כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
41. שוויץ תגובה ל - 40 09/06/2008 18:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שירלי לא מחובר שירלי  משתמש פעיל 1355 הודעות עד כה
הי נועה!
אכן, היינו בשוויץ. שוויץ יפיפיה!!!!!!!!!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
42. מישהו קרא לי? תגובה ל - 18 09/06/2008 18:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענתי לא מחובר ענתי  משתמש פעיל 1839 הודעות עד כה
עכשיו אתה לועג לי??? Razz

אתה תתעסק עם שוויץ עכשיו, בכלל.

מי בא לים??? Laughing Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
43. תודה נירית על השיתוף תגובה ל - 38 09/06/2008 18:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2817 הודעות עד כה
מאוד אשמח לקרוא את התכנונים שלך, הם ודאי מעניינים, ובשבילי יהיו טיול כורסא נעים!

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
44. היי רבקה תגובה ל - 43 09/06/2008 20:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3895 הודעות עד כה
בינתיים התכנונים בצורת קישורים וקטעים באנגלית Surprised , אבל במיוחד בשבילך מביאה כמה בצורה קצת יותר מסודרת.

*יש כנסיה מאד מיוחדת בסביבות לוצרן (בלוצרן עצמה כבר היינו, אולי נספיק לחזור..)מקווה שאגיע לשם.

כנסיית פיוס במגן - Pius Church in Meggen - של הארכיטקט Franz Füeg. בנוייה כולה משיש, שקוף בחלק מהמקומות.

http://travelguide.all-about-switzerland.info/meggen-pius-ch urch.html

** כנסיית saint benedikt ב sumvitg (גרבאודן) -Peter Zumthor, נבנתה לאחר שהמקורית נהרסה במפולת שלגים. זה די במסלול שלנו.

http://farm1.static.flickr.com/119/280753799_1f0d94f628_m.jp g

***ועוד כנסיה –כנסיה עם נוף של Mario Botta , אותה כבר הכנסתי בוודאות למסלול, מעל אגם מג'יורה-תמונה מצורפת בקישור הראשון.
הארכיטקט הזה תכנן את בית כנסת ומרכז מורשת היהדות באוניברסוטת תל אביב - צ'מבליסטה. לא מכירה או לא זוכרת ...אבל הבן שלי שהסתובב לאחרונה באוניברסיטה זיהה את הבינין
http://www.ynet.co.il/PicServer2/02012008/1447099/YE0607055_ wa.jpg

גם נודעו לי כמה פרטים מענינים, למשל מקס פריש –לפני שפנה לכתיבה היה אדריכל ותכנן בריכת שחיה בציריך, מבנה שנכלל ברשימת המיועדים לשימור.

האדריכלים שתכננו את האליאנץ ארנה הם שוויצרים (משם אנחנו מתחילים את הטיול-כמה נחמד). בשוויץ עצמה יש להם כמה בנינים מענינים בבזל.

הגשר ליד מעבר simplon , גשר ganter -של Christian Menn, כבר במסלול. נראה מעניין ביותר.

http://en.structurae.de/files/photos/2490/schweiz/simplon_br ucke.jpg

כמובן, אני אסתכל גם על הארכיטקטורה המסורתית, ועל ההבדלים בין האזורים השונים (ויש הרבה) בעין אחרת ובעיניין רב יותר מפעם.
וזה הודות לשיחות שהיו כאן בפורום כיפי זה.
נבלה כמה ימים באזור הגבול בין איטליה לשוויץ. גיליתי תערוכה מפוזרת על פני כמה מקומות של אומנים בני המקום או שביקרו בו. מימלא התכוונו לטייל שם, וזה רק יוסיף עיניין-פרטים בקישור השני.

אני קוראת לטיול הזה-
שוויץ זה לא רק שוקולד, שעוני קוקיה
ונוף של גלויה
.
אבל , נראה מה ייצא בסוף מכל זה. ואהיה יותר חכמה כשנחזור. Razz וכמובן שהדגש יהיה על הנוף הנהדר, המפלים וכל הטוב שיש לשוויץ להציע. Very Happy
שבוע טוב לך ולכולם!

[עודכן ב:09 יוני 2008 20:07:]

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
45. היי נירית תגובה ל - 44 09/06/2008 21:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2817 הודעות עד כה
נראה מעניין ויפה ואין שום ספק שהדינוים שלנו כאן רק מוסיפים לעוצמה ולעומק...

קשה לי לצייר מפת מסלול לפי השמות שנתת, יש מצב שתגיעו גם לטיצ'ינו? אחד המקומות היותר יפים בשוויץ (שאני אהבתי) היה העמק המכושף - לא זוכרת בדיוק את השם האיטלקי - אולי וואלי מג'יו? מסלול הליכה רגלי לאורך נחל, זה מקום ממנו חצבו אבני ציפחה, והבתים המעטים שם בנויים אף הם מהאבן. נראה כאחד המקומות הבודדים הלא מלוקקים בשוויץ.

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
46. לנירית תגובה ל - 44 10/06/2008 08:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תמי לא מחובר תמי  משתמש פעיל 297 הודעות עד כה
שלום נירית

אני רואה שאתם חוזרים לאיזור אנגדין... איזה יופי. מעבר מלויה שתעברו דרכו, מאוד מרשים, ואחרי המעבר לאיטליה, למרות הקרבה לשוויץ בכל זאת מייד רואים את ההבדל בין הארצות. הרבה יותר אנשים מסתובבים ברחוב, באיטליה כמובן...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
47. תמי בוקר טוב, תגובה ל - 46 10/06/2008 08:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אכן, חוזרים "להשלמות".
אחרי קריאה ו"חקירה" הגעתי למסקנה שזהו אחד האזורים המרתקים והיפים והמיוחדים של שוויץ. לא בטוח ש"נעשה" את כולו, אבל נחזור לחלקים. בעבר טיילנו בעיקר בחלק הקרוב לפארק השוויצרי ולכיוון מעבר ברנינה. הפעם נתמקד יותר מסאנט מוריץ ודרומה, לכיון עמק ברגליה ו"נקפוץ" לאגמים האיטלקיים (רק אם מזג האוויר יהיה ידידותי).
כבר מצפה בכיליון עיניים!
איך ההכנות שלכם?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
48. תנסה לבדוק ב"קרינה" תגובה ל - 37 10/06/2008 08:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 1503 הודעות עד כה
תודה רבה , ניסיתי אבל :
Thank you very much for your request. Unfortunately we are already fully booked. We hope to welcome you another time in our home.

I'll be back
סמן להדפסה   הוספת תגובה
49. נירית תגובה ל - 44 10/06/2008 08:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה מחובר זיוה  משתמש פעיל 4140 הודעות עד כה

אני לא יכולה להתאפק וגונבת זמן לטיולי כורסה.

נירית, איזה יופי שאת חוקרת מקומות מעניינים. לא ראיתי עדיין הכול, למעשה לא פתחתי את הקישורים ואעשה זאת בערב, רק תוספת קטנה לגבי מריה בוטה. הוא תכנן גם את מוזאון טינגלי בבאזל ואת... תיבת נוח בגן החיות התנכי בירושליים. הבת שלי הייתה השבוע בגן החיות במסגרת טיול של בי"ס וסיפרה חוויות על התיבת הזאת. ניסיתי לחקור אותה על הפסלים של ניקי דה סנט פל, שאמורים להיות שם, והיא התעקשה שיש פסלי חיות לבנים. מעניין, כי טרם ראיתי פסלים של סנט פל שאינם צבעוניים.
בכל אופן, הצמד סנט פל וטינגלי הלך כברת דרך ביחד עם האדריכל מריה בוטה. ואת כל זה אני יודעת אך ורק מטיולי כורסה בפורום ולא מידע קודם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
50. היי רבקה, תגובה ל - 45 10/06/2008 09:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בטח נהיה בטיצ'ינו-כבר מחפשת את העמק המכושף!
תודה והמשך יום טוב! Smile

סמן להדפסה   הוספת תגובה
51. זיוה, רבקה תגובה ל - 49 10/06/2008 09:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה, תודה על התוספות החשובות.
באמת מעניין.
באזל מסתמנת כעיר חשובה בביקור הזה!

יש לך אולי תמונה יותר טובה מזו של תיבת הנוח בגן החיות בירושלים?
http://www.jerusalemzoo.org.il/var/360/47872-noahsark.jpg

מתביישת קצת להגיד, אבל יש לי תחושה שאגיע למבנים שלו בשוויץ לפני אלה שבירושלים ותל אביב Embarassed Shocked

אבל בכל מקרה, אלה הקשרים שמוסיפים לי הרבה עיניין וכיף.

רבקה, מצאתי את העמק המכושף. הוא ממש במסלול-קרוב לאגם מג'יורה, וכבר מסומן במישלין (רק השם עוד לא הופנם, כלומר עד עכשיו). שוב תודה!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
52. תמי בוקר טוב, תגובה ל - 47 10/06/2008 09:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי נירית

ההכנות הוירטואליות לטיול שלנו די מוצו. כלומר, יש לי רשימה ארוכה של אפשרויות לטיולים בשני המוקדים בהם נהיה. צריך יהיה לקראת הנסיעה לסנן ולמקד יותר.

איך תספיקו את כל התכניות שלכם?? או שויתרתם על חלק מהתכניות? האם איזור צרמאט עדיין בתכנית? האם גילית דברים חדשים? אשמח לשמוע.
אגב, ראיתי היום במקרה שאיזור מעבר ברנינה מועמד, מטעם איטליה, להיות אתר מורשת עולמי של יונסקו? מעניין אם הם יצליחו.

ולזיוה, אכן בגן החיות התנכי יש פסלים צבעוניים מאוד (פסיפסים) ויפיפיים של חיות. בכלל, הגן שווה מאוד ביקור. מומלץ בשעות הערב, שאז נעים ומוצל יותר וגם החיות יותר עירניות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
53. תמי בוקר טוב, תגובה ל - 52 10/06/2008 10:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו נוסעים ל3 שבועות. לא מזמינים מקום מראש (עד עכשיו תמיד מצאתי מקום בקמפינג לאוהל קטן..). כך שהכל פתוח. במקור רצינו להיות גם באלזאס, אבל יכול להיות שבמקום זה נהיה רק באיטליה ושוויץ.
בחלק מהאטרקציות המפורסמות של שוויץ (טיטליס, יונגפראו, לאוטרברונן-טרומלבאך, לוצרן, פילטוס, אינטרלאקן-בריאנץ ואולי עוד) כבר היינו, כך שהפעם המסלול הוא למקומות אחרים וכאלה שלא הספקנו (טיצ'ינו, עמק ברגליה, המעברים, אזור קנדרשטג, אזור צרמאט). נראה לי שנספיק, מה שלא-נשאיר לפעם הבאה. לא גיליתי דברים מיוחדים נוספים על אזור צרמאט סאס פי, רק קצת "התבאסתי" מהמחיר הגבוה של הרכבלים ורכבות ההרים שם. דווקא העמקים הקטנים שמסביב נראים לי אטרקטיביים יותר, נראה לי שנחליט כשנהיה שם.
כמובן אנחנו לא מבקרים באטרקציות לילדים, כך שגם זה מפנה לנו זמן. דווקא הפעם חשבתי אולי לנסות מגלשת הרים, נראה...רק אם שמים סבתא מאחורי שלא תתעצבן כשאסע לאט Razz
אבל בטח לא נטייל עם סטופר... Smile

[עודכן ב:10 יוני 2008 10:38:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
54. העמק המכושף-למי שחיפשה תגובה ל - 50 10/06/2008 10:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13361 הודעות עד כה
Valle Maggia
סמן להדפסה   הוספת תגובה
55. יונית, תודה רבה תגובה ל - 54 10/06/2008 10:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

נראה מקום באמת מקסים...
ומקווה שלא יהיה עמוס וחם מדי ביולי.
המשך יום טוב!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
56. תמי בוקר טוב, תגובה ל - 53 10/06/2008 10:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לגבי המחירים בסאאס פה וצרמאט. ניסיתי לבדוק שלוש אפשרויות של הוזלה. האחת, כרטיס החצי מחיר הכללי השוויצרי. השניה, כרטיס "הרפתקאות" של איזור ואליס. השלישית, כרטיס הנחות לאיזור סאאס פה.
לא הצלחתי להבין איזה מהם אם בכלל כדאי לנו. הבעיה היא קודם ששני הראשונים מניחים גם שימוש ברכבות, ולנו יהיה רכב. עם זאת, הרכבת בצרמאט כנראה כלולה בתכנית של כרטיס ההרפקאות האמור, ותהיה בחצי מחיר. עוד דבר שמטריד הוא שאי אפשר לדעת מראש מה יהיה מזג האויר, ויתכן, שבכלל לא נצליח לעשות כלום, וסתם קנינו כרטיס הנחות יקר. כמו כן, לא ברור לי מה קורה עם בן ה-16 שלנו, כאשר הכרטיסים הם עד גיל 16. האם הוא כלול או לא... שלחתי שאלות לשלושה נמענים שונים בשוויץ, ומכל אחד קיבלתי תשובה שונה לגבי כדאיות רכישת הכרטיסים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
57. תמי בוקר טוב, תגובה ל - 56 10/06/2008 11:24 לתגובה קודמת
גם אני ראיתי את המידע על הכרטיסים השונים.
בהתחלה חשבתי על הכרטיס לאזור צרמאט, יש כזה ל3 ימים הכולל רכבות ורכבלים. הוא משתלם רק אם עולים לכל ההרים שמסביב.
בכל מקרה צריך רכבת להגיע לצרמאט ולסאס פי, כי אי אפשר להגיע לשם עם הרכב, ועוד צריך לשלם חניה בכפר שלפני (או להשאיר את הרכב בצימר/קמפינג ולנסוע משם ברכבת). החלטתי...שלא אחליט עכשיו, אלא נראה כשנגיע, ונתייעץ בטוריסט אינפורמיישן, ובאמת לפי מזג האוויר הצפוי. לפעמים יש כרטיסי אורח נקודתיים המקנים איזה הנחה קטנה.

מה שמסתמן בכל מקרה, שנעלה לאחד הפסגות, נרד לאמצע הדרך ומשם נחזור ברגל. כנראה נלך על הגורנגראט, ורק בשביל זה לא משתלם לדעתי רכישת כרטיס .
לגבי הבן 16, אנחנו התייחסנו אליו כאל גיל 16 עד יום הולדתו ה17(בית הילל Razz ) . ומעולם לא נתקלנו בבעיה. . לא יודעת מה קורה עכשיו, כי עברו מאז כמה שנים..

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:איך להזמין חוברת ללא כרטיסים???
להודעה הבאה:זקוקה לעזרה דחוף