| 1. קונקשיין באותה חברת תעופה |
03/06/2008 09:28  |
| ניר.מ |
 |
|
|
|
שלום למומחי התעופה
קונקשיין של אליטליה ברומא טרמינל C בין הטיסה מהארץ של אליטליה לטיסת המשך ללוס אנגלס של אליטליה. האם ישנו בידוק או תורים או גודל הטרמינל המעקבים את ההגעה לטיסת ההמשך. האם המזוודות עוברות ישירות לטיסת ההמשך (כרטיסי טיסת ההמשך ניתנים עוד בארץ?)
נחיתה ברומא 8:20 המראה ללוס אנגלס 9:20
(ראיתי באינטרנט שבפועל בוצעו ההמראות בשעה 9:40)
|
|
|
|
|
|
| 4. קונקשיין באותה חברת תעופה תגובה ל - 3 |
03/06/2008 18:12   |
|
|
שעה זה מספיק זמן. מדובר באותו הטרמינל ובאותה חברת תעופה.
|
|
|
|
|
| 6. קונקשיין באותה חברת תעופה תגובה ל - 5 |
03/06/2008 18:55   |
|
|
לא מכיר את טרמינל C ברומא ספציפית אבל בכל שדות התעופה באירופה (ובמיוחד אם זה באותו הטרמינל) פשוט יוצאים מהטיסה ומחפשים את שער היציאה לטיסת ההמשך. לא עוברים שום בדיקת דרכונים ולא מכס. בשער היציאה עוברים בדיקה בטחונית וזהו. שעה זה מספיק זמן לבצע את זה וגם לשתות קפה קטן בין לבין.
|
|
|
|
|
|
| 9. קונקשיין באותה חברת תעופה תגובה ל - 7 |
04/06/2008 17:14   |
|
|
המרחק בין 2 שערים בטרמינל עצום כמו אמסטרדם הוא לא יותר מ 15-20 דקות הליכה. רומא אינו כזה גדול והמרחקים שם אינם עולים על 10 דקות הליכה. גם אם המטוס יאחר ב 30 דקות עדיין תספיק להגיע. טיסת הבוקר של אליטליה ברוב המקרים מגיעה בזמן ואין מקום לפאניקה מיותרת. בכל מקרה - חברת התעופה אחראית לקונקשן והם או שיעכבו את טיסת ההמשך או שידאגו לחלופה במידה ומשהו משתבש.
|
|
|
|
|
| 11. תסלחי לי אבל ... תגובה ל - 10 |
04/06/2008 23:12   |
|
|
1. נכון שחברות אמריקאיות לא נוהגות לעכב טיסות עקב איחורים של טיסות קונקשן אבל חברות אירופיות כן עושות את זה. אליטליה בפעם האחרונה שבדקתי היתה חברה אירופית.
2. אם הטיסה הבאה מלאה אז מבקשים ומקבלים טיסה אחרת (אולי עם קונקשן נוסף). לאליטליה יש שותפות עם מספר רב של חברות ובטוח שניתן למצוא כמה מושבים באיזה צורה מרומא ללוס אנג'לס. אם לא מוצאים כלום (נדיר מאד) אז מקבלים לילה ברומא על חשבון הברון.
3. מה הקשר לצ'ק אין?. הצ'ק איו נעשה כבר בתל אביב ושם מקבלים את כרטיס העליה למטוס לטיסת ההמשך. צריך להופיע בשער היציאה לטיסת ההמשך עד כ 15 דקות לפני הטיסה. אין שום צורך לעשות צ'ק אין מחדש.
ודרך אגב, כל מה שאני כותב פה הוא מנסיון אישי של הרבה שנים והרבה איחורי קונקשנים באירופה, ובארה"ב.
אני פספסתי גם קונקשנים שתוכננו ל 5 שעות. אז מה? - להמליץ לעשות את זה 7?
צר לי שאת מתבססת על נסיון דל ולא קשור כדי לרדת עלי. זה ממש לא במקום.
|
|
|
|
| 12. בדקתי את זה שוב בפורום אחר תגובה ל - 1 |
04/06/2008 23:33   |
|
|
אנשים אומרים שקונקשן כזה לוקח במקסימום 20 דקות. עוברים בדיקה בטחונית אחת בדרך ואולי עוד אחת בשער היציאה אבל הן עוברות מהר.
רוב שערי היציאה בטרמינל C נמצאים בטרמינל "לווין" המחובר לטרמינל הראשי ברכבת. בירידה מהמטוס עולים על הרכבת, בירידה ממנה עוקבים אחרי השלטים המראים Transiti ושם עוברים בדיקה בטחונית ומשם יוצאים לשטח הדיוטי פרי של טרמינל C. מהמקום הזה מחפשים את שער היציאה - קרוב לוודאי שצריך לעלות חזרה על הרכבת ללווין. באם אחת הטיסות מחוברות לטרמינל הראשי אזי נחסכת הנסיעה ברכבת.
|
|
|
|
|
| 14. קונקשיין באותה חברת תעופה תגובה ל - 13 |
04/06/2008 23:44   |
|
|
דווקא בפאריז הייתי נזהר מאד מקונקשן קצר. אם יש צורך בהחלפת טרמינל - זאת פרוצדורה לא פשוטה בכלל שעלולה לקחת זמן רב. כל אחד מששת אגפי טרמינל 2 (A-F) הם מבנים נפרדים לגמרי אשר החיבור ביניהם הוא או ע"י אוטובוס איטי או ע"י מעבר ביקורת דרכונים ומעבר רגלי בין הטרמינלים. הטיסות של אייר פראנס מהארץ מגיעות לטרמינל 2E. חשוב מאד לבדוק מאיפה יוצאת טיסת ההמשך.
|
|
|
|
| 15. ובינתיים חדשות מאד לא טובות על אליטליה ... תגובה ל - 1 |
04/06/2008 23:48   |
|
|
האיחוד האירופי עומד להחליט למנוע מממשלת איטליה לעזור כספית לאליטליה. זה אומר שאם לא תסגר עסקה כלשהי לרכישת החברה תוך מספר ימים אז יש סיכוי גבוה שהם לא ישרדו. יש שמועות שאייר פראנס-KLM יחזרו לשולחן המשא ומתן עם הצעה של 0.1 יורו סנט למניה ...
בינתיים מניית אליטליה נמחקה מבורסת מילאנו - צעד מאד לא בריא לחברת תעופה ...
|
|
|
|
|
|
| 18. קונקשיין באותה חברת תעופה תגובה ל - 13 |
05/06/2008 01:07   |
|
אין שום סיכוי שבדיקה בטחונית בשער עצמו תגרום לפספוס טיסה. הרי זו טיסת קונקט והמזוודות עוברות אוטומטית לטיסה הבאה ולא יתכן שמזוודה תטוס ללא בעליה וכידוע להוציא מזוודה מבטן המטוס לוקח זמן אז במקרה וחסר נוסע שהרי חברת התעופה יודעת שהוא נמצא בשדה כי הוא נחת עם מטוס שלה ולכן אפילו ישלפו אותו מהתור אם הטיסה מתעכבת בגללו בדיוק כמו שעושים בתור לבידוק ביטחוני בנתב"ג כשיש טיסות שאוטוטו יוצאות.
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
|
| 20. קונקשיין באותה חברת תעופה תגובה ל - 4 |
05/06/2008 01:32   |
| |
arti |
21 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום אופיר!
לנו יש קונקשיין של לופטאנזה בטיסת בוקר מוקדמת במסלול ת"א-
פרנקפורט-קלגרי(מערב קנדה).זמן הקונקשיין-כשעה וחצי.
האם אתה צופה בעיה מיוחדת בנמל התעופה בפרנקפורט? אני באופן
אישי לא מכיר נמל-תעופה זה.מאיפה אני יכול לדלות פרטים על מיקום
הטרמינלים של טיסות נכנסות ויוצאות.אני יודע שחברת לופטאנזה לא
היתה מוכנה לכרטס כרטיסים באותו מסלול ביום שלמחרת,היות וזמן
הקונקשן קוצר ל-55 דקות.אני ומשפחתי היינו רשומים לאותן טיסות,כבר
לפני מספר חודשים,אבל היות וזמן הקונקשיין קוצר ביוזמת לופטאנזה
(טיסת ההמשך הוקדמה) העבירו אותנו לאותן טיסות יום קודם ואז
הקונקשיין נהפך להיות שעה ועשרים וחמש דקות-לא משהו שאפשר להתפאר
בו אבל זמן שמקובל על החברה ולא נראה שמהווה מבחינתה בעיה וזאת
בתקווה שלא יהיו עיכובים בלתי-צפויים.השאלה היא אם מבחינת הגעת
המזוודות,זה זמן ריאלי או שכדאי מאד לחשוב על לקיחת "תיק הישרדות"
איתנו לטיסה כדי לעבור את היום-יומיים הראשונים עד שהמזוודות
יגיעו.בכלל שמתי לב,במספר גדול של פורטלי-תעופה בינלאומיים, שמוצעות הרבה טיסות טרנס-אטלנטיות עם קונקשיינים באירופה מאד
קצרים,גם של פחות משעה,כבדרך-קבע.הרי לא ייתכן שחברות-התעופה
יתקעו לעצמן גול עצמי וייאלצו לפתור בעיות של מאות ואלפי נוסעים
כל יום מחדש.אם הזמנים לא היו ריאליים,ואני לא מדבר על נסיבות
חריגות שתמיד מתישהוא ייקרו,היו דואגים לשנות אותם.הנזק של
חברות התעופה במידה של איחורים לקונקשיינים הוא,מבחינה אובייקטיבית,לא פחות מאשר לנו כנוסעים,למרות שברור שכנוסעים
האכזבה ועוגמת-הנפש הרבה יותר מתסכלים.
בברכת טיסות מוצלחות ובטוחות לכל מומחי-הפורום ומקושריו
ארי
|
|
|
|
| 21. קונקשיין באותה חברת תעופה תגובה ל - 19 |
05/06/2008 04:27   |
|
זה כמובן נכון. אני רק אומר שסך הכל הנקודה הזו לא מהווה בעיה.
הבעיה היחידה בקונקט כזה זה אם הטיסה הראשונה התאחרה בהרבה כך
שהטיסה השניה לא יכולה להמתין (אם האיחור לא גדול הם ממתינים כי סך
הכל אי העלאת נוסע לטיסה זה גם להם לא נוח) ואז יש את אי הנעימות
של הצורך במציאת פיתרון חלופי ע"י חברת התעופה אם כי הם כן אחראים
לענין.
|
|
|
|
| 22. היי ארי תגובה ל - 20 |
05/06/2008 09:33   |
|
זמן הקונקשן המינימלי הרשמי משתנה בין שדות תעופה בהתאם ליכולת שלהם. בפרנקפורט הזמן הזה הוא שעה ולכן לופטהנזה לא יכרטסו קונקשן של 55 דקות. בוינה למשל הזמן הזה הוא 30 דקות והם עומדים בזה בגבורה. אתה צודק מאד לגבי זה שחברות לוקחות על עצמן אחריות גדולה והן אמורות לעמוד בזמנים שהן קובעות לעצמן, אבל הדעה הרווחת בפורום היא שקונקשן חייב להיות מאד מרווח ולך תשנה את דעתם של האנשים פה שקוראים לנו תמימים על זה שאנחנו סומכים על חברות התעופה (אחרי הכל, אנחנו סומכים עליהם להטיס אותנו ממקום למקום - לא?).
לגבי פרנקפורט ספציפית - טיסת הבוקר נוחתת לתוך שעת עומס בשדה ולרוב מעוכבת כחצי שעה באויר לפני הנחיתה. זה ייתן לך כשעה להגיע לטיסת ההמשך. זה עדיין מספיק זמן - פרנקפורט שדה ענק אבל עדיין אפשרי לניווט והגעה לטיסות ההמשך תוך מקסימום 20-30 דקות. הגרמנים גם יעילים מאד בהעברת מטען בזמן. אם ברומא אמרתי ששעה תספיק גם לכוס קפה, בפרנקפורט שעה תספיק בדיוק להגיע לטיסת ההמשך, שעה ו 20 יספיקו גם לאיזה סנדוויץ' ...
|
|
|
|
| 23. שוב לא נכון תגובה ל - 17 |
05/06/2008 09:41   |
|
|
בארה"ב לא צריך לעשות צ'ק אין מחדש בגלל המכס. כבר בארץ עושים צ'ק אין לכל הטיסות ובארה"ב אוספים את המזוודות, עוברים מכס ומפקידים אותם מייד חזרה כשהם נשלחות אוטומטית לטיסת המשך. הסיבה היחידה שלא ייתנו לכם לעשות את זה היא אם אין הסכם העברת מטען בין 2 חברות התעופה.
לגבי צ'ק אין לאל על - דלתה ואמריקן יכולות להוציא כרטיסי עליה למטוס לטיסות אל על. עכשיו כשאל על באמדאוס אני מאמין שיותר חברות יוכלו לעשות את זה. חוצמזה, מדובר פה על קונקשן בין אליטליה לאליטליה - איך זה קשור?
דרך אגב, הנסיון שלי עם איחורים בארה"ב אומר שחברות דואגות לך מאד למציאת טיסות המשך עם אבל אחד גדול - לא כשמדובר באיחורים בגלל מזג אויר. באיחורים בגלל מזג אויר זאת לא אחריות חברת התעופה והם גם לא חייבים לתת מלון על שהית לילה בדרך. בכל מקרה, החברות האירופיות מתייחסות לנושא אחרת והסיכוי למערכת מזג אויר רצינית באירופה בקיץ שואף לאפס בכל מקרה. כמו שאמרתי קודם, זה ממש לא רלוונטי לנושא.
|
|
|
|
|
|
| 26. טיסות קונקשיין בארה"ב. תגובה ל - 25 |
05/06/2008 10:05   |
|
|
45 דקות זה גבולי מאד בשיקאגו ובאמת תלוי מאד במזג האויר באותו היום. הייתי גם ממליץ לרווח את הקונקשן הזה קצת יותר אם ניתן.
|
|
|
|
|
|
| 29. היתרו תגובה ל - 28 |
05/06/2008 13:12   |
|
|
שעתיים אמורות להספיק בהחלט. דרך אגב, ב 17 בספטמבר מתוכננות הטיסות מתל אביב לעבור לטרמינל 5. אולי בטיסה חזרה כבר לא תצטרכו להחליף טרמינל.
|
|
|
|
|
|
| 32. לגבי טיסה של לופטהנזה תגובה ל - 30 |
05/06/2008 14:19   |
|
|
ב 9 שעות הייתי נוסע העירה - יש רכבות מהשדה עד מרכז העיר. ב 5 שעות זה קצת גבולי - קחו ספר טוב ומשחקים לילדים (אם יש).
|
|
|
|
| 33. אליטליה תגובה ל - 31 |
05/06/2008 14:20   |
|
|
אי אפשר לדעת מה יקרה. צריך לחכות ולראות. זה כנראה יקרה מהר מאד.
|
|
|
|
|
|
| 36. לגבי טיסה של לופטהנזה תגובה ל - 34 |
05/06/2008 17:44   |
|
לי היה בפרנקפורט 6 שעות המתנה שהספיקו ללא שום קושי לשעתיים נטו בעיר. העיר זה 3 תחנות ברכבת. אתה מגיע למרכז. יש מדרכוב נחמד ושוק ואפשר גם לטייל קצת לאורך הריין.
אפשרות נוספת להעברת הזמן במקרה של ה-5 שעות זה קזינו קטן ונחמד שנמצא בשדה התעופה אם אתה אוהב.
|
|
|
|
|
|
|
| 40. לאופיר - לופטהנזה+קונקשן ללוס אנג'לס תגובה ל - 33 |
05/06/2008 22:40   |
| |
שריתZ |
323 הודעות עד כה |
|
|
היי
אנחנו טסים ב- 20 ביולי ללוס אנג'לס.
יש לנו כ- 5 שעות בשדה התעופה בפרנקפורט ואנחנו נוחתים וממריאים מטרמינל 1. עד כאן לדעתי הכל בסדר.
יש לנו כרטיסים כבר מינואר - אלקטרוניים בהם רשומות שעות ההמראות והנחיתות.
משאלתי:
האם מה שרשום בכרטיסים זה מה שיהיה?
או, האם אני צריכה לעקוב כל הזמן אחרי אתר האינטרנט של לופטהנזה?
עם כל השירשור הנ"ל, אני קצת דואגת.
האם יש שחר לדאגותיי?
תודה מראש
שרית
|
|
|
|