כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מערב אוסטרליה 01/06/2008 00:15 לתגובה הבאה
  liatrab לא מחובר liatrab  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
שלום לכולם!
אני מתכננת להתחיל טיול באוסטרליה בחודש ספטמבר...
לפי מה שהבנתי יכול להיות שהחוף המזרחי פחות מתאים לי, רציתי לשמוע יותר על החוף המערבי...
אז אם מישהו יכול לעזור אשמח!
תודה רבה!

[עודכן ב:01 יוני 2008 08:28:] על ידי מנהל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מערב אוסטרליה תגובה ל - 1 01/06/2008 11:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2880 הודעות עד כה
חוף מזרחי או חוף מערבי הוא לא ענין של מז"א אלא איפה (בכל חוף) רצוי להתחיל ולכן השאלה צריכה להיות צפון או דרום והתשובה היא בצפון אוסטרליה. העונות כידוע הן ענין של קוי רוחב והעונה לצפון נגמרת בספטמבר אוקטובר ואילו העונה לדרום מתחילה רק בסוף אוקטובר. מכאן שרצוי להתחיל בצפון וכאן תוכלי להחליט אם לנסוע לחוף הזרחי או לחוף המערבי.
החוף המערבי הוא הרבה פחות מיושב וגם פחות מתויר לכן השגת ליפטים מדארוין לפרת' הם ענין קשה יותר , מה גם שהמרחקים בו ענקיים בין ישוב לישוב ולכן תצטרכי להוציא כסף על שכירת רכב עם שותפים (רילוקישן הוא לא ככ רלבנטי כי נותנים לך שבוע להגיע מנק לנק כאשר מדובר במרחקים עצומים).
אתרים מענינים : (מצפון לדרום)
טוב אם יוצאים מדארוין אז יש את הפארקים של הטריטוריה הצפונית קקאדו, ליכצפילד וקתרין, אולי מהאיזורים היפים והפראים באוסטרליה ונאמר עליהם רבות ולכן לא ארחיב עליהם.
הקימברלי- איזור בצפון מערב אוסטרליה נק החן טבע פראי עם בע"ח יחודיים כמו דינגו, נחשים למיניהם מלא בקניונים גדולים ובורות מיים סביבם מתרכזים כל הבע"ח. הקוץ כאן הוא שהכביש היחיד באיזור מקיף אותו מדרום והדרכים בתוך הקימברלי הינם דרכי עפר מה שמצריך רכב שטח. אם לא תצליחי למצוא רכב שטח אז יש כמה אתרים בשולי האיזור הנגישים לרכב רגיל או בטיול יום מישובים על הכביש כמו הבאנגל באנגל (טיול יום) והקניונים ליד פיצרוי קרוסינג (אני כבר לא זוכר את שמם) שנגישים עם רכב רגיל.
ברום- עיירת אאוטבק עם חופים בלתי נגמרים ויפים לשבת ולהירגע קצת בציביליזציה אחרי הקימברלי. אירוע חשוב הוא ליל המדרגות לירח שמתרחש בלילה של גאות הירח זורח מתוך הים ויש אשליה של מדרגות לירח. מומלץ להישאר שם כמה ימים פרט לכך יש באיזור אתרי צפרות בציפורים המקומיות וכן צלילות לשברי מטוסים ואוניות.
פארק קארגיני ואיזור האמרסלי רינג'- פארק לאומי גדול שנמצא בתוך קניון ענק (גם אם היית בקימברלי ממולץ לעצור ולטייל שם למרות שמדובר ביום סטייה מכביש החוף לכל כיוון.
אקסמאות' וקורל ביי- השונית המערבית של אוסטרליה. גם אם את לא צוללת ניתן לשנרקל שם (בניגוד לחוף המזרחי) כי השונית היא במרחק קצר מהחוף וניתן לשחות ולחזור. כמו כן אם תרצי יש שם קורסי צלילה לזיכרוני הם זולים יותר מאשר בקירנס.
מאנקי מיה -שחיה עם דולפינים, לטעמי זה כמו להאכיל את הכלב שלי.
גראלדטון- עיירת חוף מזכירה קצת את ניו זילנד יש מס נק ומסלולי טיול באיזור קרוב לחוף ששוים טיול של יום ולא להמשיך הלאה.
קלאבארי- הקניון המוצף בקלאבארי שניתן לשייט בו עם קיאק וכן לטייל לעינו של אלוהים (צורת סלע בראש צוק ממנה ניתן להשקיף למרחקים), זוהי פחות או יותר הנק האחרונה לפני פרת' בדרך יש עוד את מדבר עמודי הפיננקלס ומגיעים לעיר הגדולה של המערב.
פרת'- אחת הערים היותר נחמדות באוסטרליה היא אינה פלצנית כמו סידני ויש בה חיי לילה כמו במלבורן. בנוסף ליד יש פרימנטל על חוף האוקינוס וכן יש יציאה לאתרי צלילה באיים סמוכים לחוף. אני ממליץ לנוח בה כמה ימים להחליף כוח לפני שתצאי לחוף הדרומי ומשם מזרחה דרך מישור נרלבור לאדאלייד.
הדרום מערב- למען ההגינות אציין שלא הייתי שם מפאת קוצר זמן ותכנון לקוי. אבל יש שם את הפארק מרגרט ריבר עיירות הכורים קלגרי וחגורת החיטה של אוסטרליה.
הגעה- ישרלים רבים לא יודעים זאת אבל ניתן להגיע לאוסטרליה ולנחות בפרת' ולא רק בסידני/מלבורן ולעיתים קרובות הטיסה לפרת' זולה יותר מטיסה לסידני. מפרת' יש טיסות פנים לכל רחבי היבשת כולל אליס ודארוין כך שתוכלי לטייל גם במדבר וגם בדארוין לפני שתרדי את החוף המערבי. לפרטים נוספים אם תרצי פשוט שלחי לי מייל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מערב אוסטרליה תגובה ל - 2 01/06/2008 12:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן קודם כל תודה רבה!
יש לי רק שאלה נוספת, אני אהיה בספטמבר בסידני ובסביבות ה16 לחודש אני מתכננת להתחיל לטייל, אז מבחינת מזג האוויר זה לא אהיה מוצלח להדרים? תודה !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מערב אוסטרליה תגובה ל - 3 01/06/2008 13:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2880 הודעות עד כה
להדרים לאן??
16 בספטמבר סוף החורף בסידני אבל יש עוד חודש של חורף במלבורן וטזמניה. השאלה היא לאן? סידני היא כמעט בתחתית של החוף המזרחי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מערב אוסטרליה תגובה ל - 4 01/06/2008 14:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום!
התכוונתי להדרים לכיוון מלבורן ומשם להצפין לחוף המערבי, כלומר לעשות גם את הדרום...
הגיוני?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מערב אוסטרליה תגובה ל - 2 01/06/2008 14:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חשבתי להדרים למלבורן ואז להמשיך עוד דרומה ובעצם לעלות צפונה את כל החוף המערבי...
זה הגיוני בכלל?
או שעדיף ממלבורן לטס צפונה ואז להתחיל את המערבי מצפון לדרום?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מערב אוסטרליה תגובה ל - 6 01/06/2008 14:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 514 הודעות עד כה
אני לא בטוחה שהבנתי אותך נכון,את רוצה להדרים על מלבורן ולנסוע דרך כל מדבר נלבור עד החוף המערבי שרשמית מתחיל באספרנס?
אפשר לעשות את זה אבל זה חתיכת דרך.
עדיף לקחת טיסה לחוף המערבי.אנחנו התחלנו במלבורן ומשם לקחנו טיסה לפרת'.אבל לפי התאריך שאת מתחילה עדיף לך להתחיל מצפון החוף המערבי.כלומר או להתחיל מדארווין(שזה בכלל בטריטוריה הצפונית)ומשם לרדת דרך הקימברלי ולהמשיך דרומה לאורך החוף המערבי או שתוותרי על הקימברלי ותקחי טיסה לברום ותתחילי שם. אגב,לגבי המדרגות לירח,זה קורה בין מרץ לאוקטובר ורק בירח מלא וגם בימים ספציפיים של הירח מלא ובשעות מסויימות.אם את רוצה לראות את זה שווה לתכנן את זה מראש(זה מה שאני עשיתי)-די שווה האמת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מצטרף לחוו"ד של רעות ממש לא הגיוני תגובה ל - 4 01/06/2008 18:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
משתי סיבות- זמן הגעה מסידני לפרת' בדרך היבשה הוא לפחות 6 ימים ועד שתגיעי לנק ההתחלה בדארוין תיגמר העונה בצפון. סיבה שניה היא המדרגות לירח שכאמור זוהי ההזדמנות האחרונה שלך להגיע לברום ולראות את זה .
מסידני קחי טיסה לדארוין או ברום ומשם תתחילי לטייל דרומה, אח"כ יהיה לך שפע של זמן לחצות את הנארלבור עד למלבורן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מצטרף לחוו"ד של רעות ממש לא הגיוני תגובה ל - 8 02/06/2008 01:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוקי ...
תודה רבה רהב על העזרה!
אם יש עוד המלצות אשמח לשמוע Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מערב אוסטרליה תגובה ל - 1 10/06/2008 23:30 לתגובה קודמת
מאיה  משתמש לא מוכר
גם אני התחלתי את הטיול שלי בספטמבר.
השכרתי רכב עם תייר הולנדי. טיילנו ביחד חודש שלם.
אני לא אשכח את הטיול הזה לעולם.
היה מדהים ממליצה לכולם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:תחבורה באוסטרליה
להודעה הבאה:People In Melbourne!

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר