| 1. עדכון בנושא אליטליה |
11/06/2008 13:54  |
|
|
תקציר הפרקים הקודמים - חברת התעופה אליטליה המציעה דילים ממש לא רעים מהארץ לארה"ב דרך רומא והפכה ל"חברה המועדפת" על רבים בגלל המחירים נמצאת בצרה פיננסית לא פשוטה העלולה להביא לפשיטת רגל.
ממשלת איטליה המחזיקה ב 49% ממניות אליטליה מנסה בכל הכח למצוא לאליטליה קונה אבל המאמץ המרכזי למכור את הנכס לאייר פראנס-KLM נכשל באפריל. כתוצאה מכך, החליטה ממשלת איטליה להזרים 300 מליון יורו לאליטליה כדי לקנות קצת זמן ולנסות למצוא קונה אחרי הכל.
אז מה חדש?
האיחוד האירופי הודיע היום כי הוא פותח בחקירה רשמית לבדיקה האם ההלוואה (בעצם מענק) שנתנה הממשלה חוקית וקרוב לוודאי שימצא שהיא לא חוקית. נכון להיום, אליטליה מפסידה כ 3 מליון יורו ביום (!!!) ונכון לסוף אפריל (לפני ההלוואה) היו לה 200 מליון יורו זמינים. מצד שני, מחירי הדלק רק עולים ואיתם גם ההוצאות וההפסדים. נראה כי גם אם האיחוד יחליט שההלוואה לא חוקית, הוא לא ידרוש להחזיר אותה מיידית (קרוב לוודאי שעד ההחלטה כבר לא יהיה מה להחזיר). מצד שני, הצעד הזה הוא מכה אנושה לנסיונות למכור את החברה כי מי שיקנה את החברה יקנה אותה בנוסף לכל הצרות גם עם חוב נוסף של 300 מליון יורו.
אז נכון לעכשיו, אליטליה ימשיכו לטוס עד שייגמר הכסף או שלפני זה יימצא קונה. אם עושים חשבון, נראה שהכסף ייגמר מתישהו באוגוסט או ספטמבר. קיימות כמה אופציות מכירה כשהכי רצינית נראית כרגע ע"י חברה איטלקית אחרת בשם Air One.
למי שלא קנה עוד כרטיסים - הייתי חושב פעמיים אם לקנות בשלב זה כרטיסים באליטליה או להעדיף אופציה אחרת (אפילו אם יקרה יותר). למי שכבר יש כרטיסים - כמו שכתבתי בעבר, אין שום אפשרות לדעת מה יקרה. יכול להיות שיימצא קונה והכל ימשיך לטוס ויכול להיות שהם יפסיקו לטוס והכרטיסים והכסף ילכו.
|
|
|
|
|
|
| 4. לצערי שילמנו על כרטיסים שלהם בפברואר עבור אוגוסט תגובה ל - 1 |
12/06/2008 08:26   |
| |
דורון1 |
3878 הודעות עד כה |
|
|
אופיר תודה על העדכון.
התפתינו בגלל מחיר של 1500 דולר למערב ארה"ב לעומת 2000 דולר עם אל על וקונטיננטל.
נקווה שיישאר להם כסף עד הטיול שלנו...
|
|
|
|
|
| 6. עדכון בנושא אליטליה תגובה ל - 5 |
12/06/2008 09:46   |
|
|
אני מאמין שהכוונה לאליטליה ...
|
|
|
|
|
|
|
| 10. עדכון בנושא אליטליה תגובה ל - 8 |
27/06/2008 14:46   |
|
|
אני לא יודע על סוף 2008, אני יודע שההערכה האחרונה היא שהחברה מפסידה כ 3 מליון יורו ביום ובקצב הזה 300 מליון יספיקו להרבה פחות מסוף השנה. חבית דולר היום כבר כמעט 142 דולר.
ממשלת איטליה מינתה בנק איטלקי להיות המטפל העיקרי בחברה וזה שימצא לה פתרון. הפתרון המסתמן כרגע הוא להפריד את הפעילות התעופתית (טיסות ושירותי קרקע ישירים) משאר הפעילות העסקית של החברה וליצור משם חברה חדשה (שם זמני - אליטליה החדשה) שביחד עם החברה השניה בגודלה באיטליה - Air One תתחיל לפעול באופן מיידי. החברה הזאת תוכל לקום רק אם יימצאו משקיעים ושותפים בינלאומיים שיסכימו להזרים סכום ראשוני של מיליארד יורו לצורך הקמת החברה החדשה. עכשיו רק נשאר לראות אם יימצאו המשקיעים והכסף עד שלאליטליה הקיימת ייגמר הכסף בבנק כי במבנה הנוכחי עם ההפסדים הכבדים והחקירה של האיחוד הם לא יקבלו שום תוספת מעבר ל 300 מליון שכבר קיבלו בסוף אפריל.
|
|
|
|
| 11. חבית נפט כמובן ... תגובה ל - 10 |
27/06/2008 14:49   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
|
| 13. עדכון בנושא אליטליה תגובה ל - 12 |
07/07/2008 00:41   |
| |
avinoach |
71 הודעות עד כה |
|
|
אולי חדשה מעודדת שמרגיעה קצת את האישיות החרדתית שלי:
|
|
|
|
|
| 15. עדכון בנושא אליטליה תגובה ל - 14 |
07/07/2008 01:25  |
|
|
אחת הבעיות הגדולות של אליטליה היא השחיתות הארגונית והאיגודים המקצועיים הגדולים ואלה יצטרכו לאשר כל הסכם וקרוב לוודאי יתנגדו בתוקף לפיטורים המוניים. כמה שזה נראה מבטיח, יש לחברה הזאת עוד דרך ארוכה לעבור עד ש(ואם) הם יחלצו מהצרות שלהם.
|
|
|
|