כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. המלצות לטיולים בשביל 30/05/2008 20:25 לתגובה הבאה
  DShul לא מחובר DShul  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
שלום לכולם,
בע"ה אני ועוד כמה חברים (ליתר דיוק, נהיה בסביבות 12 בסה"כ) רוצים לצאת לכמה ימים של טיולים בשביל ישראל.
הבעיה שאין לי ממש ידע בנושא והייתי שמח אם מישהו יוכל קצת לכוון אותי ולהסביר לי כמה דברים בסיסייים שצריך לדעת.
למשל, איפה ניתן ללון בלילה? האם יש קטעים במסלול שבהם לא ניתן ללון? האם זה בטוח לעשות קמפינג איפשהו באמצע השביל ולחנות שם למשך הלילה? סביר להניח שנתקל שם בעוד אנשים? איפה ניתן לקנות אוכל? צריך ציוד מיוחד לטיול הזה? בסה"כ אנחנו מתכננים להיות איזה שבוע בערך ואנחנו לא גם לא מטיילים מקצועיים, אז האם הסוג הזה של הטיול מתאים לנו?

אני יודע שיש הרבה שאלות, אך אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי P:
תודה רבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. המלצות לטיולים בשביל תגובה ל - 1 30/05/2008 21:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shiri12321 לא מחובר shiri12321  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
היי,
מה שלומך?
קודם כל רציתי לשאול אם יש אפשרות להצטרף אליכם??
אני מאוד רוצה לעשות את השביל.. ואני אשמח להצטרף אפילו לשבוע..
איזה קטע בשביל אתם מתכננים לעשות???

ועכשיו לשאלותייך...
מבחינת לינה.. בוא נגיד שזה תלוי בקצב ההתקדמות היומי.. ניתן לישון בחניונים מסודרים בשטח או אצל מלאכי השביל (עשה חיפוש בגוגל ותמצא)
אלו אנשים שמארחים את השביליסטים עם תיאום מראש לעיתים בחינם ולעיתים בתשלום סמלי..
רצוי לקבוע מראש מקומות לינה כלומר יעדים שצריך להגיע עליהם ע"מ ללון במקום מסודר..
לגבי אנשים אני דיי בטוחה שתמיד תפגשו אנשים.. המון אנשים מטיילים וחוץ מזה השביל עובר לרוב דרך מסולים קיימים שגם אנשים שלא עושים את השביל מטיילים בהם..

לגבי אוכל.. השביל מחולק ככה שבכל יום אתה יכול לסיימם ליד כביש שממנו ניתן ליצור קשר עם "העולם" חוץ מזה השביל בעיקר בצפון עובד דרך הרבה ישובים שניתן לקנות בהם אוכל.. ובנוסף ידוע לי שחלק ממלאכי השביל מוכנים גם להקפיץ אוכל למקומות מפגש.. או לצייד אותכם במידה ומעביים שם ת'לילה.. פשוט לברר באופן פרטני..

ציוד מיוחד.. זה כמובן נעליים נוחות שק שינה ומזרון אוהלים אם מתכננים הרבה לינה בשטח.. פק"ל קפה גזייה לבשל וכו.. תיק נוח וחוץ מזה אה יכול להכנס לחניות למטייל וכאלה ולברר על ציוד אם אין לך שום דבר כלל..

אבל הכי חשוב זה מפות!!! ולפני יציאה לטיול להתעדכן מול החברה לסימון שבילים (אני לא זוכרת איך קוראים לו אבל יש לי ת'מספר אז אם תרצה תאמר לי) לגבי שינויים בשטח או שינויים בסימונים (כן.. יש אנשים רעים שמסובבים את האבנים או שלעיתים מעדכנים דברים שהשתנו בשטח מאז שהכינו ת'מפות..

לדעתי אם אין בעיה בריאותית אין סיבה לא לעשות ת'השביל.. זה לא תהיה תמיד חוויה קלה אני מאמינה שיהיו קטעים קשים, אבל מה שיפה בזה שתמיד אפשר לעצור, לנוח, למשיך בקצב שלך אפילו יום מנוחה אם ממש קשה ויש לכם ת'זמן..

אני מקווה שעזרתי לכם ולו במעט..
ושוב, אשמח להצטרף..
בהצלחה
שירי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. המלצות לטיולים בשביל תגובה ל - 2 03/06/2008 21:34 לתגובה קודמת
  tomerken לא מחובר tomerken  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום אני חבר של DSHUL ואני מתכנן לצאת לטיול איתו^^..קודם כל.. תודה על התגובה והיחס.
אז למעשה כדי לצאת לטיול אנחנו צריכים :
לקנות מפה.. להכין את המסלול שבו אנחנו רוצים ללכת+ מקומות לינה בחניונים ואז לתאום עם החברה ( http://www.teva.org.il/?CategoryID=279&ArticleID=420& ;Page=1 ) .

בנוסף אנחנו צריכים לקנות עוד תיק עזרה ראשונה,גזיה תיקים וכו'.
בקשר לאוכל, איזה אוכל כדי להביא לטיול ?
עוד דבר ^^ כל כמה זמן עוברים ליד ברז מים ? וכמה מים כל בנאדם צריך לקחת בתיק ליום שלם של טיול ? (חשוב לציין שניצא דיי בשיא הקיץ).

עוד דבר שכמעט שכחתי .. בשביל להישאר במפה וללכת לפי המסלול שאנחנו מתכננים.. מה צריכה להיות המיומנות במפה ? אני יודע לזהות הרים להצפין את המפה וללכת בשביל (וגם השביל מסומן באבנים^^) אבל אני לא יכול להגיד שאני "מקצוען" ואני לא חושב שמישהו מאיתנו מבין יותר ^^

את נשמעת מנוסה והייתי שמח גם אם תיהיה יכולה לרשום לנו מקומות יפים שכדי לעבור בהם.

אנחנו (יותר אני למען האמת) רוצה לעבור בעיקר בצפון ובדרום. (לנסוע בניהם באוטובוס או משהו כזה .
)
בקשר לזה שרצית להצטרף.. אני לא רואה סיבה שלא.. צריך לשאול את כולם ולראות אם הם בסדר אם זה.

תודה מראש על כל התיחסות למה שרשמתי Razz
תומר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הצעה לטיול בן 3 ימים בירדן
להודעה הבאה:מחפש טיול לנשים בלבד עבור אשתי.