כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם 09/06/2008 13:15 לתגובה הבאה
  nonss לא מחובר nonss  משתמש בינוני 147 הודעות עד כה
שלום לכולם וחג שמח
בתחילת יולי אנחנו נוסעים לבלגיהולנד, שני זוגות עם שני בני 13.
נשמח לקבל את חוות דעתכם על המסלול שבנינו האם עמוס, אפשרי וכ"ו.
[יום שלישי תחילת הטיול 1.7.08)- נחיתה בבריסל, השכרת רכב ( כבר הוזמן מהארץ) ונסיעה למערות הן סור לס.
חזרה לבריסל.
יום רביעי- פארק סיקס פלגס, ווילבי וחזרה לבריסל.
יום חמישי- נסיעה לברוז' ומשם לנורדוויק שם נלון בימים הקרובים.
האם מתאים לנסוע לאוטרכט בערב?
יום ששי-אלקמאר, זאנסה סכאנס,וולנדם ואוליkatwoude.
יום שבת- אמסטרדם- האפשרויות :כיכר דאם, כנסיית נויה קרק, ארמון המלכה, בית אנה פרנק, מוזיאון מדאם טוסו, שוק אלברט.
יום ראשון- סכר אפסלאיטדאיק, סניק ושיט בחיטהורן.
יום שני- אפטלינג
יום שלישי- ליידן, דן האג וטחנות הרוח בקינדרדאיק.
יום רביעי- חזרה לארץ בטיסה בערב כך שהכל בנתיים פתוח.
תודה תודה תודה לכל מביני העניין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם תגובה ל - 1 09/06/2008 17:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1408 הודעות עד כה
קצת מחשבות על המסלול שלכם:

באיזו שעה אתם נוחתים בבריסל? הנסיעה למערות לוקחת לפחות שעתיים לכל כיוון. לא מומלץ בתור יעד ליום הראשון כשמגיעים עייפים אחרי טיסה.
אם אתם רוצים לבלות באיזור הארדנים, תשנו שם יומיים ותראו את האטרקציות שבסביבה.

פארק סיקס פלגס בבלגיה - למה בחרתם דווקא את הפארק הזה? הפארק בהולנד נחשב יותר. אם רוצים ללכת גם לסיקס פלקס וגם לאפטלינג מומלץ ללכת קודם לאפטלינג כדי לא להתאכזב.

יום שלישי - ליידן, האג, קינדרדייק. עמוס מדי. התחנות בקינדרדייק פועלות רק ביום שבת. כשהן לא פועלות הביקור לא כל כך מרשים.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם תגובה ל - 2 09/06/2008 18:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי מיכל
אנחנו יוצאים בטיסה של 6:00 בבקר מהארץ וברור לנו שזה יהיה קצת קשה לנסוע למערות.
לא כ"כ הצלחנו לסדר את המסלול שונה בבלגיה כיוון שאנחנו לנים בבריסל עצמה ולא רצינו בעצם " לנסוע ולחזור" פעמים לכיוונים שונים בשהות קצרה בבלגיה.
מקבלים את התיקון לגבי קינדראיק.
תודה על התגובה , אשמח לקבל הערות/הארות נוספות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם תגובה ל - 3 09/06/2008 20:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1408 הודעות עד כה
תוותרו על המערות. אתם לא מספיקים להגיע.
תנסו לבקר במקומות שיותר קרובים למקום הלינה ולחסוך בנסיעות.
ביום הטיסה תגיעו מאד עייפים אחרי לילה שבו כמעט לא תשנו. תנצלו את היום הזה לטיול קטן בבריסל עצמה.

Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם תגובה ל - 4 09/06/2008 22:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שוב תודה על התגובה,עכשיו נצטרך לפתור את בעיית הזמן ביום הראשון לטיול...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם תגובה ל - 5 10/06/2008 01:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3868 הודעות עד כה

שתי הערות על היום הראשון:

1. הנסיעה למערה היא פחות משעה וחצי אם אין פקקים ואם לא מתברברים בדרך (מיכל, הנסיעה של השעתיים ומעלה היא מצפון בלגיה, מהפארקים של סנטרפארקס). לכאורה, המרחק סביר. המוקש, לדעתי, הוא שבכל זאת צריך לעשות גם את הדרך חזרה לבריסל בסוף היום, בעייפות.

2. בבריסל יש אירוע גדול מאוד בראשון ובשלישי ליולי. מתקיים שם פסטיבל בשם Ommegang, אחד האירועים השנתיים הגדולים בבלגיה. חוגגים איזה אירוע שהתרחש באמצע המאה ה-16, ומציינים אותו בתהלוכה ברחובות העיר ובהופעה בשעה 21.00 בכיכר הגדולה. המשתתפים לבושים בתלבושות תקופתיות. התהלוכה פתוחה לציבור אבל המופע בתשלום (יקר מאוד וצריך לקנות כרטיסים מראש).
המופע ממילא לא נראה לי רלוונטי למשפחה סחוטה לאחר לילה ללא שינה. השאלה מה קורה בעיר במשך היום: אם יש צפיפות, אם אפשר לבקר במרכז העיר ללא הפרעה ואם אפשר לצפות בתהלוכה. לא הצלחתי להבין מהקישורים שקראתי מתי התהלוכה יוצאת לדרך ומה בדיוק המסלול. אם זה מדליק אתכם, אוכל אולי לטרוח ולנסות לדגור על הקישורים השונים. אולי צריך לשלוח אימייל. בכל מקרה, היות שאתם לנים בבריסל (הבנתי נכון?) נסו למקד שאלה בפורום על ההשלכות הצפויות על מצב העיר ביום הזה. לא הייתי בתאריך הזה. אבל נתקלתי במידע הזה כבר בשנה שעברה והנורה האדומה נדלקה לי מיד כשראיתי את התאריך שפרסמת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם תגובה ל - 6 10/06/2008 07:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה תודה
אנחנן לנים במלון Van belle hotel בבריסל ולמרות שהבנתי שהוא לא רחוק במיוחד מהמרכז, נראה לי שנהייה מספיק עייפים ולא בטוח שנצא למופע הנ"ל, למרות שזו בזדמנות להיות בעיר ביום כזה.
יש לי שאלה נוספת- האם הנסיעה מהמערות לבריסל יכולה להיות מלווה בפקקים בגלל האירוע הנ"ל?
ליתר בטחון אני אעלה שאלה בפורום מחדש.
יום נעים ושוב תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם תגובה ל - 7 10/06/2008 07:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

אין לי מושג. אולי יונית יודעת משהו.

בכל אופן, בזכות הסקרנות האישית הסתכלתי עכשיו שוב על הפרטים שפורסמו. התהלוכה יוצאת מכנסיית סבלון. מתי? לא יודעת. לא התכוונתי שתלכו למופע. הוא בערב ולא תחזיקו מעמד. הכרטיס הזול ביותר ליחיד הוא 32 אירו.
אם ניתן לראות את הכיכר הגדולה בצהריים, בשעות שלפני המופע, ולהסתכל על התהלוכה, הייתי מצטרפת קצת לחגיגה ולאווירה ואח"כ בורחת לפאתי בריסל, אולי לאטומיום או לגן הבוטני או לעיירה לובן או למכלן.

http://www.visitbelgium.com/mediaroom/Ommegang.htm

ואולי עדיף באמת לברוח לארדנים בצהריים ולהרוויח כמה שעות של שקט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם תגובה ל - 8 10/06/2008 14:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הסקרנות אוכלת אותי ואני מנסה לחשוב קצת יחד אתכם. משאירה את ההודעה המיוחדת על הפסטיבל פתוחה לאנשים שבאמת היו. הלוואי שיגיע מישהו כזה. שווה לשים את ההודעה בפורום אירופה. אני בספק אם זה יניב משהו.

לגבי הכניסות והיציאות מהעיר - אין לי מושג מה עלול להיות ביום הזה. לבריסל יש ממילא נטייה להיות פקוקה בכניסות וביציאות, אבל אני לא רוצה להיות נביאת זעם.
מה שכן, סביר להניח שבכיכר הגדולה, שהיא אתר התיירות המרכזי של העיר, תהיה פעילות רבה הקשורה בהקמת הטריבונות, הבמות ומערכות ההגברה והתאורה.

יש אתר מיוחד לאירוע וממנו הבנתי שהאירועים נפתחים בכיכר סבלון הגדולה בשעה 16.00 והם פתוחים לציבור. יש שם רשימה של אירועים שלא עמדתי עדיין (ואני לא יודעת עד כמה אפשר לעמוד) על טיבם. לפי רצף האירועים המצוין שם, התהלוכה לעבר הכיכר הגדולה יוצאת בשעה 20.50 (כנראה מסבלון) ומגיעה בשעה 21.00 לכיכר. מניסיון, מרחק ההליכה מכיכר סבלון לכיכר הגדולה הוא אכן עשר דקות, ובכל זאת תהלוכה זה משהו איטי. ייתכן שבשעה 21.00 היא מתחילה להיכנס לכיכר והופעת הקבוצות השונות בכיכר, בזו אחר זו, זה כבר חלק מההופעה. אבל יש אירועים רבים שקודמים לתהלוכה ובינהם "medieval village".

http://www.ommegang.be/index2.php?idx=18&lg=en&news_ idx=9

כמו כן, באתר whatsonwhen, אתר המביא מידע מאירועים בכל העולם, כתוב שאם לא רוצים להשתתף באירועים בבריסל, יש גם ערים אחרות בפריפריה המקיימות את הפסטיבל הזה, ובמיוחד העיר מכלן. אבל המידע שהוצאתי על מכלן העלה שהעיר חוגגת את האירוע אחת ל-25 שנה. הפעם הקודמת הייתה ב-1988, ובשנת 2000 הם חרגו ממנהגם כשציינו 500 שנה למשהו שקרה לצ'רלס החמישי, גיבורו של הפסטיבל.

http://www.whatsonwhen.com/sisp/index.htm?fx=event&event _id=11541

הייתי שוקלת ובודקת אפשרות לדחות את איסוף הרכב ליום שלמחרת, להגיע למלון למנוחה ולצאת לעיר להשתתף באירועים. בכל מקרה אפשר לברוח לקריית המוזאונים או לאטומיום, אם מרכז העיר צפוף ולא נעים. צריך ללמוד על אפשרויות ההגעה משדה התעופה לעיר והעלות של זה לעומת עלות שכירת הרכב ליום ועל אפשרויות הניידות בתוך העיר.

יש כתובת אימייל באתר של הפסטיבל. הייתי מנסה לשלוח מכתב עם כמה שאלות.
http://www.ommegang.be/index2.php?idx=8&lg=en&PHPSES SID=4a41344a0a47d0f4fd060509fc57a5bc

כמו כן, ייתכן שבימים שלפני הפסטיבל יהיה מידע יותר מפורט באתר של הפסטיבל ותוכלו לקבל החלטה אם להישאר בעיר או לברוח ממנה לקראת היציאה לטיול.

אם תשתתפו באירועים, אתם חייבים לספר מה היה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מסלול בלגיה הולנד חוות דעתכם תגובה ל - 9 10/06/2008 14:25 לתגובה קודמת
זיוה את גדולה!
אני אמשיך לנסות לחפש מידע, בכל מקרה כשנחזור נספר איך היה
אני מעלה את השאלה גם בפורום אירופה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה בתכנון טיול לדרום תאילנד עם תאומים בני 2.9
להודעה הבאה:מהפך!!! פריז או אמסטרדם? קצץ דחוף!