|
| 2. עמק האש סן פרנסיסקו ועוד תגובה ל - 1 |
12/06/2008 19:22   |
|
אני אתייחס לשאלה 3 - מהרשימה שרשמתם הייתי בציון, ברייס, ארצ'ס, קניונלנדס ומסה ורדה. מלבד זה הייתי גם בקפיטול ריף שלא ציינת ובעוד מספר אתרים יותר קטנים ופחות מוכרים באיזור זה. אני חושב שהשאלה שאת צריכה לשאול היא לא מה הכי יפה או מה מיותר. מדובר פה בתכנון טיול ולא בתחרות ריאלטי (שלחתי 5 sms לארצ'ס ). צריך לבחור את היעדים בהתאם למסגרת הזמן ולעונה כך שיצא טיול מגוון ומרווח. למיטב ידיעתי בעמק המוות חם מדי מכדי ממש לטייל בעונה זו של השנה. אני חושב שכך גם לגבי המוהבי (וכפי שאת מבינה, לא הייתי שם ושווה לברר לפני שלוקחים את דבריי אלה). אם תרשמי את מסגרת הזמן שיש לך אז אפשר יהיה לעזור התלבט איך לבנות מסלול.
|
|
|
|
| 3. אוקיי, קצת פירוט תגובה ל - 2 |
13/06/2008 13:09   |
| |
shirisol |
50 הודעות עד כה |
|
|
|
היציאה בסוף ספטמבר והחזרה באמצע אוקטובר, סה"כ כ- 20 יום ועוד קצת בוקר של יום ההמראה וקצת ערב של יום הנחיתה. נוחתים וממריאים מס.פ. ומשם כמובן ברכב שכור
בכל מקרה התכוונתי מאוחר יותר להציג את כל המסלול להערותיכם המוצלחות
בכל מקרה התכנית הכללית היא לרדת מסן פרנסיסקו דרך כביש 1 עד אזור סן סמיון, משם מזרחה לכיוון המוהבי עד לגושוע טרי, משם צפונה-מזרחה לכיוון 66 עד ויליאמס, עליה לגרנד- גדה דרומית וחזרה ל-66 עד היער המאובן, משם עליה למוניומנט ואלי-מסה ורדה- הקניון השחור (אני יודעת שהוא חריגה מהמסלול אבל נראה לי שיהווה גיוון מעניין), הפארקים של דרום מזרח יוטה, ברייס, ציון, לאס וגאס ליום אחד, עמק המוות, יוסמיטי וחזרה לס.פ. כאשר בכל פארק לאומי תכננתי יום, ביוסמיטי- יומיים.
בכל מקרה גם אם המסלול כרגע נראה מאוד שאפתני יש בו גמישות והכוונה בעיקר לזרום בו כאשר אם הזמן לא מספיק משאירים מקום לוויתורים. בעצם השאלה שלי היא אילו פארקים ניתן לשים בתור סימן שאלה, כמועמדים לויתור.
תודה
|
|
|
|
| 4. אוקיי, קצת פירוט תגובה ל - 3 |
13/06/2008 17:03   |
|
|
1. לא מאמין שאפשר לדחוס סיבוב כזה ל-20 יום.
2. איזה סוג של טיול זה? האם את אוהבת ומתכוונת לערוך טיולים רגליים בפארקים השונים? האם את מטיילת לבד או עם עוד מישהו?
3. האם קיימת האפשרות להזיז את נקודת הסיום לסולט לייק?
|
|
|
|
| 5. הי תגובה ל - 4 |
13/06/2008 21:24   |
| |
shirisol |
50 הודעות עד כה |
|
|
אוהבת טיולים רגליים אבל לא מפרכים מדי
מטיילת עם בן זוג, ללא ילדים
אנחנו בגיל 30+ אם רלוונטי לעניין
כבר יש כרטיסים הלוך וחזור מסן פרנסיסקו
בדיוק בגלל שנראה לי צפוף מדי אני שואלת על מה לוותר
תודה
|
|
|
|
| 6. הי תגובה ל - 5 |
13/06/2008 21:48   |
|
כפי שאת מבינה הייתי רק בערך במחצית מהמקומות שציינת. אני חושב שהקו המנחה צריך להיות - לוותר על מה שרחוק ולהתמקד במה שקרוב. הייתי במסה ורדה וגם בקניון השחור. שניהם מקומות יפים וגם הדרך ביניהם באיזור הרי סן-חואן שווה לפחות יום טיול. אילו נקודת הסיום היתה בסולט לייק או דנבר אז היה על מה לדבר. אבל להרחיק עד לשם כשצריך גם לעשות את כל הדרך חזרה לס"פ זה יותר מדי בעיני.
לדעתי אתם צריכים להחליט עד כמה רחבה תהיה ה"לולאה" שאתם עושים. הנה האופציות:
1. מהגרנד קניון לעלות צפונה על ה-89 ולהסתפק בציון וברייס ומשם לחזור מערבה לוגאס.
2. ממוניומנט ואלי לעלות על ה-95 צפונה לכיוון קפיטול ריף ומשם להמשיך מערבה לברייס ציון והלאה.
3. ממוניטומנט ואלי לעלות לארצ'ס וקניונלנדס ואז מערבה.
4. הסיבוב המלא שרשמתם.
בשביל לענות איזה אופציה לבחור אני חושב שצריך לראות כמה ימים אתם מתכוונים לבלות בקליפורניה ובפארקים שם.
הנה שני טיפים שכתבתי על קפיטול ריף וגובלין ואלי הסמוך, ואולי זה ייתן לכם עוד רעיונות:
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=47133
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=43344
|
|
|
|
|