כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי 12/06/2008 00:09 לתגובה הבאה
  kolner לא מחובר kolner  משתמש בינוני 73 הודעות עד כה
שלום לכולם,
מה דעתכם על תכנון המסלול הבא לחוף המערבי ולאס וגאס:

29.9- נחיתה בל"א בשעה 17:30 והעברת הלילה.
30.9-2.10- לאס וגאס.
3.10-4.10- יוסימיטי.
5.10-7.10- סן פרנסיסקו.
8.10-9.10-מונטרי על כביש 1 (יום כיפור).
10.10- סן סימון (כביש 1).
11.10-SOLVANG (דרום כביש 1).
12.10-מעבירים את היום בל"א: יוניברסל+וניס ביץ' (זה יוצא ביום ראשון) עד הערב ומשם טסים למקסיקו.

ריאלי? הערות? הארות?

תודה לכולם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי תגובה ל - 1 12/06/2008 00:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2261 הודעות עד כה
לנסוע מוגאס ליוסמיטי, להיות שם ומשם לס"פ וכל זה ביומיים - ממש ממש מעט מדי זמן. מוגאס לכניסה המזרחית של יוסמיטי = 6 שעות נהיגה נטו. מיוסמיטי לס"פ = 4 שעות נהיגה נטו. ואם ניקח בחשבון שבעונה זו הימים כבר לא ארוכים במיוחד יוצא שלא תספיקו להיות ביוסמיטי יותר מדי זמן. אני מציע לקטע זה להקצות 3.5-4 ימים ובכל מקרה לא פחות מ-3 ימים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי תגובה ל - 2 12/06/2008 08:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לגב יוסימיטי, התכנון הוא כזה:

אנחנו מודעים למשך הנסיעות ולכן התכנון לגבי יוסימיטי הוא כזה: לצאת בבוקר מוגאס, להגיע בצהריים לאזור יוסימיטי ולישון בעיר מחוץ לפארק (שמה כרגע פרח מזכורני). אם נספיק, נתחיל כבר לעשות סיבוב בפארק. כעיקרון, המטרה היא בעיקר נסיעה דרך הפארק, ללא HIKIING מרובים. למחרת יש לנו את כל היום לטייל בפארק עד אחה"צ/ערב ולישון את הלילה באותו מקום ורק לאחר מכן בבוקר לצאת לסן פרנסיסקו.

יותר ריאלי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי תגובה ל - 3 12/06/2008 09:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רוי לא מחובר רוי  משתמש פעיל 722 הודעות עד כה
החלוקה לא נראית לי הגיונית.4 ימים לכביש מס'1 זה לא מעט אבל במיוחד לא מסתדר לי על רקע שאר המקומות.לא הייתי ביוסמיטי אבל ביום ההגעה לא נראה לי שתספיקו משהו ויום אחד זה למיטב הבנתי ממש טעימה.בל.א לא ניתן לדעתי לעשות ביום אחד את היוניברסל שלוקח יום שלם מלא ואת וניס ביץ' שהוא מקום ממש לא אטרקטיבי לטעמי אבל אם בכל זאת מגיעים אליו זה ענין לכמה שעות.הייתי מוריד מכביש 1 ומוסיף בל.א.לגבי יוסמיטי שאל את המבינים פה תוך לקיחה בחשבון שלמיטב הבנתי בעונה זו המפלים יבשים והפארק אכן פחות אטרקטיבי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי תגובה ל - 4 12/06/2008 09:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה.

לגבי כביש 1, הסיבה היא יום הכיפורים, אחרת היינו מבלים שם פחות אבל הצדק עימך ולכן: 2 לילות במונטריי (כאמור, בגלל יוה"כ) ולאחר מכן יציאה לסן סימון, משם לSOLVANG ושם להעביר את הלילה. בבוקר לצאת ליוניברסל, להעביר את הלילה בל"א ולמחרת להיות בוניס ביץ', בלילה לטוס למקסיקו.

לגבי יוסימיטי, נגיע בצהריים לאזור (נישן בעיר הסמוכה שכרגע שכחתי את שמה) ובמידה ונספיק, ניכנס לפארק לכמה שעות. למחרת, מוקדם בבוקר נסע לפארק מתוך כוונה בעיקר לעשות DRIVE THROUGH ולא HIKING מרובים. לקראת ערב נחזור לחדרנו ולמחרת ניסע לסן פרנסיסקו.

יותר ריאלי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי תגובה ל - 5 12/06/2008 09:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בסן סימיון אתם מתכננים לישון?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי תגובה ל - 6 12/06/2008 09:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נראה לי שלא תהיה סיבה לישון בסן סימון. לאחר שתי לילות במונטריי נצא מוקדם בבוקר לכיוון סן סימון, וממנה נמשיך לSOLVANG ישירות ללא לינה בסן סימון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי תגובה ל - 7 12/06/2008 13:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דווקא פה נראה לי סוג של החמצה לעשות ביום אחד ממונטרי ועד סולוואנג'.זה הקטע הכי יפה של כביש מס' 1 ותעשו אותו דיי בלחץ כי אני מניח שתרצו לעצור בפוינט לובוס ובביג סר ובכלל בדרך יש נק' עצירה יפהיפיות שחבל לדלג עליהן וזה בלי לכלול את דרך 17 המייל שאני ממליץ עליה בכל פה.האם לא יותר הגיוני לעשות לילה אחד בדרך,בסן סימיון או בסן לואיס אוביספו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי תגובה ל - 3 12/06/2008 18:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם אתם חושבים שתגיעו בצהריים לאיזור יוסמיטי אז כנראה שאינכם מודעים למשך הנסיעות. העיירה שאתם מדברים עליה היא כנראה מריפוסה או אוקהרסט ומשך הנסיעה מוגאס לשם הוא מעל 7.5 שעות נטו של נהיגה.

http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&geocode=&s addr=las+vegas&daddr=mariposa&sll=37.0625,-95.677068 &sspn=48.555061,76.640625&ie=UTF8&z=7

בנהחה שתצאו מוגאס 8-9 בבוקר ותעצרו גם לאכול צהרים ועוד 2-3 עצירות נוספות להתרעננות, אז הנסיעה תיקח 9 שעות. כלומר אם הכל יילך חלק תגיעו סביב 5-6 בערב. ב-6:50 כבר השקיעה.

מכאן השאלה האם יום נסיעה כזה מתאים לכם והאם יום אחד בלבד ביוסמיטי מספק אתכם. אני חושב שגם מי שלא מתכנן טיולים רגליים יוצאי דופן שווה שיתכנן להיות שם יותר מיום. אם רוצים להספיק לראות חורשת סוקיות אחת ולעלות לתצפית בגליישר פויינט ולבלות ביוסמיטי ואלי ולעצור במספר נקודות תצפית - קשה יהיה לדחוס את זה ליום אחד.

וכפי שציין רוי - המפלים ביוסמיטי יהיו יבשים בתאריכים אלה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. דעתכם על תכנון מסלול לחוף המערבי תגובה ל - 9 12/06/2008 18:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ולכן אנחנו כאן...לקבל פידבק.

אם כך, האם מומלץ יותר לכוון לכיוון הפארקים של ציון וברייס כחלופה ליוסימיטי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מסלול חדש...? תגובה ל - 10 12/06/2008 19:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאור ההערות, מה דעתכם על המסלול הבא:

29.9- נחיתה בל"א בשעה 17:30 והעברת הלילה.
30.9- ל"א.
1.10-2.10-לאס וגאס.
3.10-6.10-שישי עד שני: ציון וברייס (DRIVE THROUGH) ונסיעה לכיון סן פרנסיסקו (עם לילה בדרך, רעיונות?). או שנגיע לס"פ בערב יום שני (6.10) או למחרת בבוקר (7.10).
7.10-9.10- סן פרנסיסקו.
10.10-12.10- כביש 1 (לילה במונטריי, אזור סן סימון ואולי SOLVANG). אם נספיק, במהלך ראשון (12.10) בצהריים לבלות מעט בוניס ביץ' ולטוס בלילה למקסיקו.

ריאלי? הערות? הארות?רעיונות?

תודה לכולם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מסלול חדש...? תגובה ל - 11 12/06/2008 20:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
א. זה שהמפלים ביוסמיטי יבשים באוקטובר זה עוד לא אומר שאין מה לראות שם או שלא שווה להגיע לשם. אם כך הובנו דבריי, אז הם הובנו לא נכון.
ב. נסיעה לציון וברייס = תוספת של 9-10 שעות נהיגה. בלחץ, אפשר לדחוס את הסיבוב לשם ביומייום. אני אישית מציע בעונה זו להקצות 2.5 ימים לפחות לפארקים אלה (כולל הניסעה מ- ולוגאס), גם למי שלא מתכנן טיולים רגליים ארוכים.
ג. נסיעה מוגאס לס"פ - נראה לי קריעה ביום אחד. אפשר גם בטיסה. האם יש אפשרות להזיז את טיסת ההמשך למכסיקו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. מסלול חדש...? תגובה ל - 12 12/06/2008 22:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יש אפשרות להזיז את הטיסה למקסיקו, עדיין לא סגרנו אותה.
האמת שבדקנו את רעיון הטיסה והגענו למסקנה שלצורך זה נצטרך להחזיר את האוטו ושוב להשכיר רק בשביל כביש 1 וגם זה מייקר את העסק (מצד שני פחות ימי שכירות, אך בהתחשב בעלות הטיסה...)...
אנחנו פתוחים לכל רעיון, מה הדרך הכי טובה לעשות את היעדים הללו בשבועיים?? (לוס אנג'לס-יום אחד, סן פרנסיסקו, כביש 1, לאס וגאס ואחד מהפארקים)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. מסלול חדש...? תגובה ל - 13 12/06/2008 22:53 לתגובה קודמת
לעשות ביום אחד מוגאס לס.פ זה לא לענין.
בהתאם למסלול החדש הייתי מוריד לילה אחד מכביש מס'1 ומסתפק בלילה במונטריי ובלילה בסן סמיון/סן לואיס אוביספו ואם ניתן לדחות את הטיסה למקסיקו אז ניתן לעשות את סיבוב הפארקים שליד וגאס ביתר רוגע(אישית לא הייתי שם עדיין)ואולי גם לעלות לס.פ דרך היוסמיטי.המשמעות היא דחיית הטיסה למקסיקו ביומיים שלושה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הרי הרוקי'ס עם ילדים
להודעה הבאה:מסלול מבוסטון לכיוון ההרים הלבנים

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף