כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חישוב עלויות לפני טיול באוסטרליה 11/06/2008 10:27 לתגובה הבאה
  vbn לא מחובר vbn  משתמש מתחיל 7 הודעות עד כה
אהלן.
אני מתכוון להצטרף לידידה שלי שעובדת כרגע באוסטרליה וביחד אנחנו מתכננים לטייל ביבשת במשך חודשיים. אני מנסה לחשב כמה יעלה לי טיול כזה ואשמח אם תגידו לי אם אני ריאלי.

כרטיס הטיסה הכי זול ביולי הוא של חברת התעופה של ירדן ולפי הדולר הנוכחי זה יוצא 5,900 ש"ח. אנחנו רוצים לקנות אוטו וכאן בעצם השאלה העיקרית: האם ואן עם דלק והוצאות לתיקונים בדרך יוצא יותר זול מאוטו פרטי קטן+דלק+לינה באכסניות?

בחישוב של 1,500 דולר אוסטרלי לרכב פרטי+1,500 לדלק (הבנתי שזה מה שבערך יוצא לטיול של 12,000 ק"מ, אם זה לא הגיוני לחודשיים אנא תקנו אותי) + 25 דולר בממוצע ללילה באכסנייה לאדם+500 דולר לתיקונים, הטיול בעצם מתחיל מ3750 דולר אוסטרלי לכל אחד מאתנו לפני כל הוצאה אחרת.

עם ואן לעומת זאת, בחישוב של 2,400 דולר לואן+1,500 דלק (שוב זה נתון שאני לא בטוח לגביו, אולי גם ואנים זוללים יותר?)+500 לתיקונים, הטיול מתחיל ב2200דולר לאחד.

האם זה נשמע ריאלי? והאם זה יוצא משתלם?
השאלה האמיתית שלי היא האם אני יכול לסגור טיול של חודשיים באוסטרליה ב20 אלף ש"ח? נגיד האופציה היקרה יותר מלמעלה+הטיסה, אני מתחיל את הטיול בהוצאה של 11,000 ש"ח. נוסיף לזה ביטוחים וריג'ו למיניהם, הטיול מתחיל ב13 אלף ש"ח. האם ה6,000 הנותרים יספיקו לכל שאר ההוצאות, כמו אוכל, אטרקציות, טיפ טיפה קניות וכד'?
אולי אני צריך להתארגן על סכום יותר גבוה? או שיש אופציות יותר משתלמות?

תודה לכל מגיב/ה......והמשך שבוע טוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חישוב עלויות לפני טיול באוסטרליה תגובה ל - 1 11/06/2008 18:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1721 הודעות עד כה
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך קודם כל זה איפה בכלל אתה הולך לטייל: אם זה הולך להיות בחוף המזרחי של אוסטרליה - אתה בכלל לא חייב לקנות רכב. יהיה הרבה יותר זול לנסוע באוטובוסים. בנוסף, חודשיים כולל קנייה של אוטו זה קצת גבולי - קח בחשבון שבוע לקניה ושבוע למכירה, כשכל מה שיש לך זה חודש וחצי לטיול - זה לא מאוד הרבה.
אם אתה הולך לטייל באזור בו התחבורה הציבורית לא מפותחת (מדבר, מערב...) אז כנראה אין לך הרבה ברירה.
בד"כ אם קונים רכב ועל אחת כמה וכמה אם קונים ואן, רוב האנשים ישנים באוטו שלהם (או באוהל) ולא משלמים עוד כסף לאכסניה: זו קצת הוצאה כפולה ומיותרת. אם לא ישנים ברכב אז אין ממש הצדקה לקניה של ואן. רכב פרטי זה כבר עניין של גמישות בטיול, בכלל מקרה - הרבה יותר יקר מתחבורה ציבורית (אם אפשרי). חוץ מזה, אם קונים רכב, אז נכון, הכסף, התיקונים והביטוח פשוט "הולך" אבל את עלות הקניה אתה מחזיר לעצמך, לפחות את רובה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. חישוב עלויות לפני טיול באוסטרליה תגובה ל - 2 11/06/2008 18:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  vbn לא מחובר vbn  משתמש מתחיל 7 הודעות עד כה
הי שקד, קודם כל תודה.

אנחנו חושבים לעשות את החוף המזרחי הצפוני והמערבי.....זה נכנס בחודשיים? ואז באמת יותר הגיוני אוטו.....אולי אפילו ואן. זה ריאלי?

כמה כסף בערך צריך להקציב לטיול של חודשיים? יש לך הערכה גסה לתקציב?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. חישוב עלויות לפני טיול באוסטרליה תגובה ל - 3 11/06/2008 19:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 513 הודעות עד כה
חודשיים לחוף המזרחי הצפוני והמערבי זה קצת לא ריאלי בעיני. רק החוף המערבי לקח לנו חודשיים ושבועיים כולל מכירת וקניית הרכב וזה בלי שהשתקענו במקומות יותר מדי(חוץ מברום).
אני לא יודעת כמה חומר רקע אספתם על אוסטרליה אבל יש נתון מאוד קריטי בתכנון טיול כזה וזה המרחקים שצריך לנסוע. לצורך העניין בחוף המערבי נסיעה של 350-400 ק"מ הייתה משהו מאוד טרוויאלי עבורינו.ולא כי דילגנו על מקומות אלא כי פשוט המרחקים בין המקומות שם עצומים.זה גם נתון כלכלי שצריך לקחת בחשבון מבחינת הוצאות דלק והדלק במערב די יקר.
לא הייתי בחוף המזרחי אבל הבנתי שהתחבורה הציבורית שם די מפותחת.לעומת זאת במערב אם אין רכב כמעט ולא מגיעים לכל המקומות הבאמת יפים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מסכימה לגמרי תגובה ל - 4 11/06/2008 20:02 לתגובה קודמת
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1721 הודעות עד כה
חודש וחצי למסלול כזה ועוד עם אוטו נשמע, איך לומר, קצת מופרך...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שר המסחר הניו זילנדי : המצאנו תרופה נגד הפלצות
להודעה הבאה:תחבורה באוסטרליה

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר