כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שלום לכולם.. 27/05/2008 13:02 לתגובה הבאה
פלג... פלג... לא מחובר פלג...  משתמש מתחיל 14 הודעות עד כה
היי לכולם,
אני נוסעת באמצע ספטמבר עם חברה לחודש באוסטרליה ו3 חודשים בניו זילנד, ויש לי כמה שלות..
1. המליצו לי לעשות באוסטרליה רק את החוף המערבי(מפאת חוסר זמן) כי הוא פחות תיירותי ויותר יפה.. האם זה נכון? למישהו יש המלצות מה הכי מומלץ לעשות חודש באוסטרליה? מישהו מכיר אתרי צלילה מומלצים?? בהנחנה שאני באמת נוסעת לחוף המערבי ונוחתת בסידני איך הכי כדי להגיע לשם? טיסה פנימית? אוטובוס? ואם טיסה פנימית האם כדאי להזמין מראש מהארץ או משם?
2. מישהו יודע אולי האם יש הבדל בהוצאת ויזה לאוסטרליה לבעי דרכון אירופאי לעומת בעלי דרכון ישראלי בלבד?
3. האם צריך חיסונים מיוחדים לניו זילנד.
4. בנוסף, המילצו לי לנסוע לאיי שלמה, מישהו היה שם? האם מספיק להיות שם שבוע? ואיך מגיעים לשם..

תודה רבה לכולם, יום טוב!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שלום לכולם.. תגובה ל - 1 27/05/2008 13:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 9020 הודעות עד כה
1. המליצו לי לעשות באוסטרליה רק את החוף המערבי(מפאת חוסר זמן) כי הוא פחות תיירותי ויותר יפה.. האם זה נכון? למישהו יש המלצות מה הכי מומלץ לעשות חודש באוסטרליה? מישהו מכיר אתרי צלילה מומלצים?? בהנחנה שאני באמת נוסעת לחוף המערבי ונוחתת בסידני איך הכי כדי להגיע לשם? טיסה פנימית? אוטובוס? ואם טיסה פנימית האם כדאי להזמין מראש מהארץ או משם?

תשובה: נחלק את התשובה לשני חלקים, החלק הראשון, האם יותר יפה ? יש שאומרים כן ויש שאומרים לא, הכל שאלה של נקודת התייחסות, שימי לב, שהחלק המערבי אכן פחות מתוייר, ולכן יותר טבעי/פרוע, ובגלל זה יש כאלה שמעדיפים אותו יותר, שימי לב גם לנושא מזג האוויר, בחוף המזרחי ככל שתעלי צפונה יהיה לך חם יותר, בסידני (ובעצם בקו הרוחב שלה) יש באוגוסט חורף "ארץ ישראלי".

חלק שני של התשובה מתייחס לדרך ההגעה, מדובר על כ 4000 קילומטר, יש אפשרות פשוט מראש לנחות בפרת', תבררי מול סוכן הנסיעות שלך, ואם לא, תבררי אם כדאי לך לבזבז בין 3-5 ימים בנסיעה רצופה באוטובוס או ברכבת ובין מספר שעות בטיסה, האם להזמים מהארץ ? השיטה באוסטרליה גורסת שהדקה ה90 היא בעצם הדקה הראשונה, ככל שתקדימי להזמין, כך תקבלי את הכרטיסים הזולים יותר, במיוחד אם מדובר על כרטיסים ללא אפשרות לשינויים בתאריך/שעה שלהם.

2. מישהו יודע אולי האם יש הבדל בהוצאת ויזה לאוסטרליה לבעי דרכון אירופאי לעומת בעלי דרכון ישראלי בלבד?

תשובה: אני יודע...

יש אפשרות בחלק מהדרכונים האירופאים לקבל ויזה אלקטרונית מהירה, העלות שלה נמוכה ב 2/3 מהעלות של ויזה ישראלית, מצד שני היא תקפה רק לשלושה חודשים וכל הארכה שלה עולה כסף, אפשרות אחרת היא הוצאת ויזת חופשת עבודה, בהתאם לדרכון האירופאי שלך, תקף לשנה ומאפשר לעבוד (אגב, גם בניו זילנד זה אפשרי).

3. האם צריך חיסונים מיוחדים לניו זילנד.

תשובה: בגדול מדובר על ארץ מערבית ללא מחלות או חיות טורפות, מצד שני ממליץ להתייעץ עם רופא מטיילים, לבדוק את הטטנוס שלך, ואת החיסונים השונים במידה ותחליטי לעבור במזרח (קרום המוח היפנית, צהבת, טיפוס הבטן ועוד).

4. בנוסף, המילצו לי לנסוע לאיי שלמה, מישהו היה שם? האם מספיק להיות שם שבוע? ואיך מגיעים לשם..

תשובה: לא יודע...

עמית - מנהל הפורום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. קודם כל תודה רבה תגובה ל - 2 27/05/2008 14:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה,
אני קצת לא בקיעה עדיין אז הלכתי קצת לאיבוד, החוף המזרחי כולל איזה ערים מרכזיות?
ומה הטמפרטורה בחוף המערבי בערך בחודש אוקטובר? ראיתי בפורום שאמרו שצריך להתייחס למזג אוויר באוסטרליה במונחים של יבש ולא יבש.. אז מה יש שם בתאריך הזה?
בהנחה שאני באמת אטייל בחוף המערבי, איך הכי טוב להתנייד שם? כי הבנתי ששכירת אוטו מעלה את המחיר משמעותית.. ואיפה אפשר לישון? האם אוהל בתקופה הזאת נחשבת לאופציה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אקלים ושאר ירקות תגובה ל - 3 27/05/2008 17:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד מחובר שקד  משתמש פעיל 1727 הודעות עד כה
יש לך קצת בלאגן בעניני אקלים, אז בואי נתחיל בקצת גיאוגרפיה למתחילים: האקלים באזור מסוים מושפע מקו הרוחב של המקום, ולא מקו האורך שלו (למעט במקומות שיש בהם מדבריות / הרים גבוהים במיוחד וכו'). זה אומר שאין ממש חשיבות לקו האורך - כלומר מזרח או מערב אוסטרליה, אלא בעיקר למיקום מבחינת קווי הרוחב. כל רצועת צפון אוסטרליה נמצאת קרוב יחסית לקו המשווה, או לפחות לאזור הטרופי העולמי. הדרום, שנמצא במרחק אלפי קילומטרים משם, כבר לא באזור הטרופי. לפיכך צפון אוסטרליה הוא טרופי, בעוד הדרום ממוזג. בדרום יש עונות כמו אצלנו, רק הפוכות מבחינת לוח השנה.
מערב אוסטרליה זה אזור ארוך מאוד והוא משתרע על כמה אזורי אקלים, בדיוק כמו החוף המזרחי: הצפון טרופי, הדרום לא. בצפון, אוקטובר הוא סוף העונה היבשה, בדרום מדובר באביב.

בחוף המערבי התחבורה הציבורית לא מפותחת בכלל ולכן אין שם הרבה אופציות מלבד ברכב פרטי (או טיול מאורגן). את יכולה לנסות למצוא ליפט עם מישהו, או לשכור אוטו בעצמך ולמצוא ליפטרים.
לגבי אוהל - תלוי כמובן איפה במערב.

הערים המרכזיות בחוף המזרחי - בריסביין וקיירנס הן ערים גדולות יחסית (במיוחד בריסביין). יש עוד כמה מקומות גדולים יחסית כמו גולד קוסט, רוקהמפטון, הרווי ביי...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אקלים ושאר ירקות תגובה ל - 4 28/05/2008 16:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה שקד,
ללא ספק עשית לי סדר בעניינים...
יש לי עוד כמה שאלות אבל,
דבר ראשון, מאיפה את מכירה כל כך טוב? (ראיתי אותך מגיבה לעוד הרבה שאלות בפורום).
מה המלצתך בנוגע לחודש טיול? מה עדיף החוף המערבי המזרחי לטעמך? אני נותנת גם עדיפות מבחינת אזורים טובים לצלילה.
חוץ מזה, המליצו לי לטייל גם באיי שלמה שנמצאים צפון מזרחית לאוסטרליה ומזרחית לפפואה וניו גיני..השאלה שלי אם אני בכלל יכולה לשלב בין הדברים האלה או שאולי עדיף לנסוע לשם בכלל מניו זילנד?
תודה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אקלים ושאר ירקות תגובה ל - 5 28/05/2008 18:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מכירה דברים מהטיול שלי (אליו יצאתי לפני שנתיים וחצי) והרבה גם משנתיים של פעילות בפורום, הרבה דברים לומדים גם מניסיון של אחרים. העניין של האקלים הוא ידע כללי....

לצערי אין לי הרבה איך לעזור לך כי אני לא טיילתי בחוף המערבי. גם שם יש אזורי צלילה יפים וגם בחוף המזרחי יש הרבה מאוד אתרים בגרייט בארייר ריף. אני חושבת שדבר שאת צריכה לחשוב עליו, זה עניין של תחבורה: בחוף המערבי די בטוח שתצטרכי לטייל עם רכב פרטי ואילו בחוף המערבי תוכלי להסתדר מצוין באוטובוסים. הרכב מייקר את העלות וגם מצריך הרבה נהיגה (מן הסתם...). יכול להיות שזה שיקול בשבילך. אני חושבת שאפשר להכליל ולהגיד שרוב המטיילים בחוף המערבי הם אנשים שיותר מעוניינים בטיול ורוב המטיילים בחוף המזרחי הם יותר צעירים הוללים (ואני אומרת את זה בתור מישהי שטיילה במזרחי ודווקא לא הוללת באופן מיוחד). אל תאמיני שכל מה שיש שם זה ים ומסיבות כי זה מאוד תלוי מה את רוצה לעשות. יחד עם זאת, חלק גדול מהאנשים אכן מחפשים דברים כאלה.
באיי שלמה לא הייתי בכלל, אני מציעה לך בשלב ראשון לבדוק עלויות טיסה, כי אני משערת שהן יהיו גבוהות למדי....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. החוף המערבי תגובה ל - 6 29/05/2008 15:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 513 הודעות עד כה
אני טיילתי בעיקר בחוף המערבי של אוסטרליה,הטיול שאנחנו עשינו(שכלל גם את החלק הדרומי עד אלבני וגם את החלק הצפוני כולל הגעה לדארווין)לקח לנו חודשיים וחצי.מתוך זה היינו גם שבוע במלבורן,שבוע בדארווין ו4 ימים בסידני.
אני בהחלט ממליצה על החוף המערבי כיעד טיול באוסטרליה,אני חושבת שהוא מייצג את מה שאני לפחות רציתי לראות וזה טבע פראי..
אבל קחי בחשבון שאת חייבת רכב שם.לדעתי עדיף לקנות מהפאן הכלכלי אבל אם אין לך בעיית כסף אז עדיף לשכור.בנ"ז הייתי עם רכב שכור וזה היה הרבה יותר נוח מהבחינה שאם קורה משהו יש למי לפנות(ולנו הלך הקלאצ' ביום שקנינו את האוטו בפרת'). מחיר של רכב סטיישן ווגאן(בד"כ פורד פאלקון או הולדן קומודור)נע בין ה1500$ ל2500$ אוסטרלי.זה משתנה בהתאם למצב הרכב,מה מוכרים איתו ובעיקר בכמה מי שמוכר קנה אותו(אף אחד לא רוצה להפסיד כסף-גם האירופאים).אם את קונה רכב שימי לב שזה יהיה עם לוחית רישוי של מערב אוסטרליה.אח"כ גם הכי קל למכור אותו.
לגבי המז"א אני יחזק את מה ששקד אמרה לגבי סוף העונה היבשה בצפון.זו אחלה עונה להתחיל את המערב דווקא מהחלק העליון שלו(ברום)ולא מהחלק התחתון.אפשר לקחת טיסה לברום מסידני או מלבורן.ועמית צודק בזה שככל שמזמינים מוקדם יותר טיסות פנים ככה יש סיכוי להשיג אותן יותר בזול.
התחבורה הציבורית המערב לא מפותחת כמעט בכלל.לכן לא הייתי ממליצה להסתמך עליה.לגבי אתרי צלילה יש את הנינגאלו ריף שהיא אגב השונית הרצופה הכי גדולה.אומרים שהיא אפילו יותר יפה מהגרייט ברייר ריף אבל לא הייתי בגרייט ברייר אז אני לא יכולה להשוות.אבל בגלל שהחוף המערבי לא מתויר כמעט אז היא פחות הרוסה. לגבי לינה באוהל,זה נותן גמישות מאוד גדולה בחוף המערבי.את תמצאי כמעט בכל חור קרוואן פארק אבל למצוא אכסנייה לשיון בה לא יהיה לך בכל מקום.בעיקר בכל החורים למיניהם(ושם הדברים הכי יפים)עדיף שתהיה לך אופציה של אוהל.זה גם מוזיל עלויות בצורה מאוד משמעותית ועקב יוקר המחייה המטורף שם(בעיקר במערב)זה פקטור די רציני.
אנחנו ישנו 90% מהטיול באוהל.
אני ממליצה לך לבדוק את האופציה של לקחת כמה טיולים מאורגנים למקומות שאת רוצה או טיול מאורגן אחד ארוך לאורך החוף המערבי.אם יש לך רק חודש אז תתמקדי בחלק שמצפון לפרת'.אם את נוסעת עם עוד מישהו אז שווה גם לבדוק אופציה של רכב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. זאת אומרת תגובה ל - 4 29/05/2008 21:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shironet3 לא מחובר shironet3  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
(ותסלחי לי על הבורות Smile) שאם אני נוחתת בסוף יולי בסידני, עדיף לי לקחת טיסת פנים לקיירנס ולהתחיל לטייל משם דרומה (במטרה להגיע בספטמבר לסידני חזרה), ואז רוב הטיול יהיה לי מזג אוויר "נעים" יחסית?
אם אתחיל את הטיול מהדרום לצפון, אז בדרום יהיה לי חורפי? החורף באוסטרליה דומה לחורף ישראלי? אחר לגמרי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. האמת, אני לא בטוחה עד כמה זה עקרוני בשבילך תגובה ל - 8 29/05/2008 21:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המחשבה הראשונית שלי היתה להגיד לך שכן, עדיף לך להתחיל מהצפון ולרדת דרומה אבל אני לא בטוחה ממש עד כמה זה עקרוני. ספטמבר זה עוד לא קיץ בסידני ובדרום, יש סיכוי סביר שיהיה קריר ואף גשום (במיוחד באזור מלבורן). בנוסף, ספטמבר זו עדיין עונה טובה בשביל לטייל בצפון, ככה שלמעשה, כנראה לא תוכלי לבנות על הרבה ים בדרום בכל מקרה.
איך שלא יהיה, תצטרכי כנראה טיסת פנים, כך שלא ממש חשוב באיזה כיוון תבחרי לעשות אותה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. האמת, אני לא בטוחה עד כמה זה עקרוני בשבילך תגובה ל - 9 30/05/2008 04:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shironet3 לא מחובר shironet3  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
תודה Smile
בדיוק בגלל השורה האחרונה שלך שאלתי.... כי במילא תהיה טיסה אחת, אז זה לא באמת משנה מתי... מסתבר שזה באמת לא משנה מתי Wink
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. האמת, אני לא בטוחה עד כמה זה עקרוני בשבילך תגובה ל - 10 31/05/2008 13:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על כל התשובות..
נראה לי שבסוף החלטנו על ללכת על החוף המזרחי לנחות בסידני או מלבורן ומשם להמשיך אולי חזרה דרומה דרך המדבר עד אדלייד.. השאלה שלי עכשיו היא האם לשכור אוטו או לסוע בתחבורה ציבורית.? אני נוסעת עם חברה שלי ויש סיכוי גדול שנחפש שותפים שיסעו איתנו.. סביר להניח שבנים שנרגיש יותר בטוחות.. המליצו לנו לשכור סוג של קרואן באוסטרליה..אני פשוט קצת חוששת לקנות אוטו בשוסטרליה רק לחודש ואז להתקע שם בלי יכולת למכור..למה עדיף לשכור אוטו בניו זילנד? דווקא שם הבנתי שעדיף לקנות
יש למישהו מושג על מחירים של שכירת אוטו למול קנייה למול אוטובוס בוסטרליה??
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לא ממש הבנתי את המסלול... תגובה ל - 11 31/05/2008 16:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
להתחיל מסידני ולחתוך דרך המדבר עד לאדלייד? אבל זה לא דרך המדבר... או שהתכוונת לעלות צפונה מסידני ואז לחתוך דרך המדבר עד לאדלייד?
בגל מקרה, לא נראה לי מוצדק לשכור קראוון, ההוצאות שתשלמו על ההשכרה ועל הדלק יהיו הרבה יותר גבוהות מה-25 דולר שתשלמו על אכסניה כל לילה. אין כאן חיסכון כספי. בנוסך, חודש לכל החוף המזרחי עם אוטו זה המון המון נהיגה (במיוחד אם רוצים להגיע למדבר) את רוב הזמן תעבירו בנסיעות. מעבר לזה, אין שום הצדקה לקנות אוטו לחודש: תצטרכו להשקיע כשבוע-שבועיים רק בעניני קניה ומכירה וזה ממש לא מוצדק.
בחוף המזרחי יש תחבורה ציבורית נוחה וזמינה. זה יותר זול מרכב, אפילו אם מדי פעם לוקחים טיול מאורגן. היתרון בתחבורה ציבורית הוא שאפשר גם לקחת אוטובוסי לילה ולהעביר איזה 12 שעות בנסיעה, כשאחרת היית צריכה לנהוג אותן. ישנים באוטובוס וביום למחרת הולכים לישון מוקדם או ישנים צהריים.

אין תשובה חד משמעית לגבי קניה או השכרה של רכב, לא באוסטרליה ולא בנ"ז. את לא כתבת כמה זמן תטיילי בנ"ז (או אולי כן כתבת בהודעה אחרת ישנה יותר), אבל זה בעיקר תלוי במשך הזמן של הטיול. השכרה בנ"ז היא לא כל כך יקרה ואפשר למצוא רכבים גם ב-20$ ליום. אפילו אם מטיילים רק 2 אנשים במשך חודשיים, זה יוצא 600$ לבנאדם. אם את קונה אוטו ואת משקיעה קצת בתיקונים וקצת בבירוקרטיה ואז מוכרת במחיר הפסד של 200-300 דולר, אז אולי עדיין ההשכרה יוצאת לך יותר יקרה ב-200$ לאדם, אבל יש לך יותר שקט נפשי והרבה פחות סיכון. וכאמור, לתקופות כאלה אלה פחות או יותר ההפרשים. 200$ זה משהו כמו 8-10 לילות באכסניה, בזה מדובר....
אם מטיילים כבר 3 חודשים או יותר זה סיפור אחר. כמובן, אל תשכחי שיש גם עניין של זמן: קניה ומכירה לוקחות זמן (במיוחד אם לא רוצים להתפשר על מחירים...) ואם יש לך חודשיים לטייל, קצת חבל לבזבז רבע מהזמן בשוק המכוניות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. לא ממש הבנתי את המסלול... תגובה ל - 12 31/05/2008 18:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בגדול הרעיון היה לנחות במלבורן או סידני ומשם לעלות צפונה לאורך החוף ואז לחתוך חזרה דרך המדבר שזו רק אופציה זה עדיין לא בטוח... אם נוסעים דרך המדבר יש בכלל אפשרות לסוע בתחבורה ציבורית? כאילו,משהו עובר שם..?
בגדול התכנון להיות בניו זילנד הוא ל3 חודשים אחרי חודש באוסטרליה ונראה לי ששם בכל מקרה נקנה אוטו..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. עכשיו הבנתי תגובה ל - 13 31/05/2008 18:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המסלול שאת מדברת עליו נראה לי קצת ארוך מדי בשביל חודש טיול. חודש רק לחוף המזרחי זה קצת קצר אבל עוד אפשרי. אם גם רוצים לשלב את המדבר זה נראה לי לחוץ מדי, ממש כל הזמן תהיו בנהיגה, במיוחד במדבר. אני לא בד"כ אומרת דברים כאלה נחרצים, אבל או שתוסיפי זמן או שתשני את המסלול. אפשר לוותר על המדבר, למשל.
יש רכבת מאליס ספרינג לאדלייד, שהנסיעה בה לוקחת יום אחד אבל היא נוסעת רק פעמיים בשבוע או משהו כזה (כך היה כשאני טיילתי). בשביל לטייל באיירס רוק ובאזור, תצטרכי לקחת טיול מאורגן מאליס. יש גם טיולים שיוצאים למשל מאליס עד אדלייד וכוללים את המרכז האדם וגם קצת עצירות בדרך. אבל שוב, לטעמי לא תספיקי את הדברים האלה בחודש. תוכלי להעביר שבועיים מנ"ז לטובת אוסטרליה, למשל: אני לא חושבת שזה ישנה משהו מהותי לגבי נ"ז, אבל יתן לך מרווח נשימה באוסטרליה (אחרי הכל, זה תוספת של 50% לזמן באוסטרליה). גם חודש וחצי זה קצת קצר למשלול הזה, אבל עם תכנון טוב אפשר להספיק. לי היו חודש וחצי לאוסטרליה ורציתי להגיע גם למדבר, בגלל שהרכבת מאליס יוצאת פעמיים בשבוע, לא היה לי ממש איך לתזמן את זה שיצא לי טוב עם הטיסה לנ"ז ולמעשה הדרך היחידה שלי להגיע לאליס בשתי טיסות. עלות כל טיסה כזו היתה כ-300$ והיה צריך להשקיע עוד כ-300$ על טיול במרכז האדום. החלטתי לא להשקיע 1000$ בסיפור הזה ובמקום זה ביליתי את השבוע האחרון שלי במלבורן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. עכשיו הבנתי תגובה ל - 14 01/06/2008 18:02 לתגובה קודמת
אני חושבת שבסופו של דבר נוותר על המדבר ובאמת נוריד שבועיים מניו זילנד ובמקום זה ניסע לפיג'י או לאיי שלמה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה לגבי תקציב עבור חודש באוסטרליה
להודעה הבאה:האיים הפולינזיים

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר