כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. רעיונות לטיול בסוכות 05/06/2008 20:41 לתגובה הבאה
mitzmitz1 mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 561 הודעות עד כה
אשמח מאוד לעזרתכם: מחפשת רעיונות לחופשת סוכות שיוצאת השנה בסוף אוקטובר - תחילת נובמבר. אמא + 2, בת 14 וחצי ובן 9 וחצי.
לצערי הטיול לאוסטריה בקיץ הנוכחי ימתין במגירה מכיוון שאין באפשרותי לנסוע הקיץ. כנראה שלא סתם התמהמתי כ"כ בהזמנת הכרטיסים... באיזשהו מקום ידעתי...
נראה לי שמזג האויר באוסטריה לא מתאים לסוכות ולכן אשמח לרעיונות המתאימים מבחינת מזג האויר לתקופה זו של השנה.

תודה לכולכם על השיתוף בחוויות הטיול - שלפני ואחרי. אני כ"כ נהנית בזכותכם.
רוית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. רעיונות לטיול בסוכות תגובה ל - 1 06/06/2008 06:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 4179 הודעות עד כה

רוית? הכל בסדר?

אפשר לקבל ממך איזה אימייל שהוא לא של הבת שלך?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. רעיונות לטיול בסוכות תגובה ל - 2 06/06/2008 08:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע לא מחובר ע ע  משתמש פעיל 499 הודעות עד כה
היי רוית,

מצטרפת לזיוה. ניסיתי לשלוח אלייך מייל אך הוא חוזר אליי עם הודעה "מען לא ידוע".
אשמח לשמוע ממך. המייל שלי

עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. רעיונות לטיול בסוכות תגובה ל - 1 06/06/2008 09:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3917 הודעות עד כה
היי רווית,
מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.

לעצם העיניין, לא בטוחה שצריך לפסול את אוסטריה על הסף. אם הבנתי נכון, גם יונית מתכננת טיול סתיו באוסטריה וכדאי להתייעץ איתה.
אנחנו היינו פעם לפני שנים במחצית השניה של ספטמבר והיה בסדר גמור.

אבל אם תחליטו בכל זאת לוותר, הייתי הולכת על:
*אזור האגמים באיטליה-לאחר בדיקה- מה קורה עם הפארקים, מניחה שזה חשוב לכם.
*דרום צרפת, דורדון? שוב לאחר בדיקת האטרקציות -לא בטוחה שיהיה שיט, למשל.
*ספרד, דווקא הייתי חושבת על אנדלוסיה/דרום ספרד, שמתאימה לחופשה של שבוע בערך. אמנם לפעמים קר מדי לים (זה מה שהיה לנו באוקטובר לפני כמה שנים) אבל לשאר האתרים-מזג אוויר נפלא.
*אני חושבת שגם ברצלונה וקוסטה ברווה עדיין מתאימות (אולי שוב ללא שחיה) ולפי מזג האוויר גם הפירנאים או שוליהם.
* גם מרכז ודרום איטליה כמובן. היינו פעם בטוסקנה בתקופה זו והיה נהדר.
עדיין מדובר על טיול רכבות/תחבורה ציבורית? גם זה חשוב לדעת לבחירת היעד.
סוף שבוע נפלא וחג שמח!!! Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. רעיונות לטיול בסוכות תגובה ל - 4 06/06/2008 09:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכולכן על התשובות!!
הייתי חייבת לכתוב כמה מילים לפני שאני יוצאת, אחה"צ אכתוב תשובות אישיות. אין לי מושג למה המייל מופיע בחציו ולכן אין אפשרות לשלוח אלי מיילים, ניסיתי לעדכן את הפרופיל באתר, אולי זה יעזור.
המייל של הבית לצערי לא פעיל מאז שהמחשב חזר מתיקון ואני כל הזמן דוחה את הטלפון ל012. מעניין למה?!

הנסיעה בסוכות דווקא בהחלט יכולה להתבסס על רכב. משרד הרישוי ירד ממני כך שאוכל לנהוג, נראה לי שזה יהיה עדיף מטיול המבוסס על רכבות, טיול כזה מצריך יותר כוחות.

הילדים מאוד אוהבים את "עבודת השטח" של לפני הטיול כך שמאוד הייתי רוצה לתת להם יעד כדי שיוכלו לחקור אותו במהלך החופש הקרב ובא.

לא הייתי רוצה טיול עם מרחקי נסיעה אדירים בכל יום, מאוד חשוב לי שהטיול יותאם לילדים (למרות שבעצם הם כ"כ נוחים ונהנים מהכל...) ושיחד עם זאת תהיה גם האופציה להישאר בסביבת הלינה, לנוח ועדיין הם יהנו ולא יסבלו.

סתם משהו שהפתיע אותי, לפני מספר ימים הבן אמר שהטיול להולנד היה מקסים אבל בצרפת הוא נהנה יותר כי היו יותר מוזיאונים וארמונות ובהולנד זה היה לו מאוד חסר. כמעט בלעתי את הלשון...
סופ"ש נפלא: רוית.

[עודכן ב:06 יוני 2008 09:47:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. רעיונות לטיול בסוכות תגובה ל - 5 06/06/2008 10:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 4179 הודעות עד כה

לפי מה שקראתי עד היום בפורום, מטיילים ונהנים כמעט בכל יעדי אירופה בסוכות. השנה סוכות יהיה מאוחר וזה דורש בכל זאת מחשבה נוספת.

רוית, אם נחזור לרגע לבלגיה Laughing
את יודעת שבשני טיולים לאזור לא עשינו שום מסלול קייקים? גם לא ראיתי קייקים על הנהרות. היינו פעם אחת ביוני ופעם אחת בספטמבר. אני חושבת שזה קטע רק של יולי-אוגוסט. יש אטרקציות שנסגרות בסוף ספטמבר (ואפילו בספטמבר יש פה ושם דברים שכבר מצטצמצים רק לסופי שבוע), אבל אתרי התיירות העיקריים פתוחים וניתן לתכנן יופי של טיול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. רעיונות לטיול בסוכות תגובה ל - 5 06/06/2008 15:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3739 הודעות עד כה
היי רוית
מכיוון שבמרבית המקומות שנירית כבר הציעה לא הייתי.....
ובכל זאת רוצה אני לחוות דיעה - אני הייתי בוחר בברצלונה.
מזג האויר נוח יחסית , עיר מלאה בפעילויות ו...מוזיאונים, פארק שעשועים גדול באזור - אוונטורה,אפשרות למסלולים מחוץ לעיר - מונסראט,קו החוף הקטלוני וכמובן - היכל הקודש כבר יהיה פעיל בעונת המשחקים הבאה - קאמפ נואו כולל משחק של ברסה.

הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. רעיונות לטיול בסוכות תגובה ל - 5 06/06/2008 17:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13366 הודעות עד כה
כל מקום כמעט אפשרי .
טיילתי בשוויץ,אוסטריה ,גרמניה וכן הלאה באוקטובר
גם השנה אני מתכננת לנסוע באוקטובר לאוסטריה.
המינוס היחיד שלא עושים פעילות רפאטינג וקיאקים בד"כ אלא אם באמת השמיים ידידותיים.
מעניין לציין כי יש חבלים שדווקא חודש אוקטובר מלא שמש ונקרא אפילו "קיץ אינדיאני" או שם דומה המתאר את החמסינים של סוף הקיץ.

מה שחשוב בטיולי עונות מעבר לבדוק בקפדנות מה פתוח ומתי ולתכנן בהתאם.
להכין חלופות לימים גשומים (אצלי טפו טפו נשארו תמיד בסטטוס של "אם יהיה יום גשום" ולא מומשו כמעט)

ממה הייתי נזהרת באוקטובר -מחופי האוקיינוס (נורמנדי למשל) גם הולנד עלולה להיות גשומה, ובלגיה..תמיד גשומה .
תעדוף משמעותי אני חושבת יש לאיטליה בתקופה זו- כשכבר לא חם כל כך ולא צפוף כל כך רק צריך לבנות מסלול מותאם לימי ושעות פתיחה של אתרים וכל השאר נהדר, אולי אפילו קמצוץ שלג בהרים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הכי כיף אוקטובר תגובה ל - 8 06/06/2008 17:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 697 הודעות עד כה
הי רוית,

הכי כיף אוקטובר, קודם כל יותר זול (מה לעשות אצלנו בוורשה זה תמיד חשוב), מזג אויר "אירופאי" על אמת וממש לא מחייב גשם וקור.
שכבות קצר ועל זה מעיל רוח.

שנית זה יומהולדתי ותמיד דאגתי (לעצמי) להיות במקום כפי.

תגידי לנו מה יותר בא לך, נופש וקצת קולטורה ? אולי קוסטה דל סול, שמש, חתיכים, אוכל - טאפס ממש טובים, ועוגות ממממ...
קצת סיביליה, קצת גרנדה. ותמיד אפשר לקחת רכבת למדריד או לברצלונה.

כל אירופה בסתו מקסימה, ריח של ערמונים, עצים כתומים מעיפי עלים בשאנז' אליזה, גשם ראשון. כיף.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. היי אניגמה! תגובה ל - 9 06/06/2008 17:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מאד אהבתי את התשובה שלך. כמעט רצתי להזמין כרטיסים-אם יהיה מבצע של הרגע האחרון...
רק שאלה קטנה-גשם ראשון באוקטובר אירופה?
אולי רק בדרום ספרד (לפני שיירד הברד...)
בכל השאר שלג ראשון, אני חושבת Laughing
שתהיה לך שבת נ-פ-ל-א-ה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. נירית, האמת היא בעייני המתבונן - ראשון בשבילנו... תגובה ל - 10 06/06/2008 20:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אניגמה אניגמה לא מחובר אניגמה  משתמש פעיל 697 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. "שלומית בונה סוכה"... תגובה ל - 11 07/06/2008 11:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בוקר טוב לכולם.

שמחתי לראות שיש כ"כ הרבה רעיונות לנסיעה בסוכות.
אניגמה - תודה על התשובה במדליקה!! אהבתי!
קוסטה דל סול נשמעת נפלאה עם בן זוג ובלי ילדים. או שבעצם עדיף לבד בכלל?!?
יונית - נזכרתי שהתוכנית שלך לאוקטובר כוללת ביקור בחבל שטיריה שבאוסטריה כך שבעצם לא חובה לפסול את אוסטריה.
מדבריך אני מבינה שאין טעם לנסוע בזמן זה לבלגיה מכיוון שסביר שניפול על ימים גשומים. חבל...
ג'מוס - ברצלונה - רעיון חדש לי לגמרי! אבל נשמעת כמקום מאוד מתאים לילדים.
נירית - איטליה, חוץ מגרדהלנד יש עוד פארקים? למרות שבעיני גם זה יכול להספיק (הבנתי שהוא מאוד מרשים).

אירופה באוקטובר - בדקתי רק את אנגליה בתקופה זו ובהחלט מסכימה עם אניגמה לגבי הצבעים והריחות...
מכיוון שכן הייתי רוצה הפעם להתנייד גם ברכב, להתרחק מעט אם אפשר ממקומות הומי אדם אך כן לבקר במוזיאונים, ארמונות (!) ויחד עם זאת לשמור על האופציה של מנוחה, עלי להחליט מה יותר ומה פחות ולפי זה לבנות כיוון. טיולים בגשם - אין לי בעיה איתם בכלל אבל נהיגה בגשם בארץ זרה נראית לי קצת מלחיצה.
אשמח מאוד לשמוע חוויות מאנשים שביקרו בשלהי אוקטובר באירופה. אולי זה באמת לא כ"כ נורא, מה גם שכדור הארץ מתחמם...
אז תודה חברים ואל תשכחו ללבוש לבן, לאכול הרבה מאכלי גבינה ולעשות הרבה א...
רוית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. "שלומית בונה סוכה"... תגובה ל - 12 07/06/2008 21:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רווית,
לגבי הפראקים באזור גרדה
גרדהלנד כמובן
http://www.gardaland.it/en/home.php

פארק הסרטים (זה די פארק מים, צריך לבדוק האם הביקור בכלל אפשרי באוקטובר)

http://www.canevaworld.it/

ויש עוד כמה אתרים חביבים לילדים. למשל, טירה בוורונה (כולל מוזיאון) ביקרתי שם לפני המון המון שנים, צריך להתעדכן לגבי מידת האטרקטיביות.
אבל כמובן יש עוד מה לעשות בורונה.

http://www.museodelcastelloditorridelbenaco.it/

פארק ספארי ודינוזאורים

http://www.parconaturaviva.it/home_eng.html

מוזיאון חינמי וקטן-מוזיאון הזית ושמן הזית.

http://www.museum.it/en/index.cfm

וכמובן-ונציה במרחק נסיעה לא ארוך מדי.
מה עוד אפשר לבקש לחופשה סתווית???
יש יתרון עצום לנסיעה לאזור זה בסתיו, כי בקיץ הוא עמוס בתיירים, חם ולח. אז כדאי לנצל את ההזדמנות!

חג שבועות שמח, בינתיים!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. "שלומית בונה סוכה"... תגובה ל - 12 08/06/2008 17:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13366 הודעות עד כה

ב15 השנה האחרונות אני נוסעת קבוע בחגים לאירופה-לכל היעדים
כולל שוויץ, גרמניה,הולנד ,צרפת,כולל אוסטריה- שהייתי בעיתוי זה לפחות בשנים האחרונות כ6 פעמים בחבלים שונים.
מעולם לא טיפטפה עליי טיפה אחת.
איפה כן ירד עלי גשם באוקטובר? במרסיי של דרום צרפת.
אז או שמפעל הפיס הגריל אותי במסגרת ההגרלה השנתית של מזג האוויר הטוב..או..
בכל אופן היות ואני קבוע נוסעת מחוץ לעונה- ותמיד מכינה לי "סטוק" של מה לעשות בגשם-רוב האופציות נשארו במסגרת תוכנית מגירה.

דווקא עיירות חוף ונופש קייצי נראות יותר עגמומיות בסתיו כשכולם הולכים הבייתה- צריך לאהוב את האווירה של "אחרי העונה".
ועם ילדים-צריך לבדוק מה פתוח/סגור ומתי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. הגעתי מאוחר... תגובה ל - 14 09/06/2008 22:05 לתגובה קודמת
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2857 הודעות עד כה
קראתי מהתחלה ועד הסוף, ובא לי להציע משהו אחר:

אם את נוסעת בסתי, כדאי לראות את הסתיו במיטבו, וזה אומר צבעי שלכת!
תיירות השלכת הכי פופולרית היא דווקא בצפון מזרח ארה"ב ומזרח קנדה. הדולר נמוך והדבר היחיד שמפחיד זו הנסיעה הארוכה לשם וחזרה. ואם תחליטי שזה מה שאת רוצה, אז תמצאי בפורום צפון אמריקה המון המון עצות.

מקום אחר שאנחנו היינו בתאריך דומה לשלך הוא - שטוקהולם. והיא בהחלט עונה על בקשת בנך למוזיאונים (יש המונים!) עיר יפייפיה, אוהבת ילדים (אני לא בקיאה בפארקים וכו', אבל לא נראה לי שתהיה בעיה למצוא) וכדי להוזיל את עלות הלינה הגבוהה, לנים מחוץ לעיר ונוסעים אליה בתחבורה ציבורית.

אז מה את אומרת?

רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מסלול הולנד- נשמח לחוות דעת
להודעה הבאה:העלאת קבצי וורד ואקסל