כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
41. *** סיפור מהסרטים ***:Re תגובה ל - 2 09/06/2006 10:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר
רציתי לשאול אותך איך השגת את הסרט סנגאם אני מחפשת אותו בנרות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
42. *** סיפור מהסרטים ***:Re תגובה ל - 40 11/06/2006 09:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Anonymous  משתמש לא מוכר

זהו - שהוא שודר מתישהו...
לי אין אותו
ועם תרגום זה יהיה יותר קשר
בטח אפשר להוריד אותו
או להשיג אותו בחנויות הודיות ברמלה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
43. הרשו לי להוסיף עוד כמה.. תגובה ל - 40 14/04/2008 15:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dodo the tiger לא מחובר dodo the tiger  משתמש בינוני 92 הודעות עד כה
1) "אבודים לרגע" סרט של בוגר מגמת הקולנוע של מכללת "ספיר". בסרט הוא ממחיש את הסיפור האישי שלו, ההתנסות עם סמים והנזקים.סרט יפהפה, קצר ומרגש. אהבתי את הנופים המרהיבים שנראו, הכפרים במדרונות ההרים ובעיקר את האווירה של הודו, שניתן היה לחוש אותה היטב.

יוצר הסרט מסתובב ברחבי הארץ ומציג את הסרט עם הרצאה שכוללת את הסיפור האישי שלו. פשוט מדהים.

2)"THE BOW" - סרט קוריאני שמתרחש כמעט כולו בעיקר על ספינה. אני לא ממש זוכר, אבל יש איזה זקן שכולא נערה בספינת הדייג שלו, כאשר הוא מחכה שהיא תגיע לגיל 17 - אז יוכל לשאת אותה לאישה. רק שלאחד הדייגים שעוברים אצלו בספינה יש תוכניות אחרות.

למרות שהסרט מתרחש כמעט כולו בלוקשיין אחד. מומלץ.

3) מישהו הזכיר כאן את הספר עב הכרס "שוגון", אחד הנפלאים שקראתי בחיי. כמה יודעים שיצאה מיני סדרה בת עשר שעות! שמגוללת את הסיפור למסך הטלוויזיה. לא יודע אם ניתן להשיג את המיני סדרה הזו בחנות וידיאו כלשהי, ללא ספק ניתן דרך האינטרנט.

רק זהירות.. הסדרה נעשתה ב-1980! כך שאל תופתעו מסגנונות השיער של הלבנים.

ואם כבר בספרים עסקינן. לגבי תרבות יפן כנראה שלא חסרים. יש מספר רומנים של דוב סילברמן, יהודי אמריקאי שהתגורר גם בארץ, כמו "נפילת השוגון" וה"שישי" (אריה ביפאנית).
כמו כן יש גם את הטרילוגיה המצוינת של ליאן הרן "סיפורי האוטורי".
סמן להדפסה   הוספת תגובה
44. Laggan תגובה ל - 37 14/04/2008 18:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
יופי של שרשור,

Laggan - סרט מצויין על קבוצת קריקט מאחד הכפרים המנצחת את נבחרתו של השליט האנגלי המקומי. מבט נפלא על היחס לקאסטת ה-Untouchables , ממנה מגיע ה-Pitcher זורק הכדור לחובט. הזריקה שלו מצוינת משום שהידיים שלו מעוותות ואז יוצא כדור מסובב מאוד. מומלץ מאוד.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
45. Water תגובה ל - 44 14/04/2008 18:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
Water -
סיפור גורלם של אלמנות בהודו.
אלמנות כידוע נחשבות ל"מקוללות" שגורלן נחרץ, ולכן יעזבו את ביתם וילכו לאשראמים המיועדי לאלמנות בלבד. באיזור רישיקש אפשר לראות רבות מהן, הן תמיד לבושות לבן העוטף גם את ראשם.
סרט נהדר המתאר את התופעה הקשה. ילדה קטנה שנישאה לזקן שנפטר מוצאת את עצמה מתמודדת עם חיים שגורלם נקבע מראש....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
46. Darshan תגובה ל - 45 14/04/2008 18:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
סרט מופלא המתאר את קורותיה של הגורו המחבקת Amritananda Mai ,מדרום הודו. סרט יוצא מן הכלל הנצמד לדמות המיוחדת הזאת קרוב מאי פעם ומתאר את האשראם שלה, את מסעותיה, את בתי החולים שהקימה, הכל דרך עיניים של אנשים הנמצאים שם שנים רבות.
סרט צולם על ידי במאי צרפתי שעושה עבודת צילום נהדרת גם בנגיעה בכל נושא ה-devotion ההודי, ה-Bhaktas ...
פשוט סרט עשוינהדר שמתאר תופעה מדהימה כשלעצמה.....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
47. Stories Of A People Apart תגובה ל - 46 14/04/2008 18:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
עבודה נפלאה המתארת את חייהם של הקאסטות הנמוכות בהודו.
סרט קצת קשה, דוקומנטרי יותר מאשר עלילתי. לאוהבי המבט פנימה לתוככי התרבות ההודית על רבדיה הקשים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
48. godesses תגובה ל - 47 14/04/2008 18:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
מדינת טאמיל נאדו ידועה כמקור ראשי לסיפורים על אלים שירדו אל העולם, ודוגמאות מחיי היום יום. לא סתם זאת המדינה עם המקדשים המרהיבים ביותר ועם האתרי עלייה לרגל המרתקים ביותר שיש בהודו.
הסרט מספר על 3 אלות שירדו אל חייהם בטאמיל נאדו. סרט נפלא הנותן שוב מבט אל חיי הדת בהודו וכיצד אין כל הפרדה בין חיי קודש לחול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
49. Raja Hindustani \ dil to pagal hai תגובה ל - 48 14/04/2008 18:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
איך אפשר בלי ראג'ה הינדוסטאני, כל ילד ברחבי דלהי ישיר לכם את השיר Pardesi
"פארדסי פארדסי ג'אנה נהי, מוג'הי צ'ורה גאי, מוג'הי צ'ורה גאי"....
(בקולי קולות, וחוזר חלילה...)
סרט עם מוזיקה שהפכה להימנוני רחוב....
סיפור אהבה הודי צבעוני בין נהג מונית ובת עשירים....
הרבה מוזיקה, הרבה ריקודים....

(אפשר להזכיר באותו ז'אנר גם את dil to pagal hai ...(כשהלב משתגע)
מוזיקה מצוינת, עלילה מטופשת, אבל המון צבעים \סמוסות חמות בכניסה לאולם, ומי צריך יותר מזה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
50. Mother India -קלאסיקה תגובה ל - 49 14/04/2008 18:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
כל מי שמבקר בהודו רואה שמי שמחזיק את הודו זה "הנשים".
הם עובדות בכל עבודה קשה, מבוקר עד לילה, אין כמעט פועלי בניין בהודו אלא בעיקר יש "פועלות בניין"....
סרט ישן ומצויין על "הנשים של הודו"...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
51. kal ho naa ho - מצטרף להמלצה פסקול מצויין ... תגובה ל - 30 14/04/2008 18:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
יופי של מוזיקה בסרט, יצאו משם כמה "המנוני רחוב" ידועים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
52. Living on a prayer תגובה ל - 50 14/04/2008 18:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
למי שמעוניין להבין מה הן צורות התפילה והבעת הקשר בין האדם לאלוהיו כל כך שונה ומרתקת ברבדים ובמקומות שונים בהודו. סקירה מענינת, לא מאוד מעמיקה אבל בהחלט מומלץ...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
53. סופיזם בהודו Nizamudin- Ishq תגובה ל - 52 14/04/2008 19:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
זה לא שם הסרט במלואו (לא מדובר בסרט Ishq שהוא סיפור אהבה בוליוודי ידוע, אלא סרט דוקיומנטרי מצויין. Ishq בהינדית פירושו "אהבה", אבל כאן מדובר באהבת אל.)

הסרט נצמד למושבה הסופית שהלכה אחרי השיח' הסופי ניזאמודין (המושבה נמצאת לא רחוק מתחנת הרכבת ניזאמודין ב, old Delhi ) ועד היום בימי שישי ליד קברו של ניזאמודין אלוייה, מתכנסים אנשים ושרים שירים סופיים עם נגנים מקומיים. חוויה מיוחדת. לא להגיע לשם בלבוש לא צנוע. נשים בדרך כלל לא מתקרבות, אין כמעט תיירים בסביבה, אז אם החלטתם להגיע לשם, התלבשו בהתאם, עמדו בצד. המכובדים עומדים קרוב מסביב לנגנים, ולעיתים מגיע לשם איזה שר מהפרלמנט בכדי לתת כבוד וכו'. שוב, הצצה לקרביים של הודו, לאוהבי מוזיקה סופית.
הסרט מלווה את חייו של ניזאמודין , והשפעתו על החיים היום באותה מושבה.

אגב, מושבה סופית אטרקטיבית וידידותית יותר נמצאת קרוב מאוד לעיירה פושקר בה נוטים רבים לבקר. בעיירה אג'מיר, יש קהילה סופית גדולה, עם הרבה מוזיקה טובה ופסטיבלים סופיים נהדרים. שוב, לבוש הולם, וניתן לשאול את המקומיים בעדינות. הם בדרך כלל יהיו גאים לקחת אתכם למולה שלהם, בכדי שתוכלו לשאול אותו שאלות וכו'.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
54. babaji איפה משיגים את הסרטים תגובה ל - 53 15/04/2008 06:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פנינה מרקו פנינה מרקו לא מחובר פנינה מרקו  משתמש פעיל 2829 הודעות עד כה
הייתי מאוד שמחה אם הייתי יכולה לראות/לרכוש את הסרטים שציינת. אפשר להשיגם בארץ? או רק בהודו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
55. babaji איפה משיגים את הסרטים תגובה ל - 54 15/04/2008 11:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
הי פנינה,

הייתי מפריד בין הסרטים, בין "הפופולאריים" בהם:
לאגאן,מים, (הוצג בפסטיבל בסינמטק בישראל).
דרשאן,(הוצג גם הוא בפסטיבל בסינמטק בישראל).
mother India, ראג'ה הינדוסטאני, dil to pagal hai
* כל הסרטים הללו עלולים להמצא בחנויות איכותיות דוגמת האוזן השלישית שמחזיקה אוסף נכבד של סרטים הודיים.

כל האחרים:
godesses , stories of the people apart ,Living on a prayer;ו-ishq Nizamudin (שם לא מדוייק חסרה לי מילה אותה אני לא זוכר כעת..)
את כל אלו ראיתי בעיקר בהודו, את godesses ראיתי באנגליה.
הייתי בודק אפשרות לרכישה ומשלוח דרך האינטרנט. או במקרה שלך פנינה, מכיוון שאת מגיעה הרבה להודו אז לבדוק קיומם של פסטיבלי סרטים דוקיומנטרים מעת לעת. יש המון כאלו בהודו. איכותיים ברובם.
הטובים בהם מתקיימים בפונה, בבומביי כמובן, וגם באיזור באנגלור יש פסטיבלי סרטים איכותיים. אין לי ספק שאפשר לראות עוד חלק מהסרטים האלה בקולנוע.

בהצלחה
באבאג'י

סמן להדפסה   הוספת תגובה
56. איך שכחתי את Veer Zaara תגובה ל - 53 15/04/2008 14:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
קשר על רקע המתיחות בין הודו לפאקיסטן...
עורר הרבה רעש וגלים עם יציאתו, שהיתה מקבילה לזמן המתיחות הגרעינית בין הודו לפקיסטן...
פס קול מצויין...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
57. תודה תגובה ל - 56 15/04/2008 15:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התכוונתי לאלה מהסוג השני, לא הפופולריים... תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
58. לפנינה תגובה ל - 57 15/04/2008 21:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יוסי ל לא מחובר יוסי ל  משתמש פעיל 994 הודעות עד כה
יש סכוי למצוא את הסרטים בחנויות ברמלה. רצ"ב קישור לכתבה.
http://www.masa.co.il/article.php?cid=3475
סמן להדפסה   הוספת תגובה
59. תודה יוסי, אני באמת מתכוונת לנסוע לשם תגובה ל - 58 16/04/2008 07:26 לתגובה קודמת
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:סין - מחוז שינג'יאנג ועצות לתכנון מסלול
להודעה הבאה:דחוף למחר

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום