כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ירדן - נחל זרד \ ואדי חסע 27/05/2008 21:05 לתגובה הבאה
  nanagin לא מחובר nanagin  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום לכל המטיילים ,
אנחנו כמה חברים שרוצים לנסוע בשבועות לירדן.
יש לנו 3 וחצי ימים כאשר אנחנו רוצים להספיק את ואדי חסע (חסה?)
ופטרה.
התכנון הוא להגיע בשישי בערב לאיזור תחילת המסלול ולישון שם
ולהתחיל את המסלול בשבת מוקדם בבוקר. לסיים את המסלול בראשון , לנסוע לאיזור פטרה ולטייל בה ביום שני ואז הביתה.
קראתי כל מני הודעות לגבי המסלול , שוטרים וכו' ויש ל כמה שאלות לאנשים שטיילו שם לאחרונה:
- האם נתקלתם בשוטרים שעשו לכם בעיות?
- עשיתם את המסלול לבד או עם מדריך? אם עשיתם עם מדריך , איך היה ? אפשר לקבל טלפון של המדריך אם הוא מומלץ?
- איך הגעתם למסלול ממעבר הגבול?
- האם יש איפה לישון לפני שמתחילים את המסלול?
- האם במסלול יש הרבה קטעים של מים עמוקים ? כמה מים יש שם עכשיו בכלל?
- צריך להביא ציוד מיוחד כמו חבלים או תיקים אטומים למים?
- כמה זמן המסלול דורש אם עושים אותו בכיף ולא בלחץ?
וכמובן שאני אשמח לקבל כל טיפ\פרט אחר =)
תודה רבה!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ירדן - נחל זרד \ ואדי חסע תגובה ל - 1 28/05/2008 09:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  omer81 לא מחובר omer81  משתמש פעיל 338 הודעות עד כה

אני חושב שיומיים זה קצת לחוץ אבל אפשרי
אני הייתי מעדיף לעשות את המסלול באיזי כי הוא כל כך יפה וכייפי.
מבחינה הגיונית פטרה יותר קרובה לתחילת המסלול אם באים דרך אילת.
מהגבול למסלול צריך לקחת מונית בדרך כלל המוניות הן רכבים פרטיים אז יש מקום לשלושה אנשים.

לא צריך לאטום את הציו כי המים לא ממש גבוהים אבל תמיד יש סיכוי להחליק וליפול לתוך המים אז זה לא מזיק.

ממולץ לא להביא יותר מדי ציוד חם כי אין צורך בנחל אבל בפטרה יכול להיות קצת קר בלילה. ובכלל כדאי לביא מעט ציוד כדי שהתיק יהיה קל.

יש איפה לישון לא רחוק מתחילת המסלול אבל תרדו לנחל ותלכו איזה קילומטר שניים כדי שלא יראו אותכם מהכביש.

לנהג המונית להסביר שאתם רוצים להגיע לוואדי חיסע חאמם עופרה.

אם לא רוצים מדריך ושוטרים ולדעתי זה עדיף וממש אין צורך בהדרכה כי כל המסלול זה לרדת בנחל. צריך לא להגיע לחמאם עופרה עצמו אלא לרדת כמה ק"מ לפני ממש ברגע שהכביש מתעקל דרומה ובעצם אתם מעל מפגש ערוצים מצידו הדרומי יש שם רחבת עפר קטנה.

כדאי להצטייד במפה או בספר של שוקה שיש בו מפה והסברים.

בגבול לא לעבור יותר מ 3 אנשים ביחד ולהגיד שאתם נוסעים לפטרה.

המים לא עמוקים ברוב המסלול אבל יש כמה בירות עמוקות ומפלים.

סנדלי שורש הם לא הבחירה הטובה להליכה במסלול כי הם לא שומרות על הרגל מהחלקה ופציעות ונפתחות כל הזמן. עדיף לבוא עם נעליים להליכה במים ואם אין אז נעלי טיולים או נעלי ספורט ישנות.- ההליכה היא כל הזמן במים.

לקראת סוף המסלול יש פחות מקומות עם מים לשתיה (נביעות בצידי הערוץ) ומעט מקומות לישו ןלכן צריל למלא מראש אבל רק בסוף. אני חושב שבספר אומרים את זה.

תהנו ואם יש עוד שאלות תשאלו בכייף
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ירדן - נחל זרד \ ואדי חסע תגובה ל - 1 30/05/2008 01:37 לתגובה קודמת
  shiralevi לא מחובר shiralevi  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
חזרנו בדיוק עכשיו מירדן...
כדאי להישתמש בספר של מנחם מרקוס - המדריך למטייל בירדן (הבעיה היחידה היא שאין בו מפה מפורטת , רק תאור של המסלול, מפות - הוא ממליץ להשיג במפ"י, אבל בכל אופן ניתן לטייל בלי מפה- פשוט לאורך הנחל ולשים לב לרוג'ומים שמפנים אתכם למעברים נוחים בין הסלעים). בעיקרון יומיים מספיקים.
מרקוס מחלק את המסלול לשני קטעים- 8 ק"מ ו15 ק"מ. מכיוון שלאחר 8 ק"מ יש חניון קטן עם דקלים וחול, לאחר מכן הנחל מתחיל להתחתר באיזור מצוקי שקשה למצוא בו מקום נח ללינה.

יש מלא יתושים בחניון. נביעות יש לצד הדרך. צאו מוקדם בבוקר ותהנו מהמסלול עד צאפי. נחל זרד מדהים!

הנהג ששוכרים יודע בדר"F היכן להוריד אתכם- הוא גם יאמר לכם להכנס מהר לתוך הואדי כדי שהמשטרה לא תתפוס אתכם. אנחנו לא ראינו בכלל אנשים ביום הראשון. רק לקראת סוף המסלול כמה חבר'ה מצאפי.

נעלים נעליים נעליים.... רטוב, ספוגי,מתרגלים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:קצקר בספטמבר
להודעה הבאה:עיר חדשה בסיני