים...
ומקווה שלא יהיה עמוס וחם מדי ביולי.
המשך יום טוב!
|
|
|
|
| 56. תמי בוקר טוב, תגובה ל - 53 |
10/06/2008 10:58   |
| |
תמי |
297 הודעות עד כה |
|
|
|
לגבי המחירים בסאאס פה וצרמאט. ניסיתי לבדוק שלוש אפשרויות של הוזלה. האחת, כרטיס החצי מחיר הכללי השוויצרי. השניה, כרטיס "הרפתקאות" של איזור ואליס. השלישית, כרטיס הנחות לאיזור סאאס פה.
לא הצלחתי להבין איזה מהם אם בכלל כדאי לנו. הבעיה היא קודם ששני הראשונים מניחים גם שימוש ברכבות, ולנו יהיה רכב. עם זאת, הרכבת בצרמאט כנראה כלולה בתכנית של כרטיס ההרפקאות האמור, ותהיה בחצי מחיר. עוד דבר שמטריד הוא שאי אפשר לדעת מראש מה יהיה מזג האויר, ויתכן, שבכלל לא נצליח לעשות כלום, וסתם קנינו כרטיס הנחות יקר. כמו כן, לא ברור לי מה קורה עם בן ה-16 שלנו, כאשר הכרטיסים הם עד גיל 16. האם הוא כלול או לא... שלחתי שאלות לשלושה נמענים שונים בשוויץ, ומכל אחד קיבלתי תשובה שונה לגבי כדאיות רכישת הכרטיסים...
|
|
|
|
| 57. תמי בוקר טוב, תגובה ל - 56 |
10/06/2008 11:24  |
|
גם אני ראיתי את המידע על הכרטיסים השונים.
בהתחלה חשבתי על הכרטיס לאזור צרמאט, יש כזה ל3 ימים הכולל רכבות ורכבלים. הוא משתלם רק אם עולים לכל ההרים שמסביב.
בכל מקרה צריך רכבת להגיע לצרמאט ולסאס פי, כי אי אפשר להגיע לשם עם הרכב, ועוד צריך לשלם חניה בכפר שלפני (או להשאיר את הרכב בצימר/קמפינג ולנסוע משם ברכבת). החלטתי...שלא אחליט עכשיו, אלא נראה כשנגיע, ונתייעץ בטוריסט אינפורמיישן, ובאמת לפי מזג האוויר הצפוי. לפעמים יש כרטיסי אורח נקודתיים המקנים איזה הנחה קטנה.
מה שמסתמן בכל מקרה, שנעלה לאחד הפסגות, נרד לאמצע הדרך ומשם נחזור ברגל. כנראה נלך על הגורנגראט, ורק בשביל זה לא משתלם לדעתי רכישת כרטיס .
לגבי הבן 16, אנחנו התייחסנו אליו כאל גיל 16 עד יום הולדתו ה17(בית הילל ) . ומעולם לא נתקלנו בבעיה. . לא יודעת מה קורה עכשיו, כי עברו מאז כמה שנים..
|
|
|
|