כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד 03/06/2008 22:28 לתגובה הבאה
  jac66 לא מחובר jac66  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
שלום רב,

ראשית, כל הכבוד על הפורום והאתר. נעזרנו רבות בעצות שמופיעות בו.

אנחנו משפחה דתית ולקראת נסיעה להולנד לשבוע (יום א' עד יום א'). פעם ראשונה של הילדים בחו"ל (4 בנים, גילאים 6 עד 15), לכן בחרנו בתוכנית רגועה שמטרתה להנות ולא "לעשות וי". מדובר בטיול כוכב מאלפן אן דן ריין.
התוכנית:
יום א' - נחיתה בסכיפול בערב, שכירת מיניואן ונסיעה (עייפה אך זהירה) למלון.
יום ב' - התארגנות (אוכל!)והסתגלות, ביקור במבצר מיודן (רכישת כרטיס מוזיאונים) ואולי גם ביקור באלפן.
יום ג' - אפטלינג.
יום ד' - אוטרכט. חניה במוזיאון הרכבות, מוזיאון תיבות הנגינה, טיול וסיום בקניון.
יום ה' - ליידן. מוזיאון הטבע, טחנת הרוח ושייט. (פארק החלל - אקסטרא).
יום ו' - האג. מוזיאון אשר, פנורמה, מדורדאם.
שבת - אלפן אן דן ריין - פארק הציפורים וטיול באלפן.
יום א' - הביתה בטיסת הצהריים.
לאחר לבטים רבים החלטנו לותר על אמסטרדאם ועל אתרים רבים נוספים.
בעיקרון מרבית הימים גמישים (לבד מיום שני שכמעט הכל סגור) וכמובן שבת. נזוז בימים לפי ימי הגשם.
נשמח מאוד להערות והארות. במיוחד לטיפים לגבי אוכל כשר ולגבי חניה, ביחוד בליידן ובהאג.

תודה רבה,
יעקב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 1 03/06/2008 22:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3320 הודעות עד כה
היי
הכל ברגוע וזה מה שאתם רוצים .
בכל זאת ביקור במבצר מיודן לא ימלא יום שלם.את אלפן תחרשו בשבת.למה לא תתחילו במוזיאון הפתוח בארנהם בשני ומשם סעו למיודן?או הפוך.
לדעתי זה לא עמוס מידי.

תהנו
הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 2 04/06/2008 09:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nailicq לא מחובר nailicq  משתמש פעיל 417 הודעות עד כה
נראה לי קצת רגוע מדי. בלי מוזיאון פתוח, בלי גן חיות או דולפינריום, בלי חיטהורן, בלי שוק גבינות, בלי כפרי דייגים, בלי ייצור גבינות וכפכפים, בלי סכרים. בלי הולנד!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 1 04/06/2008 09:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1408 הודעות עד כה
מצטרפת להערות הקודמות. הטיול רגוע מדי.
אני לא בטוחה שיוצא לכם כדאי לרכוש כרטיס מוזיאונים לפי התכנון שלכם.

כמה מאוחר אתם נוחתים ביום א'? אם לא מאוחר מדי, תוכלו לעשות קניות עוד באותו ערב ולפנות לכם את יום ב'. הנסיעה מסכיפהול לאלפן לוקחת בערך חצי שעה.

הסיור בטירת מיודן לוקח בערך שעתיים. אתם צריכים יותר למלא את היום הזה. אפשר בקלות לנסוע לחצי יום לאמסטרדאם או לכפרי הדייגים באותו היום.

יום ד' - אוטרכט. שימו לב שהחניון של מוזיאון הרכבות נסגר בשעה 17:30. אם אתם מתכוונים להשאר באוטרכט יותר מאוחר צריך להעביר את הרכב לחניון אחר.

יום ה' ויום ו' - תוותרו על אחד מהם וסעו לאחד המוזיאונים הפתוחים במקום זה.

אאלפן אן דן ריין זה "סתם" כפר הולנדי. אין שם יותר מדי מה לטייל כך שאני לא רואה טעם לתכנן לטייל בו פרט ליום שבת שאותו אתם במילא מבלים שם.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 1 04/06/2008 19:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  iritshinar לא מחובר iritshinar  משתמש בינוני 65 הודעות עד כה
לגבי אוכל כשר: יש טבעול בהולנד. תיכנס לאתר שלהם (הישראלי) ומשם יש קישור לאתר ההולנדי שלהם. לא צריך להבין מה כתוב, רק לראות איך נראים המוצרים כדי שתוכלו לזהות אותם בסופר מרקט
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 1 05/06/2008 08:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13151 הודעות עד כה
ועדיין....
אתם מפספסים את מהותה של הולנד-
שוק גבינה,שיט בתעלות,טיולי אופניים, מוזיאון פתוח אחד להריח את הולנד,אתם יותר ממוקדים בערים ופחות בירוק של הולנד וחבל.

מעבר לכך שאני יכולה להבין את הצורך לעשות טיול רגוע בלי לסמן V. הילדים לא כל כך צעירים- והמסלול מאד דליל.
ליידן לטעמי אינה "יום שלם" גם אלפן אם ריין אינם יעד ליום שלם.
מיודן היא טירה נחמדה, לא יעד ראשוני בהולנד ובטח לא יעד ליום שלם וכן הלאה.

שווה לשקול מחדש .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 6 09/06/2008 21:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה לכל המגיבים.

ל iritshinar - הטיפ שלך מעולה. איתרנו שלש חנויות שמוכרות טבעול באלפן. חסכת לנו המון קופסאות טונה ומנה חמה... תודה.

אנו שוקלים מספר שינויים ותוספות בעקבות התגובות.

כנראה שנעביר את היום של אוטרכט ליום ה'. כך נוכל לאחר הטיול בעיר (סביב 5) להתמקם מחדש בהוג קתרין שפתוח עד 9 ביום ה'.

אנחנו מתכוונים להמשיך לאמסטרדאם ממבצר מיודן (יום ב'). ראינו שבית אנה פרנק פתוח גם בערב ולכן אנו מתכוונים להוסיף אותו + שוטטות מכיכר דאם לרובע היהודי + שייט בתעלות.
שאלות: היכן מומלץ להחנות את הרכב אם מגיעים ממיודן?
יש המלצה לשייט מסוים שמתאים לילדים?

בנוסף, ראינו שמדורדאם פתוח אף הוא עד מאוחר יחסית (במונחים הולנדים) ואנו שוקלים לחבר את ליידן עם האג כפי שהוצע לנו ולפנות יום. "מועצת השבט" הביתית עוד לא מוכנה לותר על אף מוזיאון מהתוכנית, אבל עוד שוקלים את זה.
ושוב שאלה: יש המלצה לחנייה בליידן ובהאג, או שבערים האלו כל חניון "לוקח"?.

נשמח להערות נוספות ולתשובות לשאלות לעיל.
תודה,
יעקב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 7 09/06/2008 23:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1408 הודעות עד כה
אנחנו הגענו ממיודן לאמסטרדאם. נכנסנו עד למרכז העיר וחנינו בחניון ביג'נקורף שנמצא ממש בכיכר דאם. היה מאד נוח.
החניה קצת יקרה, אבל שווה את זה, במיוחד כשמסתובבים עם 4 ילדים.

בליידן, כדי להגיע למוזיאון הטבע חונים בחניון של LUMC ומשם הולכים ברגל. למוזיאון עצמו יש חניון מאד קטן שמתמלא במהירות כך שלא כדאי לבנות עליו.

בהאג תגיעו עם הרכב ליד מוזיאון אשר ואז תחפשו שלטים של חניונים. יש גם חניה עם מדחנים לאורך הרחוב של המוזיאון.
החניה בהאג יקרה כמו החניה באמסטרדאם.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 8 10/06/2008 08:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nonss לא מחובר nonss  משתמש בינוני 147 הודעות עד כה
היי jac66
קראתי את ההודעות שלך, וסתם שאלה שיכולה לעזור לי ולאחרים, איך מאתרים בתוך האתר ההולנדי של טבעול מיקום של חנויות או שמצאת בדרך אחרת? ההולנדית שלי לא משהו.....
( נושא האכל חשוב לי כיוון שאנחנו נוסעים עם ילד מאד בעייתי בעיניני אכל)
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 9 10/06/2008 21:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  iritshinar לא מחובר iritshinar  משתמש בינוני 65 הודעות עד כה
אמנם עוד לא הייתי בהולנד (עוד 17 יום!!!), אבל הבנתי שהטבעול מאוד נפוץ שם, כמעט בכל סופרמרקט,פשוט צריך להסתכל טוב באתר איך נראות האריזות שלהם, כדי לדעת מה לחפש במקרר של הקפואים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 9 10/06/2008 21:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה בסדר, גם ההולנדית שלי זקוקה לשיפור...
פשוט מתרגמים את האתרים לאנגלית. יש מספר דרכים, אבל אני ממליץ על האתר http://translate.google.com/translate_t?sl=nl&tl=en
אפשר לתרגם רק קטע או אתר שלם.
אפשרות נוספת היא להתקין את google toolbar (פשוט לחפש בגוגל). לאחר מכן בלחיצה ימנית על כל אתר תהיה שורת תפריט חדשה בשם "page info" שממנה אפשר לתרגם את העמוד לאנגלית מיידית. זה לא תמיד עובד, ולא צריך לצפות יותר מידי מאיכות התרגום, אבל זה מספק.

לגבי טבעול פרטנית, היא משווקת באמצעות רשת AH שהיא רשת נפוצה בהולנד וסניפיה פתוחים עד 20:00 או 21:00 (שזה מאוד מאוחר בהולנדית). חיפוש סניפים בדף http://www.ah.nl/albertheijn/winkelinformatie/zoeken.jsp

בנוסף, דיברנו עם החברה בארץ שאישרה שהמוצרים נפוצים בכל סניפי הרשת הזו.

יעקב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תוכנית לטיול משפחתי בהולנד תגובה ל - 11 11/06/2008 06:49 לתגובה קודמת
  nonss לא מחובר nonss  משתמש בינוני 147 הודעות עד כה
תודה לכל העונים בעניין זה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חיסונים לתאילנד
להודעה הבאה:אגמים קומו ומג'ורה